Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-07-16

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Στο Συμβούλιο Δεοντολογίας οι Γιακουμάτος-Γιοβανούδας

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Λαλιώτης-Καταπατημένες εκτάσεις Δημοσίου
  • [02] Συνάντηση Ρωμαίου-Σημίτη
  • [03] Συνεχίζονται οι πιέσεις για τους S300
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Ανησυχιτικά τα στοιχεία για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας
  • [05] Ερευνα για τις ανεξέλεγκτες χωματερές
  • [06] Πυρκαγιές
  • [07] Απολογείται ο Β.Βεντούρης
  • [08] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [09] Τουρκία-Μορατόριουμ πτήσεων στη Κύπρο
  • [10] Κόσοβο-Αλβανόφωνοι-Εγκαίνεια Κοινοβουλίου
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [11] Γέλτσιν-Ταφή λειψάνων του τελευταίου τσάρου
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [12] Σπείρα βιαστών βρεφών στην Ολλανδία
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [13] Ολυμπιακή-Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
  • [14] Ενιαίο Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων
  • [15] Εργασιακό νομοσχέδιο
  • [16] 2.500 θέσεις εργασίας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη
  • [17] ΔΕΗ-Απελευθέωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας
  • [18] Χρηματιστήριο
  • [19] Τράπεζες-Ιδιωτικοποιήσεις
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Στο Συμβούλιο Δεοντολογίας οι Γιακουμάτος-Γιοβανούδας

    Last Updated: Thursday, 16-Jul-98 18:35:57
    Στο Συμβούλιο Δεοντολογίας παρέπεμψε τους βουλευτές Γιακουμάτο και Γιοβανούδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής. Το Συμβούλιο θα συνέλθει πιθανότατα την Τρίτη το απόγευμα.

    Το πρωϊ ο κ.Γιακουμάτος έδωσε για 45 λεπτά εξηγήσεις στον Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σταύρο Δήμα. Ζήτησε συγνώμη και έκανε λόγο για υπερβολή των δηλώσεων του που είχαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας.

    Μυθεύματα χαρακτήρισε ο κ.Γιοβανούδας μιλώντας στον Αntenna, όσα του καταλογίζει σε μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η 24χρονη φοιτήτρια Μαρία Καταβάτη, ότι δηλαδή την ξυλοκόπησε και την εξύβρισε όταν του ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους.

    Ο Μιλτιάδης Εβερτ δήλωσε στον Αntenna, ότι γνώριζε την υπόθεση από παλιά, καθώς υπήρχε σχετική καταγγελία αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία, ενώ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέφερε ότι τα θλιβερά φαινόμενα απαράδεκτης συμπεριφοράς βουλευτών πρέπει να απασχολήσουν τον πρόεδρο του κόμματος. Επέκρινε όμως και την κυβέρνηση γιατί αρνήθηκε να αλλάξει το Σύνταγμα για την βουλευτική ασυλία.

    Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος δήλωσε ότι άν κάτι τέτοιο είχε κάνει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα του έβγαζαν το μάτι.

    Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις των βουλευτών ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

    Αλλοι μίλησαν για προσωπικό θέμα του κ.Γιοβανούδα και άλλοι καταδίκασαν τον ξυλοδαρμό, που υποστηρίζει ότι υπέστη, η φοιτήτρια.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 16-Jul-98 18:37:19

    [01] Λαλιώτης-Καταπατημένες εκτάσεις Δημοσίου

    Διαφοροποίηση Λαλιώτη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την νομιμοποίηση των καπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου.

    "Το κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύει κάθε φορά αυτούς που βρίσκονται έξω απο τη νομιμότητα," τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

    [02] Συνάντηση Ρωμαίου-Σημίτη

    "Περήφανος" για την πολιτική που ακολούθησε στο θέμα των αλλοδαπών, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος μετά την εφ'ολης της ύλης συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

    "Οι άδειες νομιμοποίησης χορηγήθηκαν με ευαισθησία και διαφάνεια," τόνισε ο κ. Ρωμαίος και πρόσθεσε είναι στη διάθεση του εισαγγελέα όποια στοιχεία χρειαστεί.

    [03] Συνεχίζονται οι πιέσεις για τους S300

    Υπάρχει ακόμη χρόνος για να επιτευχθεί κάποια συμφωνία για την αποστρατικοποίηση της Κύπρου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, απαντώντας στους επικριτές της εγκατάστασης των S-300 στο νησί, ενω συνεχιζονται οι διεθνεις πιεσεις για αποτροπή της εγκατάστασης των S- 300 στην Κύπρο.

    Στις 20 του μήνα φθάνει στη Λευκωσία ο εκπροσώπος της Αυστριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σέρ Ντέιβιντ Χάνεϊ και στις 24, ο Αμερικανος ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ.

    Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των διεθνων προσπαθειών για αποτροπή της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο, τοποθετείται η επίσκεψη του σέρ Ντέιβιντ Χάνεϊ στην Κύπρο αλλά και του Αμερικανού ειδικού συντονιστή.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 16-Jul-98 18:36:35

    [04] Ανησυχιτικά τα στοιχεία για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας

    Ακρως ανησυχητικά και τα στοιχεία για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας σύμφωνα με έρευνα της Greenpeace.

    Η Greenpeace κάνει λόγο ακόμη για πρόωρους θανάτους εξαιτίας της ρύπανσης καθώς και για σοβαρή επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και 14 μεγάλων ελληνικών πόλεων.

    Σε έρευνα της οργάνωσης γίνεται εκτενής αναφορά στα επίπεδα μόλυνσης της ατμόσφαιρας η οποία αποδίδεται κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων με ιδιαίτερη επισήμανση στα περελαιοκίνητα οχήματα και προτείνεται η άμεση λήψη μέτρων μεταξύ των οπόιων και η δημιουργία δικτύου τραμ στην Αθήνα.

    [05] Ερευνα για τις ανεξέλεγκτες χωματερές

    Ερευνα για τον τρόπο λειτουργίας των χωματερών της Θεσσαλονίκης διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

    Αφορμή υπήρξε διπλωματική εργασία δύο φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με την οποία οι μισές χωματερές της περιοχής είναι εστίες μόλυνσης και μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές.

    Ο Κώστας Λαλιώτης μιλώντας στον Αntenna, επανέλαβε ότι οι ανεξέλεγκτες χωματερές είναι βραδυφλεγείς βόμβες για τη δημόσια υγεία και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευασθητοποίηση της δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη.

    [06] Πυρκαγιές

    Σε εξέλιξη τέσσερις πυρκαγιές στην Πελοπόνησσο τη Θεσσαλία και τη Θεσαλονίκη.

    Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Νεμούτα Ηλείας που από χθες εξαπλώθηκε και σε πευκόφυτες περιοχές στη Χώρα Γορτυνίας και Ελαία της Αρκαδίας.

    80 πυροσβέστες και ισχυρές δυνάμεις του στρατού προσπαθούν να την τιθασεύσουν από δύο πλευρές. Από τον Πύργο με 17 οχήματα και από την Τρίπολη με 18, ενώ ρίψεις νερού κάνουν και τρια πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Επίσης αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στα Ζαχλωρίτικα Αιγίου, ενώ πριν από λίγο ξέσπασε και στην Αγιά της Λάρισας σε χορτολιβαδική.

    Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Αγίου Βασιλείου στο Χορτιάτη, ενώ έσβησαν πέντε μικροπυρκαγιές σε αγροτοδασικές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

    [07] Απολογείται ο Β.Βεντούρης

    Επι επτά ολόκληρες ώρες, από τις 11 το πρωί, απολογείται στην ανακρίτρια Πειραιά ο Βαγγελης Βεντουρης, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του εφοπλιστή Κώστα Αγαπητού.

    Μαζί με το Βεντούρη ανακρινονται και οι μάρτυρες που αποτελούν το άλλοθι του πλοιοκτήτη. Είναι οι φίλοι, που όπως υποστηρίζει ο ίδιος, έβλεπαν μαζί του τον τελικό του Μουντιάλ την ώρα της επίθεσης εναντίον του Αγαπητού.

    Μετά την απολογία του θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ο Βαγγέλης Βεντούρης.

    [08] Αστυνομικό Δελτίο

    Ενας τόνος χασίς Αλβανικής προέλευσης βρέθηκε από αστυνομικούς σε δασική περιοχή στην Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας. Επίσημες ανκοινώσεις αναμένονται από ώρα σε ώρα.

    Τραγικός θάνατος δεκατριάχρονου από πνιγμό στο Ζερβοχώρι Ημαθίας.

    Ο άτυχος μικρός Νικόλαος Καμιώτης βούτηξε σε αρδευτικό κανάλι βάθους δύο μέτρων για να κάνει μπάνιο.

    Αλλοι δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χρήση ηρωϊνης.

    Πρόκειται για τον τριαντάχρονο, Αναστάσιο Μαρινάκη που τον βρήκαν νεκρό οι γονείς του στο σπιτί τους στη Ν.Σμύρνη και για τον Μάρκο Φονιαδάκη ,33 ετών που τον βρήκε ο ο πατέρας του στο διαμέρισμα του στο Παλαιό Ψυχικό.

    Τέσσερα εκατομμύρια ήταν η λεία των δύο ληστών που εισέβαλαν το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στο Νέο Κόσμο.

    Σε φορτηγό ψυγείο στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής κοντά στη θέση Μεστή η αστυνομία ανακάλυψε 76 Ιρακινούς και Ιρανούς λαθρομετανάστες.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Thursday, 16-Jul-98 18:48:31

    [09] Τουρκία-Μορατόριουμ πτήσεων στη Κύπρο

    Η Αγκυρα επανέλαβε σήμερα οτι δεν συζητά κανένα θέμα που συνδέεται με τους πυραύλους S-300, εννοώντας την πρόταση για απαγόρευση πτήσεων πάνω απο την Κύπρο.

    Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Σερμέτ Ατάτζανλι, απαντώντας σήμερα σε ερωτηση σχετικά με την πρόταση περί μορατόριουμ πάνω απο την Κύπρο, είπε οτι "πρόκειται για ιδέα που υπήρξε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Αμυνας της Ελλάδας και των ΗΠΑ" κι' οτι "η Τουρκία δεν έχει δεχθεί μέχρι στιγμής τέτοια πρόταση".

    Ο Τούρκος εκπρόσωπος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την "ενοικίαση ορισμένων βραχονησίδων στο Αιγαίο σε ιδιώτες", είπε οτι "είναι θέμα της Ελλάδας τα όσα θα κάνει σε βραχονησίδες που της ανήκουν, με τον όρο να παραμείνει στο διεθνές πλαίσιο. Θα αντιταχθούμε, όμως, σε τετελεσμένα, στο θέμα των βραχονησίδων των οποίων η κυριότητα είναι αόριστη".

    [10] Κόσοβο-Αλβανόφωνοι-Εγκαίνεια Κοινοβουλίου

    Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου εγκαινίασαν σήμερα στην Πρίστινα το "Κοινοβούλιό" τους που αναδείχθηκε με παράλληλες εκλογές που διεξήχθησαν στις 22 Μαρτίου και το οποίο δεν αναγνωρίζουν ούτε οι αρχές του Βελιγραδίου αλλά ούτε και η διεθνής κοινότητα.

    Η σερβική αστυνομία επενέβη αμέσως και διέταξε τους "βουλευτές" να διαλυθούν.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η αστυνομία έφθασε λίγο μετά την ολοκλήρωση της σύντομης συνεδρίασης κατά την οποία ορκίσθηκαν οι πολιτικοί αντιπρόσωποι που εξελέγησαν τον περασμένο Μάρτιο.

    Ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα, δήλωσε "Τα καταφέραμε".

    Ορισμένοι "βουλευτές" χαρακτήρισαν ιστορική ημέρα γιά τον αγώνα ανεξαρτησίας των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου την σημερινή ημέρα της ορκωμοσίας των "βουλευτών".

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 16-Jul-98 18:37:32

    [11] Γέλτσιν-Ταφή λειψάνων του τελευταίου τσάρου

    Ο ρώσος Πρόεδρος, Μπορίς Γέλτσιν θα παραστεί στην ταφή των λειψάνων του τελευταίου τσάρου της χώρας και της οικογένειάς του, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

    Αρχικώς ο Γέλτσιν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν επρόκειτο να παραστεί στην τελετή.

    Τα οστά του τσάρου Νικολάου ΙΙ, της συζύγου του και των παιδιών τους βρέθηκαν το 1991. Ειδικοί από τη Ρωσία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ αποφάνθηκαν ότι είναι κατά 99,99% βέβαιοι πως πρόκειται για τα λείψανα της τελευταίας τσαρικής οικογένειας.

    Ωστόσο η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πείσθηκε και γι`αυτό η ηγεσία της αρνήθηκε να παραστεί στην τελετή της ταφής.

    Ο Μπορίς Γέλτσιν ακολουθώντας αρχικώς την επίσημη στάση της εκκλησίας αρνήθηκε να παραστεί στην τελετή που θα γίνει αύριο Παρασκευή, αλλά ορισμένοι τον επέκριναν ότι με τη στάση του πλήττει τις προσπάθειες εθνικής συμφιλίωσης. Τελικώς σήμερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Γέλτσιν θα είναι παρών στην κηδεία.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 16-Jul-98 18:36:49

    [12] Σπείρα βιαστών βρεφών στην Ολλανδία

    Σοκ χθες βράδυ στην Ολλανδία.

    Εξαρθρώθηκε σπείρα που βίαζε βρέφη, μόλις εναμισυ έτους, κινηματογραφώντας και φωτογραφίζοντας τις άνομες πράξεις τους, με στόχο να πουλήσει το πορνογραφικό υλικό μέσω του Ιντερνέτ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες των ολλανδικών μέσων ενημέρωσης, έχει ήδη συλληφθεί ένα άτομο.

    Οταν η αστυνομία εισέβαλε σε σπίτι στην πόλη Ζάντβορτ, βρήκε χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με κακοποιήσεις παιδιών, ηλικίας ενός και ενάμιση έτους. Το υλικό που κατασχέθηκε χαρακτηρίστηκε απο παιδοψυχίατρους ως "άκρως συγκλονιστικό και βίαιο".

    Σοκαρισμένος ο Δόκτωρ Βίλεμ Βούτερς, παιδοψυχίατρος στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, δήλωσε ότι ποτέ πριν δεν είχε δει τόσο φριχτές φωτογραφίες, μερικές από τις οποίες έδειχναν φιμωμένα μωρά να υφίστανται βιασμό.

    Ο Βούτερς μάλιστα υποστήριξε με βεβαιότητα ότι τα θυματα της σπείρας έχου υποστεί ανεπανορθωτη ζημιά στον ψυχισμό τους.Επεμεινε δε οτι τα τηλεοπτικά καναλια πρεπει οπωσδηποτε να προβάλλουν το υλικό που έχουν στα χερια τους για να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία. Πάντως το κανάλι Νόβα αρνήθηκε να μεταδώσει το υλικό.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 16-Jul-98 18:36:19

    [13] Ολυμπιακή-Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

    Φιλί της ζωής στην Ολυμπιακή από την Κομμισιόν.

    Ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 22 δισεκατομυρίων δραχμών.

    Ομως ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος εξέφρασε τη δυσφορία της ΕΕ για όσα διαδραματίζονται στον εθνικό αερομεταφορέα.

    [14] Ενιαίο Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων

    Θα συσταθεί τελικώς το ενιαίο ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων. Στόχος της κυβέρνησης, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαιωάννου, είναι να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση στο μίνι ασφαλιστικό.

    Επίσης ο υπουργός εργασίας ανέφερε ότι θα αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τις εισφορές που χάνει το ΙΚΑ λόγω της ένταξης στο νέο ταμείο 30.000 τραπεζουπαλλήλων που ήταν ασφαλισμένοι σε αυτό.

    [15] Εργασιακό νομοσχέδιο

    Καταγραφή των διαφωνιών στους κόλπους της οικονομικής και κοινωνικής επιτροπής θα περιλαμβάνει η γνωμοδότηση της επιτροπής για το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που θα κατατεθεί στη βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

    Εργαζόμενοι και εργοδότες διαφωνούν για διαφορετικούς λόγους με την ουσία του νομοσχεδίου. Οι μεν θεωρώντας ότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και οι δε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων.

    [16] 2.500 θέσεις εργασίας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

    Την δημιουργία περίπου 2.500 θέσεων εργασίας στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργοί Περιβάλλοντος και Εργασίας και ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά κ.Φωτίου.

    Οπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Λαλιώτης το πρόγραμμα ενεργούς απασχόλησης στη ζώνη έχει ολοκληρωθεί και προβλέπεται 2.500 άνεργοι να βρούν δουλειά.

    [17] ΔΕΗ-Απελευθέωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

    Φοβους ότι θα χαθούν 10.000 θέσεις εργασία ςαπό τη ΔΕΗ με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εκφράζουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.

    Οι ίδιοι ζητούν ανάμεσα σε άλλα να διατηρηθεί στη ΔΕΗ το ισχύον ασφαλιστικό καθεστώς και με την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου.

    [18] Χρηματιστήριο

    Νέο ιστορικό ρεκόρ σήμερα στη Σοφοκλέους.

    Με άνοδο 1,84%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.712,52 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 55 δισεκατομμύρια 594 εκατομμύρια δραχμές.

    [19] Τράπεζες-Ιδιωτικοποιήσεις

    Αποφασισμένη να συνεχίσει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων σε όλες τις τράπεζες είναι η κυβέρνηση. Σε ειδική ημερίδα ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Τάσος Γιαννίτσης, δήλωσε ότι καμμία τράπεζα πλην της Εθνικής δεν υπάρχει λόγος να εξακολουθεί να ανήκει στο Δημόσιο ενώ ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις του κ. Παπαντωνίου, της Βασως Παπανδρέου και του διοικητή της Εθνικής Θόδωρου Καρατζά.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Thursday, 16-Jul-98 18:38:16
    Σε χαμηλότερα από την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί την Παρασκευή η θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι ζεστός όμως προς το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 31 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη αρχικά καλός ο καιρός, το απόγευμα πρόσκαιρα θα συννεφιάσει. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 28 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Thursday, 16-Jul-98 18:38:06
    Σε σταδιακή κάμψη ο υδράργυρος, καθώς τις επόμενες τρεις-τέσσερις μέρες το ευεργετικό μελτέμι, δηλαδή οι βόρειοι άνεμοι θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό τού καιρού, επαναφέροντας τη θερμοκρασία στα κανονικα της επίπεδα. Μικρή άνοδο περιμένουμε απο τη Δευτέρα.

    Σχεδόν αίθριος ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα.

    Οι βόρειοι ανεμοι διατηρουνται, στα Δυτικά γύρω στα 3 με 4 μποφώρ, στα Ανατολικά θα φθάνουν και πάλι τα 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7, ίσως την Κυριακή στα Κεντρικά και Νότια και τα 8 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα θα πλησιάσει στα Βορεια στους 30 με 31 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 16 July 1998 - 16:05:14 UTC