Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-09-22

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Ομιλία του πρωθυπουργού στη Καλλιθέα

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Συνέντευξη της Δ.Λιάνη στο NBC
  • [02] Βέβαιος για τη νίκη ο Δ.Αβραμόπουλος στις Δημοτικές
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Επικίνδυνα καλλυντικά
  • [04] Προς εκτόνωση η κρίση στην υγεία
  • [05] Στάσεις εργασίας σε τρόλεϋ, ηλεκτρικό, πράσινα
  • [06] Αίτηση αποφυλάκισης απ τον Β.Ρωχάμη
  • [07] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Αλβανία:Νεό φυτίλι στην πολιτική αντιπαράθεση
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Ανεβαίνει η δημοτικότητα του Κλίντον
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Δημοπρασία για θαυμαστές του Τζέημς Μπόντ
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] Εθνικό κτηματολόγιο
  • [12] Θετικός ο αντίκτυπος Κλίντον στις χρηματαγορές
  • [13] Σε τίτλους σταθερής απόδοσης η περιουσία των ασφαλιστικών Ταμείων
  • [14] Φραγμός στις ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρείες
  • [15] Χρηματιστήριο
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Ομιλία του πρωθυπουργού στη Καλλιθέα

    Last Updated: Tuesday, 22-Sep-98 21:36:09
    "Δέν κάνουμε πολιτική για να είμαστε αρέστοι, αλλά για να είμαστε χρήσιμοι και ωφέλιμοι στο τόπο," είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στη Καλλιθέα ο πρωθυπουργός για τα δύο χρόνια απο την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, στη πρώτη ανοιχτή συγκεντρωση, παραμονές των Δημοτικών εκλογών.

    Ο κ.Σημίτης τόνισε ότι έχουμε μπροστά μας δύο χρόνια δύσκολα γιατί πρώτον το διεθνές περιβάλλον είναι δύσκολο, ασταθές και απαιτητικό και δεύτερον γιατί υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι τους οποίους πρέπει να επιτύχουμε.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εθνικές εκλογές του 2.000 για τις οποίες είπε ότι πιστεύει πως ο λαός θα δώσει και πάλι στο ΠΑΣΟΚ μεγάλη πλειοψηφία. "Το ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει την Ελλάδα," είπε ο κ.Σημίτης και κατέληξε ότι η "Ελλάδα της ευημερίας, της ασφάλειας, της προόδου, η Ελλάδα της κοινωνικής προστασίας, είναι εδώ."

    "Αναχρονιστική φιέστα και παραπλανητική ομιλία," χαρακτηρισε την ομιλία του πρωθυπουργού στην Καλλιθέα, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αρης Σπηλιωτοπουλος, προσθέτοντας ότι η παράταση της διακυβέρνησής του καθιστάται καθημερινά και περισσότερο επιζήμια για τη χώρα.

    "Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στο παρελθόν τραγουδώντας ερήμην της πραγμαιτικότητας, " σχολίασε το γραφείο τύπου του ΣΥΝ.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 22-Sep-98 21:38:31

    [01] Συνέντευξη της Δ.Λιάνη στο NBC

    Την ελπίδα να διαδεχθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, εκφράζει η Δήμητρα Λιάνη σε συνεντευξή της στο τηλεοπτικό δικτυο NBC, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Χάρπερς Μπαζάρ.

    Η κ. Λιάνη αναφέρει ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τη μισεί, επειδή κρατησε στη ζωή τον ιδρυτή του κόμματος.

    [02] Βέβαιος για τη νίκη ο Δ.Αβραμόπουλος στις Δημοτικές

    Βέβαιος για τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές δήλωσε ο Δημητρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις των μαθητών της Δημοσιογραφικής Σχολής του Αntenna.

    Ο κ.Αβραμόπουλος τόνισε ότι ενθαρρύνεται να συνεχίσει από τη μεγάλη πλειοψηφία των Αθηναίων στο όνομα όλων ανεξαρτήτως των δημοτών της Αθήνας.

    Σε ότι αφορά τα διαδικαστικά των εκλογών, με απόφαση του υπουργού Εργασίας Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, οι ετεροδημότες που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, δικαιούνται άδεια έως και τρείς εργάσιμες ημέρες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 22-Sep-98 21:37:30

    [03] Επικίνδυνα καλλυντικά

    Καλλυντικά αμφίβολης προέλευσης διακινούνται σε παράνομα κέντρα αισθητικής, που μόνο στη Βόρεια Ελλάδα φθάνουν τα 1800.

    Ο τζίρος της βιομηχανίας καλλυντικών ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια δραχμές.

    Οπως επισημαίνουν σύλλογοι διπλωματούχων αισθητικών και ειδικοί αλλεργιολόγοι, αν η περιποίηση δεν γίνεται από ειδικευμένους αισθητικούς και αν τα παρεχόμενα προϊόντα είναι αγνώστου προελεύσεως, μπορούν να προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία.

    [04] Προς εκτόνωση η κρίση στην υγεία

    Προς εκτόνωση βαδίζει η κρίση στην υγεία μετά την απόφαση του Υπουργού Κώστα Γείτονα, να εγκρίνει τις αυξήσεις στα κονδύλια των εφημεριών σε 17 νοσοκομεία. Εως το τέλος της εβδομάδος αναμένεται να λυθεί το θέμα και για άλλα 35.

    Ηδη, οι γιατροι του Γενικου Κρατικου Νοσοκομειου Νικαιας αποφασισαν να λειτουργησει αυριο κανονικα η εφημερια του νοσοκομειου.

    Αυριο, τελευταια μερα της απεργιας, εχει γενικη συνελευση η Ενωση Νοσοκομειακων γιατρων Αθηνας - Πειραια, ενω ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εχει καλεσει σε απεργία τα μελη του.

    [05] Στάσεις εργασίας σε τρόλεϋ, ηλεκτρικό, πράσινα

    Ταλαιπωρία και για τους Αθηναίους την Πέμπτη. 11.00 το πρωϊ με 17.00 το απόγευμα κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στα τρόλεϋ, τον ηλεκτρικό και τα πράσινα λεωφορεία.

    [06] Αίτηση αποφυλάκισης απ τον Β.Ρωχάμη

    Νέα αίτηση αποφυλάκισης, την δεύτερη κατά σειρά κατέθεσε ο Βαγγέλης Ρωχάμης, αφού έχει εκτίσει τα τρία πέμπτα των ποινών που του έχουν επιβληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του εισαγγελέα είναι και αυτή τη φορά αρνητική.

    Η απόφαση του Συμβουλίου θα γίνει γνωστή σε περίπου δέκα ημέρες.

    [07] Αστυνομικό Δελτίο

    Χιλιάδες κλεψίτυπα CD's και βιντεοκασέτες με πορνογραφικό υλικό, κατασχέθηκαν από το τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν σπείρα που διατηρούσε υπερσύγχονο εργαστήριο αντιγραφής στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας και συνέλαβαν τον Γεράσιμο Τζίφρα, 56 ετών και τον αδελφό του Απόστολο, 43 χρόνων.

    Μετά τα τελευταία κρούσματα με οδηγούς ταξί που αλλοίωναν τις ενδείξεις των ταξιμετρων, με διάφορους μηχανισμούς, συνελήφθη στο Δυτικό Αεροδρόμιο ο 37χρονος Αθανάσιος Μπαϊρλής, που κυκλοφορούσε ένα ταξί-μαϊμού.

    Είχε βάψει κίτρινο το ΙΧ του, στο οποίο τοποθέτησε πινακίδες ταξί, που έκλεψε πριν από ένα χρόνο στην Καλλιθέα, από το ταξί του Γιώργου Τσιάκου.

    Στη Μυτίληνη, τριήμερη αναβολή για να απολογηθεί πήρε ο 25χρονος Κώστας Γεωργαντής, ο οποίος οδηγώντας μεθυσμένος, παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκινητό του 15χρονη και τραυμάτισε σοβαρά την συνομήλικη εξαδέλφη της.

    Ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του Αναστάσιου Λάτσιου, στο αυτοκίνητο το οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι-μπρελόκ με δύο σφαίρες διαμετρήματος 32 χιλιοστών, 29 σφαίρες των 7,65 χιλιοστών, καθώς και 10 γραμμάρια ηρωίνης .

    Σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στα Μεσόγεια εισέβαλαν σήμερα οι ληστές.

    Δύο κουκουλοφόροι με πιστόλια στα χέρια μπήκαν στο υποκατάστημα στις 10 το πρωί. Με την απειλή των όπλων ακινητοποιήσαν πελάτες και υπαλληλους και άρπαξαν απο τα ταμεία περίπου 500 χιλιάδες δραχμές.

    Οι ληστές διέφυγαν με ένα ΙΧ αυτοκινητο το οποίο βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα κοντά στην Τράπεζα.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 22-Sep-98 21:38:15

    [08] Αλβανία:Νεό φυτίλι στην πολιτική αντιπαράθεση

    Δύο πολιτικές πράξεις βιας, μία δολοφονία και μία απόπειρα συγκλόνισαν χθες βράδυ την πρωτεύουσα της Αλβανίας.

    Αγνωστοι οπλοφόροι δολοφόνησαν στα Τίρανα τον 50χρονο Αχμέτ Κράσνικι, "υπουργό Αμυνας της αυτοαποκαλούμενης κυβέρνησης των Αλβανών στην σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου.

    Αλβανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως η παρουσία του Κρασνίκι είχε κρατηθεί μυστική για λόγους ασφαλειας.

    Ο Κρασνίκι ήταν υπέυθυνος για την εκπαίδευση παραστρατιωτικών ομάδων που πολεμούν στο Κοσσυφοπέδιο.

    Στην Πρίστινα, σύμφωνα με το Αssosiated Press οι πολιτικοί αναλυτές συνδέουν τον θάνατο του Κρασνίκι με την μάχη για εξουσία στους κύκλους των αλβανών ανταρτών.

    Εγκυρες πηγές του Αntenna στην Πρίστινα μεταδίδουν πως οι σχέσεις μεταξύ των αλβανών βουλευτών της αυτοαποκαλούμενης κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου και του αυτοαποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατου βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους τελευταία.

    Το πολιτικό σχίσμα επιβεβαίωσε και η σύλληψη απροσδιόριστου αριθμού βουλευτων της παρανομης κυβέρνησης απο κοσσοβάρους αντάρτες στην κοινότητα Τσιρές, οι οποίοι εξεδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το ίδιο θα συμβεί σε όποιον αντιτίθεται στα σχέδια του απελευθερωτικού Στρατού.

    Εκρηξη όμως συγκλόνισε χθες την κατοικία του Βασίλη Μέλο, προέδρου του Κόμματος για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση των Τιράνων.

    Η έκρηξη προκάλεσε υλικές ζημιές στην κατοικία του Μέλο στα Τίρανα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έχει στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών. Ωστόσο οι αλβανικές εφημερίδες συνδέουν την έκρηξη με την ανθελληνική ρητορεία του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος του Σαλί Μπερίσα.

    Στο μεταξύ,το δημοκρατικό Κόμμα και άλλα 13 πολιτικά κόμματα της Δεξιάς στην Αλβανία σχημάτισαν μία "Ενωση κατά της δικτατορίας" με στόχο τον εξαναγκασμό του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Φάτος Νάνο σε παραίτηση.

    Η Ενωση σχεδιάζει να "οργανώσει ειρηνικές διαδηλώσεις μέχρι την παραίτηση του Φάτος Νάνο, ενώ μέλη των κομμάτων που περιλαμβάνονται στο σχήμα ανακοίνωσαν εξάλλου χθες το βράδυ την απόφασή τους να μποϋκοτάρουν στο εξής τις εργασίες της Βουλής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν ότι έχει βυθίσει την χώρα σε νέα κρίση.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 22-Sep-98 21:38:44

    [09] Ανεβαίνει η δημοτικότητα του Κλίντον

    Ανέβηκε η δημοτικότητα του Προέδρου Κλίντον στο 66% απο 60%, στις Ηνωμενες Πολιτειες μετά τη τηλεοπτική μετάδοση σε όλο το κόσμο της κατάθεσής του ενώπιον του Σώματος των Ενόρκων για τις σχέσεις του με την Μόνικα Λεβινσκι.

    Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εξακολουθει να εγκρίνει το έργο του προέδρου και απορρίπτει το ενδεχόμενο της παραπομπής. Το 39%,παντως, των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Κλίντον θα πρέπει να παραιτηθεί.

    Οξύτατη κριτική στους ρεπουμπικάνους για την Ιερά Εξέταση στον Μπιλ Κλίντον ασκούν η μία μετά την άλλη οι Ευρωπαϊκές χώρες.

    Σύσσωμος ο Βρετανικός τύπος κατηγορεί τους αντιπάλους του αμερικανού προέδρου για τον δημόσιο διασυρμό του, ενώ σκληρή κριτική ασκεί και ο Ελβετικός τύπος.

    Ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας δήλωσε ότι συχνά οι ηθικολόγοι είναι ανήθικοι. Ο αμερικανικός λαός έχει κάνει την επιλογή του και ουδείς μπορεί να τον αντικαταστήσει.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 22-Sep-98 21:46:29

    [10] Δημοπρασία για θαυμαστές του Τζέημς Μπόντ

    Από ότι δείχνουν τά πράγματα μερικοί από τούς πιό φανατικούς θαυμαστές τού Τζέιμς Μπόντ, τού θρυλικού πράκτορα τής Βρετανικής αντικατασκοπείας, είναι διατεθειμένοι νά πληρώσουν μιά μικρή περιουσία έστω καί γιά ένα μικρό ενθύμιο από τόν ήρωα τους.

    Κάπως έτσι διεφάνη στήν δημοπρασία μέ αντικείμενα πού σχετίζονται μέ τόν Τζέιμς Μπόντ πού πραγματοποιήθηκε στό Λονδίνο καί πού συγκέντρωσε αμέτρητους επισκέπτες.

    Υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι νά πληρώσουν οποιαδήποτε τιμή απλως καί μόνο για νά περάσει στήν κατοχή τους ένα μικρό κομμάτι τής μαγείας τού Τζέιμς Μπόντ.

    Στήν τιμή τών 700 δολλαρίων πουλήθηκε ένα μικρό παιχνιδάκι τού Βρετανού πράκτορα.

    29.000 δολλάρια έφθασε η τιμή διαφόρων φωτογραφιών τού Τζέιμς Μπόντ πού είχαν χρησιμοποιηθεί γιά τήν διαφήμηση τών ταινιών του.

    Στήν παραγωγή "Ζήσε και άσε τούς άλλους νά πεθάνουν" μέ τόν Ρότζερ Μούρ στόν ρόλο τού Τζέιμς Μπόντ, ο Βρετανός υπερπράκτορας φορούσε ένα ρολόι στό χέρι του πού έμοιαζε μέ Ρόλεξ.

    Μέ αυτό τό εργαλείο ο θρυλικός Τζέιμς υποτίθεται ότι έδιωχνε τίς σφαίρες αφού σύμφωνα μέ τό σενάριο τόν προστατευε ενα μαγνητικό πεδίο.

    Στήν πραγματικότητα δέν ήταν τίποτε άλλο από μία όμορφα φτιαγμένη κάσα ρολογιού.

    Αυτό τό ρολόι λοιπόν πουλήθηκε γιά 30.000 δολλάρια.

    Κάποιος έδωσε 50.000 δολλάρια γιά νά αγοράσει τά δικαιώματα τής πινακίδας κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου τού Τζέιμς Μπόντ.

    Ομως όχι τήν ίδια τήν πινακίδα.

    Καί ένα εξάρτημα πού χρησιμοποιήθηκε στήν ταινία ο "Χρυσοδάχτυλος" έφτασε τίς 90.000 δολλάρια.

    Ετσι λοιπόν δύο συμπεράσματα βγαίνουν.

    Πρώτον άν θέλεις νά μοιάσεις τού Τζέιμς Μπόντ πρέπει νά ξοδεύεις σάν τόν Τζέιμς Μπόντ.

    Καί δεύτερον, άν τά παιδιά σας παίζουν μέ παιχνιδάκια τού θρυλικού Τζέιμς φροντίστε νά τά πάρετε και νά τά φυλάξετε.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 22-Sep-98 21:36:54

    [11] Εθνικό κτηματολόγιο

    Το χέρι στη τσέπη για την εκπόνηση "Ελθνικού Κτηματολόγιου" θα βάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, για να μην χάσουν τις περιουσίες τους.

    Οπως ανέφερε στη Βουλή, ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Οργανισμού Χαρτογράφησης καί Κτηματογράφισης Ελλάδος, ο μέσος όρος του ανταποδοτικού τέλους για απόκτηση οριστικών τίτλων κυριότητος αναμένεται να φθάσει τις 20.000 δρχ. Η εξόφληση προβλέπεται να γίνεται σε 5 ή 7 ισόποσες δόσεις.

    [12] Θετικός ο αντίκτυπος Κλίντον στις χρηματαγορές

    Θετικός ο αντίκτυπος στις διεθνείς χρηματαγορές μετά την κατάθεση Κλίντον.

    Ανοδος στα Ευρωπαϊκα χρηματιστήρια και στη Σοφοκλεους

    Στο Τόκυο ο δείκτης Νικκέι έκλεισε με άνοδο 192 μονάδων.

    [13] Σε τίτλους σταθερής απόδοσης η περιουσία των ασφαλιστικών Ταμείων

    Σε τίτλους σταθερής απόδοσης και μετοχές μετατρέπεται πλέον η περιουσία των ασφαλιστικών Ταμείων, ενώ η διαχείρισή της θα ασκείται από ενιαίο φορέα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τράπεζας της Ελλάδος, του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και των κοινωνικών εταίρων.

    Η σχετική διάταξη που οριστικοποιήθηκε σήμερα στη συνάντηση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου και Εργασίας Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, θα κατατεθεί με το μίνι ασφαλιστικό.

    [14] Φραγμός στις ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρείες

    Φραγμός στις ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρείες που έως σήμερα λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα, επιδιώκει να βάλει το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των ΕΛΤΑ. Ετσι λοιπόν από το 99 οι εταιρείες υποχρεούνται να αποκτούν άδεια λειτουργίας η οποία και θα χορηγείται από την Εθνικη Επιτροπή Τηλεποικοινωνιών-Ταχυδρομιών η οποία επιπλέον θα ελέγχει και θα συντονίζει την ταχυδρομική αγορά. Τα ΕΛΤΑ διατηρούν το αποκλειστικό δικαίωμα της διακίνησης επιστολών έως 350 γραμμάρια ενώ όσες εταιρείες θελήσουν να συμμετάσχουν στην ίδια υπηρεσία θα χρεώουν 5πλάσια τιμή.

    Παράλληλα δημιουργείται ειδικό ταμείο στο οποίο όλες οι ταχυδρομικές εταιρείες θα αποδίδουν ποσοστό επί του τζίρου τους και τα έσοδα αυτού θα χρηματοδοτούν τον φορέα καθολικών υπηρεσιών που για την χρονική στιγμή είναι τα ΕΛΤΑ.

    Οι καθολικές αυτές ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι τα δέματα έως 20 κιλα και το γράμμα έως 2 κιλά. Ο φορέας υποχρεούται να φέρνει είς πέρας περισυλλογη- παράδοση 5 ημέρες την εβδομάδα και τουλάχιστον 1 την ημέρα. Οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος σήμερα παραδίδεται σε ένα 24ωρο το 68% των επιστολών ενώ μέχρι το 2001 θα παραδίδεται το 85%.

    [15] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 2,8% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.140,28 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 35 δισεκατομμύρια 54 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 22-Sep-98 21:39:34
    Παρα την τοπική συννεφιά, που θα έχουμε και την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της χώρας, οι βροχές θα είναι λίγες, μικρής διάρκειας και μόνο στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας. Κατά τ' αλλα οι βόρειοι μέτριοι άνεμοι διατηρούνται και η θερμοκρασία θα πλησιάσει στα Βόρεια στους 24 βαθμούς και στους 26 με 27 στην υπόλοιπη χώρα.

    Καλός θα είναι ο καιρός στην Αττική, με λίγη συννεφιά, κυρίως τις απογευματινές ώρες.

    Οι άνεμοι παραμένουν βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία, χωρίς αλλαγή, θα κυμαίνεται στην Αθήνα από 15 έως 26 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει και πάλι παροδική συννεφιά, χωρίς όμως βροχή, ενώ οι άνεμοι παραμένουν βορειοδυτικοί, γύρω στα 3 με 4 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στην πόλη από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 22-Sep-98 21:39:19
    Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει απο το επόμενο 24ωρο ο καιρός , οι βροχές λιγοστεύουν και περιορίζονται στην ανατολική και βόρεια Ελλαδα, ενώ απο την Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή σταματούν. Πάντως οι μέτριοι βόρειοι άνεμοι διατηρούνται, και η θερμοκρασία δεν αλλάζει αισθητά.

    Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι πιο καλός με λίγα συννεφα, που κατα διαστήματα στην ανατολική και νότια Ελλάδα θα είναι περισσότερα και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει για λίγο την Πέμπτη.

    Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι μέτριοι 4 με 5 και απο την Πέμπτη το μεσημέρι στο Αιγαίο 6 μποφωρ, ενώ η θερμοκρασία χωρίς αξιολογη μεταβολή θα πλησιάσει στα βόρεια στους 22 με 23 βαθμούς και στους 26 με 27 στις αλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 22 September 1998 - 19:08:24 UTC