Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-05-10

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Οι Κινέζοι δεν δέχθηκαν τη..συγνώμη

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Οι αλλαγές στο Βαλκανικό χάρτη
  • [02] Ο Σημίτης στο Αγιον Ορος
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Οι απολυτήριες εξετάσεις
  • [04] Μαθήτρια φαρσέρ
  • [05] Tροχαίο δυστύχημα στην Ηπειρο
  • [06] Κυκλοφοριακά προβλήματα
  • [07] Εμπόριο θανάτου σε..νεκροταφείο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Η νύχτα στο Βελιγράδι
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Το Σινικό λάθος
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Ε.Ε - Κυρώσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] Περικοπές σε συντάξεις - εφ' άπαξ
  • [12] Χρηματιστήριο-Πτώση 0,87%
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Οι Κινέζοι δεν δέχθηκαν τη..συγνώμη

    10/05/99

    Yπό πολιορκία παραμένουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας για την ΝΑΤΟϊκη επίθεση στην Κινέζικη πρεσβεία στο Βελιγράδι όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα.

    Το Πεκίνο έχει υϊοθετήσει σκληρή στάση και ο πρόεδρος της χώρας Ζιανγκ Ζεμίν στην πρώτη του επίσημη δήλωση τόνισε ότι το υπό αμερικανική κηδεμονία ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναλάβει όλες τις ευθύνες που απορρέουν από αυτήν την επίθεση.

    Ο Κινέζος πρόεδρος που είχε τηλεφωνική επικοινωνία το πρωϊ με τον Μπόρις Γέλτσιν και καταδίκασε την πολιτική των κανονιοφόρων και ανέφερε ότι οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί καθιστούν αδύνατη τη συζήτηση οπουδήποτε σχεδίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Την αγανακτησή του για τον βομβαρδισμό της πρεσβείας εξέφρασε ο Μπόρις Γέλτσιν.

    Η Κίνα διέκοψε τις διαβουλεύσεις με την Αμερική για την αποτροπή της διάδοσης των πυρηνικών όπλων και το διάλογο για τα ανθρωπινα δικαιώματα.

    Ο αμερικανός πρεσβευτής στο Πεκίνο δήλωσε ότι το προσωπικό της πρεσβείας καταστρέφει απόρρητα έγγραφα καθώς εκφράζονται φόβοι ότι οι διαδηλωτές θα εισβάλλουν στο κτίριο.

    Στο Πεκίνο μεταβαίνει σήμερα ο Ρώσος μεσολαβητής Βίκτορ Τσερνομίρτιν ο οποίος χθες δήλωσε ότι προέκυψαν σοβαρές νέες εξελίξεις για την διευθέτηση της κρίσης για τις οποίες ενημέρωσε τον Μιλόσεβιτς που έμεινε πολύ ικανοποιημένος.

    Προγραμματισμένη επίσκεψη στο Πεκίνο θα πραγματοποιήσει και ο Γερμανός Καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ όμως η Κινεζική κυβέρνηση υποβάθμισε το πρόγραμμα του μετά την επίθεση στην πρεσβεία.

    Ο Σρέντερ ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας για το βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Χαβιέ Σολάνα για να συζητήσουν αυτό το επεισόδιο. Οπως δήλωσε αξιωματούχος της Βόννης οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα για εσφαλμένες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών δεν είναι ικανοποιητικές ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος για κατάπαυση του πυρός.

    Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία για την Κίνα.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Οι αλλαγές στο Βαλκανικό χάρτη

    10/05/1999

    Την κατάρρευση τριών Βαλακανικών χωρών λόγω της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, προβλέπει απόρρητο έγγραφο του ΝΑΤΟ που δημοσιεύει, σήμερα, η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

    Στο έγγραφο που απέστειλε ο Χαβιέ Σολάνα, προς τα 19 κράτη-μέλη της Συμμαχίας, επισημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος γενικής κατάρρευσης της Αλβανίας, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου.

    [02] Ο Σημίτης στο Αγιον Ορος

    10/05/1999

    Την Τετάρτη ανακοινώνεται κατά πάσα πιθανότητα το Ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

    Το μεσημέρι ο Κώστας Σημίτης επισκέφθηκε το Αγιον Ορος μαζί με τον Πορτογάλλο ομολογό του Αντόνιο Γκουτιέρες.

    Αύριο ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους ομολογούς του της Αλβανίας και των Σκοπίων, στο πλαίσιο του Διαβαλκανικού Φόρουμ .

    Σήμερα με τους κυρίους Παντελί Μάϊκο και Λούπτσκο Γκεοργκέφσκι συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

    Η συμφωνία εν' τω μεταξύ που υπογράφηκε το Σάββατο μεταξύ της κυβέρνησης των Σκοπίων και της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια, προβάλλονται από τον Σκοπιανό τύπο ως η μεγαλύτερη ξένη επένδυση στη χώρα.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [03] Οι απολυτήριες εξετάσεις

    10/05/1999

    Σε μειωμένη ύλη θα εξετασθούν οι μαθητές της Β' Λυκείου σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

    Οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ' Λυκείου θα διενεργηθούν από την 1ης έως και 11 Ιουνίου και από την 1ης έως 17 Ιουνίου, οι προαγωγικές εξετάσεις της 1ης Λυκείου

    [04] Μαθήτρια φαρσέρ

    10/05/1999

    Μαθήτρια του Δημοτικού μόλις 11 ετών, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, καθώς προέκυψε πως είχε κάνει χθες βράδυ τηλεφώνημα-φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο Χίλτον.

    Οπως η ίδια δήλωσε στους αστυνομικούς έκανε το τηλεφώνημα μιμούμενη σκετς που είχε δει σε κωμική τηλεοπτική σειρά.

    [05] Tροχαίο δυστύχημα στην Ηπειρο

    10/05/1999

    Δύο Πολωνοί μαθητές νεκροί, τρεις σοβαρά τραυματισμένοι και 8 ελαφρύτερα είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος το πρωϊ στην εθνική Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας.

    Κάτω απο καταρρακτώδη βροχή λεωφορείο, που μετέφερε 47 Πολωνούς μαθητές από την Κέρκυρα με προορισμό την Πρέβεζα, στη θέση Γωνιά, ξέφυγε απο την πορεία του μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα.

    Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα έγινε τα ξημερώματα στο Τροκαντερό.

    Νεκρή είναι η 29χρονη Πελαγία Κουμουνδουρου, το αυτοκίνητο της οποίας "καρφώθηκε" σε διαφημιστική πινακίδα.

    [06] Κυκλοφοριακά προβλήματα

    10/05/1999

    Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στον Κηφισσό, μέχρι το τέλος Ιουνίου καθώς θα παραμείνουν κλειστές δύο λωρίδες, στο ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος των πρακτορείων των υπεραστικών λεωφορείων, λόγω έργων του ΜΕΤΡΟ.

    [07] Εμπόριο θανάτου σε..νεκροταφείο

    10/05/1999

    Στο χωριό Σπερχογία Μεσσηνίας τέσσερις Αλβανοί προσπάθησαν να πωλήσουν 13 κιλά χασίς.

    Αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο από αυτούς ,την ώρα της συναλλαγής, μέσα στο νεκροταφείο της περιοχής.

    Οι άλλοι δύο αναζητούνται.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [08] Η νύχτα στο Βελιγράδι

    10/05/99

    Η πόλη Νις βρέθηκε τη νύχτα στο στόχαστρο των ΝΑΤΟϊκων.

    Στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης, ξεκινά εν' τω μεταξύ, σήμερα, η συζήτηση επί του αιτήματος της Γιουγκοσλαβίας, να τερματισθούν οι βομβαρδισμοί και να καταδικασθουν για γενοκτονία οι χωρες του ΝΑΤΟ, που συμμετεχουν στις επιχειρήσεις.

    Η Συμμαχία, εξαλλου, συμφωνα με την εφημεριδα "Φαϊνανσιαλ Ταιμς" εγκαταλειπει τα σχεδια να επιβαλει δια της βίας εμπάργκο πετρελαίου στη Γιουγκοσλαβία.

    Προσανατολίζεται στην ιδεα να ασκησει πιεσεις για την εθελοντική συγκαταθεση των προμηθευτριων χωρών να σταματησουν τις παραδόσεις.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [09] Το Σινικό λάθος

    10/05/1999

    Μεγάλο πλήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες για τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον αποτελεί και η χθεσινή δήλωση του δικου του Υπουργού ενεργειας , Μπιλ Ρίτσαρντσον οτι κατα τη διάρκεια της Προεδρίας του η Κίνα καταφερε να αποκτήσει πυρηνικά μυστικά- κατι που ο ίδιος ο πλανητάρχης είχε διαψευσει τον Μάρτιο.

    Μάλιστα ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπυ, πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών του Κογκρέσσου, αποκάλυψε οτι εκατομμύρια δολάρια είχαν μεταφερθεί μυστικά σε ειδική τράπεζα των ΗΠΑ, πιθανώς ως συνεισφορα στην προεκλογική εκστρατεία ορισμένων πολιτικών, συνδέοντας το παρόν σκάνδαλο με εκείνο της χρηματοδοτησης των δημοκρατικών απο κινέζους επιχειρηματίες το 1996.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    [10] Ε.Ε - Κυρώσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας

    10/05/1999

    Το πακέτο των κυρώσεων εναντίον της Γιουγκοσλαβίας που είχαν εγκρίνει οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενέκριναν και οι υπουργοί οικονομικών.

    Οι κυρώσεις προβλέπουν μεταξύ άλλων απαγόρευση των ταξιδιών στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στην οικογενειά του και άλλους 300 Γιουγκοσλάβους αξιωματούχους, απαγόρευση όλων των εμπορικών πτήσεων μεταξύ Γιουγκοσλαβίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης, απαγόρευση εξαγωγών στη Γιουγκοσλαβία προϊόντων, υπηρεσιών τεχνολογίας και κατάλληλου εξοπλισμού που επιτρέπει στην κυβέρνηση του Μιλόσεβιτς να διεξάγει πολιτική εσωτερικής πίεσης.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [11] Περικοπές σε συντάξεις - εφ' άπαξ

    10/05/1999

    Μέτρα- φωτιά για τις συντάξεις, από το 2000 προτείνει σε έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με δημοσίευμα της "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ."

    Περιλαμβάνουν , μεταξύ άλλων, μείωση των συντάξεων στο 60%, μείωση ή και κατάργηση του εφάπαξ, κατάργηση των προνομίων και αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.

    [12] Χρηματιστήριο-Πτώση 0,87%

    10/05/1999

    Με πτώση 0,87%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 4.002,05 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 151 δισεκατομμύρια 67 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Αστατος καιρός προβλέπεται σήμερα στα ηπειρωτικά και κυρίως το απόγευμα με βροχές ή καταιγίδες ενώ και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές.

    Στην Αττική, λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί βροχή η καταιγίδα στα βόρεια. Η θερμοκρασία ως 24 βαθμούς.

    Ιδιες καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία ως 20 βαθμούς.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Σχεδον αίθριο καιρό θα έχουν τις επόμενες ημέρες οι περισσότερες περιοχές της χώρας, οι βόρειοι άνεμοι θα έχουν ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 4 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο από την Τετάρτη.

    Πιο αναλυτικά την Τρίτη και την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει κατά τόπους.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα φθάσει στα Βόρεια τους 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 και στα νησιά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

    Την Πέμπτη, ενώ αρχικά ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και πάλι κατά τόπους και δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα Βόρεια.

    Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μόνο στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοι μέχρι μέτριοι.

    Η θερμοκρασία, που θα παρουσιάσει άνοδο, θα φθάσει τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Monday, 10 May 1999 - 14:54:59 UTC