Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 99-02-25

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ νίκησε 58-53 την Γερμανία στην Δράμα και προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος του 1999 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας. Η εθνική μας ομάδα δεν ικανοποίησε με την απόδοση της και εξασφάλισε τη διαφορά των πέντε πόντων τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Επόμενο παιχνίδι της θα είναι το Σάββατο με το Βέλγιο στο Σαρλερουά, αλλά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η εθνική εξασφάλισε τη πρόκριση.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής του Α προκριματικού ομίλου: ΕΛΛΑΔΑ - Γερμανία 58-53, Βέλγιο - Σλοβενία 72-76 Σλοβακία - Βουλγαρία 73-72.

Στη βαθμολογία, σε 9 αγώνες, Σλοβενία 17, ΕΛΛΑΣ 15, Γερμανία 15, Βουλγαρία 12, Βέλγιο 11, Σλοβακία 11.

Στα τελικά της Γαλλίας προκρίθηκαν Σλοβενία, ΕΛΛΑΣ, Ρωσία, Σκόπια, Ισπανία, Ισραήλ, Βοσνία, Λιθουανία, Τουρκία, Ιταλία. Σαν καλύτερες τρίτες προκρίθηκαν Κροατία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κροατία, Τσεχία και η διοργανώτρια Γαλλία.

Δύο πανελλήνια ρεκόρ, ένα ευρωπαϊκό και πολύ καλές επιδόσεις ήταν ο πλούσιος απολογισμός στο διεθνές μήτινγκ κλειστού στίβου Αθήνα που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο επί κοντώ, η Γωγώ Τσιλιγγίρη με άλμα στα 4 μέτρα και 25 εκατοστά έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ και πήρε τη 3η θέση στο αγώνισμα.

Στο τριπλούν η Ολγα Βασδέκη έκανε άλμα 14.51, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ νωρίτερα η Βούλα Τσιαμήτα έκανε άλμα 14. 47 που επίσης ήταν πανελλήνιο ρεκόρ. Τη πρώτη θέση στο αγώνισμα πήρε η Βουλγάρα Μαρίνοβα με 14.76.

Σπουδαία εμφάνιση στο μήκος και από τη Νίκη Ξάνθου που έκανε άλμα 6.80 που είναι η καλύτερη επίδοση για φέτος στην Ελλάδα και τρίτη καλύτερη στο κόσμο.

Τις καλύτερες επιδόσεις για φέτος στην Ελλάδα σημείωσαν ο Αλεξόπουλος στα 200μ. με 21.04, Ουζούνη στα σφαίρα με 17.50 και η Κόφφα στα 200μ. με 23.30.

Στα 60μ. νίκησε η Τζαμαϊκανή Μέρλιν Οτεϊ με 7.06 με 2η τη Θάνου με 7.16.

Ο Ισπανός Ντιάζ έκανε ρεκόρ Ευρώπης στα 1.500μ. με χρόνο 3.33.32.

Με 11 αθλητές θα λάβει μέρος η χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ιαπωνία 5 με 7 Μαρτίου. Η εθνική ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στη κορυφαία διοργάνωση είναι:

Στα 60μ. ο Γιώργος Θεοδωρίδης, στα 200μ. ο Αλέξης Αλεξόπουλος, στα 400μ. ο Κώστας Κεντέρης κι ο Περικλής Ιακωβάκης, στο ύψος ο Δημήτρης Κοκότης. Στις γυναίκες, στα 60μ. η Κατερίνα Θάνου και η Κατερίνα Κόφφα η οποία θα τρέξει και στα 200μ., στο μήκος η Νίκη Ξάνθου, στο τριπλούν η Ολγα Βασδέκη και η Βούλα Τσιαμήτα και στο επί κοντώ η Γωγώ Τσιλιγγίρη.

Ολυμπιακός-Ηρακλής και Παναθηναϊκός-Αθηναϊκός είναι τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο που προέκυψαν από τη κλήρωση που έγινε στην ΕΠΟ. Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 10 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί στις 14 Απριλίου.

Στον Παναθηναϊκό λίγο ασχολήθηκαν με την κλήρωση του κυπέλλου και τον Αθηναϊκό και περισσότερο με το επεισόδιο Ασάνοβιτς-Δανιήλ, που έφτασε στο τέλος του μετά από παρέμβαση του προέδρου Γιώργου Βαρδινογιάννη. Οι τρεις άνδρες είχαν πολύωρη συνάντηση κι όλα δείχνουν ότι η κρίση μεταξύ του παίκτη και του προπονητή εκτονώθηκε.

Ο Στάθης Σταθόπουλος επέστρεψε στον Πανελευσινιακό και θα αναλάβει το δύσκολο έργο της παραμονής της ομάδας στην Α εθνική. Ο προπονητής που οδήγησε τον ιστορικό σύλλογο στην Α εθνική μετά από 30 χρόνια ανέλαβε και παλι τη τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά τον Μπάμπη Τεννέ και τον Γιώργο Φοιρό.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τα Ολυμπιακά έργα και παρουσίασε το ραδιοτηλεοπτικό κέντρο που θα αποτελέσει τη καρδιά του των Ολυμπιακών Αγώνων του 2.004. Ακόμη, μετά από πρόταση της Ελλάδας,θα υπάρξει και τέταρτος προκριματικός όμιλος στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου, που θα φιλοξενήσει η Κρήτη.

Η Λάρισα νίκησε στην έδρα της τον Αθηναϊκό 2-0 σε αγώνα της Β εθνικής που είχε αναβληθεί και έτσι ισοβάθμισε στην 7η θέση μαζί με τον Αγ.Νικόλαο. Σε άλλο εξ αναβολής παιχνίδι ο Πανσερραϊκός θα υποδεχτεί σήμερα στις 3 το απόγευμα τον Αγ.Νικόλαο.

Στη Γ εθνική, ηττήθηκαν οι πρωτοπόροι του Νοτίου ομίλου στη 13η αγωνιστική. Το Αιγάλεω έχασε από τον Ατρόμητο 3-1 και ο Παναιγιάλειος από το Μαρκό 2-1. Αναβλήθηκε ο αγώνας Αιολικού - Παναργειακού επειδή η ομάδα του Αργους δεν κατάφερε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Αγερσανί - Αχαϊκή 2-1, Λεβαδειακός - Κερατσίνι 1-1, Ρέθυμνο - Ναυπακτιακός 4-1.

Στη βαθμολογία, Αιγάλεω 25, Παναιγιάλειος 25, Ναυπακτιακός 23.

Στο Βόρειο όμιλο, στα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής, Ποσειδώνας - Πρέβεζα 1-0, Ολυμπιακός Βόλου - Νάουσα 1-1, Κιλκισιακός - Καστοριά 2-3, Αμπελόκηποι - Αετός Σκύδρας 0-0, Δόξα Δραμας - Απόλλωνας Κρ. Βρύσης 0-2, Καρδίτσα - Κοζάνη 4-1.

Στη βαθμολογία, Ποσειδώνας 25, Νάουσα 25, Κοζάνη 24.

Νίκες χωρίς αντίκρυσμα σημείωσαν στα ευρωπαϊκά κύπελλα του βόλεϊ ο Ολυμπιακός και ο Αρης. Στο πρωταθλητριών ο Ολυμπιακός νίκησε στη Γλυφάδα την ολλανδική Ζεβενχούιζεν 3-1, ενώ με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και ο Αρης της ουκρανικής Τσερκάσι για το κυπελλούχων. Και οι δύο ελληνικές ομάδες ολοκλήρωσαν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις χωρίς να καταφέρουν να προκριθούν στο φάιναλ φορ.

Ο Αυστριακός πρωταθλητής Αρντολντ Κάσπερ ήταν ο νικητής στο 1ο ΕΤΑΠ του διεθνή ποδηλατικού γύρου Ρόδου που έγινε υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. Πρωτος Ελληνας ήταν ο Μανώλης Κοτούλας που τερμάτισε 7ος ανάμεσα σε 118 ποδηλάτες.

Η Νιούκαστλ, με το Νίκο Νταμπίζα αλλά και τον Τιμούρ Κετσμπάγια στην βασική ενδεκάδα, νίκησε στο Ιγουντ Πάρκ με 1-0 την Μπλάκμπερν στην επαναληπτική αναμέτρηση των δύο ομάδων γιά τον Ε' Γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα ``φιλοξενήσει`` στο Σεν Τζέιμς Πάρκ την Εβερτον.

Στους 8 του κυπέλλου Αγγλίας θα παίξουν: Νιούκαστλ - Εβερτον, Ντέρμπι, Αρσεναλ, Τότεναμ - Μπαρνσλεϊ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλση.

Οι συναντήσεις της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Αγγλίας είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν την εβδομάδα 6-13 Μαρτίου.

Η Λάτσιο που είναι αντίπαλος του Πανιωνίου στο κύπελλο κυπελλούχων με ανακοίνωση της διέψευσε τις πληροφορίες που την θέλουν να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του διεθνή Αγγλου επιθετικού Μάικλ Οουεν.

Σε διεθνή φιλικό αγώνα που έγινε στην Ιερουσαλήμ, παρουσία 6.000 θεατών, το Ισραήλ νίκησε τη Λετονία με 2-0.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 25 February 1999 - 14:23:24 UTC