Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-04-10

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Friday, 10-Apr-98 17:21:51

Eμφύλιος ξέσπασε στην ΕΠΑΕ μετά τη πρόταση μομφής που κατέθεσαν κατά του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης 12 ΠΑΕ, με επικεφαλής τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Οι εκπρόσωποι των σωματείων κατηγορούν τα μέλη της ΕΠΑΕ για κακή διαχείρηση των οικονομικών της Ενωσης και ζητούν την έκπτωση του προέδρου Στέλιου Σφακιανάκη αλλα και των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι πρόεδροι του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης και του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης υπέγραψαν πρώτοι το εξώδικο ενω τη προσεχή Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΑΕ θα ορίσει την ημέρα της έκτακτης γενικής συνέλευσης των ΠΑΕ, όπου οι επαγγελματικές ομάδες θα τοποθετηθούν στην πρόταση μομφής.

Υποψήφιοι για τη προεδρία της ΕΠΑΕ φέρονται οι Δέδες, Αλαμάνος, Ρουμπής.

Παραιτήθηκε απο την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή ο Γιώργος Παράσχος λόγω της αβεβαιότητας που υπήρχε αναφορικά με την παραμονή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και τη νεα αγωνιστική περιοδο.

Ο Γιώργος Παράσχος παραδέχτηκε οτι έχει δεχτεί πρόταση απο την ΑΕΚ, ωστόσο δήλωσε οτι μέχρι στιγμής οι συζητήσεις με την Ενωση βρίσκονται σε προκαταρτικό στάδιο.

Πρόταση 460 εκ. δραχμών για 4 χρόνια έκανε η ΑΕΚ στον Χρήστο Κωστή. Ο διεθνής παίκτης έδειξε ικανοποιημνένος από τη προσφορά, αλλά θα δώσει την απάντηση του εντός των ημερών.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης βρίκσεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Αγιαξ. Ο προπονητής της ολλανδικής ομάδας έχει συμοπεριλάβει τον Νικολάδη στη λίστα των μεταγραφών και έχει παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της ΑΕΚ. Το ενδιαφέρον του Αγιαξ για τον Νικολαδιη επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων του ολλανδικού συλλγου.

Μετά απο απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΑΕ, όλα τα παιχνίδια της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Πρώτης Εθνικής Κατηγορίας θα γίνουν την Κυριακή.

Οι συναντήσεις Εθνικού-ΑΕΚ και Καβάλας- Παναθηναϊκού θα ξεκινήσουν στις οκτώ το βράδυ ενω οι υπόλοιποι

αγώνες στις πέντε το απόγευμα.

Το παιχνίδι Ηρακλή-Ιωνικού θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα λόγω τιμωρίας της έδρας του γηραίου.

Ο Πανιώνιος είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη πρόκριση της στη Β φάση των πλέι οφ και θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με μειωνέκτημα έδρας. Η ομάδα της Ν.Σμύρνης κέρδισε στα Πατήσια το Σπόρτιγκ 85-74 και συμπλήρωσε δυο νίκες. Στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης, ο Ηρακλής νίκησε με 66-56 τον Απόλλωνα Πατρών και έτσι οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε τρίτο τελευταίο παιχνίδι, που θα γίνει αύριο στην Πάτρα. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Ολυμπιακό.

Σήμερα θα γίνουν ακόμη δύο παιχνίδια. Στις έξι και 30 ο Αρης θα υποδεχτεί το Ηράκλειο με στόχο να ισοφαρίσει τις νίκες. Το παιχνίδι θα μεταδοσει απευθείας η τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Στις οκτώ το βράδυ, στο Ολύμπιο Γυμναστήριο της Κάντζας, ο Παπάγου θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι προηγούνται με 1-0 στις νίκες και αν τις ζευγαρώσουν θα περάσουν στην επόμενη φάση.

Η Γαλλική Μπουρζ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ γυναικών. Στο τελικό όπου διαιτητής ήταν ο Νίκος Πιτσίλκας η Μπουρζ κέρδισε την ισπανική Γκεντάφε 76-64.

Τους εκπροσώπους της Νεας Δημοκρατίας ενημέρωσαν χθες ο Υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρεας Φούρας και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιάννης Σγουρός, για το νεο αθλητικό νομοσχέδιοο.

Στους πρώτους αγώνες για τα πλεϋ οφ του πρωταθλήματος βόλλεϋ ξεχώρισε η νίκη της ΑΕΚ στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού με 3-0. Η Ενωση χρειάζεται ακόμη μία νίκη για να προκριθεί στην 4αδα και για να εξασφαλίσει την έξοδο της στα ευρωπαϊκά κύπελλα για πορώτη φορά στην ιστορία της.

Στα άλλα παιχνίδια: Ολυμπιακός-Κτησιφών 3-0 Αρης-Ηρακλής 3-0 Ορεστιάδα- Φιλια 3-0 (ανευ αγώνος).

Οι επαναληπτικοί αγώνες θα γίνουν αύριο, στις έδρες των αντιπάλων.

Η Φιλία Ηλ. δεν προσήλθε στο παιχνίδι με την Ορεστιάδα, μεδηνίστηκε και επειδή είναι υπότροπη αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

Στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος,

Ο Πολωνός Κριστόφ Γεζόφσκι ήταν ο νικητής του 7ου ετάπ που εξελίχθηκε στην διαδρομή απο την Πάτρα εως την Αρχαια Ολυμπια. Απο ελληνικής πλευράς την καλύτερη εμφάνιση έκανε ο Βασίλης Αναστόπουλος που τερμάτισε στην 22η θέση και βρίσκεται στην 34η θεση της γενικής βαθμολογίας.

Στη γενική ατομική βαθμολογια προηγείται πάντα ο Γερμανος Τόμας Λίζε

Ο Γύρος Ελλάδος συνεχίζεται αυτή την ώρα με το 8ο ετάπ στη διαδρομή Ολυμπια- Μεγαλόπολη- Καλαμάτα, απόστασης 165 χιλιομέτρων.

Θετικό ήταν και το δεύτερο δείγμα της ασημένιας παγκόσμιας πρωταθλήτριας των 200μ. Σουζαντίνα Γιαγιασίνγκε. Η αθλήτρια από τη Σρι Λάνκα με χρόνο 22.39 πήρε τη 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας και πλέον είναι αντιμέτωπη με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε τη Χαποέλ Γκαλίλ με 83-70 και κατέκτησε το κύπελλο μπάσκετ στο Ισραήλ.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 10 April 1998 - 15:09:16 UTC