Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-03-22

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Με ένα γκολ του Χρήστου Μαλαδένη στο 64 η ΑΕΚ νίκησε 1-0 την Προοδευτική και ξέφυγε πέντε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό στην 2η προνομιούχο θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα η ομάδα του Ολεγκ Μπλαχίν είναι η μόνη που απηλεί άμεσα τον Ολυμπιακό για τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ παραχώρησε λευκή ισοπαλία στη Σκόντα Ξάνθη και κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής: ΑΕΚ - Προοδευτική 1-0, Απόλλων - Πανηλειακός 5-0, ΠΑΟΚ - Σκόντα Ξάνθη 0-0, Αρης - Εθνικός 4-0, Ιωνικός - Ηρακλής 0-2, Ελευσίνα - ΟΦΗ 1-2, Καβάλα - ΠΑΟ 2-1.

Σήμερα στις 4 το απόγευμα ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Εθνικό Αστέρα και στη Βέροια η τοπική ομάδα τον Πανιώνιο.

Στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός έχει 56 βαθμούς και μείον ένα παιχνίδι. Ακολουθούν ΑΕΚ 55, ΠΑΟ 50, ΠΑΟΚ 44, Αρης 42, Ξάνθη 39, Ιωνικός 39.

Στη Β εθνική,

Η Καλάματα ήταν η κερδισμένη της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο. Νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό στο μεγάλο ντέρμπι και πέρασε μόνη στη πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ πέντε ομάδες συνοστίζονται στη κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά τριών βαθμών. Τα αποτελέσματα: Τρίκαλα - Παναχαϊκή 1- 0, Καλλιθέα - Καρδίτσα 2-2, Καλαμάτα - Παναιτωλικός 1-0, ΠΑΣ Γιάννενα - Νίκη Βόλου 2-1, Αγ. Νικόλαος - Ιάλυσος 2-0, Πανσεραϊκός - Αθηναϊκός 1-0, Λάρισα - Πιερικός 1-1, Καλλαμαριά - Λύκοι 2-0, Δόξα Βύρωνα - Εδεσσαϊκός 5-0.

Στη βαθμολογία σε 25 αγώνες προηγείται η Καλάματα με 47 βαθμούς και ακολουθούν Παναχαϊκή 46, Καλλιθέα 46, Γιάννενα 45, Τρίκκαλα 44.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ 85-62 και έμεινε μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Αρη στο Αλεξάνδρειο με 68-61. Ο Παναθηναϊκός για να κατακτήσει την πρώτη θέση την κανονική περίοδο θα πρέπει να νικήσει τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου με 11 πόντους διαφορά. Την κατηγορία αποχαιρέτησαν ο Απόλλωνας Πάτρας και ο Παπάγος. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής: ΑΕΚ - Παπάγος 80- 61, Πανιώνιος - Νήαρ Ηστ 95-71, Ηράκλειο - Ηρακλής 68-63, Περιστέρι - Μαρούσι 68-66, Σπόρτινγκ - Απόλλων 74-72.

Ο ΠΑΟΚ και ο Αρης νίκησαν στο τάι μπρέικ τα ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο βόλεϊ. Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής: Ολυμπιακός - Κομοτηνή 3- 0, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκος 3-2, Αρης - ΑΕΚ 3-2, Ορεστιάδα - Ιωνικός 3-0, Φιλία - Ηρακλής 0-3, Ηφαιστος - Κτησιφών 3-1.

Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 35 βαθμούς και ακολουθούν Ορεστιάδα 32, Ηρακλής 32, ΠΑΟΚ 30, Αρης 29, ΑΕΚ 27, ΠΑΟ 27.

Τα Βριλήσσια κατέκτησαν το 1ο κύπελλο Ελλάδος στο βόλεϊ γυναικών. Στον τελικό του φάιναλ φορ που έγινε στην Αλεξανδρούπολη τα Βριλήσσια νίκησαν τον Παναθηναϊκό 3-0.

Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο πόλο ανδρών. Το αποτέλεσμα που ξεχώρισε την 22η και τελευταία αγωνιστική ήταν η νίκη της Πάτρας επί της Γλυφάδας με 25-1. Η Γλυφάδα αγωνίστηκε με έφηβους και παίδες και η Πάτρα έκανε ένσταση για διακωμώδιση του πρωταθλήματος. Τα ζευγάρια των πλέι οφ που θα αρχίσουν την προσεχή Τετάρτη είναι: Βουλιαγμένη - Γλυφάδα, Ολυμπιακός - Πάτρα, Χανιά - Εθνικός, Χαλκίδα - Παναθηναϊκός.

Η Γλυφάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών στο πόλο.

Ο Δούκας και ο Ιωνικός ΝΦ. θα διεκδικήσουν σήμερα τον τίτλο του 20ου πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο χαντμπολ στον τρίτο και τελευταίο τελικό που θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα στο Ζηρίνειο.

Δυο χρυσά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι εθνικές μας ομάδες εφήβων και νεανίδων του τζούντο, στο διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στη Βουδαπέστη με τη συμμετοχή 300 αθλητών από 11 χώρες. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι Διονύσης Ηλιάδης (+90κ.) και Ηλίας Γράψας (90κ.).

Ο Νίκος Μαχλάς οδηγεί τη Βίτεσε Αρνεμ στο τσάμπιονς λιγκ, αφού ήταν αυτός που πέτυχε το χρυσό γκολ στη μεγάλη νίκη της ομάδας του στο ``Αρίνα`` Αμστερνταμ επί του Αγιαξ με 1-0. Ο Ελληνας σούπερ σταρ με το γκολ αυτό έφθασε τα 16 συνολικά φέτος στο ολλανδικό πρωτάθλημα και ήταν από τους βασικότερους συντελεστές της μεγάλης αυτής νίκης, που έφερε την ομάδα του Αρνεμ στη δεύτερη θέση με 50 βαθμούς, έξι περισσότερους από την ομάδα του Αμστερνταμ.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν πάνω από 50.000 θεατές και είδαν τον Μαχλά, μόλις στο 2ο λεπτό της συνάντησης, να νικάει, μετά από σέντρα από τα δεξιά του Φέλντμαν , την άμυνα του Αγιαξ και να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Η Τότεναμ κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο τα τελευταία 8 χρόνια, αφού στον τελικό του Λιγκ Καπ, που έγινε στο Γουέμπλεϊ, επικράτησε με 1-0 της Λέστερ χάρη σε τέρμα του Δανού Αλαν Νίλσεν στις καθυστερήσεις της συνάντησης, που παρακολούθησαν περίπου 80.000 θεατές. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε παρουσία στον τελικό, αφού ο Μάρτιν Ο'Νίλ τον έβαλε στο παιχνίδι στο 90' στην θέση του Σάβατζ προφανώς για να τον αξιοποιήσει στην παράταση, όμως τα σχέδιά του ``χάλασε`` ο Νίλσεν.

Η Μίλαν παραχώρησε ισοπαλία στη Πάρμα 2-2 για την 26η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, ενώ η Σαμπντόρια συνέτριψε 4-0 την Ιντερ αναγκάζοντας σε παραίτηση τον Ρουμάνο προπονητή της Αντρέα Λουπέσκου. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ουντινέζε - Πάρμα 2-1, Μπολόνια-Βιτσέντζα 4-2, Κάλιαρι-Εμπολι 5-1, Φιορεντίνα-Πιατσέντζα 2-1, Γιουβέντους-Ρόμα 1-1, Λάτσιο- Βενέτσια 2-0, Περούτζια-Σαλερνιτάνα 1-0. Στη βαθμολογία προηγούνται Λάτσιο 55, Φιορεντίνα 50, Μίλαν 48, Πάρμα 47.

Ο Αρης Βωβός κατέλαβε την 24η θέση και ο Γιάννης Παπαδημητρίου την 52η στο εναρκτήριο σκέλος του ράλι της Πορτογαλίας, που έγινε στο Ο'Πόρτο, μία ``σούπερ-σπρίντ`` ειδική διαδρομή, συνολικής απόστασης 3,2 χιλιομέτρων. Ο Βωβός (Τογιότα Κορόλα ERC), με συνοδηγό τον Γιάννη Αλαβάνο, κάλυψε την απόσταση σε 3 λεπτά 25 δευτερόλεπτα και 3 δέκατα και κατετάγη 24ος, ενώ ο Παπαδημητρίου (Σουμπαρού Ιμπρέζα) ήταν 52ος με χρόνο 3 λεπτά 38 δεύτερα και 6 δέκατα.

Στην κούρσα έλαβαν μέρος 115 αυτοκίνητα και νικητής αναδείχθηκε ο Βρετανός Κόλιν ΜακΡέι (Φόρντ Φόκους) με 3:12.3.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Monday, 22 March 1999 - 14:09:10 UTC