Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ενταση στο Αιγαίο επιδιώκει η Τουρκία. - Ψευδείς οι τουρκικές πληροφορίες για ελέγχους πλοίων απο το Π.Ν..
- Αποκωδικοποιήθηκαν τα μαύρα κουτιά του "Γιάκοβλεφ".
- Απο σήμερα οι αιτήσεις νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών.
- Ασφαλιστικά μέτρα κατά της πλοιοκτήτριας εταιρίας του "Δύστος".
- Ειδικό γραφείο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το Σένγκεν.
- Δεν έχει εμφανιστεί ακόμη ο υπερτυχερός του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εκτός αγώνων ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού Ντράγκαν Τάρλατς που θα υποστεί επέμβαση λόγω τενοντίτιδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενταση στο Αιγαίο επιδιώκει η Τουρκία.

Αρχίζει σήμερα η μεγάλης κλίμακας πολυήμερη τουρκική αεροναυτική άσκηση στο Αιγαίο. Η Αγκυρα έχει δεσμεύσει για τη διεξαγωγή της άσκησης 8 περιοχές. Σε αυτές περιλαμβάνονται το πεδίο βολής Ανδρου και ελληνικός εναέριος χώρος. Η Αθήνα έχει ζητήσει να εξαιρεθούν αυτές οι περιοχές, όμως η Αγκυρα μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει καμιά απάντηση.

Ψευδείς οι τουρκικές πληροφορίες για ελέγχους πλοίων απο το Π.Ν..

Διαψεύστηκαν κατηγορηματικά απο το υπουργείο ΕΘνικής Αμυνας τουρκικές πληροφορίες οτι ελληνικά πολεμικά πλοία επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε διερχόμενα εμπορικά, εννέα μίλια ανοικτά των Δαρδανελίων. Στην περιοχή έπλεε μόνο μιά κανονιοφόρος του Πολεμικού μας Ναυτικού εκτελώντας συνήθη περιπολία. Δεδομένου ότι υπήρχε πληροφορία ότι πλοίο επρόκειτο να αποβιβάσει σε ελληνικές ακτές δύο χιλιάδες λαθρομετανάστες η κανονιοφόρος είχε αυξημένη την προσοχή της και προς την κατεύθυνση αυτή.

Αποκωδικοποιήθηκαν τα μαύρα κουτιά του "Γιάκοβλεφ".

Στα χέρια των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων βρίσκεται το σύνολο του υλικού, που προέκυψε από την αποκωδικοποίηση των "μαύρων" κουτιών στη Γερμανία, του μοιραίου "Γιάκοβλεφ-42" το οποίο συνετρίβη, στα Πιέρια Ορη, στις 17 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπειρογνώμονες από τα μέχρι τώρα στοιχεία, που έχουν στη διάθεση τους αποδίδουν το δυστύχημα, σε λανθασμένη αποκωδικοποίηση των στοιχείων της πτήσης από τους πιλότους.

Απο σήμερα οι αιτήσεις νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών.

Αρχίζει απο σήμερα η υποβολή των δικαιολογητικών για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών, που ζουν στη χώρα μας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται έως το τέλος Μαϊου στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στους τόπους διαμονής τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν το σχετικό δελτίο.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της πλοιοκτήτριας εταιρίας του "Δύστος".

Δεκτή έκανε,το Πρωτοδικείο Πειραιά την αίτηση των οικογενειών τριών ναυτικών απο τα θύματα του ναυαγίου του πλοίου "Δύστος". Με την απόφαση επιτρέπεται η συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της πλοιοκτήτριας εταιρίας ΗΡΑΚΛΗΣ μέχρι του ποσού των 124 εκατ. δρχ. απο τους συγγενείς του Π. Αρμαμέντου, λιπαντού του "Δύστος", 43 εκατ. δρχ. απο τους συγγενείς του Θανάση Παπαϊωάννου, ναύτη και 155 εκατ. των συγγενών του Λάμπρου Τσιργή, ναύτη.

Ειδικό γραφείο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το Σένγκεν.

Ειδικό γραφείο, με διευρυμένες αρμοδιότητες, για τη λειτουργία του συστήματος πληροφοριών Σένγκεν, το οποίο θα λειτουργεί καθ`όλο το 24ωρο, δημιουργείται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Στις αρμοδιότητες του γραφείου θα είναι, η μέριμνα για την εισαγωγή, τροποποίηση, διαγραφή και έλεγχο νομιμότητας των καταχωρουμένων πληροφοριών στο "Εθνικό Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν". Η ανταλλαγή πληροφοριών με τα αντίστοιχα Εθνικά γραφεία, των λοιπών χωρών, η διεκπεραίωση αιτημάτων συνδρομής αστυνομικής συνεργασίας και η διασυνοριακή παρακολούθηση.

Δεν έχει εμφανιστεί ακόμη ο υπερτυχερός του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου.

Αγνωστος παραμένει ο υπερτυχερός του πρωτοχρονιάτικου κρατικού λαχείου κοινωνικής αντίληψης. Ο πρώτος λαχνός 99328 της 2ης σειράς κερδίζει ένα δισ. δρχ. Ο ίδιος αριθμός σε τρίδυμο κερδίζει 1,4 δισ. δρχ. Ο τυχερός λαχνός διατέθηκε απο πρακτορείο του Πειραιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτός αγώνων ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού Ντράγκαν Τάρλατς που θα υποστεί επέμβαση λόγω τενοντίτιδας.

Τελικά δεν το γλυτώνει το "νυστέρι" ο Ντράγκαν Τάρλατς. Ο σέντερ του Ολυμπιακού συνεχίζει να υποφέρει από τενοντίτιδα, ενώ στο πόδι του βρέθηκαν οστεόφυτα. Η ένεση κορτιζόνης που του έγινε πριν από τρεις μέρες δεν τον "ανακούφισε", κι έτσι ο " Τάκι " θα υποβληθεί, σήμερα σε χειρουργική επέμβαση. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει περίπου για ένα μήνα εκτός αγώνων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 287,22 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 13, γαλλικό φράγκο προς 48,31, λίρα Αγγλίας προς 476,94, ελβετικό φράγκο προς 197,48, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,95, λίρα Κύπρου προς 546,86 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 316,68 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα, που στα δυτικά και νότια θα είναι αυξημένες. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο μείον 2 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 1 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου απο 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενω το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 4 έως 15 και στη Θεσσαλονίκη απο 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 2 January 1998 - 15:17:44 UTC