Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-11-27

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Στο τραπέζι οι S-300

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Εκλογικό θρίλερ
  • [02] Εκπαιδευτική αναστάτωση
  • [03] Αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Τα βάσανα των Αθηναίων δεν έχουν τέλος
  • [05] Κατέρρευσε κτίριο
  • [06] Η ληστεία στη Γλυφάδα
  • [07] Περίεργη απόδραση
  • [08] Απόφαση για την Κάτια Γιαννακοπούλου
  • [09] Το πλοίο της ηρωϊνης
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Η Τουρκία σε πολιτική κρίση
  • [11] Οτσαλάν Γερμανική συνέχεια
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Ο Γέλτσιν είναι ικανός...
  • [13] Υπέρ της αποχώρησης ο Περές
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Συμβόλαιο για την Ολυμπιακή
  • [15] Τα τιμολόγια στον "πάγο"
  • [16] Οι φτωχοί-φτωχότεροι
  • [17] Χρηματιστήριο
  • [18] Η Exxon αγοράζει την Mobil
  • [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Στο τραπέζι οι S-300

    Last Updated: Friday, 27-Nov-98 17:47:39
    Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για το θέμα της εγκατάστασης των πυραύλων ΕΣ 300, καθώς στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κύπριο πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, δεν ελήφθη συγκεκριμένη απόφαση.

    "Οι εξοπλισμοι δεν είναι αυτοσκοπός", δηλωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργος, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου, τονίζοντας οτι στόχος παραμένει η ειρηνική επιλυση του προβλήματος.

    Ο Κώστας Σημίτης κατέστησε σαφές ότι η Αθηνα θα υποστηρίξει τη Λευκωσία, όποια κι αν είναι η απόφαση που θα ληφθεί για το θεμα των πυραύλων ΕΣ 300, αλλά η κρισιμη επιλογή για την εγκατάσταση ή όχι του συστήματος θα γίνει απο το Εθνικο Συμβούλιο της Κύπρου.

    Στη σημερινη σύσκεψη δεν ελήφθη αποφαση για τους πυραύλους και έτσι παραμένουν στον αέρα ολα τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία εξετάζεται η αποθήκευση του συστήματος, η ιδέα της μετακόμισης στην Κρήτη, ενώ λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το αρχικό σχέδιο για άμεση εγκατάσταση των πυραύλων στη βάση της Πάφου.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 27-Nov-98 17:48:23

    [01] Εκλογικό θρίλερ

    Σε θρίλερ με ανατροπές εξελίσσσεται η αναμέτρηση των δυο υποψήφιων δημάρχων του Χαλανδρίου. Το διοικητικό πρωτοδικείο ανέδειξε δημαρχο τον Νίκο Καυκάλα με διαφορά δύο ψήφων από τον Κώστα Παττακό, ο οποίος Παττακός είχε ανδειχθεί πρώτος, την Κυριακή των εκλογών επίσης με διαφορά δύο ψήφων.Η υπόθεση δεν έχει λήξει καθώς ο κ. Παττακός έχει δικαίωμα προσφυγής στο διοικητικο εφετείο.

    [02] Εκπαιδευτική αναστάτωση

    Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Παιδείας για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, την ώρα που χιλιάδες μαθητές διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις όλης της χώρας.

    Οι μόνες αλλαγές που χρειάζονταν στην εκπαίδευση ήταν στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ο Γιώργος Σουφλιάς.

    [03] Αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ

    Μαζικές εκκαθαρίσεις για την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο της αστυνομίας προανήγγειλε στη Βουλή ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης Φίλλιπος Πετσάλνικος απαντώντας σε σχετική επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 27-Nov-98 17:47:55

    [04] Τα βάσανα των Αθηναίων δεν έχουν τέλος

    Απίθανη ταλαιπωρία και σήμερα για τους κάτοικους της πρωτεύουσας.

    Παράλληλα λόγω απεργίας των εργαζομένων δεν κυκλοφορεί σήμερα ο ηλεκτρικός και τα πρασινά λεωφορεία, ενώ θα ακινητοποιηθούν και πάλι τα τρόλεϊ από τις 22.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

    [05] Κατέρρευσε κτίριο

    Με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά άνδρες της ΕΜΑΚ ερευνούν για το ενδεχόμενο να έχουν καταπλακωθεί άνθρωποι κάτω από τα ερείπια του παλιού σπιτιού που κατέρρευσε στην πλατεία Κουμουνδούρου.

    Σύμφωνα με τους περίοικους στο σπίτι διέμενε εφταμελής οικογένεια μουσουλμάνων της Θράκης.

    [06] Η ληστεία στη Γλυφάδα

    Στο υποκαταστημα της Εθνικης Τραπεζας στην Βασιλισσης Ολγας στην Ανω Γλυφαδα η ληστεια της ημερας.Επτά εκατομμύρια η λεια απο τη ληστεια.

    [07] Περίεργη απόδραση

    Περιεργη δραπετευση βουλγαρου κακοποιου απο τις αγροτικες φυλακες Κασσανδρας.

    Προκειται για νονο της βουλγαρικης μαφιας ο οποιος πριν αποδρασει καταφερε να μετατρεψει τα ισοβια σε καθειρξη 19 ετων και απεδρασε πριν καταθεσει για υποθεση διαφθορας στις φυλακες.

    [08] Απόφαση για την Κάτια Γιαννακοπούλου

    Ενοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση έκρινε ομόφωνα το Κακουργιοδικείο την Κάτια Γιαννακοπούλου για τη δολοφονία του αρχιμαδρίτη Ανθιμου Ελευθεριάδη. Το δικαστήριο όμως αναγνώρισε -κατά πλειοψηφία- στη Γιαννακοπούλου τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η απαγγελία της ποινής.

    [09] Το πλοίο της ηρωϊνης

    Στον εισαγγελέα οδηγούνται εντός της ημέρας οι δυο φιλιπινέζοι μέλη του πληρώματος του Πασίφικ Πρινσές, του κρουαζιερόπλοιου της τηλεοπτικής σειράς "το πλοίο της αγάπης" που συνελήφθησαν με 23 κιλά ηρωίνης.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 27-Nov-98 17:48:13

    [10] Η Τουρκία σε πολιτική κρίση

    Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ προτιμά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Απρίλιο του 1999 ώστε να βγει η χώρα από την κυβερνητική κρίση, παρα τις αντιρρήσεις του Προέδρου Ντεμιρέλ.

    [11] Οτσαλάν Γερμανική συνέχεια

    Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ θα καταστήσει σαφές στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάσιμο ντ' Αλέμα ότι η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να ζητήσει την έκδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στο έδαφός της, βεβαιώνει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Zιντόιτσε Τσάιτουνγκ.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 27-Nov-98 17:48:34

    [12] Ο Γέλτσιν είναι ικανός...

    Ικανός να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του έως το 2000 θα είναι ο ρώσος Πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν, όπως βεβαιώνουν οι θεράποντες γιατροί του, τόνισε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του Κρεμλίνου στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

    [13] Υπέρ της αποχώρησης ο Περές

    Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Σιμόν Περές τάχθηκε σήμερα υπέρ της μονομερους αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων από το νότιο Λίβανο.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 27-Nov-98 17:47:28

    [14] Συμβόλαιο για την Ολυμπιακή

    Υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και του Υπουργού Μεταφορών το συμβόλαιο διαχείρησης της Ολυμπιακής κατά τα πρότυπα του ΟΣΕ των ΕΛΤΑ και της ΕΡΤ, όπως έγινε πρόσφατα.

    Ουσιαστικά όπως εκτιμούν οικονομικοί παρατηρητές οδηγούμαστε στον προθάλαμο για τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή στην Ολυμπιακή προκειμένου να αναπτυχθεί οικονομικά.

    [15] Τα τιμολόγια στον "πάγο"

    Πάγωμα ή και μειώσεις τιμολογίων σε 250 αγαθά ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες, συμφώνησαν επιχειρηματίες με την υπουργό Ανάπτυξης, για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

    Από σήμερα, εξάλλου, η βενζίνη πωλείται μειωμένη κατά τρείς δραχμές.

    [16] Οι φτωχοί-φτωχότεροι

    Φτώχεια και φοροδιαφυγή αποκαλύπτουν τα στοιχεία από τα δηλωθέντα εισοδήματα του 1998.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς, το 30% των φορολογουμένων δήλωσε μηνιαία εισοδήματα 80 έως 150 χιλιάδες δραχμές και το 40% από 150 έως 300 χιλιάδες δραχμές. Ετήσια εισοδήματα άνω των 7 εκατομμυρίων δραχμών δήλωσε μόλις το 5% των φορολογουμένων.

    [17] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 0,87%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.455,16 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 49 δισεκατομμύρια 210 εκατομμύρια δραχμές.

    [18] Η Exxon αγοράζει την Mobil

    Η Exxon, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία στον κόσμο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά της Mobil, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας του πετρελαικού τομέα στις ΗΠΑ , αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Φαινάνσιαλ Τάιμς.

    [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 27-Nov-98 17:49:21
    Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται το Σαββάτο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει διαστήματα βελτίωσης κυρίως στα νότια.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι βροχερός και πιθανόν να έχουμε καταιγίδες αλλά τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρα διαστήματα βελτίωσης. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 16 βαθμούς κελσίου.

    Βροχερός ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία που θα φθάσει τους 11 βαθμούς κελσίου.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 27-Nov-98 17:49:08
    Με τοπικές βροχές και ενισχυμένους ανέμους θα περάσει το Σαββατο, ενώ την Κυριακή ο καιρός θα είναι πιο καλός με διαστήματα βελτίωσης στις Δυτικές και Νοτιες περιοχές της χώρας. Τη Δευτέρα, όμως, μετά το μεσημέρι σταδιακά στα Δυτικά ο καιρός ξαναχαλάει.

    Την Κυριακή, στην Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα θα έχουμε και πάλι βροχές, τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Πάντως μετά το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι πιο καλός με πρόσκαιρες βροχές μόνο το πρωί.

    Οι άνεμοι, εκτός από τις νοτιοανατολικές περιοχές, που θα είναι νότιοι 6 με 7 μποφώρ, στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, με τάση όμως σταδιακά από το μεσημέρι να εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία αμετάβλητη θα πλησιάσει στους 11 βαθμούς στα Βόρεια και στους 16 με 17 στην υπόλοιπη χώρα.

    Τη Δευτέρα, ο καιρός θα ειναι βελτιωμένος στις πιο πολλές περιοχές, αλλά προς το μεσημέρι, βαθμιαία στα Δυτικά θα συννεφιάσει και το βράδυ θα βρέξει.

    Οι άνεμοι στα Δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφώρ και στις άλλες περιοχές βορειανατολικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φθάσει στα Βόρεια στους 12 βαθμούς και στους 17 με 18 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 27 November 1998 - 17:10:46 UTC