Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα σε όλες τις ΔΕΚΟ.
- Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα πανωτόκια.
- Εμπρησμοί τη νύχτα στην Αθήνα.
- Με αντάρτικους συνδυασμούς απειλούν Μπέης και Κωνσταντινίδης.
- Πιστοποιητικά "εξπρές" με ενα τηλεφώνημα.
- Διαφωνίες στη Ν. ΠΑΣΟΚ για τους όρους διεξαγωγής του συνεδρίου.
- Ελάχιστοι θα είναι στο μέλλον οι διορισμοί στο Δημόσιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αρης και Περιστέρι προκρίθηκαν στους ``8`` του Κυπέλλου Κόρατς. - Στο Γραφείο του αθλητικού δικαστή του μπάσκετ θα παιχθεί το "τρίτο ημίχρονο" του επεισοδιακού αγώνα Αρη - Ολυμπιακού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Με 24ωρη απεργία σήμερα αντιδρούν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Τράπεζες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην επίμαχη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ. Η Ολυμπιακή θα πραγματοποιήσει ένα δρομολόγιο για κάθε προορισμό, ενώ ο ΟΣΕ δύο δρομολόγια προς τη βόρεια Ελλάδα και ένα προς την Πελοπόννησο. Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των συνδικάτων και εάν δεν υπάρξει νεώτερη κυβερνητική μετατόπιση, τότε η ΓΣΕΕ θα εισηγηθεί την πραγματοποίηση νέας πανελλαδικής 24ωρης απεργίας.

Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα πανωτόκια.

Απόφαση για τα πανωτόκια αναμένεται να λάβει στη σημερινή της συνεδρίαση η ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Ο Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, Παν. Δημόπουλος, έχει ήδη ταχθεί κατά των "πανωτοκίων", ενώ ο εισηγητής - αρεοπαγίτης, Εμμανουήλ Αντωνίου, προτείνει επαναφορά στο καθεστώς του Αστικού Κώδικα (συμφωνία των μερών και ανατοκισμός κατ'έτος).

Εμπρησμοί τη νύχτα στην Αθήνα.

Με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς άγνωστοι δράστες, που κατά την αστυνομία πρόκειται για αναρχικούς, προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στόχοι τους ηταν η κλινική "Αγία Ειρήνη", ενα κατάστημα στο Σύνταγμα και 5 αυτοκίνητα.

Με αντάρτικους συνδυασμούς απειλούν Μπέης και Κωνσταντινίδης.

Αναταράξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκαλεί η ανακοίνωση υποστήριξης απο το ΠΑΣΟΚ των υποψηφιοτήτων της Μαρίας Δαμανάκη και του Θρασύβουλου Λαζαρίδη στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μπέης, δηλώνει οτι ειναι αποφασισμένος να θεσει υποψηφιότητα για το δήμο της Αθήνας. Εξίσου αποφασισμένος να είναι υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης φέρεται ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Θεσσαλονίκης Λευτέρης Κωνσταντινίδης, ο οποίος ζητεί τη διεξαγωγή προκριματικών εκλογών.

Πιστοποιητικά "εξπρές" με ενα τηλεφώνημα.

Από την 1η Φεβρουαρίου, οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται πιστοποιητικά γέννησης μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 1502, πληρώνοντας 260 δραχμές στον ΟΤΕ και 300 στα ΕΛΤΑ, για να παραλάβουν ταχυδρομικώς. Μέχρι τέλος Ιουνίου 1998, το πρόγραμμα των τηλεφωνικών αιτήσεων θα περιλαμβάνει και άλλα πιστοποιητικά, όπως της στρατολογίας, φορολογικής ενημερότητας, ποινικού μητρώου κλπ.

Διαφωνίες στη Ν. ΠΑΣΟΚ για τους όρους διεξαγωγής του συνεδρίου.

Σε τίποτα δεν συμφωνούν απ' ότι φαίνεται στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τους όρους διεξαγωγής του 3ου συνεδρίου της. Και η χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, υπήρξε άκαρπη, αφού δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην ομάδα των λεγόμενων "προεδρικών" και εκείνη που πρόσκειται στη νυν γραμματέα της οργάνωσης, Τόνια Αντωνίου, για τον αριθμό των καλπών, που θα στηθούν στις οργανώσεις.

Ελάχιστοι θα είναι στο μέλλον οι διορισμοί στο Δημόσιο.

Παύει να είναι καταφύγιο για ανέργους το Δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης, Αλέκος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας οτι εφεξής θα προσλαμβάνονται οι αναγκαίοι και απαραίτητοι, οι οποίοι θα έχουν ειδικά προσόντα. Ο κ. Παπαδόπουλος επανήλθε στο θέμα των μετατάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας οτι στο δεύτερο εξάμηνο του 1998, θα προχωρήσει στη διευθέτηση του προσωπικού μετά από διάλογο με την ΑΔΕΔΥ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρης και Περιστέρι προκρίθηκαν στους ``8`` του Κυπέλλου Κόρατς.

Αρης και Περιστέρι προκρίθηκαν στους ``8`` του Κυπέλλου Κόρατς. Ο Αρης επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση και στην Λετονία της Βέσπιλς με 73- 67.Στον επόμενο γύρο, η Ελληνική ομάδα,θα αντιμετωπίσει τη Μάλαγα ή τη Ρόμα. Το Περιστέρι πέρασε παρά το γεγονός ότι γνώρισε την ήττα από την Γιουγκοσλαβική Μπούντοτσνοστ με 78-60 στην Ποντγκόριτσα, αφού είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα με 76-57, σκορ που τελικά του έδωσε την πολύτιμη πρόκριση με μόλις έναν πόντο διαφορά. Στους προημιτελικούς το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει την Βερόνα. Αντίθετα, η ομάδα του Παπάγου έχασε με 66-55 από την τουρκική Κομπασάν στο Ικόνιο και αποκλείστηκε από την προημιτελική φάση της ίδιας διοργάνωσης.

Στο Γραφείο του αθλητικού δικαστή του μπάσκετ θα παιχθεί το "τρίτο ημίχρονο" του επεισοδιακού αγώνα Αρη - Ολυμπιακού.

Στο Γραφείο του αθλητικού δικαστή του μπάσκετ θα παιχθεί το "τρίτο ημίχρονο" του επεισοδιακού αγώνα Αρη - Ολυμπιακού. Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου κλήθηκαν,σε απολογία ο προπονητής του Ολυμπιακού,Ντούσαν Ιβκοβιτς και ο παράγοντας του Αρη, Χάρης Παπαγεωργίου για το μεταξύ τους επεισόδιο,καθώς και η ομάδα της Θεσσαλονίκης, για τη συμπεριφορά οπαδών της στον ίδιο αγώνα. Επίσης, στις 28 Ιανουαρίου, κλήθηκαν σε απολογία η ΑΕΚ και η Δάφνη, για επεισοδιακή συμπεροφορά οπαδών τους στους αγώνες με Παναθηναϊκό και Παπάγου, αντίστοιχα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,92, γαλλικό φράγκο προς 47,74, λίρα Αγγλίας προς 475,81, ελβετικό φράγκο προς 196,08, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 229,32, τη λίρα Κύπρου προς 545,05 και την ECU προς 315,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τοπικές βροχές και καταιγίδες,ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νοτιοανατολικοί μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί μέτριοι ως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια μηδέν με 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 15 και στα νησιά του Αιγαίου 11 με 16 βαθμούς Κελσίου. Αστατο καιρό, με βροχές κατά περιόδους, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 8 με 13 και 2 με 9 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 22 January 1998 - 8:00:18 UTC