Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται οι έρευνες για το πλήρωμα του "Αγίου Παντελεήμονα".
- Σήμερα η κηδεία του Δημήτρη Χορν στο Α' Νεκροταφείο.
- Συνεδριάζει το μεσημέρι το Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ.
- Ελληνική απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς.
- Οι αλιείς ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.
- Συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη για Ολυμπιακούς Αγώνες 2004.
- Νέοι εμπρησμοί αυτοκινήτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ανετη νίκη της ΑΕΚ επι του ΠΑΟΚ με 3-0. - Ονειρεμένη κλήρωση είχε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου γιά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2000.
- Κηδεύεται το μεσημέρι ο προπονητής Ντάν Γεωργιάδης.
- Ο Αρης νίκησε τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ με 82-76 σε αγώνα που έκλεισε την αυλαία της 16ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για το πλήρωμα του "Αγίου Παντελεήμονα".

Απο αέρος και θαλάσσης συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων 5 μελών, του πλοίου "Αγιος Παντελεήμονας", που αγνοούνται μετά τη βύθισή του το Σαββατο, ανοιχτά της Σαρδηνίας. Χθες ανασύρθηκαν δυο πτώματα αλλά δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητά τους. Μέχρι στιγμής εχει διασωθεί ο μηχανικός Σπύρος Σκαρμούτσος και ενας αλλοδαπός. Το πλοίο είχε 9μελές πλήρωμα εκ των οποίων οι 4 είναι Ελληνες. Στο μεταξύ, ελάχιστες είναι οι ελπίδες για τον εντοπισμό των 4 Ελλήνων του "Φλέιρ", που βυθίστηκε την Παρασκευή ανοικτά των ακτών του Καναδά.

Σήμερα η κηδεία του Δημήτρη Χορν στο Α' Νεκροταφείο.

Κηδεύεται στις 11 το πρωί απο το Α' Νεκροταφείο Αθηνών ο μεγάλος ηθοποιός, Δημήτρης Χορν, που πέθανε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 77 ετών. Η κηδεία, σύμφωνα με την επιθυμία του, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Συνεδριάζει το μεσημέρι το Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ.

Οι δημοτικές εκλογές αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ στη 1.30μμ υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ανακοινωθεί η υποστήριξη των υποψηφιοτήτων της Μαρίας Δαμανάκη, για την Αθήνα, του Θρασύβουλου Λαζαρίδη, για τη Θεσσαλονίκη και του Χρήστου Φωτίου, για τον Πειραιά.

Ελληνική απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Η Αγκυρα ουδέποτε τήρησε το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ του 1988, που προβλέπει οι στρατιωτικές δραστηριότητες στο διεθνή εναέριο χώρο να εκτελούνται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. Αυτό τόνιζαν κύκλοι του Πενταγώνου απαντώντας στους νέους προκλητικούς τουρκικούς ισχυρισμούς. Επίσης, υπογράμμιζαν οτι το "non paper" της τουρκικής πρεσβείας φανερώνει απροκάλυπτα για μία ακόμη φορά, τις επεκτατικές και επιθετικές διαθέσεις της Τουρκίας.

Οι αλιείς ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Ανοικτά είναι όλα τα λιμάνια των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, τα οποία είχαν αποκλείσει τις προηγούμενες ημέρες αλιείς και σφουγγαράδες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το καθεστώς φορολόγησής τους. Οι κινητοποιήσεις αλιέων και σπογγαλιέων ανεστάλησαν μετά τη διαβεβαίωση οτι θα παραταθεί για ένα χρόνο το ισχύον φορολογικό καθεστώς και την υπόσχεση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Δρυ, οτι θα διεκδικήσει απο την Ευρωπαϊκή Ενωση την επανένταξή τους στον πρωτογενή τομέα.

Συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη για Ολυμπιακούς Αγώνες 2004.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, για να τον ενημερώσει σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιτροπή, που θα προετοιμάσει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Νέοι εμπρησμοί αυτοκινήτων.

Αγνωστοι δράστες έριξαν αργά το βράδυ αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό εναντίον αυτοκινήτου τύπου Μερσεντές με γερμανικές πινακίδες, που ηταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ στην οδό Ναυαρίνου στα Εξάρχεια. Απο τη φωτιά που προκλήθηκε καταστράφηκε ολοσχερώς το αυτοκίνητο ενώ υπέστησαν ζημιές αλλα δυο αυτοκίνητα που ηταν σταθμευμένα στον ίδιο χώρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανετη νίκη της ΑΕΚ επι του ΠΑΟΚ με 3-0.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε απόψε η ΑΕΚ, η οποία συνοδέυθηκε με μία άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-0, η δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό στάδιο επί του Πανιωνίου με 2-1 και η σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία της Βέροιας επί της Καβάλας με 1-0, ήταν τα σημαντικότερα από τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α` εθνικής κατηγορίας. Αναλυτικά τα αποτελεσματα της 18ης ημέρας: Αθηναϊκός - Προοδευτική 1-0, Ιωνικός-Απόλλων 1-1, Καβάλα-Βέροια 0-1, Ηρακλής-Παναχαϊκή 3-1, Παναθηναϊκός- Πανιώνιος2-1, Πανηλειακός - Καλαμάτα 1-1, ΟΦΗ-Ξάνθη 2-1. Η 18η ημέρα ολοκληρώνεται σήμερα με τον αγώνα Εθνικός-Ολυμπιακός.

Ονειρεμένη κλήρωση είχε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου γιά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2000.

``Ονειρεμένη`` κλήρωση είχε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου χθές στην Γάνδη γιά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2000, αφού χωρίς ίχνος υπερβολής, είναι το φαβορί γιά την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου της, που εξασφαλίζει την απ' ευθείας πρόκριση στην τελική φάση, την οποία θα διοργανώσουν από κοινού η Ολλανδία και το Βέλγιο.Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Νορβηγία, την Γεωργία, την Λετονία, την Σλοβενία και την Αλβανία.

Κηδεύεται το μεσημέρι ο προπονητής Ντάν Γεωργιάδης.

Ενας από τους πιό γνωστούς Ελληνες προπονητές ποδοσφαίρου δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας. Πρόκειται για τον Νταν Γεωργιάδη, ο οποίος πέθανε χθές το πρωί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου διακομίσθηκε με εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Γεωργιάδης που ήταν 75 ετών, εργάσθηκε στην εθνική μας ομάδα των ανδρών, αλλά και σε αρκετούς συλλόγους. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στο Κοιμητήριο της Ανάστασης στον Πειραιά.

Ο Αρης νίκησε τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ με 82-76 σε αγώνα που έκλεισε την αυλαία της 16ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α1.

Ο Αρης νίκησε στο Αλεξάνδρειο τον Ολυμπιακό με 82-76 σε αγώνα που έκλεισε την αυλαία της 16ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α1. Παρά την ήττα του, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 16ης ημέρας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ- Παναθηναϊός 66-61 Ηρακλής-Περιστέρι 78-70, Πανιώνιος-Λάρισα 91-63, Απόλλων Πατρ.-ΠΑΟΚ 86-94 παρ. (κα 72-72) , Δάφνη-Παπάγου 78-77 και Σπόρτιγκ- Ηράκλειο 82-64.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,48 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,06, γαλλικό φράγκο προς 47,77, λίρα Αγγλίας προς 476,77, ελβετικό φράγκο προς 197,81, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 227,42, τη λίρα Κύπρου προς 547,08 και την ECU προς 316,27 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά αναμένεται και σήμερα με πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Το απόγευμα θα βρέξει στα δυτικά, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα δυτικά έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 11, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτιά 6 με 15 και στα νησιά του Αιγίου 9 με 16 βαθμούς.Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 6 με 15 βαθμούς. Στη θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, ενώ η ορατότητα το πρωί θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 4 με 9 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 19 January 1998 - 8:00:13 UTC