Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-10-01

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Θα επανεξεταστεί το θέμα των εφημεριών

[Β] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [01] Μάχη για τη ζωή δίνει η Αμαλία Γκινάκη
  • [02] Συγνώμη ζήτησε ο δράστης της ληστείας στο Μοσχάτο
  • [Γ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [03] Παπαντωνίου-Πληθωρισμός
  • [04] Και τυπικά η πώληση των ΚΑΕ
  • [05] Δεύτερος κατάλογος φοροφυγάδων
  • [06] Διεθνή Χρηματιστήρια
  • [Δ] Καιρός - Σήμερα

    [Ε] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Θα επανεξεταστεί το θέμα των εφημεριών

    Last Updated: Thursday, 01-Oct-98 18:22:09
    Φως στο βάθος του τούνελ της αντιπαράθεσης υπουργείου Υγείας-νοσοκομειακών γιατρών διαφαίνεται μετά τη συνάντηση του Κώστα Γείτονα με την ΕΙΝΑΠ.

    Ο υπουργός δεσμεύθηκε να επανεξετασθεί το θέμα των εφημεριών του '98 και να καταρτιστεί πρόγραμμα εφημεριών για το '99 με βάση όπως είπε τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων.

    Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για νέα δεδομένα που ανοίγουν το δρόμο στο διάλογο και αύριο συνεδριάζουν εκτάκτως για να καθορίσουν τη στάση τους.

    Πάντως ο υπουργός εμφανώς ενοχλημένος από τις κινητοποιήσεις επανέλαβε ότι τα νοσοκομεία δεν είναι φέουδο κανενός, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στο Αυτώφορο οι γιατροί που εμποδίζουν ασθενείς να μπουν στα νοσοκομεία.

    Το κρατος βρισκεται σε αποσυνθεση και χρεωκοπία και δεν μπορει να προσφερει τις στοιχειωδεις υπηρεσιες δηλωσε ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωστας Καραμανλης και καλεσε τον κ.Σημιτη να παρει πρωτοβουλια για διαλογο υπο την προυποθεση ν'ανοίξουν τα νοσοκομεία.

    [Β] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 01-Oct-98 18:23:13

    [01] Μάχη για τη ζωή δίνει η Αμαλία Γκινάκη

    Να κρατηθεί στη ζωή παλεύει η Αμαλία Γκινάκη η κατάσταση της οποίας παρουσίασε νέα επιδείνωση.

    Το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν κάνει λόγο για πολυοργανική ανεπάρκεια λόγω σηψαιμίας.

    [02] Συγνώμη ζήτησε ο δράστης της ληστείας στο Μοσχάτο

    Ποινική δίωξη για απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του 22χρονου Τρύφωνα Παναγόπουλου δράστη της χθεσινής αιματηρής ληστείας στην Τράπεζα Εργασίας στο Μοσχάτο.

    Ο νεαρός ζήτησε συγνώμη απο τα θυματά του, αρνήθηκε ότι επικαλέσθηκε ως πρότυπό του τον Σορίν Ματέι αλλά επανέλαβε τις απειλές του εναντίον της τράπεζας την οποία θεωρεί υπεύθυνη για την χρεωκοπία του πατέρα του.

    Συγνώμη από τα θύματα της επίθεσης και τις οικογένειές τους ζήτησε και ο πατέρας του δράστη κι έκανε λόγο για ηθικούς αυτουργούς που όπλισαν το χέρι και το μυαλό του γιού του.

    Εντωμεταξύ ελεγχόμενη με τάσεις βελτίωσης χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 32 χρονου Λάμπρου Τσακίρη τον οποίο πυροβόλησε ο νεαρός ληστής.

    [Γ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 01-Oct-98 18:22:52

    [03] Παπαντωνίου-Πληθωρισμός

    Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει ώστε ο πληθωρισμός να υποχωρήσει στο τέλος του '99 στο 2%.

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου αμέσως μετά την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό του οικονομικού επιτελείου.

    Ο κ.Παπαντωνίου επεσήμανε ότι δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος και προσδιόρισε ότι ο νέος προϋπολογισμός θα κατατεθεί μέσα Νοεμβρίου.

    [04] Και τυπικά η πώληση των ΚΑΕ

    Και τυπικά στην κοινοπραξία της Γαλλικής Σαρέσκο και των Ελληνικών, Παπαέλληνας και Σαράντης πέρασε το 67% των μετοχών των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών μετά την υποβολή του πρωτότυπου της εγγυητικής επιστολής ύψους 2δις δρχ.

    Ο υπέθυνος οικονομικών υποθέσεων της Ν.Δ Γιώργος Αλογοσκούφης χαρακτήρισε ερασιτεχνικούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης κι έκανε λόγο για ελαστική ερμηνεία των όρων του διαγωνισμού που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε δικαστικές αμιφσβητήσεις.

    [05] Δεύτερος κατάλογος φοροφυγάδων

    Με πτώση 3,71%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.042,19 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 41 δισεκατομμύρια 746 εκατομμύρια δραχμές.

    [06] Διεθνή Χρηματιστήρια

    Και νέα πτώση σημείωσε σήμερα ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών, μετά την δημοσιοποίηση της αρνητικής έκθεσης της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας για την κατάσταση των επιχειρήσεων.

    Ο γενικός δείκτης τιμών στο Τόκιο έπεσε κατά 209,27 μονάδες ή ποσοστό 1,56%, κλείνοντας στις 13.197,12 μονάδες. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη Nikkei από τις 6 Φεβρουαρίου 1986.

    Η τριμηνιαία έκθεση της τράπεζας της Ιαπωνίας που κυκλοφόρησε χθες έδειξε ότι το ηθικό των ιαπώνων επιχειρηματιών έχει πέσει αισθητά λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, ενώ οι αναλυτές στο Τόκιο εκτιμούν ότι ο δείκτης Nikkei ενδέχεται να πέσει τον επόμενο μήνα στις 12.000 μονάδες.

    Οι αγορές στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νοτιο Κορέα και στα περισσότερα νοτιοασιατικά κράτη έκαναν επίσης βουτιά μετα την πτώση της Γουώλ Στρήτ κατα 3% χθες βράδυ. Μόνο το Χονγκ Κονγκ τη γλύτωσε, λόγω εθνικής εορτής. Στη Σιγκαπουρη ο δείκτης Straits Times Index έπεσε κατα 8,42 μονάδες,. επηρεαζόμενος απο την πτώση στο Τόκιο. Στις Φιλιππίνες, τέλος, η πτωση ηταν του ύψους του 1, 7%.

    [Δ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Thursday, 01-Oct-98 18:25:08
    Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για την Παρασκευή στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά που σταδιακά θα επεκταθούν στη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και το βράδυ έως πολύ ισχυροί.

    Σχεδόν αίθριος καιρός στην Αττική Η θερμοκρασία θα φθάσει στην Αθήνα τους 29 βαθμούς Κελσίου.

    Σχεδόν αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στην συμπρωτεύουσα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

    [Ε] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Thursday, 01-Oct-98 18:24:46
    Αλλάζει το επόμενο 24ωρο ο καιρός, με νοτιάδες και βροχές, που θα αρχίσουν απο τα Δυτικά και μέχρι τη νύχτα προς το Σάββατο θα επεκταθούν στις κεντρικές και βορειες περιοχές της χώρας. Ωστόσο απο την Κυριακή το πρωί, οι βροχές σταδιακά θα σταματήσουν, ενώ και οι άνεμοι εξασθενούν 1 με 2 μποφώρ.

    Το Σάββατο μεχρι το μεσημέρι θα βρέχει και πάλι στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλαδα, καθώς επίσης στα νησιά του Ανατολικού και Βορειου Αιγαίου, αλλα στη συνέχεια το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

    Οι άνεμοι στο Ιόνιο απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί μέχρι ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία χωρίς αλλαγή, θα φθάσει στους 25 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στους 27 με 28 στην υπόλοιπη χώρα.

    Βελτιώνεται ο καιρός την Κυριακή, έτσι θα βρέχει το πρωί στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού και Βορειου Αιγαίου, στην υπόλοιπη όμως χώρα, παρά την πρόσκαιρη συννεφιά, η πιθανότητα να βρέξει ειναι μικρή και μονο στα Βορειοδυτικά.

    Οι ανεμοι απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και η θερμοκρασία πέφτει 1 με 2 βαθμους και θα φθάσει το μεσημερι στους 23 με 24 βαθμους στα Βόρεια και στους 26 με 27 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 1 October 1998 - 16:59:20 UTC