Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-08-27

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Πολιτική - Διεθνή

  • [01] Τυφλό τρομοκρατικό κτύπημα στο Ισραήλ
  • [Β] Γεγονότα - Διεθνή

  • [02] Γαστρονομία από το γκαράζ
  • [Γ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 27-Aug-98 19:47:13

    [01] Τυφλό τρομοκρατικό κτύπημα στο Ισραήλ

    Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κεντρο τού Τέλ Αβίβ, μέ αποτέλεσμα 12 άνθρωποι νά τραυματισθούν, μεταξύ τών οποίων καί δύο παιδιά.

    Η έκρηξη ταρακούνησε όλη τήν συνοικία καί μέσα σέ δευτερόλεπτα ο δρόμος γέμισε μέ κορμιά πού σφάδαζαν από τόν πόνο. Προκλήθηκε πανικός καί αμέσως οί ισραηλινές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις απέκλεισαν τήν περιοχή.

    Σύμφωνα μέ τήν αστυνομία ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σέ κάδο απορριμάτων, κοντα στην μεγαλη συναγωγη της πολης, ζύγιζε περίπου ένα κιλό καί ήταν γεματος μέ εκατοντάδες καρφιά πού εκσφενδονίσθηκαν πρός όλες τίς κατευθύνσεις μόλις εξερράγη.

    Καμμία οργάνωση δέν ανέλαβε τήν ευθύνη γιά τό νέο τυφλό χτύπημα.

    [Β] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 27-Aug-98 19:46:20

    [02] Γαστρονομία από το γκαράζ

    Οι φούρνοι μικροκυμάτων και η ηλεκτρική κουζίνα αποτελούν παρελθόν για δύο Νεοϋρκέζους. Τυλίγουν τα φαγητά από κρέατα μέχρι μελιτζάνες σε αλουμινόχαρτο, τα τοποθετούν στο δυναμό της μηχανής και πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο.

    Γαστρονομία από το γκαράζ και συνταγές ανάλογα με τα κυβικά και τις χιλιομετρικές αποστάσεις, υπόσχονται ο Κρίς Μέϋναρντ και ο Μπίλ Σέλλερ που επανακυκλοφορούν το κλασσικό εδώ και 9 χρόνια βιβλίο τους για το ψήσιμο φαγητών πάνω στη μηχανή του αυτοκινητού.

    Το βιβλίο περιέχει συνταγές που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι δύο Νέοϋρκέζοι από μελιτζάνες παπουτσάκια που θέλουν γύρω στα 350 χιλιόμετρα για να ψηθούν μέχρι χοτ ντόγκ που μέσα σε μισή ώρα είναι έτοιμα και καλοψημένα.

    Οσοι τα δοκίμασαν έχουν να το λένε. Τι γίνεται εάν όμως η μηχανή υπερθερμανθεί. Τίποτε καθώς τα φαγητά δεν καίγονται ίσως να μυρίζουν λίγο από τα λάδια της μηχανής.

    Τα φαγητά απαραίτητα τυλίγμενα σε αλουμινόχαρτο αποτελούν νόστιμο έδεσμα και για τις γάτες.

    Υπάρχουν βέβαια και τα απρόοπτα όπως να οδηγείτε έχοντας στη μηχανή το φαγητό και ανοιγοντάς το καπό για να το γευτείτε το φαγητό, να έχει εξαφανιστεί πιθανώς κάπου παράπεσε στο δρόμο την ώρα που πέφτατε σε κάποια λακούβα.

    [Γ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Thursday, 27-Aug-98 18:36:51
    Η ζέστη και η αυξημένη υγρασία θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο 24ωρο, αλλά πρός το τέλος της περιόδου ο καιρός αλλάζει από τα Βόρεια με νοτιάδες και βροχες που το Σάββατο θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ την Κυριακή οι βροχές περιορίζονται στα Βόρεια. Πάντως, από το Σάββατο το βράδυ οι άνεμοι ξαναγίνονται Βόρειοι και πέφτει 2 με 3 βαθμούς η θερμοκρασία.

    Το Σάββατο, ο καιρός αλλάζει, με συννεφιά στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια και τοπικές βροχές και καταιγίδες, που μάλιστα κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι έντονες.

    Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί με τάση όμως από τη νύχτα να γίνουν βόρειοι και να ενισχυθούν και η θερμοκρασία πέφτει στα Βόρεια, οπου η μέγιστη τιμή της δεν θα ανέβει πάνω από τους 29 βαθμούς, στο Ιόνιο όμως και τα υπολοιπα ηπειρωτικά θα πλησιάσει πάλι στους 35 και στο Αιγαίο στους 32 βαθμούς Κελσίου.

    Την Κυριακή, οι βροχές, μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα θα εντοπίζονται στα Βόρεια και κυρίως στα βορειοανατολικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει απλά τοπική συννεφιά.

    Οι άνεμοι θα είναι παντού βορειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφώρ με βαθμιαία όμως εξασθένηση από το βράδυ και η θερμοκρασία πεφτει 2 με 3 βαθμούς, φθάνοντας στα Βόρεια στους 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο στους 31 με 32 και στο Αιγαίο στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 4 September 1998 - 21:14:29 UTC