Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-03-12

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Δεκτή έκανε την παραίτηση του Παναγιώτη Γιαννάκη απο την τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας του μπάσκετ η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε χθές το βράδυ

"Η απόφαση του Παναγιώτη Γιαννάκη αποτελεί μία γενναία πράξη η οποία διακρίνεται απο ήθος, ευπρέπεια και υπερβολική ευαισθησία, αξίες που πραγματικά σπανίζουν στη σημερινή εποχή.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης εκτός απο μεγάλος αθλητής και άξιος προπονητής, απέδειξε για μία ακόμα φορά πόσο μεγάλος άνθρωπος είναι και αφήνει εκτεθειμένους όλους αυτούς που εμπνεύσθηκαν και ενορχήστρωσαν τη συκοφαντική επίθεση εναντίον του.

Ο φίλαθλος κόσμος που αγάπησε και λάτρεψε την εθνική ομάδα να είναι βέβαιος ότι το ελληνικό μπάσκετ θα συνεχίσει την πορεία του και θα προσβλέπει πάντα στη βοήθεια και την προσφορά του Παναγιώτη Γιαννάκη ", κατέληξε ο κ.Βασιλακόπουλος.

Την Βιλερμπάν θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα.

Χθές η Βιλερμπάν νίκησε στην Γαλλία με 74-70 την Τσιμπόνα στον τρίτο και τελευταίο αγώνα για την φάση των 16 της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας ενώ η πρόκριση στο φάιναλ-φόρ θα κριθεί στις δύο νίκες.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 23 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο δεύτερος στις 25 του ίδιου μήνα στην Γαλλία ενώ αν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι θα διεξαχθεί την πρώτη Απριλίου στον Πειραιά.

Τέλος η Ορτέζ νίκησε στην Λουμπλιάνα με 64-57 την Ολύμπια και προκρίθηκε στους οκτώ της Ευρωλίγκα όπου θα αντιμετωπίσει την Κίντερ Μπολώνια.

Ο Πανιώνιος γνώρισε βαριά ήττα με 91-61 απο την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη και αποκλείστηκε απο τον τελικό του Κυπέλλου Κόρατς.

Στις επτά και μισή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι η κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ'99.

Οι 16 ομάδες που έχουν προκριθεί - μεταξύ αυτών και η εθνική μας ομάδα - θα συγκροτήσουν τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Η τελική φάση του Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γαλλίας απο τις 21 Ιουνίου εώς τις 3 Ιουλίου.

Ο πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού Αντονι Γκόλντγουαιρ υποβλήθηκε χθές σε αρθροσκοπικό καθαρισμό στο γόνατο και θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου μία εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα απουσιάσει απο τα παιχνίδια με τον Παπάγου και τον Αρη.

25 εκατομμύρια δραχμές είναι το πρίμ της Πολιτείας στην Κατερίνα Θάνου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας μετά την συνάντηση που είχε χθές με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα 60 μέτρα.

Παράλληλα ο κ.Φούρας ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία θα στηρίξει με δύο δισεκατομμύρια δραχμές τους νέους αθλητές.

Την Κυριακή η Κατερίνα Θάνου θα αναχωρήσει για τα Κανάρια Νησιά όπου θα προετοιμαστεί ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοικτού Στίβου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Σεβίλλη.

Ο Ερικ Μίκλαντ πήρε μέρος στην χθεσινή προπόνηση και τέθηκε στη διάθεση του Χουάν Ραμόν Ρότσα για το Κυριακάτικο παιχνίδι του Παναθηναικού με τον Αρη στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αντίθετα ο Κώστας Κωνσταντινίδης προσβλήθηκε απο ίωση και δεν προπονήθηκε.

Ο Ηλίας Ατματζίδης έχει πόνους στην μέση, δεν πήρε μέρος στην χθεσινή προπόνηση και η συμμετοχή του στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανηλειακό την Δευτέρα στον Πύργο είναι αμφίβολλη.

Πιθανότατα θα απουσιάσουν οι τραυματίες Ζήκος και Μπατίστα σε αντίθεση με τον Μιλοβάνοβιτς που προπονήθηκε κανονικά χθές και τέθηκε στη διάθεση του Ολεγκ Μπλαχίν.

Χωρίς προβλήματα η γυναικεία ομάδα βόλλευ των Βριλησσίων έφτασε χθές το απόγευμα στην Προύσα όπου το Σαββατοκύριακο θα λάβει μέρος στο φάιναλ-φόρ του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Αύριο το απόγευμα τα Βριλήσσια θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό την Τουρκική Εκτσατσίμπασι ενώ στον δεύτερο ημιτελικό θα παίξουν η Γαλλική Ριόμ με την Ιταλική Ρέτζιο Εμίλια.

Η Αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αγόρασε όπως τελικά όλοι ανέμεναν το θρυλικό στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου και η γνώμη που έχει σχηματιστεί στη Βρετανία είναι ότι έτσι αναβαθμίζεται η υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2006.

Το Γουέμπλεϊ κατασκευάστηκε το 1923 και μέχρι σήμερα παραμένει ως ένα από τα πιο διάσημα στάδια του κόσμου. Τώρα μετά την πώλησή του πρόκειται να ανακατασκευαστεί σε ένα νέο σύγχρονο στάδιο, χωρητικότητας 80.000 θεατών.

Για την ανακατασκευή του θα διατεθεί το ποσό των 250 εκατομμυρίων λιρών.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 12 March 1999 - 14:09:12 UTC