Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-04-14

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Την πρόκριση της για δεύτερη συνεχή χρονιά στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων ανδρών κατάφερε η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Στον επαναληπτικό ημιτελικό που έγινε στη Φλωρεντία οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 6-5 από την τοπική ομάδα, ωστόσο προκρίθηκαν στον τελικό αφού στον πρώτο αγώνα είχαν επικρατήσει με το συντριπτικό 10-3. Τα επτάλεπτα: 0-1, 1-3, 3-0, 2-1. Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Χατζηθεοδώρου (3), Πλατανίτης (1) και Βαφειάδης (1).

Ο Ολυμπιακός θα μάθει σήμερα την αντίπαλο του στον τελικό μετά τον επαναληπτικό ημιτελικό μεταξύ της κροατικής Ζάγκρεμπ και της ουγγρικής Φερεντσβάρος.

Μεγάλη επιτυχία και από την Βουλιαγμένη. Για την 4η αγωνιστική του ομίλου στο Τσάμπιονς Καπ νίκησε στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο στο Μαρούσι την γιουγκοσλαβική Μπέτσεϊ με 11-10 και ελπίζει σε πρόκριση στο φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Σήμερα στις 8 το βράδυ η Πάτρα θα υποδεχτεί στην πρωτεύουσα της Αχαίας την ισπανική Ρεάλ Κανόε στον επαναληπτικό ημιτελικό του Λεν Τρόφι. Η ελληνική ομάδα είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι με 7-6 και αν νικήσει σήμερα με δύο γκολ διαφορά θα προκριθεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Με πρώτο σκόρερ τον Κόμαζετς που σημείωσε 31 πόντους ο Ολυμπιακός νίκησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Μαρούσι με 84-66 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ. Πρώτος σκόρερ για το Μαρούσι ήταν ο Τέρνερ με 26 πόντους. Το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει αύριο στο Μαρούσι και ο Ολυμπιακός χρειάζεται μία ακόμη νίκη για να προκριθεί και να αρχίσει την προετοιμασία του για το φάιναλ φορ της Ευρολίγκα.

Σήμερα για την προημιτελική φάση των πλέι οφ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στις 7 το Περιστέρι και στις 9 ο Αρης την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο.

Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με τον Αθηναϊκό στον Βύρωνα στον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, με το 6- 1 που είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί στις 5 Μαίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το σκορ άνοιξε για τον Παναθηναϊκό στο 40 ο Ποδαράς, ισοφάρισε (1- 1) στο 77 ο Μίσελιτς, ο Χριστέας στο 81 έδωσε το προβάδισμα στον Αθηναϊκό και οι πράσινοι ισοφάρισαν (2-2) στο 88 με εύστοχο χτύπημα πέναλτυ του Αλεξούδη.

Σήμερα στις 8 παρά τέταρτο ο Ηρακλής θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο Καυτατζόγλειο στον δεύτερο επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου. Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο παιχνίδι είχαν νικήσει 4-0 και έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.

Ο Γιώργος Ανατολάκης θα κλήθηκε σε απολογία από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για πειθαρχικό παράπτωμα και εντός 48 ωρών θα πρέπει να ετοιμάσει εγγράφως την απολογία του επειδή δεν εκτέλεσε πρόγραμμα ασκήσεων του γυμναστή Μπορουτζίκα.

Στο κλειστο γυμναστήριο του Πανελληνίου θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα το 5ο Ολ Σταρ ανδρών και το 1ο Ολ Σταρ γυναικών με την συμμετοχή της αφρόκρεμας του ελληνικού βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες.

Ο ΓΓΑ Γιάννης Σγουρός επανεξελέγη μετά απ τέσσερα χρόνια θητείας στο πόστο του Α αντιπροέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας άρσεως βαρών. ``Η Ελλάδα συνεχίζει να κρατάει την σημαία ψηλά στην παγκόσμια Αρση Βαρών`` δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιάννης Σγουρός μετά την επανεκλογή του.

Σήμερα το μεσημέρι θα αρχίσει στην Λα Κορούνια της Ισπανίας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσεως βαρών και η εθνική μας θα αγωνιστεί χωρίς τους τραυμαυτίες Δήμα, Μήτρου και Κόκα.

Η Μπενετόν Τρεβίζο κατέκτησε τον τίτλο του κυπέλλου Σαπόρτα. Στν τελικό που έγινε στην Σαραγόσα η Μπενετόν νίκησε την ισπανική Βαλένθια 64-60.

Η Φορτούνα Σιταρντ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας, αφού στον ημιτελικό της διοργάνωσης που έγινε στο Αϊντχόβεν επικράτησε με 3-1 της τοπικής PSV. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αυριανής συνάντησης Αγιαξ- Φέγενορντ.

Ο τραγικος θάνατος του Ιταλού μοτοσυκλετιστή, Φλάβιο Αγκράντι, επεσκίασε το ράλι της Τυνησίας, που συνεχίσθηκε με το τρίτο ετάπ. Ο άτυχος ``πιλότος`` πέθανε ακαριαία, όταν σε κάποιο σημείο της διαδρομής έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε με σφοδρότητα στο έδαφος, με αποτέλεσμα να σπάσει τον αυχένα του. Ο άτυχος οδηγός, που το 1993 είχε κατακτήσει το ράλι της Τυνησίας, ήταν 40 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Η ΟΥΕΦΑ προειδοποποίησε τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μη μεταβούν την επόμενη εβδομάδα στο Τορίνο για τον επαναληπτικό ημιτελικό αγώνα του τσάμπιονς λιγκ εναντίον της Γιουβέντους, αν δεν έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ενωση, θέλει με τον τρόπο αυτό να προλάβει μια παρόμοια κατάσταση με αυτή που εκτυλίχτηκε στο Μιλάνο, στον αγώνα της Μάντσεστερ με την Ιντερ για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το φοβερό δίδυμο ``Ρο-Ρο`` επιστρέφει στην εθνική Βραζιλίας. Οι Ρονάλντο και Ρομάριο θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο της ``Σελεσάο`` στο ματς εναντίον της Μπαρτσελόνα που θα γίνει στις 28 Απριλίου στο ``Καμπ Νου``, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του Καταλανικού συλλόγου.

Οπως είχε άλλωστε προναγγείλει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, οι δύο άσοι επιστρέφουν στην εθνική μετά από απουσία αρκετών μηνών. Τελευταίος αγώνας του Ρονάλντο ήταν ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλλου, Γαλλία-Βραζιλία 3-0 στο Σεν Ντενί, στις 12 Ιουλίου 1998. Οσον αφορά τον Ρομάριο, αξέχαστα έχουν μείνει τα δάκρυά του όταν, λίγες μέρες πριν το μουντιάλ, τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στην σημαντική αυτή διοργάνωση.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 14 April 1999 - 13:09:09 UTC