Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-09-02

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Πολιτική - Διεθνή

  • [01] Ρωσία:Υποστήριξη υποσχέθηκε ο Κλίντον
  • [Β] Γεγονότα - Διεθνή

  • [02] Επιχείρηση σκούπα για την παιδική πορνογραφία στο δίκτυο
  • [Γ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 02-Sep-98 19:19:47

    [01] Ρωσία:Υποστήριξη υποσχέθηκε ο Κλίντον

    Με λόγια αλλά όχι και έργα ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον υποσχέθηκε οτι θα υποστηρίξει σθεναρά την χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς τη Ρωσία από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, εάν η Μόσχα συνεχίσει την πορεία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

    Ο Γέλτσιν από την πλευρά του τόνισε ότι παρά την οικονομική κρίση η χώρα του θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις.

    Πάντως το κλίμα που επικρατούσε όλη τη χθεσινή ημέρα ψυχράνθηκε όταν η συνέντευξη έφθασε στις ιστορικές συνέπειες της επέκτασής του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

    Στο μεταξύ, Κλίντον και Γέλτσιν υπέγραψαν συμφωνίες για την μείωση των πυρηνικών κεφαλών που περιέχουν πλουτώνιο ενώ ο Κλίντον ζήτησε απο τη Δούμα να επικυρώσει τη συμφωνία START 2.

    Συμφωνίες ήσσονος σημασίας είχαν υπογράψει νωρίτερα στο Κρεμλίνο οι επικεφαλής της ρωσικης και αμερικανικής διπλωματίας Γιεβγένι Πριμακόφ και Μαντλήν Ολμπράιτ για θέματα πολιτιστικής εκπαιδευτικής, επιστημονικής και επικοινωνιακής συνεργασίας.

    [Β] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 02-Sep-98 19:18:47

    [02] Επιχείρηση σκούπα για την παιδική πορνογραφία στο δίκτυο

    Απέδωσε καρπούς η επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας σε 21 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο σε μία συνδιασμένη επιχείρηση για την εξάρθρωση του διαβόητου δικτύου παιδικής πορνογραφίας μέσω Ιντερνέτ.

    Συνελήφθησαν δεκάδες άτομα σε 12 χώρες που ενέχονται στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας μέσω Internet, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής αστυνομίας

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή η συντονισμένη αυτή επιχείρηση αποκάλυψε πάνω από 100.000 άσεμνες εικόνες με πρωταγωνιστές παιδιά, ορισμένα από τα οποία ήσαν ηλικίας μόλις δύο ετών.

    Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν όταν, από ανακρίσεις που διεξήχθησαν στην Βρετανία, προέκυψαν στοιχεία εις βάρος 200 περίπου ατόμων, κατηγορουμένων για την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές παιδιά που διακινείται σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω Internet.

    Το δίκτυο είχε επισημανθεί αρχικά από την αστυνομία στη νότια Βρετανία μετά από σήμα που έστειλαν οι τελωνειακές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 15 επιδρομές στην Βρετανία, ενώ παράλληλες επιχειρήσεις σημειώθηκαν στην Αυστραλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Φινλανδία, τη Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Νορβηγία, την Πορτογαλία, στην Σουηδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ανακρίσεις που είχαν διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψαν ομάδα ατόμων που βαρύνονται με την υποψίαότι επιδίδονται σε παρόμοιες ενέργειες. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διώξεως του Εγκλήματος (ΒΚΑ), η αστυνομία διαθέτει συγκεκριμένες αποδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από μέλη του δικτύου.

    Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα των επιδρομών, που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη είναι πιθανό να ανακοινωθούν σε λίγες εβδομάδες.

    Η ίδια πηγή διευκρίνησε ότι την όλη επιχείρηση συντόνισαν οι βρετανικές αστυνομικές αρχές

    [Γ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Wednesday, 02-Sep-98 19:20:33
    Διατηρούνται και το επόμενο 24ωρο οι βόρειοι άνεμοι, φθάνοντας τοπικά στο Αιγαίο και τα 7 μποφώρ, αλλά την Παρασκευή και το Σάββατο εξασθενούν αρκετά, κυρίως μάλιστα στο Ιόνιο, για να ενισχυθούν και πάλι την Κυριακή. Κατά τ'άλλα την Παρασκευή και ιδιαίτερα το Σάββατο, περιμένουμε κάποιες πρόσκαιρες βροχές στα ηπειρωτικά, κυρίως το απόγευμα.

    Την Παρασκευή αρχικά ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος, το απόγευμα όμως, στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια θα συννεφιάσει κατά τόπους και δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Μακεδονία.

    Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς και μόνο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία ανεβαίνει λιγο στα Κεντρικα και Νότια και θα πλησιάσει το μεσημέρι στα Βόρεια στους 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 33 με 34 και στα νησιά στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

    Το Σάββατο στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλαδα θα υπάρχει τοπική συννεφιά με πιθανότητα για λίγες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες.

    Οι άνεμοι παραμένουν ασθενείς και στο Αιγαίο τοπικά βόρειοι μέχρι μετριοι, ενώ η θερμοκρασία δεν αλλάζει και θα φθάσει στους 31 βαθμούς στα Βορεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο στους 33 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 4 September 1998 - 21:16:33 UTC