Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-04-22

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσε την πρώτη ¦ νίκη της ιστορίας της επί ιταλικού εδάφους και προκρίθηκε πανηγυρικά μετά από 31 ολόκληρα χρόνια στον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ, όπου, στις 26 Μαϊου στην Βαρκελώνη, θα ``κοντραριστεί`` με την Μπάγερν Μονάχου. Οι ``κόκκινοι διάβολοι``, παρά το ότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 με δύο γκολ του Ινζάγκι στο 6ο και στο 10ο λεπτό νίκησαν με 3-2 την Γιουβέντους στο Τορίνο ανατρέποντας την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί μετά το 1-1 του Ολντ Τράφορντ. Τα γκολ της Μάντσεστερ σημείωσαν ο Ρόι Κιν στο 24, ο Γιόρκ στο 34 και ο Κόουλ στο 84.

Η Μπάγερν δεν άφησε να της ``ξεφύγει`` η μεγάλη ευκαιρία μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου. Με γκολ του Μπάσλερ στ 35 νίκησε με 1-0 την Ντιναμό Κιέβου και προκρίθηκε στον τελικό, αφού είχε πάρει ισοπαλία με 3-3 στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Την τρίτη θέση της Ευρολίγκα θα διεκδικήσει απόψε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ που γίνεται στο Μόναχο. Στον μικρό τελικό που θα αρχίσει στις 7.30 η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς θα αντιμετωπίσει την Τιμ Σίστεμ Μπολόνια. {Στόχος μας πλέον είναι το ελλληνικό πρωτάθλημα και μία νίκη γοήτρου στον μικρό τελικό}, δήλωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Στον τελικό που θα αρχίσει στις 10 το βράδυ η πρωταθλήτρια Ευρώπης ιταλική Κίντερ Μπολόνια θα υπερασπιστεί τον τίτλο της από την λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας. Αν η λιθουανική ομάδα κατακτήσει το τρόπαιο τότε ο Ολυμπιακός θα διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της ΦΙΜΠΑ για την πενταετία 1994- 99. Σε περίπτωση που κατακτήσει η Κίντερ τον τίτλο θα πάρει και την πρώτη θέση στην βαθμολογία της ΦΙΜΠΑ.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων προκρίθηκε στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο στην Σουηδία. Στον επαναληπτικό προκριματικό αγώνα η εθνική μας νίκησε 1-0 την Σκωτία παρουσία 5.000 θεατών στο γήπεδο της Ξάνθης. Το χρυσό γκολ πέτυχε στο 21 ο Πάσιος, ενώ στο 17 ο Ιορδανίδης είχε δοκάρι.

Ο Αλκέτας Παναγούλιας είναι ο νέος προπονητής του Αρη στην θέση του Γιώργου Παράσχου που έλυσε κοινή συναινέσει την συνεργασία του με την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Χωρίς τους Ερικ Μικλαντ και Μπλένταρ Κόλα θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο για την 27η αγωνιστική ου πρωαθλήματος επειδή έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους.

Ο Παναιγιάλειος νίκησε εκτός έδρας ον Αιολικό 2-0 και σε συνδιασμό με την ήττα του Αιγάλεω εκτός έδρας από το Μαρκό 3- 2 πέρασε στην πρώτη θέση στον Νότιο όμιλο της Γ εθνικής.

Σε άλλα σημαντικά παιχνίδια: Ναύπακτος - Παναργειακός 1-0, Ατρόμητος - Κερατσίνι 0-0. Στην βαθμολογία: Παναιγιάλειος 33, Αιγάλεω 32, Ναύπακτος 28, Ατρόμητος 28.

Στον Βόρειο όμιλο: Ολυμπιακός Β. - Κρύα Βρύση 2-0, Νάουσα - Καστοριά 1-1, Αμπελόκηποι - Καρδίτσα 1-2. Στη βαθμολογία: Ολυμπιακός Β. 42, Νάουσα 37, Κρ.Βρύση 32, Καρδίτσα 31.

Η ΑΕΚ σημείωσε την νίκη της ημέρας στους πρώτους αγώνες της Α φάσης των πλέι οφ της Α1 κατηγορίας στου βόλεϊ. Η ομάδα της Ενωσης νίκησε στην Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ 3-2 και έχει το πλεονέκτημα για πρόκριση στα ημιτελικά.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια: Ηρακλής - Παναθηναϊκός 3-1, Ολυμπιακός - Φιλία 3-0, Ορεστιάδα - Αρης 3-0. Οι επαναληπτικοί θα γίνουν το Σάββατο.

Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε την ΑΕΚ με 3 αγωνιστικές αποκλεισμού της έδρας της για τα επεισόδια που έγιναν στο Γ. Μόσχος με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με μία αγωιστική αποκλεισμού της έδρας του λόγω των επεισοδίων στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Η Βουλιαγμένη έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο πόλο. Στον πρώτο τελικό ποου έγινε στην έδρα της νίκησε τον Ολυμπιακό 10-9 με γκολ του Αφρουδάκη 1 δευτερόλεπτο πριν τη λήξη της παράτασης ( κανονική διάρκεια 8-8). Ο επαναληπτικός θα γίνει αύριο στον Πειραιά και ο τίτλος θα κριθεί στις δύο νίκες.

Η Εθνική μας ομάδα γυναικών του τένις εξασφάλισε την παραμονή της στην Α' κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Φεντερέισον Καπ), οι αγώνες του οποίου διεξάγονται στην Μούρθια της Ισπανίας, καθώς στο τελευταίο και πιό κρίσιμο παιχνίδι του ομίλου της, επικράτησε με 2-1 της Πορτογαλίας.

Τις νίκες της ελληνικής ομάδας πέτυχαν η Ελπίδα Αλεξάνδρου επί της Αντζελα Καρντόσο με 2-1 και η Χριστίνα Παπαδάκη επί της Αννα-Καταρίνα Νογκέιρα με 2- 1, ενώ στο διπλό, οι Εύα Ρούση και Μίνα Καπλάνη ηττήθηκαν από τις Καρντόσο και Νογκέιρα με 2-0.

Ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσποδίας Μπάσκετ ( FIBA), Μπόρισλαβ Στάκοβιτς δήλωσε στο Μόναχο, ότι οι εθνικές ομάδες γυναικών και ανδρών της Γιουγκοσλαβίας που έχουν προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετάσχουν. {Στην παρούσα κατάσταση, δεν υπάρχει απόφαση αποκλεισμού από τα Ηνωμένα Εθνη, τη ΔΟΕ ή τη FIBA, η οποία να απαγορεύει τη συμμετοχή τους στις διεθνείς διοργανώσεις}, τόνισε ο ισχυρός άνδρας του παγκοσμίου μπάσκετ.

Η Ιαπωνία συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων της Νιγηρίας. Οι Ασιάτες νίκησαν σήμερα στους ημιτελικούς την Παραγουάη με 2-1, σε αγώνα που έγινε στο Λάγκος, στην ίδια πόλη δηλαδή που το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης την Ισπανία που νίκησε στον άλλο ημιτελικό το Μαλί με 3-1.

Νέα ``ταπεινωτική`` ήττα γνώρισε η Λίβερπουλ σε αγώνα για την 34η ημέρα της Πρέμιερ Λιγκ. Οι ``κόκκινοι`` έχασαν μέσα στο ``Ανφιλντ`` με 1-0 από τη Λέστερ χάρη σ'ένα γκολ που σημείωσε ο Μάρσαλ στην εκπνοή του αγώνα.

Σε άλλο ματς η Νιούκαστλ απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Σέφιλντ από την τοπική Γουένσντεϊ.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 22 April 1999 - 15:10:11 UTC