Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Φωτισμένη από τα πυροτεχνήματα βρήκε ο νέος χρόνος την πρωτεύουσα.
- Μηνύματα αισιοδοξίας για το 1998 απηύθυνε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.
- Παραδίδεται σήμερα από τους Γερμανούς ειδικούς το περιεχόμενο των μαύρων κουτιών του "Γιάκοβλεφ 42".
- Παραιτήθηκε 20 μέρες μετά το διορισμό του ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
- Συνωστισμός και χθες τελευταία μέρα για την υποβολή δικαιολογητικών για μεταβιβάσεις ακινήτων.
- Η Βρετανία προεδρεύει από σήμερα της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.
- 'Ενα δισεκατομμύριο περιμένει τον κάτοχο του κρατικού λαχείου με αριθμό 99328 της 2ης σειράς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Φωτισμένη από τα πυροτεχνήματα βρήκε ο νέος χρόνος την πρωτεύουσα.

Με μια λαμπρή γιορτή στην πλατεία Συντάγματος υποδέχθηκαν οι Αθηναίοι το 1998. Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες γνωστοί καλλιτέχνες και με την είσοδο του νέου χρόνου δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον Αττικό ουρανό. Σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραθέτει γεύμα αγάπης στους άστεγους και άπορους.

Μηνύματα αισιοδοξίας για το 1998 απηύθυνε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.

Μηνύματα για την Πρωτοχρονιά απηύθυναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει τόνους αισιοδοξίας για την καινούργια χρονιά, τονίζοντας ότι ο τόπος παρά τις δυσκολίες του, έχει αποκτήσει τη δική του δυναμική. Ο κ. Σημίτης επισημαίνει οτι ο χρόνος που πέρασε έδειξε πως μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και ότι έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε δημιουργικά. Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει την κλιμάκωση της έντασης και λύσεις υπάρχουν αν εφαρμοστούν οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Ο Κώστας Καραμανλής, εκτιμά ότι η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες και λαμπρό μέλλον. Το αναφέρει ότι το 1998 έρχεται στη ζωή μας με περισσότερες ελπίδες αλλα και με πιό σαφείς τους εγκληματικούς στόχους του ιμπεριαλισμού. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι το 1998 θα πρέπει να είναι μιά χρονιά, που θα μας φέρει πιό κοντά στην προοδευτική πορεία που χρειαζεται ο τοπος. Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, επισημαίνει ότι η χρονιά που έφυγε χαρακτηρίστηκε από αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των λαικών στρωμάτων και αύξηση της ανεργίας.

Παραδίδεται σήμερα από τους Γερμανούς ειδικούς το περιεχόμενο των μαύρων κουτιών του "Γιάκοβλεφ 42".

Την πτήση του μοιραίου "Γιάκοβλεφ-42" απο το σημείο προσέγγισής του στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" μέχρι το σημείο συντριβής του στα Πιέρια Ορη το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου ακολούθησαν χθες με ελικόπτερο οι εμπειρογνώμονες και ο Εισαγγελέας Εφετών, Νίκος Παπαδόπουλος, που διερευνούν τα αίτια της πτώσης του ουκρανικού αεροσκάφους. Εντός της ημέρας αναμένεται να παραδώσουν οι Γερμανοί τεχνικοί το φάκελο με τα στοιχεία, που προέκυψαν απο τα τρία μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

Παραιτήθηκε 20 μέρες μετά το διορισμό του ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Ολυμπιακής Αεροπορίας ο Μανώλης Φθενάκης, 20 μόλις ημέρες μετά το διορισμό του. Σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη, ο κ. Φθενάκης τονίζει ότι γίνεται πολιτικοποίηση των αεροπορικών θεμάτων.

Συνωστισμός και χθες τελευταία μέρα για την υποβολή δικαιολογητικών για μεταβιβάσεις ακινήτων.

'Εληξε χθες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για μεταβιβάσεις ακινήτων με τις παλιές αντικειμενικές τιμές και στις εφορίες είχε σημειωθεί το αδιαχώρητο. Συνωστισμός δημιουργήθηκε όμως και στα δημαρχεία της Αττικής, από χιλιάδες οδηγούς, που δεν είχαν εξοφλήσει ακόμη κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας για παράνομη στάθμευση. Οσοι δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους αυτές, δεν θα παίρνουν φορολογική ενημερότητα, αν οφείλουν ποσό πάνω από εκατό χιλιάδες δραχμές.

Η Βρετανία προεδρεύει από σήμερα της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.

Η Βρετανία αναλαμβάνει από σήμερα και για εξι μήνες την Προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, διαδεχόμενη το Λουξεμβούργο. Στο διάστημα αυτό θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση της κοινότητας, θα συγκληθεί η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, και θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα του ενιαιου νομισματος και των χωρων που θα μπούν στη ζώνη του Ευρώ.

'Ενα δισεκατομμύριο περιμένει τον κάτοχο του κρατικού λαχείου με αριθμό 99328 της 2ης σειράς.

Ο αριθμός 99328 της 2ης σειράς του πρωτοχρονιάτικου κρατικού λαχείου κοινωνικής αντίληψης είναι ο χρυσός αριθμός που κερδίζει ένα δισεκατομμύριο δρχ. Οι αριθμοί 99331 και 99325 επίσης της 2ης σειράς κερδίζουν από 200 εκατ. δρχ. Ακόμη ο αριθμός 99328 σε οποιαδήποτε σειρά, κερδίζει από πέντε εκατ. δρχ και οι αριθμοί 99331 και 99325 επίσης σε οποιαδήποτε σειρά κερδίζουν από ένα εκατομμύριο δρχ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 287,22 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 13, γαλλικό φράγκο προς 48,31, λίρα Αγγλίας προς 476,94, ελβετικό φράγκο προς 197,48, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,95, λίρα Κύπρου προς 546,86 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 316,68 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα σ' όλη τη χώρα, που κατά τόπους στα δυτικά και νότια θα είναι αυξημένες. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 μέχρι 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 8 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 16 και 2 με 14 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 1 January 1998 - 9:00:24 UTC