Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-04-23

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Thursday, 23-Apr-98 16:10:40

Στην κορυφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ στοχεύει η ΑΕΚ, όπου στις 9 και μισή απόψε αντιμετωπίζει την Κίντερ Μπολώνια στον τελικό του φαϊναλ φορ της Ευρωλίγκα, που γίνεται στην Βαρκελώνη.

''Η Κίντερ έχει ποικιλία στο παιχνίδι της. Είναι επικίνδυνοι όλοι οι παίκτες της, όχι όπως η Μπένετον που είχε μόνο τον Ουϊλιαμς'' τόνισε για την αποψινή του αντίπαλο, ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Ιωαννίδης και συμπλήρωσε ''Με ομαδική άμυνα μπορούμε να την σταματήσουμε. Ενα ντέρμπυ σαν αυτό που παίξαμε με την Μπενετόν έχει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πλεονέκτημα είναι το οτι κερδίσαμε και μειονέκτημα είναι η σωματική καταπόνηση των παικτών. Ο Θεος ξέρει αν η Κίντερ θα επαναλάβει την μεγάλη εμφάνιση του ημιτελικού με την Παρτιζάν. Η ΑΕΚ δεν είναι φαβορί, ούτε αουτσάϊντερ. Δεν μπαίνω σε αυτή την διαδικασία''.

Απο την πλευρά των παικτών ο Μπάνε Πρέλεβιτς, δήλωσε ''Οι πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου είναι 50-50, αφού δεν υπάρχουν φαβορί. Θα είναι ένας νορμάλ τελικός. Ακόμη κι αν χάσουμε θα συνεχίσουμε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα''.

O Bίκτορ Αλεξάντερ τόνισε πως ''το μάτς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η κούραση δεν παίζει ρόλο. Δεν είδα την Κίντερ, αλλα την ξέρουμε γιατί έχουμε παίξει το καλοκαίρι σε φιλικό. Τον Σάβιτς τον γνωρίζω καλά, είμαι συνηθισμένος στα κόλπα που έμαθα στην Ελλάδα''.

Απο την μεριά του ο Ουϊλι Αντερσον δήλωσε ''Θα είναι ένα μάτς γεμάτο ένταση. Πρέπει να προσέξουμε την άμυνα και να ελέγξουμε το ρυθμό. Καμμία ομάδα δεν θα πάρει μεγάλο προβάδισμα. Αν εμείς καταφέρουμε να πάρουμε ένα μικρό προβάδισμα θα μπορέσουμε να κερδίσουμε''.

Συντηρητικός στις δηλώσεις του ενόψει του αποψινού τελικού ήταν ο προπονητής της Κίντερ Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το παιχνίδι και χωρίς προγνωστικά.

''Δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας κάτω απο τα καλάθια, όπως ο ημιτελικός με την Παρτιζάν, αφού η ΑΕΚ διαθέτει αρκετούς καλούς ψηλούς, όπως ο Τσακαλίδης, ο Αλεξάντερ αλλα και οι Δανοί. Εμείς πρέπει να βρούμε λύσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε τόσο να ελευθερώσουμε τους ψηλούς μας, όσο και να δώσουμε χώρο στους περιφερειακούς να κάνουν το παιχνίδι τους'' είπε ο Μεσίνα.

Ο Σλοβένος Ρέμς και ο Ισπανός Μπετακόρ, θα είναι οι διαιτητές του μεγάλου τελικού της Ευρωλίγκα.

Τον τελικό ΑΕΚ-Κίντερ, θα μεταδόσει σε απευθείας κάλυψη στις 21.30 απόψε το ραδιόφωνο του Αntenna.

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Βαρκελώνη, οταν οπαδοί της ΑΕΚ επετέθησαν στην μπουτίκ της Μπαρτσελώνα με σκοπό να πάρουν διαφορα μικροαντικείμενα.

Απο τα επεισόδια τραυματίστηκαν 4 ιδιωτικοί αστυνομικοί που φρουρούσαν το κατάστημα, ενω στη συνέχεια οι έλληνες οπαδοί επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους, όπου τους περιμενε η Ισπανική Αστυνομία και κράτησε 60 διαβατήρια ενω συνέλαβε πέντε άτομα.

Ο Ελληνας πρόξενος στην Βαρκελώνη Νίκος Καννέλος, προσπαθούσε εως αργά το βράδυ να απελευθερώσει τους πέντε συλληφθέντες ενω απο πλευράς της ΑΕΚ, ο αντιπροεδρος Γιάννης Γρανίτσας είπε

''Ο πρόξενος μπορεί να κινηθεί όπως θέλει. Εμείς σαν ΑΕΚ δεν θα κάνουμε τίποτα, αφού δεν ασχολούμαστε με αλήτες''.

Ο Λιθουανός Μπραζάουσκας με τον Βέλγο Ντε Κάϊζερ θα σφυρίξουν τον μικρό τελικό αναμεσα στην Μπένετον Τρεβίζο και την Παρτιζάν Βελιγραδίου, που θα γίνει στις 7 το βράδυ.

Οριστικά δεν θα γίνουν παιχνίδια πρώτης εθνικής κατηγορίας στο ποδοσφαιρο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακό.

Ομόφωνα η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κατά της απόφασης της ΕΠΑΕ για αναβολή της 31ης αγωνιστικής, η οποία θα γίνει στις 2 και 3 Μαϊου.

Ολυμπιακός και Ορεστιάδα θα είναι οι αντίπαλοι στον τελικό του πρωταθλήματος βόλλεϋ. Στους επαναληπτικούς ημιτελικούς ο Ολυμπιακός νίκησε στην Θεσσαλονίκη με 3-0 σετ τον Αρη και η Ορεστιάδα με 3- 1 σετ κέρδισε στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό.

17 διεθνή φιλικά παιχνίδια είχαμε χθες το βράδυ στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας.

Τα αποτελέσματα

Αγγλία-Πορτογαλία 3-0 Γερμανία-Νιγηρία 1-0 Ιταλία-Παραγουάη 3-1 Αυστρία- Ηνωμένες Πολιτείες 0-3 Βέλγιο-Ρουμανία 1-1 Δανία-Νορβηγία 0-2 Ρωσία-Τουρκία 1-0 Σουηδία-Γαλλία 0-0 Βορεια Ιρλανδία-Ελβετία 1-0 Βουλγαρία-Μαρόκο 2-1 Γιουγκοσλαβία-Νοτια Κορέα 3-1 Σκωτία-Φινλανδία 1-1 Σλοβενία-Τσεχία 1-3 Κροατία-Πολωνία 4-1 Εϊρε-Αργεντινή 0-2 Ιράν-Τζαμαϊκα 1-0 Ουγγαρία-Σκόπια 0- 0

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 23 April 1998 - 16:09:14 UTC