Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-04-03

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Friday, 03-Apr-98 21:13:17

O Aντώνης Μήνου θα αναλάβει προσωρινά τη τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μετά την απώληση του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, ενώ το θέμα του προπονητή της ΑΕΚ θα συζητηθεί σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει αύριο μετά την επιστροφή του προέδρου της ΠΑΕ Λάκη Νικολάου από τις ΗΠΑ.

Η διοίκηση της ΠΑΕ έπαυσε τον Ρουμάνο τεχνικό μια ημέρα μετά τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου σχετικά με τις μεταγραφές αλλα και τις ευθύνες που επέρριψε στη διοίκηση για τη κρίση που έχει ξεσπάσει στην ομάδα.

Η Μπένετον Τρεβίζο θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στον δεύτερο ημιτελικό του φαϊναλ φορ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ, που θα γίνει στην Βαρκελώνη στις 21 Απριλίου.

Η Ιταλική ομάδα νίκησε χθες το βράδυ στο Παλαβέρτε την Τουρκική Εφές Πίλσεν με 76-68 στον τρίτο αγώνα και συμπλήρωσε δυο νίκες.

Στον άλλο αγώνα, η Παρτιζάν Βελιγραδίου προκρίθηκε στο φαϊναλ φορ κερδίζοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 89-77 και θα παίξει στον ημιτελικό με την Κίντερ Μπολώνια.

Η διοίκηση του ΤΑΚ ΑΕΚ ζήτησε από τους διοργανωτές του φάιναλ φορ της Ευρολίγκα 3.800 εισιτήρια αντί 1. 800 που αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΑΚ Παναθηναϊκός καταδίκασε τα επεισόδια που έγιναν σε βάρος των παικτών και του προπονητή της ομάδας Λευτέρη Σούμποτιτς κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό στο ευρωπαϊκό κύπελλο, το κλίμα στην αθηναϊκή ομάδα είναι βαρύ, ωστόσο, η εκτίμηση είναι ότι η διοίκηση των αδελφών Γιαννακόπουλου δεν θα προχωρίσει σε ριζικές αλλαγές ενόψη των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Αλλυσιδωτές αντιδράσεις από τους φορείς του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ έχει προκαλέσει το σχέδιο νόμου που αφορά τον επαγγελματικό αθλητισμό και που δόθηκε στη δημοσιότητα απο τον Υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρεα Φούρα.

Σύμφωνα με το νεο νόμο, σημαντικές είναι οι τροποποιήσεις στην αθλητική δικαιοσύνη, με την ετυμηγορία ενός μονομελούς οργάνου. Τακτικός δικαστής θα απονέμει την δικαιοσύνη, χωρίς την ύπαρξη δευτεροβάθμιας Επιτροπής. Η προσφυγή για αναθεώρηση των αποφάσεων θα γίνεται μόνο στο ΑΣΕΑΔ.

Ενα αίτημα των φορέων της διαιτησίας γίνεται πραγματικότητα. Στα επαγγελματικά αθλήματα θα υπάρχει και αμειβόμενη διαιτησία.

Η Αστυνομία δεν θα είναι πλέον υπεύθυνη για ότι γίνεται στους αγωνιστικούς χώρους.

Η ευθύνη της θα σταματήσει στην είσοδο και έξοδο των φιλάθλων απο το γήπεδο. Για όσα γίνονται εντός του αγωνιστικού χώρου, στα αποδυτήρια ή τις εξέδρες την ευθύνη έχουν τα σωματεία εκτός και αν αποζημιώσουν την Ελληνική Αστυνομία σε ποσό που θα καθορίσει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Αντιδράσεις προκαλούν τα άρθρα που δίνουν τη δυνατότητα στον εκάστοτε Υφυπουργό Αθλητισμού να υπογράψει αυτός τις αναδιαρθρώσεις των κατηγοριών στο μπάσκετ και στο ποδοσφαιρο, αλλά και εκείνα που προβλέπουν την αυτονομία διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από κάθε σωματείο και όχι συνολικά από τις Ενώσεις.

Ο σύμβουλος της ΕΠΑΕ Βίκτωρας Μητρόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτο τον νέο αθλητικό νόμο κάλεσε τον υφυπουργό να τον αποσύρει και να παραιτηθεί. Σε μία ώρα η ΕΠΑΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ αντιδράσεις αναμένονται και από το ΕΣΑΚΕ που μάλιστα έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για τη προσεχή Δευτέρα.

Την αποθέωση γνώρισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού από 300 οπαδούς της ομάδας που πήγαν στη προπόνηση χθες στο Ρέντη για να ενισχύσουν ψυχολογικά την ομάδα ενόψη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό στάδιο.

Περισσότεροι από 250 ιδιωτικοί αστυνομικοί θα αναλάβουν τη περιφρούρηση εντός κι εκτός του Ολυμπιακού στάδιου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η ΦΙΦΑ με έγγραφο της ζήτησε την αποβολή της Καστορίας από το επόμενο πρωτάθλημα αν δεν τακτοποιήσει τις οφειλές της προς ξένους παίκτες που είχε στη σύνθεση σας τα ταλευταία χρόνια.

Ο Γερμανός χρυσός Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Τόμας Λίζε, ήταν ο νικητής του 1ου ετάπ του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος που εξελίχθηκε στην διαδρομή απο την Αλεξανδρούπολη εως την Ξάνθη.

Στον αγώνα συμμετέχουν 97 ποδηλάτες απο 15 χώρες και καλύτερος έλληνας τερμάτισε ο Βασίλης Αναστόπουλος που ήταν 11ος.

Ο Γύρος Ελλαδος συνεχίζεται σήμερα με το 2ο ετάπ στην διαδρομή Ξάνθη- Σέρρες.

Προσφυγή κατέθεσαν άλλοι δυο μπασκετμπωλίστες του Αρη. Ο Παναγιώτης Λιαδέλης και ο Γιάννης Σιούτης ζητούν τα χρήματα που τους οφείλονται απο την διοίκηση της ομάδας.

Η Στουτγκάρδη και η Βιτσέντσα έκαναν το πρώτο βήμα για τη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων.

Η Στουτγκάρδη νίκησε στη Γερμανία τη Λοκομοτίβ Μόσχας με 2-1 (τελευταίο λεπτό). Στον άλλο αγώνα η Βιτσέντσα κέρδισε με 1-0 την Τσέλσι. Μετά την ήττα της Λοκομοτίβ η Ρωσία δεν πήρε βαθμούς και διατηρήθηκε στη 12η θέση του πίνακα της ΟΥΕΦΑ και προς το παρόν δεν απηλεί τη χώρα μας που βρίσκεται στην 8η προνομιούχο θέση.

Ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής Κρίστο Στόϊτσκοφ συμφώνησε με την Αλ Ανσάρ από τη Σαουδική Αραβία. Για δύο μήνες θα εισπράξει 33 εκ. δραχμές.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 3 April 1998 - 19:09:15 UTC