Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-11-24

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Η φύση εκδικείται...

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ
  • [02] Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΕΚΘΕΤΕΙ
  • [03] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΚΑΡΟΛΟΥ
  • [04] ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΑΜΗΝΑ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ
  • [06] ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
  • [07] Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
  • [08] Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ
  • [09] ΦΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΟ
  • [10] Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΓΑΣ
  • [11] ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
  • [12] ΑΚΑΡΠΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [13] ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΕΠΤΟ...
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [14] ΑΝΤΙ-ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [15] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΟΣΕΤ
  • [16] ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΑΝΤ
  • [17] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [18] ΑΡΣΗ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΔΙΝΟ
  • [19] ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [20] ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
  • [21] Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
  • [22] "ΠΑΓΩΜΑ" ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑ
  • [23] ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

  • [Α] Η φύση εκδικείται...

    Last Updated: Tuesday, 24-Nov-98 18:53:40
    Βιβλική η καταστροφή από τη χθεσινή θεομηνία σε Αργολίδα και Φθιώτιδα. Σπίτια καταστράφηκαν, αυτοκίνητα και εμπορεύματα θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης και περιουσίες παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά των χειμάρων, επειδή η Φύση εκδικείται για τις φωτιές του καλοκαιριού.

    Εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου προς Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Πελοπόννησο. Αποζημιώσεις από το Κράτος ζητούν οι πληγέντες.

    Πλημμυρισμένο ακόμη και το Ηρώδειο στην Αθήνα, αφού ουδείς ενδιαφέρθηκε για την απομάκρυνση των νερών που έφθασαν έως τις κερκίδες...Απορία και ειρωνικά σχόλια από τους τουρίστες που επισκέπτονται το ιστορικό θέατρο!

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 24-Nov-98 18:55:05

    [01] Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ

    Θέματα ενεργειακής αλλά και οικονομικής πολιτικής συζήτησαν ο πρωθυπουργός με την υπουργό Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου και τον υπουργό Εξωτερικών, Θόδωρο Πάγκαλο. Αιχμή, τα ζητήματα που αφορούν τους αγωγούς πετρελαίου.

    [02] Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΕΚΘΕΤΕΙ

    Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν υποστηρίζει σε συνέντευξη του σε κουρδική εφημερίδα της Φραγκφούρτης, ότι προσπάθησε να έρθει στην Ελλάδα, όμως ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η παρέμβαση τρίτων τον εξανάγκασαν να ζητήσει αλλού προστασία.

    Στέλεχος της Ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε χθες, πως οι Κούρδοι κάνουν λάθος ανάγνωση του πολιτικού παιγνιδιου που παίζεται στην περιοχή, ενώ πρόσθεσε πως ο κ. Σημίτης δεν έχει ιδέα για όλα αυτά.

    [03] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΚΑΡΟΛΟΥ

    Τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρίγκιπας Κάρολος, το απόγευμα αναχώρησε αεροπορικώς από το Ηράκλειο, επιστρέφοντας στη Μεγάλη Βρετανία.

    Ο Διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου ξεναγήθηκε επί μία ώρα στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού , ενώ ιδιαίτερη προσοχή έδειξε στο παλάτι του Μίνωα, που αποκαλύφθηκε πριν από 100 χρόνια από τον Βρετανό αρχαιολόγο Εβανς.

    Στη συνέχεια ο Κάρολος επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, ενώ το πρωϊ, πριν αναχωρήσει από την Αθήνα, έδειξε το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Βρετανίας σε έκθεση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

    [04] ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΑΜΗΝΑ

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ασκησε η εισαγγελία Αθηνών, εναντίον του βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμηνά.

    Η δίωξη αφορά το τροχαίο δυστύχημα, με θύμα τη φοιτήτρια, Ελλη Πυλίδου. Ο Κώστας Καραμηνάς θα κληθεί σε απολογία από πταισματοδίκη.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 24-Nov-98 18:54:04

    [05] ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ

    Τεράστια τα κυκλοφοριακά προβλήματα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

    Το μεσημέρι έκλεισε η Σταδιου όπου οι συνταξιουχοι πραγματοποίησαν πορέια διαμαρτυρίας προς το Υπουργειο Εθνικής Οικονομίας για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης.

    Το βραδυ, στις 20.00, η σειρά των μαθητών των νυχτερινών σχολείων οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην Κάνιγγος και στη συνέχεια θα πορευθούν προς το Υπουργείο Παιδείας.

    Απο τις 22.00 η Αθήνα θα μείνει και πάλι χωρίς τρόλεϋ έως τα μεσάνυχτα.

    Ο Γολγοθάς περιμένει πάντως και την Τετάρτη το επιβατικο κοινο.

    Η Αθήνα θα μείνει για 24 ώρες χωρίς Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Πράσινα Λεωφορεία. Η 24 ωρη απεργία θα επαναληφθεί την Παρασκευή, ενώ την Πέμπτη, από τις 17.00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας.

    [06] ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    Την Πέμπτη, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί διοργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια εναντίον της μεταρρύθμισης Αρσένη. Οι καθηγητές μάλιστα θα πραγματοποιήσουν τρίωρες στάσεις εργασίας.

    Την ίδια ημέρα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας θα τεθεί η πρόταση των εισηγητών του Ανωτάτου Δικαστηρίου που εισηγείται την απόρριψη των προσφυγών για να κριθεί άκυρος ο διαγωνισμος του ΑΣΕΠ.

    [07] Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

    Τις πληγές τους μετράνε σήμερα οι περιοχές που χτύπησε η θεομηνία ενω η κακοκαιρία βρίσκεται σε ύφεση.

    Στη Θεσσαλονίκη δεν λειτουργησαν σήμερα τα σχολεία της πρωϊνής βάρδιας για να γίνει εκτίμηση των ζημιών.

    Η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθήνας-Θεσσαλονίκης έχει διακοπεί λόγω προβλημάτων στην γραμμή. Η αποκατάσταση της δεν πρόκειται να γίνει πριν περάσουν δύο ημέρες.

    Το ίδιο και η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Τρίπολης που οι βλάβες θα αποκασταθούν το αργότερο σε δύο ημέρες.

    [08] Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ

    Ληστεία με το καλημέρα σε υποκατάστημα της Κτηματικής Τράπεζας στο Παλαιό Φάληρο.

    Δύο άτομα εισέβαλλαν στο υποκατάστημα επί της οδού Αχιλλέως 54 και με την απειλή όπλων άρπαξαν 1,5 εκατομμύρια δραχμές και διέφυγαν με Ι.Χ.

    [09] ΦΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΟ

    Εν ψυχρώ φόνος στο Γουδί.

    Δράστης ο 44χρονος Παύλος Συγγελάκης, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε στο χέρι την 22χρονη Νικολίνα Αντωνιάδη, για προσωπικούς λόγους, και εν' συνεχεία σκότωσε τον 33χρονο Σπύρο Βράτση, που τον κατεδίωξε.

    Ο Συγγελάκης παραμένει ασυλλήπτος.

    [10] Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΓΑΣ

    Ολο και περισσότεροι μαθητές δοκιμάζουν ναρκωτικά σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής.

    Τα πέντε τελευταία χρόνια υπερδιπλασιάστηκε η χρήση της ινδικής κάναβης.

    Αύξηση στη χρήση παρουσιάζουν και τα λεγόμενα συνθετικά ναρκωτικά, όπως αμφεταμίνες και παραισθησιογόνα. Οι χρήστες ηρωϊνης στη χώρα μας υπολογίζονται σε 50 χιλιάδες.

    [11] ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

    Εφοδιάστηκαν με καύσιμα τα πρατήρια, τώρα όμως απειλούν με απεργία οι βενζινοπώλες που ζητούν να κάνουν μόνοι τους την διακίνηση των καυσίμων από τα διϋλιστήρια.

    [12] ΑΚΑΡΠΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Ακαρπες μέχρι τώρα οι έρευνες για την ανεύρεση του τέταρτου μέλους του πληρώματος του ρυμουλκού "Αγιος Γεώργιος" που ανεφλέγη χθες στ' ανοικτά του Θερμαϊκού.

    Οι άλλοι τρείς του πληρώματος βρέθηκαν απανθρακωμένοι.

    [13] ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΕΠΤΟ...

    Με... χρονοχρέωση οι νομικές συμβουλές από τους δικηγόρους.

    Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας καθιερώνει σύστημα χρέωσης ανά ώρα απασχόλησης προκειμένου -όπως αναφέρει σε ανακοινωσή του - να μην αποτελεί ο κλάδος τη μοναδική περίπτωση επαγγελματιών που προσφέρουν τς συμβουλές τους χωρίς αμοιβή.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 24-Nov-98 18:54:34

    [14] ΑΝΤΙ-ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Πρώτα ήταν ο αποκλεισμός των ιταλών απο τους διαγωνισμούς για αμυντικά προγράμματα της Αγκυρας, ύστερα έκλεισε το εργοστάσιο της Φίατ και χθες το Τουρκικό Υπουργείο Επικοινωνιών διέκοψε επ' αόριστον την μετάδοση στην Τουρκία των δικτύων RΑΙ-1 και RΑΙ-3.

    Αυτά είναι μόνο τρία παραδείγματα της αντιιταλικής υστερίας που επικρατεί στην Τουρκία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση της Ιταλίας να εκδώσει τον ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Αγκυρα.

    Η αδιαλλαξία της Αγκυρας έχει πεισματώσει όμως και τον ιταλό πρωθυπουργό Μάσσιμο Ντ'Αλέμα, που χθες απέρριψε πρόταση να εμφανιστεί σε σημερινή εκπομπή της RAI, στην διάρκεια της οποίας θα είχε μία τηλεοπτική "συνομιλία", μέσω δορυφόρου με τον τούρκο ομόλογό του Μεσούτ Γιλμάζ για το ζήτημα Οτσαλάν.

    Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ παρενέβησαν για ακόμη μια φορά προς όφελος της Τουρκίας και ανακοίνωσαν ότι εργάζονται από κοινού με την Αγκυρα, την Ρωμη και την Βόννη για να μειωθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους.

    Ο εκπρόσωπος του Στεήτ Ντηπάρτμεντ Τζέημς Ρούμπιν έκανε την εκτίμηση πως ο κούρδος ηγέτης, μολονότι δεν προκειται να εκδοθεί στην Ιταλία θα οδηγηθεί τελικά στην δικαιοσύνη, αφου πρώτα εξετασθεί ενα μεγάλο φάσμα εκδοχών για τον τρόπο προσαγωγής του.

    Απο το διπλωματικό ας περάσουμε όμως στο στρατιωτικό επίπεδο καθώς στις επαρχίες Σιρνάκ και Χακάρι, είκοσι αντάρτες του ΡΚΚ και τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων τις τελευταίες ημέρες.

    Η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ γράφει ότι 40.000 άνδρες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών στην επαρχία Τούντσελι, αλλά και εναντίον μελών των ακροαριστερών οργανώσεων "Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Κόμμα-Μέτωπο" (DHKP-C) και "Απελευθερωτικός Στρατός των Τούρκων Εργατών και Αγροτών" (TIKKO).

    Επίσης, η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα νέα στοιχεία για τα θύματα του 14χρονου πολέμου μεταξύ της Αγκυρας και του ΡΚΚ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, έχουν χάσει τη ζωή τους 17.900 αντάρτες του ΡΚΚ, 3.900 στρατιώτες, 1.200 πολιτοφύλακες που συνεργάζονταν με τις ένοπλες δυνάμεις, 4.615 πολίτες και 250 άνδρες της αστυνομίας.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 24-Nov-98 18:55:19

    [15] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΟΣΕΤ

    Στο Λονδίνο,περιμένοντας την απόφαση της Βουλής των λόρδων για την έκδοση του στην Ισπανία, θα γιορτάσει τα ογδοηκοστά τρίτα γενέθλιά του ο στυγερός πρώην δικτάτορας της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ. Η Ουάσιγκτον πάντως ασκεί έντονες παρασκηνιακές πιέσεις για την απελευθέρωση του Πινοσέτ.

    [16] ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΑΝΤ

    Την παραίτησή του διευθυντή επιχειρήσεων της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, στοίχισε η σύλληψη δύο πρακτόρων της στις 7 Νοεμβρίου στην Κύπρο, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Χααρέτζ.

    [17] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

    Ο Γιασερ Αραφάτ εγκαινίασε με την άφιξη του σε αιγυπτιακό αεροσκάφος το πρώτο παλαιστινιακό αεροδρόμιο της στα αυτοδιοικούμενα παλαιστινιακά εδάφη. Το αεροδρόμιο κόστισε περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια και θεωρείται ως σύμβολο της ανεξαρτησίας των παλαιστινιακών εδαφών.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 24-Nov-98 18:54:15

    [18] ΑΡΣΗ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΔΙΝΟ

    Φανερά ικανοποιημένος ήταν χθες ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ απο την απόφαση των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαικής Ενωσης να αρουν του εμπάργκο στις εξαγωγές βοδινού απο την Μεγάλη Βρετανία.

    [19] ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

    Ενα ειδικό 24σελιδο τεύχος του Πλέημπόυ θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο με τα 100 πιο σέξυ Θηλυκά του 20ου αιώνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Μέριλιν Μονρόε είναι η κορυφαία στον κατάλογο, ακολουθούμενη από την Τζέιν Μάνσφιλντ, την Ράκελ Ουέλτς, την Μπριζίτ Μπαρντό και την Σίντι Κρόφορντ.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 24-Nov-98 18:53:27

    [20] ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

    Αρχισε σήμερα η επεξεργασία του νέου προϋπολογισμού από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

    Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας παρουσίασε ισχυρή επίδοση και η επίδοση αυτή θα είναι το ισχυρό χαρτί του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές και τις εκλογές του 2000.

    Με την φράση ότι "ήλθε η περίοδος της συγκομιδής" υποστήριξε ότι με την πτώση κάθε μονάδας επιτοκίου απελευθερώνονται πόροι ύψους 120δις δρχ που θα διοχετευθούν για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

    Επισήμανε ωστόσο τον κίνδυνο να σημειωθούν και νέες διεθνής οικονομικές κρίσεις προσθέτοντας ότι ο νέος προϋπολογισμός έχει κρυφά αποθεματικά και περιθώρια ασφαλείας των οποίων θα γίνει χρήση αν υπάρξει ανάγκη

    Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν την αντιθεσή τους στο νέο προυπολογισμό αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του και επισημένοντας ότι τα φοροδοτικά περιθώρια του Ελληνικού λαού έχουν εξαντληθεί

    [21] Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ

    Καταλυτικές αποφάσεις για τη μάχη των επιτοκίων στο ΕΚΟΦΙΝ.

    Προδιαγράφουν τη δραστική μείωση των επιτοκίων του ΕΥΡΩ τον Ιανουάριο, χωρίς, όμως, χαλάρωση στη δημοσιονομική πολιτική.

    Σχετικά με την επίτευξη από τη Ελλάδα των κριτηρίων του Μάαστριχτ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωσε πως ακόμη κι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του πληθωρισμού (2%) το Δεκέμβριο του 1999, έχουμε ακόμα περιθώριο δύο έως τριών μηνών ακόμα.

    [22] "ΠΑΓΩΜΑ" ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑ

    Κατ' ευφημισμό "πάγωμα" των προσλήψεων αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο αφού αποφάσισε μεν να μην γίνουν προσλήψεις στο δημόσιο μέχρι το 2000 αλλά άφησε 17 παράθυρα ανοιχτά για προσλήψεις κατ' εξαίρεση.

    Με το χαρακτηρισμό του κατ'εξαίρεσιν έχουν προσληφθεί 115 χιλιάδες το '97, 110 χιλιάδες το '98 και δρομολογούνται 100 χιλιάδες προσλήψεις για το '99.

    [23] ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

    Με άνοδο 0,72%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2495,06 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 75 δισεκατομμύρια 326 εκατομμύρια δραχμές.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 24 November 1998 - 17:15:29 UTC