Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-05-04

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Εξαιρετικά αμβίβολλη θεωρείται η συμμετοχή του Νίκου Λυμπερόπουλου στον μεγάλο αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ο Μεσσήνιος επιθετικός του Παναθηναικού υποβλήθηκε χθές σε μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε ότι υπέστη τελικά μερική ρίξη έσω μηνίσκου, στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευής.

Ο Λυμπερόπουλος δεν προπονήθηκε χθές, έκανε θεραπεία και θα δοκιμάσει το πόδι του στην αποψινή προπόνηση, ωστόσο οι πιθανότητες να αγωνιστεί στο ντέρμπι, είναι ελάχιστες.

Απών απο τον τελικό του Κυπέλλου θα είναι ο Ανδρέας Λαγωνικάκης καθώς μόνο με ιατρικό θαύμα μπορεί να ξεπεράσει μέχρι αύριο, το διάστρεμμα βαριάς μορφής που υπέστη στο προχθεσινό παιχνίδι με την Σκόντα Ξάνθη.

Αντίθετα στην εντεκάδα των πρασίνων αναμένεται να επανέλθει ο Αλιόσα Ασάνοβιτς.

Ο Χούαν Ραμόν Ρότσα, στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, τόνισε ότι οι πέντε συνεχόμενες ήττες απο τον Ολυμπιακό τα τελευταία τρία χρόνια, αποτελούν ένα επιπρόσθετο κίνητρο για τους παίκτες του και ευχήθηκε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων.

Απο την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός με εξαίρεση τον τραυματία Ιλια Ιβιτς, θα παραταχθεί πλήρης στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναικό.

Δεν παραπέμπεται στην πειθαρχική επιτροπή ο διαιτητής του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναικό και την Σκόντα Ξάνθη, Γιώργος Μπίκας αφού ο παρατηρητής διαιτησίας Γιώργος Κουκουλάκης τον βαθμολόγησε με οκτώ.

Η Βέροια νίκησε στην έδρα της με 3-1 τον Εθνικό Αστέρα στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Παρά τη νίκη της, η Βέροια δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό αφού παρέμεινε στην 17η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς ενώ ο Εθνικός Αστέρας είναι στην 11η θέση με 34 βαθμούς.

Την Πέμπτη στις εννέα το βράδυ θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο πρώτος μεγάλος τελικός του πρωταθλήματος μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Αυτό αποφάσισε χθές ο ΕΣΑΚΕ ώστε να μην συμπέσει με τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο ενώ το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναικού με τον Ολυμπιακό, θα γίνει την Δευτέρα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Διαιτητές του αγώνα της Πέμπτης θα είναι οι κύριοι Κορομηλάς και Σπυρίδωνος.

Αύριο στις έξι και μισή το απόγευμα θα διεξαχθεί ο πρώτος μικρός τελικός του πρωταθλήματος μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη, στο Αλεξάνδρειο.

Η Βουλιαγμένη με τον Ολυμπιακό θα αναμετρηθούν σήμερα στις επτά το απόγευμα, στον μεγάλο τελικό του φάιναλ-φόρ του Κυπέλλου Ελλάδος στο πόλο που γίνεται στην Κέρκυρα.

Νωρίτερα στις πέντε, στον μικρό τελικό, θα παίξουν ο Εθνικός με τα Χανιά.

Χθές στον πρώτο ημιτελικό, η Βουλιαγμένη με γκόλ του Μπουλγουρά στο τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης νίκησε με 13-12 τον Εθνικό.

Στον δεύτερο ημιτελικό, ο Ολυμπιακός νίκησε με 16-6 τα Χανιά.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι ποινές που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής για τα επεισόδια που έγιναν στον τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος πόλο ανάμεσα στην Βουλιαγμένη και τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι τιμωρήθηκαν με έξι αγωνιστικές αποκλεισμού της έδρας τους, η Βουλιαγμένη με τρείς ενώ με ποινή εννέα αγωνιστικών αλλά και με αποκλεισμό από την εθνική ομάδα, τιμωρήθηκε ο παίκτης της Βουλιαγμένης Δημήτρης Μάζης.

Για την τιμωρία του Μάζη πάντως, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Ομοσπονδία και ο τεχνικός της Εθνικής Κούλης Ιωσηφίδης ο οποίος ήδη έχει ενοχληθεί καθώς συμπεριλαμβάνει τον παίκτη στα πλάνα του.

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Γιουγκοσλαβίας, στο μπάσκετ, κατέκτησε πρόωρα η Μπούντοτσνοστ ελέω ...βομβαρδισμών.

Η Γιουγκοσλαβική ομοσπονδία του μπάσκετ αποφάσισε ότι ο τίτλος θα απονεμηθεί στην ομάδα που ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μέχρι τις 24 Μαρτίου οπότε και το πρωτάθλημα διεκόπη λόγω των ΝΑΤΟϊκών επιθέσεων.

Η Μπούντοτσνοστ οδηγούσε την κούρσα στη δεδομένη χρονική στιγμή και έτσι στέφθηκε πρωταθλήτρια. Εξυπακούεται βέβαια ότι παίκτες και τεχνική ηγεσία δεν είχαν καμία διάθεση για πανηγύρια.

``Θα προτιμούσα να κερδίζαμε τον τίτλο στο γήπεδο και όχι κατόπιν συζητήσεων και διαπραγματεύσεων`` είπε ο φόργουορντ της ομάδας, Ντράγκαν Βούκτσεβιτς.

"Πιστεύω ότι φέτος είχαμε την καλύτερη ομάδα και ότι θα κατακτούσαμε τον τίτλο. Οχι, όμως, έτσι...`` είπε ο Ντανίλο Μίτροβιτς, μέλος του προπονητικού τίμ της ομάδος.

Εξι θα είναι τελικά οι υποψήφιες χώρες που θα διεκδικήσουν τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2006.

Η ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, που είχε θέσει η FIFA, έληξε στις 30 Απριλίου και μέχρι την ημέρα εκείνη, κατέθεσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους η Βραζιλία, η Αγγλία, η Γερμανία, η Νιγηρία, η Νότια Αφρική και το Μαρόκο.

Η FIFA θα εξετάσει πλέον όλες τις υποψηφιότητες ενω η ανάδειξη της χώρας που θα αναλάβει τη διοργάνωση του 2006, θα ληφθεί απο τη Διεθνή Ομοσπονδία, τον Μάρτιο του 2000.

Ο Ιβιτσα Οσιμ παρά τις προτάσεις που είχε απο ομάδες της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, προτίμησε να παραμείνει στην Αυστρία και ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Στούρμ Γκράτζ, μέχρι τον Ιούνιο του 2004.

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναικού ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της αυστριακής ομάδας το 1994 και την οδήγησε πέρσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 4 May 1999 - 8:09:08 UTC