Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,04/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Oλόκληρο οπλοστάσιο ανακάλυψαν οι διωκτικές αρχές της Κατερίνης, στο σπίτι της Ντόνας Γουίλκινς-Καλτσά, 41 ετών.
- Ηρεμία επικράτησε και σήμερα στο Αιγαίο δεύτερη ημέρα της τουρκικής άσκησης.
- Αγνωστα τα αίτια της χθεσινής έκρηξης στη χαρτοβιομηχανία DIANA, όπου δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και τέσσερα τραυματίστηκαν.
- Κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών το φορολογικό νομοσχέδιο.
- Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιείται η επιστροφή των Αθηναίων από την επαρχία όπου πέρασαν τις γιορτές.
- Με προσφορές μέχρι και πάνω από 50% ξεκινούν την Τετάρτη οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα.
- Προβλήματα στο αεροδρόμιο Μακεδονία το πρωί, λόγο ομίχλης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αποτελέσματα Α' εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο. - Δέκατη τέταρτη ημέρα του πρωταθλήματος στη Β'εθνική.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Oλόκληρο οπλοστάσιο ανακάλυψαν οι διωκτικές αρχές της Κατερίνης, στο σπίτι της Ντόνας Γουίλκινς-Καλτσά, 41 ετών.

Ισχυρότατο πλήγμα στην επιχείρηση εξοπλισμού των οργανωμένων συμμοριών του υποκόσμου με σύγχρονα και βαρειά όπλα κατάφεραν οι διωκτικές αρχές. Η ασφάλεια Κατερίνης εντόπισε και κατάσχεσε στο Δίον Πιερίας μεγάλες ποσότητες οπλισμού, αντιαρματικές ρουκέτες και εκτοξευτήρες, πολυβόλα, αυτόματα πολεμικά όπλα, 25 κιλά ΤΝΤ και χειροβομβίδες. Ο οπλισμός βρέθηκε στο σπίτι της Ντόνας Γουίλκινς-Καλτσά, 41 χρόνων συζύγου του κακοποιού Γιώργου Καλτσά ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από μέρες στη Λαμία πιθανότατα από μέλη αντίπαλης συμμορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τον οπλισμό μετέφερε από την Αλβανία με τη βοήθεια της μαφίας ο διαβόητος κακοποιός Βασίλης Καλτσάς ο οποίος σκοτώθηκε πριν δύο μήνες σε τροχαίο στη Χαλκιδική.

Ηρεμία επικράτησε και σήμερα στο Αιγαίο δεύτερη ημέρα της τουρκικής άσκησης.

Ηρεμία επικράτησε και σήμερα στο Αιγαίο δεύτερη ημέρα της τουρκικής άσκησης ενώ οι ένοπλες δυνάμεις μας παραμένουν σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία την αυξανόμενη επιθετικότητα της Αγκυρας. Η αυριανή ημέρα θεωρείται κρίσιμη καθώς θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις σε περιοχές βορείως της Λέσβου και μεταξύ Χίου και Ανδρου όπου οι Τούρκοι δεσμεύοντας μονομερώς περιοχές του Αιγαίου επιχειρούν να αμφισβητήσουν το εύρος του εθνικού εναέριου χώρου και την ελληνική κυριαρχία των νησιών και των νησίδων. Η Αθήνα κατέστησε σαφές ότι παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση και είναι έτοιμη να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες αν χρειαστεί.

Αγνωστα τα αίτια της χθεσινής έκρηξης στη χαρτοβιομηχανία DIANA, όπου δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και τέσσερα τραυματίστηκαν.

Αγνωστα παραμένουν ακόμα τα αίτια της χθεσινής έκρηξης σε λέβητα της χαρτοβιομηχανίας DIANA στην Ξάνθη όπου δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν εκ των οποίων το ένα σοβαρά. Ηδη έχει συσταθεί πενταμελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων με πρόεδρο τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ξάνθης και ερευνά τις συνθήκες του τραγικού ατυχήματος. Το πόρισμα θα διαβιβασθεί μαζί με όλο το προανακριτικό υλικό στην εισαγγελέα η οποία και θα κρίνει αν προκύπτουν ευθύνες για να ασκήσει ποινική δίωξη.

Κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών το φορολογικό νομοσχέδιο.

Κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί εντός του μηνός.Με το νομοσχέδιο θεσμοθετούνται 12 νέοι φόροι οι οποίοι κρίθηκαν αναγκαίοι για να στηρίξουν τον προϋπολογισμό του 98. Με το ίδιο νομοσχέδιο καθορίζονται η νέα τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα, η παρακράτηση φόρου και οι αφορολόγητες εκπτώσεις για τα παιδιά.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιείται η επιστροφή των Αθηναίων από την επαρχία όπου πέρασαν τις γιορτές.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιείται η επιστροφή των Αθηναίων από την επαρχία όπου πέρασαν τις γιορτές. Και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα η κίνηση είναι αυξημένη αλλά διεξάγεται κανονικά.

Με προσφορές μέχρι και πάνω από 50% ξεκινούν την Τετάρτη οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα.

Με προσφορές μέχρι και πάνω από 50% ξεκινούν την Τετάρτη οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. Στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις έχουν ξεκινήσει οι προεκπτώσεις με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει για μια ακόμα χρονιά ένας πόλεμος μεταξύ των καταστηματαρχών που ακολουθούν τις αποφάσεις των εμπορικών τους συλλόγων και όσων δεν τις εφαρμόζουν.

Προβλήματα στο αεροδρόμιο Μακεδονία το πρωί, λόγο ομίχλης.

``Αιχμάλωτο`` της ομίχλης ήταν και σήμερα μέχρι το μεσημέρι το αεροδρόμιο ``Μακεδονία`` της Θεσσαλονίκης. Αναβλήθηκαν δύο πτήσεις ενώ άλλες ένδεκα πραγματοποιήθηκαν με σημαντική καθυστέρηση. Η ηλιοφάνεια που επικράτησε το μεσημέρι επέτρεψε την κανονική λειτουργία του αεροδρομίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποτελέσματα Α' εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της 16ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας, έχουν ως εξής: Ηρακλής-Πανιώνιος 1- 0 Βέροια-Προοδευτική 2-2 Παναθηναϊκός-Καλαμάτα 1-0 Αθηναϊκός-Ξάνθη 4-1 Καβάλα-Απόλλωνας 0-2 ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0 και χθες: Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 1-2 Εθνικός-ΠΑΟΚ 0-1

Δέκατη τέταρτη ημέρα του πρωταθλήματος στη Β'εθνική.

Σε αγώνες για την 14η ημέρα του πρωταθλήματος της Β'εθνικής, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Καστοριά-Πανελευσινιακός 0-2 Λάρισα-Καρδίτσας 0-0 Παναργειακός-Πανσερραϊκός 2- 7 Δόξα Δράμας-Εθνικός Αστέρας 0-3 Δόξα Βύρωνα-Νίκη Βόλου 2-0 Λεβαδειακός-Καλαμαριά 0- 2 Τρίκαλα-Καλλιθέα 18:45 Το πρόγραμμα της 14ης ημέρας, ολοκληρώνεται αύριο με τους αγώνες: Λύκοι- Παναιτωλικός Αρης-Εδεσσαϊκός

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 289,17 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 44, γαλλικό φράγκο προς 47,95, λίρα Αγγλίας προς 474,45, ελβετικό φράγκο προς 197,12, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,34, λίρα Κύπρου προς 547,08 και Ευρωπϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 316,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο σε όλη τη χώρα, εκτός απο τα δυτικά και βόρεια όπου θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βορειοδυτικά. Το πρωί κατα τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στα νότια έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 0 έως 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 4 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου απο 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο στην Αττική και μόνο κατα περιόδους θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στην Αττική απο δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στη Θεσσαλονίκη απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 8 έως 15 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 4 January 1998 - 18:59:27 UTC