Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χωρίς αστικές συγκοινωνίες και πάλι η Αθήνα, πολιτική αντιπαράθεση στη βουλή για την επίμαχη διάταξη, διαφωνίες και στη ΝΔ.
- Τούρκος καπετάνιος αρνήθηκε ελληνική βοήθεια, αλλά τελικά αναγκάσθηκε να την αποδεχθεί για να σώσει το πλοίο του.
- Συνάντηση της επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων με πρόεδρο Δημοκρατίας και πρωθυπουργό.
- Ηχηρό ράπισμα του Κλάους Κίνκελ στην Αγκυρα για ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και Κουρδικό.
- Στο σκαμνί 82χρονος ιερέας και 28χρονος καθηγητής για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.
- Αλλο ένα έντυπο της εφορίας μπαίνει στη ζωή μας.
- Και νέα μείωση στις τιμές των υγρών καυσίμων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιώνεται αύριο ο καιρός, εξασθενούν οι άνεμοι, παραμένει το τσουχτερό κρύο. Στους 10 βαθμούς το θερμόμετρο στην Αθήνα, στους 6 στη Θεσσαλονίκη.

[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες και πάλι η Αθήνα, πολιτική αντιπαράθεση στη βουλή για την επίμαχη διάταξη, διαφωνίες και στη ΝΔ.

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς είναι για άλλη μια φορά η Αθήνα, ενώ οι κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή, με τετράωρες στάσεις εργασίας στην αρχή και το τέλος κάθε βάρδιας. Η επίμαχη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου έχει εξελιχθεί σε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενώ διαφωνίες έχουν ξεσπάσει και στη ΝΔ, καθώς κορυφαία στελέχη τάσσονται υπέρ της διάταξης.

Τούρκος καπετάνιος αρνήθηκε ελληνική βοήθεια, αλλά τελικά αναγκάσθηκε να την αποδεχθεί για να σώσει το πλοίο του.

Αναγκάσθηκε τελικά να ζητήσει τη βοήθεια των ελληνικών αρχών ο Τούρκος πλοίαρχος του φορτηγού ΧΑΣΑΝ ΜΠΕ`Ι`, το οποίο παρέμεινε ακυβέρνητο, δέκα μίλια ανοιχτά του Κάβο Ντόρο, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιό του. Ο Τούρκος καπετάνιος αρχικά είχε δηλώσει ότι θα ζητήσει βοήθεια από την Τουρκία, δεδομένου ότι βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, αλλά επειδή ο αέρας παρέσυρε το πλοίο πλησίον της Ανδρου, αναγκάσθηκε να ζητήσει την ελληνική συνδρομή.

Συνάντηση της επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων με πρόεδρο Δημοκρατίας και πρωθυπουργό.

Εθνική υπόθεση χαρακτήρισαν πρόεδρος Δημοκρατίας και πρωθυπουργός την ανάγκη επιτυχούς διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Οι κύριοι Στεφανόπουλος και Σημίτης είχαν συνάντηση με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της Ολυμπιάδας και ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι αγώνες του 2004 δεν αφορούν τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά ολόκληρο το λαό και γι'αυτό δεν πρέπει να υποταχθούν σε συγκυριακές ή κομματικές σκοπιμότητες.

Ηχηρό ράπισμα του Κλάους Κίνκελ στην Αγκυρα για ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και Κουρδικό.

Υπέρ της πρότασης Πάγκαλου, να προσφύγει η Τουρκία στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για όλα τα ζητήματα που διαφωνεί με την Ελλάδα, τάχθηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, καλώντας παράλληλα την Αγκυρα να αποδεχθεί τη δικαιοδοσία του διεθνούς δικαστηρίου. Ο κ.Κίνκελ τόνισε ακόμη στον Τούρκο ομόλογό του ότι δεν φταίει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει η Τουρκία, η οποία, όπως είπε, κατέχει στρατιωτικά και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, τη βόρεια Κύπρο.

Στο σκαμνί 82χρονος ιερέας και 28χρονος καθηγητής για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθήσουν 82χρονος ιερέας και 28χρονος καθηγητής, για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών. Πρόκειται για τον ιερέα Πέτρο Παπουτσάκη, που κατηγορείται ότι επί μια δεκαετία ασελγούσε σε κοριτσάκια 8 - 9 ετών, τροφίμους ιδρύματος. Ο καθηγητής είναι ο Ιωάννης Χατζηιωάννου, που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθητριών του φροντιστηρίου του.

Αλλο ένα έντυπο της εφορίας μπαίνει στη ζωή μας.

Μέχρι τις 30 Απριλίου θα πρέπει να υποβληθεί στις εφορίες το νέο έντυπο Ε3, από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τα βιβλία που τηρούν. Στο έντυπο, το οποίο συμπληρώνεται φέτος για πρώτη φορά, εκτός των άλλων ζητείται να δηλωθούν τα εισοδήματα ξεχωριστά για κάθε έτος την τελευταία πενταετία, καθώς και άλλα στοιχεία που σχετίζονται με τη δραστηριότητα των φορολογουμένων.

Και νέα μείωση στις τιμές των υγρών καυσίμων.

Μειωμένες είναι οι νέες τιμές των υγρών καυσίμων. Η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερη κατά 2,20 δρχ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης κατά 1,40 δρχ και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 1,60 δρχ. Ετσι η λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στις 85,40 δρχ το λίτρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν σημειώθηκε τελικά η μεγάλη έκπληξη στα σημερινά επαναληπτικά παιχνίδια για τη τέταρτη φάση του κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, καθώς τα φαβορί κατάφεραν να περάσουν στους οχτώ. Το σκορ της ημέρας σημειώθηκε στις Σέρρες, όπου ο Παναθηναϊκός, αφού πέρασε δύσκολες στιγμές για περίπου 55 λεπτά, κατάφερε να νικήσει με το εκπληκτικό σκορ 6-4! Στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι η Ξάνθη νίκησε με 3-1 τη Βέροια και πήρε την πρόκριση ακριβώς στο 92ο λεπτό της συνάντησης, ενώ εντυπωσιακή μπορεί να χαρακτηριστεί η νίκη-πρόκριση του Αρη με 4-1 επί του ΟΦΗ, σε ένα κατάμεστο από κόσμο Χαριλάου. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Εδεσσαϊκός νίκησε τον Ηρακλή με 3-1, αλλά προκρίθηκε ο "Γηραιός", αφού είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι με 5-0, η Καλαμαριά νίκησε με 5-1 το Αιγάλεω. Ο Πανιώνιος πήρε την πρόκριση με το φτωχό 1-0 από τον Ορφέα Αλεξανδρούπολης, ενώ ο Απόλλων Λάρισσας νίκησε και μέσα στην Καρδίτσα με 1-0. Αύριο θα γίνει το παιχνίδι ανάμεσα σε Ιωνικό Νικαίας και ΠΑΟΚ.

Σε αγώνες της 18ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-Περιστέρι 57-51, Δάφνη- Παναθηναϊκός 47-69, Λάρισα-Παπάγου 77-64, Ηρακλής-Ηράκλειο 82-79, Απόλλων Πατρ.-Σπόρτιγκ 82-67, ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 76-60 και χθες Πανιώνιος-Ολυμπιακός 81-71. Ετσι, μετά τη σημερινή νίκη του Παναθηναϊκού οι πράσινοι έπιασαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τον Ολυμπιακό.

Ο 40χρονος διαιτητής, Σπύρος Παπαδάκος του συνδέσμου Λακωνίας, κληρώθηκε σήμερα να διευθύνει το ντέρμπι της προσεχούς Δευτέρας ανάμεσα στον ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, που θα γίνει στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας για την 20η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής.

Σε αγώνες της 11ης ημέρας για το Βόρειο Ομιλο στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αμπελόκηποι-Τύρναβος 3-1 Νάουσα-Αγροτικός Αστέρας 2-0. Ετσι τώρα προηγείται ο Πιερικός με 19 βαθμούς και ακολουθούν Γιάννινα 18, και Αετός Σκύδρας με 17 βαθμούς.

Στη μεταγραφή ενός ακόμα επιθετικού προσανατολίζεται η διοίκηση της ΑΕΚ μετά τις αλλεπάλληλες απώλειες βασικών ποδοσφαιριστών της. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, θα είναι ο Ρουμάνος επιθετικός της Νάσιοναλ Βουκουρεστίου Νικολέσκου. Ο 25χρονος, που πέρυσι πέτυχε 13 τέρματα, αποτελεί επιλογή του Ντουμιτρίου. Πάντως, στην ΑΕΚ έχουν προταθεί κι άλλοι παίχτες.

Αύριο πρόκειται να ξεκαθαρίσει το θέμα της μεταγραφής του Πολωνού επιθετικού ποδοσφαιριστή της Καβάλας, Ιγκορ Σιμπνιέφσκι στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί αναμένονται εκπρόσωποι της ομάδας Κεράμικο Ομπόντζο, στην οποία ανήκει, προκειμένου να συζητήσουν με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιώργο Βαρδινογιάννη. Στην περίπτωση που τα βρουν, τότε ο παίκτης ο παίκτης θα υπογράψει στους "πρασίνους".

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων (έως 17 ετών), σε φιλικό αγώνα που έγινε στην Καβάλα, συνέτριψε με 4-0 την αντίστοιχη της Βουλγαρίας. Τα τέρματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πέτυχαν οι Σπέρτος (39`), Σαλπιγγίδης (46`), Μουρατίδης (64`) και Τάνος (75`).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,74 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,90, γαλλικό φράγκο προς 48,02, λίρα Αγγλίας προς 475,10, ελβετικό φράγκο προς 198,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,72, τη λίρα Κύπρου προς 548,10 και την ECU προς 317,18 δραχμές.

Σε αρνητικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κινηθεί καθοδικά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, και να κλείσει κάτω απο τις 1400 μονάδες. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στις 1390,96 μονάδες μειωμένος σε ποσοστό 1,37% ενώ στη διάρκεια των συναλλαγών σημείωνε απώλειες που ξεπερνούσαν το 2%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα φθάνοντας τα 15 δισ. δρχ. Στο fixing της δραχμής σήμερα παρατηρήθηκαν εισροές 100 εκατ. ECU ενώ τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά παρουσίασαν ελαφρά κάμψη.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις σ'όλη τη χώρα και παροδικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα διατηρηθούν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και στα βόρεια θα κυμανθεί -6 με 6 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά -2 με 13 και στο Αιγαίο 5 με 12 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 2 με 10 και μηδέν με 6 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 28 January 1998 - 19:00:17 UTC