Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,31/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στους δρόμους τα τρακτέρ τη Δευτέρα
- Απάντηση Τζουμάκα σε αγρότες
- Νέα κινητοποίηση της ΓΣΕΕ
- Και νέοι εμπρησμοί αυτοκινήτων
- Κλίμα ρήξης στη νεολαία ΠΑΣΟΚ
- Επίσκεψη Δήμητρας Λιάνη στο Λαύριο
- Περιοδεία Καραμανλή στη Μεσσηνία
- Νέα πανεπιστημιακά τμήματα

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο μπάσκετ - Αποτελέσματα ποδοσφαίρου Α'εθνικής κατηγορίας
- Ο Μπλαχίν δηλώνει "παρών" για την Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στους δρόμους τα τρακτέρ τη Δευτέρα

Ιδιαίτερα θερμή αναμένεται η προσεχής εβδομάδα, από τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει αγρότες και εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ. Οι αγρότες της Θεσσαλίας βγάζουν τη Δευτέρα τα τρακτέρ στους εθνικούς δρόμους, αλλά πρόθεση είναι να μη γίνει αποκλεισμός τους. Η αστυνομία δεν θα εμποδίσει τα τρακτέρ και το έργο τους θα επικεντρωθεί στη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Οι αγρότες της Καρδίτσας απέκλεισαν επί δίωρο την είσοδο της πόλης.

Απάντηση Τζουμάκα σε αγρότες

Ο υπουργός γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας, σε πολυσέλιδο κειμενό του, απαριθμεί τα κυριότερα αιτήματα των αγροτών, που αφορούν τους τομείς του βαμβακιού, του καπνού, των χρεών, της επιστροφής του ΦΠΑ και της ασφάλισης των αγροτών.Παράλληλα, απαριθμεί τις επιλογές της κυβέρνησης στο σχεδιασμό της αγροτικής πολιτικής σε εθνικό επίπεδο, όπως ο νόμος για την ασφάλιση των αγροτών, κίνητρα για εγκατάσταση νέων αγροτών και τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών.

Νέα κινητοποίηση της ΓΣΕΕ

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το νέο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, της στιγμή που θα συζητείται στη Βουλή η επίμαχη τροπολογία του φορολογικού νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ. Από τις τρεις το μεσημέρι η Αθήνα θα μείνει χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ενώ από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τέλος της βάρδιας θα ακινητοποιηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ. Η ΓΣΕΕ, προειδοποιεί με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που ψηφιστεί η τροπολογία.

Και νέοι εμπρησμοί αυτοκινήτων

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους εμπρηστές αυτοκινήτων, ήλθε ένας περαστικός, στην περιοχή του Κολωνού, όταν δύο δράστες τοποθετούσαν εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια, κάτω από δύο φορτηγά. Μάλιστα δεν δίστασαν να απειλήσουν τον μάρτυρα με μαχαίρι, το οποίο τους έπεσε και εξετάζεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι εμπρηστές έκαψαν άλλα τρία αυτοκίνητα στο Αιγάλεω, το Καματερό και τη Νέα Σμύρνη. Κατά σύμπτωση και τα τρία αυτοκίνητα ήταν μάρκας Μπε-Εμ-Βε.

Κλίμα ρήξης στη νεολαία ΠΑΣΟΚ

Παραμένει το κλίμα ρήξης στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο συνεδριο, μετά το χάσμα που επικρατεί μεταξύ των λεγομένων εκσυγχρονιστών και των υπολοίπων τάσεων, αναφορικά με τη συμμετοχή των 15.000 νέων μελών. Η συμβιβαστική πρόταση Κακλαμάνη και Λαλιώτη το συνέδριο αυτό να είναι έκτακτο, να διεξαχθεί με βάση τους συσχετισμούς δυνάμεων του προηγούμενου συνεδρίου και η ηγεσία που θα εκλεγεί να προετοιμάσει το επόμενο τακτικό συνέδριο που θα γίνει σε ένα χρόνο, φαίνεται να μην πιάνει τόπο.

Επίσκεψη Δήμητρας Λιάνη στο Λαύριο

Το κέντρο Υποδοχής Αλλοδαπών του Λαυρίου, όπου φιλοξενούνται κυρίως Κούρδοι πρόσφυγες, επισκέφθηκε η κυρία Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου. Σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, στον οποίο απέδωσε τον χαρακτηριστιμό του μοναχικού καουμπόϊ, είχε αντιληφθεί από πολύ νωρίς το κουρδικό πρόβλημα. Πρόσθεσε επίσης ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για τέτοιου είδους αναφορές.

Περιοδεία Καραμανλή στη Μεσσηνία

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη Σπάρτη, που περιοδεύει, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ.Καραμανλής απέδωσε στην κυβέρνηση ατολμία να πάρει ριζικές αποφάσεις και την κατηγόρησε για φοροεισπρακτική πολιτική.

Νέα πανεπιστημιακά τμήματα

Αλλα εννέα πανεπιστημιακά τμήματα και τρία των ΤΕΙ περιλαμβάνονται στο μηχανογραφικό δελτίο, που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των γενικών εξετάσεων του Ιουνίου 1998. Τα τμήματα των ΑΕΙ κατανέμονται από δύο στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Αιγαίου και τρία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τρία νέα τμήματα των ΤΕΙ είναι ενα στο Τεχνολογικό Ιδρυμα Λαμίας και δύο στο ΤΕΙ Ηπείρου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο μπάσκετ

Η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ ανδρών, αφού στον πρώτο αγώνα για το φάιναλ φορ που έγινε στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης, επικράτησε με 63-49 του Ολυμπιακού. Στο ημίχρονο, το συγκρότημα του Γιάννη Ιωαννίδη βρέθηκε μπροστά στο σκορ με το ...καταπληκτικό 40-18.

Αποτελέσματα ποδοσφαίρου Α'εθνικής κατηγορίας

Τα Τρίκαλα και η Δόξα Δράμας πέτυχαν τις νίκες στους δύο αγώνες που άνοιξαν την αυλαία της 18ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα των Τρικάλων επικράτησε στο θεσσαλικό ντέρμπι 1-0 της Λάρισας, ενώ η Δόξα Δράμας νίκησε 2-1 εκτός έδρας τη Δόξα Βύρωνα. Η 18η ημέρα θα συνεχιστεί αύριο με τις συναντήσεις Καλλιθέα-Νίκη Βόλου, Πανελευσινιακός-Πανσερραϊκός, Καστοριά-Εθνικός Αστέρας, Λεβαδειακός- Παναργειακός και Αρης-Λύκοι, ενώ θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τους αγώνες Εδεσσαϊκός-Καρδίτσα και Καλαμαριά-Παναιτωλικός.

Ο Μπλαχίν δηλώνει "παρών" για την Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο

Ο Ολεγκ Μπλαχίν είναι ο δεύτερος προπονητής που απαντά θετικά στο "προσκλητήριο" της ΕΠΟ γιά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Ο ``Τσάρος``, λίγες ώρες μετά την ανάλογη ``εκδήλωση ενδιαφέροντος`` από τον Γιάτσεκ Γκμόχ, ενημέρωσε την Ελληνική ομοσπονδία ότι διατίθεται να αναλάβει το πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή, έχει, μάλιστα, έναν λόγο ...παραπάνω, αφού είναι αυτή την στιγμή ελεύθερος και μπορεί να ``πιάσει δουλειά`` άμεσα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,15 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,90, γαλλικό φράγκο προς 47,98, λίρα Αγγλίας προς 478,41, ελβετικό φράγκο προς 199,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,42, τη λίρα Κύπρου προς 546,07 και την ECU προς 317,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά θα πλήξει αύριο ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Τα φαινόμενα αυτά θα αρχίσουν από τα δυτικά και μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από μείον 3 μέχρι 8 βαθμούς, στα δυτικά 4 με 13 και στην υπόλοιπη χώρα 3 με 14 βαθμούς Κελσίου. Βροχή, μετά το μεσημέρι και πιθανή καταιγίδα, μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 5 με 13 και μηδέν με 7 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 31 January 1998 - 19:00:13 UTC