Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-05-18

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Monday, 18-May-98 18:25:27

Τον δεύτερο συνεχή τίτλο του πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο πανηγυρίζει απόψε στις οκτώ στο Στάδιο Καραισκάκη ο Ολυμπιακός, υποδεχόμενος τη Βέροια.

Ο αγώνας αναμένεται να εξελιχθεί σε γιορτή, αφού τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί απο χθές. Στο Καραισκάκη θα βρίσκεται και το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Βραζιλιάνος Λουτσιάνο.

Μετά τον Αθηναϊκό και την Καλαμάτα, η Παναχαϊκή είναι η τρίτη ομάδα που υποβιβάζεται στην Δεύτερη Εθνική Κατηγορία.

Η ομάδα της Πάτρας έχασε στην Καβάλα με 4-0 απο την τοπική ομάδα, ενω ο Εθνικός μετά το γκόλ που πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Βασίλης Σταυρακάκης σε βάρος της Προοδευτικής, παρέμεινε στην Πρώτη Εθνική Κατηγορία.

Στην κορυφή της βαθμολογίας, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έκλεισαν με νίκες τη φετεινή περιοδο

Τα αποτελέσματα της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής στην Πρώτη Εθνική Κατηγορία ΑΕΚ-Σκόντα Ξάνθη 2-0 Αθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-5 Ιωνικός-Πανιώνιος 2-2 Ηρακλής-Απόλλων Αθηνών 4-2 (στο ουδέτερο γήπεδο της Λάρισας) ΟΦΗ-Καλαμάτα 1- 0 Παναθηναϊκός-Πανηλειακός 7-0 Εθνικός-Προοδευτική 1-0 Καβάλα-Παναχαϊκή 4-0 Στις 8 στο στάδιο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός παίζει με την Βέροια.

Στη βαθμολογια Ολυμπιακός 88 (με εναν αγώνα λιγότερο), Παναθηναϊκός 85, ΑΕΚ 74, ΠΑΟΚ 70, Ιωνικός 62 και Ηρακλής 51 βαθμους.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Βραζιλιάνο άσσο της Σκόντα Ξάνθης Λουτσιάνο Ντε Σοούζα.

Ο παίκτης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και το συνολικό κόστος της μεταγραφής κόστισε 180 εκατομμύρια δραχμές.

Μετά απο 21 χρόνια ποδοσφαιρικής καρριέρας ο Στέλιος Μανωλάς ''εγκατέλειψε'' χθες την Νεα Φιλαδέλφεια. Στον τελευταίο του αγώνα με τα χρώματα της Ενωσης και παρά την καταρρακτώδη βροχή αποθεώθηκε απο τους φιλάθλους της Ενωσης.

Ο προεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης, ανακοίνωσε χθες στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλάθλων Ολυμπιακού, τη συνέχιση της συνεργασίας της Πειραϊκής ομάδας με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

Μετά απο 12 χρόνια ο Κώστας Χανιωτάκης αποχαιρέτησε το Ηράκλειο. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλλα της Κρητικής ομάδας και σήμερα θα μεταβεί στο Αρνέμ της Ολλανδίας για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας στην Βίτεσε.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε χθες το απόγευμα με 55-48 τον ΠΑΟΚ και έκανε το 2-1 στις νίκες, στο τρίτο αγώνα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο, ο Ολυμπιακός στον 3ο μικρό τελικό συνέτριψε με 90-60 την ΑΕΚ και προηγείται με 2-1 στις νίκες. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι αύριο, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Μεγάλη επιτυχία για τον Ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα για το βόλλεϋ.

Η χώρα μας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και στα κοριτσια και στα αγόρια στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στο κλειστό γήπεδο της Ηλιούπολης.

Το δεύτερο λύκειο Ευόσμου Θεσσαλονίκης νίκησε 3-0 σετ την Γερμανία στον τελικό των κοριτσιων ενω το δεύτερο λύκειο Αγιας Βαρβάρας κέρδισε με 3-0 σετ την Γαλλία στον τελικό των αγοριων.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε χθες το απόγευμα να κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων στο πόλο.

Στον επαναληπτικό τελικό που έγινε στη Βουδαπέστη, οι ερυθρόλευκοι έχασαν με 8-6 απο την Φερεντσβάρος.

Με την 31η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Δεύτερης Εθνικής Κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Τα αποτελέσματα Αναγέννηση Καρδίτσας-Λάρισα 0-1 Εθνικός Αστέρας-Δόξα Δράμας 1-0 Καλλιθεα-Τρίκαλα 2-1 Νίκη Βόλου-Δόξα Βύρωνα 2-1 Παναιτωλικός-Λύκοι 2-1 Πανσερραϊκός-Παναργειακός 4-1 Ελευσίνα-Καστοριά 4-0 Σήμερα θα παίξουν Εδεσσαϊκός-Αρης και Καλαμαριά- Λεβαδειακός.

Στη βαθμολογια Αρης 64 (με εναν αγώνα λιγότερο), Εθνικός Αστέρας 61, Ελευσίνα 60, Πανσερραϊκός 59, Νίκη Βόλου 51.

Η Αναστασία Κελεσίδου πήρε την 1η θεση στη δισκοβολία με 66 μέτρα και 18 εκατοστά στο διεθνές μήτιγκ στίβου που έγινε στο Χάλε της Γερμανίας, σημειώνοντας την 3η καλύτερη επίδοση για φέτος στο κόσμο και την 2η στην Ευρώπη. Παράλληλα ισοφάρισε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ που είχε πετύχει πέρσι το καλοκαίρι στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Μπάρι.

Στο εαρινό πρωτάθλημα στίβου που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο σημειώθηκαν τρια νεα πανελλήνια ρεκόρ.

Τα πέτυχαν η Χριστίνα Πανάγου στα 400 μέτρα με 52 δεύτερα και 16 εκατοστά, η Θάλεια Ιακωβίδου στο επι κοντώ με 3 μέτρα και 90 εκατοστά και η Χριστίνα Κοκκότου στα 10 χιλιαδες μέτρα βάδην με 47 πρώτα 20 δεύτερα και 7 εκατοστά. Ακόμα, η Νίκη Μπακογιάννη στο ύψος με 1 μέτρο και 91 εκατοστά σημειωσε την 3η καλύτερη επίδοση για φέτος στην Ευρώπη, η Παρασκευη Τσιαμίτα με 13 μέτρα και 77 εκατοστά πέτυχε την 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα στο τριπλούν ενω ο Χρήστος Πολυχρονίου στη σφύρα με 77 μέτρα και 1 εκατοστά σημειωσε την 2η καλύτερη επίδοση για φέτος στην χώρα μας.

Τέλος στο μήκος η Ολγα Βασδέκη κυριάρχησε με 6 μέτρα και 60 εκατοστά.

Η εθνική μας ομάδα βόλλεϋ των ανδρών εχασε και στα δυο παιχνίδια που έδωσε στην Ιταλία με 3-0 σετ απο την παγκόσμια πρωταθλητρια, στις δυο πρώτες αγωνιστικές του Παγκόσμιου Λήγκ.

Στη πρεμιέρα του Κυπέλλου Ανοιξης στο βόλλεϋ των γυναικών η εθνική μας ομάδα έχασε με 3-2 σετ απο την Ισπανία.

Η Αρσενάλ κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλιας και έκανε το ντάμπλ. Νίκησε στον τελικό με 2-0 την Νιούκαστλ με την οποία αγωνιστηκε ο Νίκος Νταμπίζας.

Ο τελευταίος έγινε ο πρώτος έλληνας που έλαβε μέρος στον τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου.

Στη Γερμανία η Μπαγερν κερδίζοντας στον τελικό με 2-1 την Ντουϊσμπουργκ κατέκτησε το Κύπελλο.

Τέλος, η Γιουβέντους αναδείχθηκε και τυπικά πρωταθλήτρια στην Ιταλία. Στην τελευταία 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος αναδείχθηκε εκτός έδρας 1-1 με την Αταλάντα ενω η δεύτερη Ιντερ νίκησε με 4-1 την Εμπολι.

Η Γιουβέντους (που αναδείχθηκε για 25η φορά πρωταθλήτρια Ιταλίας) μαζί με την Ιντερ θα παίξουν στο Τσάμπιονς Λήγκ, η Λάτσιο στο Κυπελλούχων και οι Ουντινέζε, Ρόμα, Πάρμα και Φιορεντίνα στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Υποβιβάστηκαν στη δευτερη κατηγορια οι Μπρέσια, Αταλάντα, Λέτσε και Νάπολι.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Monday, 18 May 1998 - 16:09:15 UTC