Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in English, 10-07-25

Athens News Agency: News in English Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

CONTENTS

  • [01] Υπέρ ενός γενικευμένου ανασχηματισμού ο Θ.Πάγκαλος

  • [01] Υπέρ ενός γενικευμένου ανασχηματισμού ο Θ.Πάγκαλος

    Υπέρ ενός γενικευμένου ανασχηματισμού της κυβέρνησης και όχι αντικατάστασης ενός-δύο υπουργών, σε χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην αποκλειστική αρμοδιότητα του οποίου ανήκει μια τέτοια στρατηγική πολιτική κίνηση, τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο "Έθνος της Κυριακής".

    Στη συνέντευξη αυτή ο κ. Πάγκαλος απαντά σε όλα τα καυτά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και σε ότι αφορά την κυβέρνηση απορρίπτει τη λογική ότι "το ΠΑΣΟΚ κάνει ως κυβέρνηση τα αντίθετα απ΄ ότι έλεγε ως αντιπολίτευση", αντιπαραθέτοντας τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, όπως ο Καλλικράτης, το ασφαλιστικό σύστημα και άλλα , ενώ για τα αυστηρά οικονομικά μέτρα τα οποία έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού ιστού της χώρας, τα χαρακτηρίζει απαραίτητα με την ένοια ότι στόχος τους ήταν η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, η εξασφάλιση της ισορροπίας του ασφαλιστικού συστήματος, η αποφυγή της χρεοκοπίας και η αποκατάσταση του κύρους της χώρας στις διενείς αγορές.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχεται ότι πιθανόν να παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις και αστοχίες, ενώ για τις διαφωνίες και τις "κόντρες των υπουργών" απαντά πως "κυβερνήσεις χωρίς διαφωνίες δεν υπάρχουν", αλλά το ζητούμενο είναι η σύνθεση όλων των απόψεων για το δημόσιο συμφέρον. Ο κ. Πάγκαλος εμφανίζεται βέβαιος ότι οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο και αφήνει αιχές κατά της αντιπολίτευσης ότι επιχαίρει κάθε φορά που η κυβέρνηση εμφανίζει μια αδυναμία, χωρίς ωστόσο να εμφανίζει πειστικές προτάσεις. Παράλληλα εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα επέλθει μέσα από τον γενικότερο μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα και προαναγγέλλει ότι στη ΔΕΘ η κυβέρνηση θα προβεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα επόμενα τρία χρόνια.

    Για την αντιπολίτευση και ειδικά για τον Αντώνη Σαμαρά εκτιμά ότι αυτοκτονεί πολιτικά, γιατί προσπαθεί να συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτιική Καραμανλή, για το ΚΚΕ σημειώνει ότι έχει εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του με το πολίτευμα της χώρας και το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα, για τα άλλα κόμματα της αριστεράς τονίζει ότι χρησιμοποιούν μια ψευδοεπαναστατική φρασεολογία και για την Ντόρα Μπακογιάννη λέει ότι έχει δυνατότητες να διαμορφώσει έναν νεόκοπο πολιτικό λόγο, αλλά αν θα πετυχει στην προσπάθειά της εξαρτάται από την ίδια.

    Τέλος, για τον δικομματισμό, δεν προβλέπει το τέλος του, όπως διακηρύσσουν ορισμένοι σημειώνοντας πως "ο δικομματισμός περνάει κρίση ανάμεσα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά εμφανίζεται θριαβευτής και ολοζώντανος όταν κλείνουν οι κάλπες".


    Athens News Agency: News in English Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 July 2010 - 14:30:32 UTC