Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-06-15

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Monday, 15-Jun-98 19:23:06

Εντυπωσιακή εμφάνιση χθες το βράδυ απο την Κροατία, όπου στη πόλη Λάνς, νίκησε με 3-1 την Τζαμαϊκα για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Στάνιτς στο 27ο λεπτό έκανε το 1-0 ενω ισοφάρισε στο 44ο λεπτό ο Ερλ. Στο 52ο λεπτό ο Προσινέτσκι έκανε το 2-1 και ο Σούκερ στο 66ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Νωρίτερα, στο Σεντ Ετιέν η Γιουγκοσλαβία, δύσκολα, νίκησε με 1-0 το Ιράν με τέρμα του Μιχαϊλοβιτς στο 72ο λεπτό ενω στη Τουλούζ η Αργεντινή επικράτησε της Ιαπωνιας με 1-0. Το μοναδικό τέρμα σημειωσε στο 28ο λεπτό ο Μπατιστούτα.

Το Σάββατο, η Νιγηρία είχε νικήσει με 3-2 την Ισπανία ενω το Μεξικό κέρδισε με 3-1 την Νοτια Κορεα και η Ολλανδία αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με το Βέλγιο.

Η ΑΕΚ έκανε πρόταση στον Ντέμη Νικολαϊδη για ανανεωση της συνεργασίας τους για ακόμη τρια χρόνια. Η Ενωση προσφέρει στον παίκτη 800 εκατομμυρια δραχμές και σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο πλευρές είναι κοντά στην συμφωνία.

Ολοκληρώθηκε χθες το πρωτάθλημα της 3ης Εθνικής Κατηγορίας στο ποδοσφαιρο. Απο το Νοτιο Ομιλο στην Δεύτερη Εθνική ανεβαίνουν οι Ιαλυσος και Αγιος Νικολαος και απο το Βόρειο Ομιλο ο ΠΑΣ Γιάννενα και ο Πιερικός.

Υποβιβάστηκαν απο τον Νοτιο Ομιλο στην Τεταρτη Εθνική οι Εργοτέλης, Πάμισος Μεσσήνης, Αγια Ελεούσα, Κέρκυρα, Κόρινθος και Πύργος. Απο το Βορειο Ομιλο υποβιβάστηκαν οι Ορφέας Αλεξανδρούπολης, Τύρναβος, Ορέστης Ορεστιάδας, Αγροτικος Αστέρας, Απόλλων Λάρισας και Αναγέννηση Αρτας.

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλο διεθνές μητιγκ στιβου ''Τσικλητήρεια- 98'' που διοργανώνει την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος, έχει αρχίσει.

Ηδη στην Αθήνα, απο το βράδυ της Παρασκευής βρίσκεται ο Ατο Μπόλτον, ενας απο τους γρηγορότερους αθλητές στον κόσμο, ο οποίος μάλιστα δήλωσε οτι στοχος του είναι να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα.

Χθες το βράδυ έφθασαν στην Αθήνα, ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 110 εμπόδια Βρετανός Κόλιν Τζάκσον και ο 2ος Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στα 200 μέτρα Φράνκ Φρέντρικς απο την Ναμίμπια.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποιήσαν οι Eλληνες αθλητές στους Βαλκανικούς Αγώνες Ανδρών-Γυναικών που έγιναν στο Βελιγράδι.

Στους άνδρες η χώρα μας πήρε την 1η θεση με 157 βαθμούς με δευτερη την Γιουγκοσλαβία με 156 ενω στις γυναίκες η ελληνική ομάδα ήταν δεύτερη με 149, 5 βαθμούς με πρώτη την Ρουμανία με 168,5 βαθμούς.

Συνολικά, η Ελλάδα κατέκτησε 13 χρυσά, 12 αργυρά και 8 χάλκινα μετάλλια.

Ενα τράβηγμα στους προσαγωγούς, στη διάρκεια της προθέρμανσης, δεν επέτρεψε στον Κώστα Γκατσιούδη να συμμετάσχει στο διεθνές μήτιγκ στιβου που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ελσίνκι.

Στο ιδιο μήτιγκ, ο Αιθιοπας Χαϊλε Γκεμπρεσελασιέ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5 χιλιάδες μέτρα με 12 πρώτα 39 δεύτερα και 36 εκατοστά.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν του Κενυάτη Ντανιέλ Κόμεν με 12.39.74 και το είχε πετύχει το περασμένο Αυγουστο στις Βρυξέλλες.

Η εθνική μας ομάδα βολλεϋ των ανδρών έχασε απο την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία, με 3-1 και 3-0 σετ στους δυο αγώνες που έδωσε στη Λαμια για το Παγκόσμιο Λήγκ.

Μεγάλη νίκη με 3-0 σετ εκτός έδρας σημειωσε η εθνική μας ομάδα βολλεϋ των γυναικών με αντίπαλο τα Σκόπια, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στα σημαντικότερα παιχνίδια του πρωταθληματος πόλο, η Χιος νίκησε με 12-9 την Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός με 13-8 την Πάτρα.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Monday, 15 June 1998 - 17:09:09 UTC