Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-07-13

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Θα υλοποιηθεί η συμφωνία για τους S-300

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Ανεβαίνει η δημοτικότητα της κυβέρνησης
  • [02] Ενοχλημένοι στο ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Δασκαλάκη
  • [03] Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Τουρκίας
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Δολοφονική επίθεση εναντίον του εφοπλιστή Αγαπητού
  • [05] Πυρκαγιές
  • [06] Ολυμπιακή:Συνάντηση Πιλότων-Διοίκησης
  • [07] Λεξικό Μπαμπινιώτη
  • [08] Διαμάχη ιατροδικαστών στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Πανηγύρι στα γραφεία στοιχημάτων
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Τουρκία-Κρίση στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [11] Ρωσία-Οικονομία
  • [12] Ιαπωνία-Παραιτήτε ο Χασιμότο
  • [13] Ιρλανδία-Εγινε η παρέλαση του Τάγματος της Οράγγης
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [14] FRANCE '98-Νύχτα ποδοσφαίρου
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [15] Χρηματιστήριο
  • [16] Συνάντηση Παπαντωνίου-Παπαδήμου
  • [17] Αρειος Πάγος-Εργασιακές σχέσεις
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Θα υλοποιηθεί η συμφωνία για τους S-300

    Last Updated: Monday, 13-Jul-98 18:50:47
    Η συμφωνία για την προμήθεια των αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 θα υλοποιηθεί, όπως είχε προγραμματισθεί επιβεβαίωσαν σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Μπόρις Γέλτσιν και ο κύπριος ομόλογός του, Γλαύκος Κληρίδης που επισκέπτεται τη Μόσχα.

    Οι δηλώσεις των δύο ηγετών στέλνουν μάλλον ένα μήνυμα προς την Τουρκική κατεύθυνση να αλλάξει την προκλητική στάση της και να καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ απευθύνονται συγχρόνως και προς την Ουάσιγκτον με στόχο την χαλάρωση των πιέσεων που ασκούνται για τη μη εγκατάσταση των S- 300 στην Κύπρο.

    Ωστόσο μόλις χθές ο Κύπριος πρόεδρος σε συνεντευξή του στους Sunday Times μιλούσε για περαιτέρω αναβολή στην άφιξη των πυραύλων εάν φυσικά υπήρχαν ραγδαίες εξελίξεις στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

    Ο κ. Κληρίδης προχώρησε ακόμη μακρύτερα, τονίζοντας ότι η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα ήταν ενα σημαντικό βήμα και ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Κύπρος θα εφερνε μεν τους πυραύλους αλλά δεν θα τους εγκαθιστούσε.

    Η Τουρκία πάντως δεν πτοείται και με τη βοήθεια των των ισραηλινών πραγματοποίησε άσκηση-σενάριο που προβλέπει το βομβαρδισμό των πυραύλων S- 300 σε περίπτωση που αυτοί θα εγκατασταθούν στην Κύπρο, με τη συμμετοχή 6 τουρκικών F-16.

    Η εφημερίδα Χουριέτ αναφέρει οτι το σενάριο της άσκησης που έγινε στη βάση Σντέμα του Ισραήλ, περιλάμβανε ενδεχόμενη κυπριακή επίθεση με πυραύλους S- 300.

    Η άσκηση ξεκίνησε με την επίθεση των Κυπρίων,και τονίζει οτι τα τουρκικά αεροσκάφη έκαναν ασκήσεις ελιγμών.Μεταξύ άλλων οι πιλότοι των τουρκικών αεροσκαφών εκπαιδεύτηκαν, σύμφωνα με τη ``Χουριέτ`` και στην εξουδετέρωση των ραντάρ των πυραύλων S-300.

    Η Χουριέτ αναφέρει στο ίδιο δημοσίευμα πως επισπεύδεται η διαδικασία για την αγορά των πυραύλων ``Arrow II`` απο το Ισραήλ και οτι για το σκοπό αυτό εντός της εβδομάδας θα επισκεφθεί το Ισραήλ εικοσαμελής τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία ενώ επιβεβαιώνει την παράδοση στην Αγκυρα των Ισραηλινών πυραύλων `Popeye I``.

    Εν τω μεταξύ το Ισραήλ διέψευσε το δημοσίευμα της Χουριέτ ότι έξι Τουρκικα F-16 έκαναν ασκηση στο Ισραήλ με σενάριο μια ενδεχόμενη Κυπριακή επίθεση με πυραύλους S-300.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 13-Jul-98 18:37:38

    [01] Ανεβαίνει η δημοτικότητα της κυβέρνησης

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της V-PRC που δημοσιεύσαν τα ΝΕΑ, η δημοτικότητα τόσο του πρωθυπουργού, όσο και της κυβέρνησης παρουσιάζεται ελαφρά βελτιωμένη σε σύγκριση με τον περασμένο Μάϊο.

    Βελτιωμένη είναι και η δημοτικότητα του Κώστα Καραμανλή, εν' αντιθέσει με τη Ν.Δ, για την οποία έχει διαμορφωθεί αρνητική εικόνα στην κοινή γνώμη.

    Ενθαρρυντικά για το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τ'αποτελέσματα της δημοσκόπησης ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

    [02] Ενοχλημένοι στο ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Δασκαλάκη

    Εντονα ενοχλημένοι κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις του Μανόλη Δασκαλάκη, μέλους του Εκτελεστικού γραφείου, περί ανατροπής του Κώστα Σημίτη.

    Υπάρχει θέμα ηθικής και πολιτικής τάξεως δηλώνει ο Κώστας Σκανδαλίδης διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα κυρώσεων κατά του κύριου Δασκαλάκη.

    Το ρολόι της Ιστορίας δεν γυρίζει πίσω για την κυβέρνηση, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή ερώτηση για τις δηλώσεις Δασκαλάκη.

    Σε συνεντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή" ο κ.Δασκαλάκης ζητησε την ανατροπή του Κ.Σημίτη διότι οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε ήττα.

    [03] Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Τουρκίας

    Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με Τουρκους καταδρομείς που μάχονται τους Κούρδους αντάρτες του PKK πραγματοποίησαν πέρυσι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, αποκαλύπτει σε εκτενή της έρευνα στο Κυριακάτικο φύλλο της η αμερικανική εφημερίδα Ουάσιγκτον Πόστ.

    Η εφημερίδα σε πρωτοσέλιδο ειδικό αφιέρωμα που ονομάζεται ``Ανεξέλεγκτος ο αμερικανικός στρατός εκπαιδεύει ξένες δυνάμεις`` αναφέρεται στη συμμετοχή αμερικανικών δυνάμεων σε κοινές επιχειρήσεις και γυμνάσια με τις στρατιωτικές δυνάμεις 110 άλλων χωρών του κόσμου.

    Οσον αφορά την Τουρκία ο αρθρογράφος υπογραμμίζει πως οι κοινές ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν παρά τις αντιδράσεις του Κογκρέσου αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την καταπίεση των Κούρδων από τις τουρκικές αρχές και την αντίθεση στη χρήση αμερικανικών όπλων για την εξολόθρευση των Κούρδων ανταρτών στο Νοτιανατολικό τμήμα της Τουρκίας.

    Σύμφωνα με το άρθρο, το τμήμα ειδικών επιχειρήσεων του ευρωπαικού κέντρου αποφάσεων των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησε πέρυσι την πρώτη του εκπαιδευτική άσκηση με την τουρκική μονάδα ορεινών καταδρομέων, μια μονάδα της οποίας η κύρια αποστολή είναι να μάχεται τους Κούρδους αντάρτες.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 13-Jul-98 18:36:51

    [04] Δολοφονική επίθεση εναντίον του εφοπλιστή Αγαπητού

    Στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας κρατείται ο εφοπλιστής Βαγγέλης Βεντούρης, τον οποίο ο Κώστας Αγαπητός αναγνώρισε ως έναν από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του, χθες το βράδυ στην Ακτή Κονδύλη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αγαπητός κατέθεσε στους αστυνομικούς που τον επισκέφθηκαν στο Τζάννειο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ότι τον πυροβόλησε ο σωματοφύλακας του Βεντούρη ο οποίος επέβαινε στη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο ίδιος ο Βεντούρης.

    Τα τελευταία τρία χρόνια πλοία του Βαγγέλη Βεντούρη είχαν κατασχεθεί λόγω χρεών.

    Ενα από αυτά το "ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ" είχε περιέλθει μετά από πλειστηριασμό στην κατοχή του Κώστα Αγαπητού.

    [05] Πυρκαγιές

    Η φωτιά στα Ζαχλωρίτικα Αιγίου εξακολουθεί να μαίνεται για τέταρτη ημέρα μόνο στο μέτωπο προς το φαράγγι του Βουραικού. Η περιοχή είναι πολύ δύσβατη, γι'αυτό και η φωτιά αντιμετωπίζεται με ένα Σινούκ και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Πανόραμα Λαυρίου, κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ.

    Καίει ξερόχορτα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν εγκυμονεί κινδύνους. Στη μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 25 άνδρες μέ έξι οχήματα.

    [06] Ολυμπιακή:Συνάντηση Πιλότων-Διοίκησης

    Αύριο θα επαναληφθεί η συναντηση της διοίκησης με τους πιλοτους της Ολυμπιακης Αεροπλοιας προκειμενου να βρεθει λυση στο θεμα των καθυστερησεων που δημιουργειται απο το συστημα ελεγχου εναεριας κυκλοφοριας.

    Η κατασταση σημερα σε σχεση με το Σαββατοκυριακο ηταν καλυτερη, χωρίς να λείψουν και πάλι οι καθυστερήσεις.

    [07] Λεξικό Μπαμπινιώτη

    Να απαλειφθει απο το Λεξικο του Μπαμπινιωτη η καταχρηστικη εξηγηση που δινεται στο λήμμα Βούλγαρος αποφάσισε σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

    [08] Διαμάχη ιατροδικαστών στη Θεσσαλονίκη

    Ακολουθώντας δύο διαφοτερικές μεθόδους, ο κ.Δημήτρης Ψαρούλης γνωμάτευσε ότι ένας Χιλιανός ναυτικός που είχε συλληφθεί για υπόθεση εμπορίας δέκα κιλών κοκαϊνης, είναι τοξικομανής, ενώ ο κ.Νίκος Βασιλειάδης διέγνωσε το ακριβώς αντίθετο.

    Η απόφαση, από την οποία θα εξαρτηθεί αν ο Χιλιανός κριθεί ή όχι με επιείκια θα ληφθεί τελικά από τον Εισαγγελέα.

    [09] Πανηγύρι στα γραφεία στοιχημάτων

    Μαζί με τα εκατομμύρια για το βαρύτιμο τρόπαιο που κατέκτησε χθες στο Μουντιάλ η εθνικη τους ομαδα, πανηγυριζουν και τα γραφεια στοιχηματων.

    Τα κερδη τους απιστευτα.Εφθασαν στα 5,5 δισεκατομμυρια δραχμες.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 13-Jul-98 18:37:26

    [10] Τουρκία-Κρίση στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού

    Επιδεινώθηκε η κρίση ανάμεσα στα τρία κόμματα του τουρκικού κυβερνητικού συνασπισμού σήμερα καθώς το "Κόμμα της Δημοκρατικής Τουρκίας" του Χουσαμετίν Τσιντορούκ άσκησε πιέσεις γιά μεγαλύτερη αύξηση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων από αυτήν που προτείνει η κυβέρνηση.

    Υστερα από συνεδρίαση τριών ωρών, το "Κόμμα της Δημοκρατικής Τουρκίας" ανακοίνωσε ότι θεωρεί μικρή την αύξηση του 20% που έχει προτείνει η κυβέρνηση και ότι επιμένει σε μία αύξηση 40%

    "Αποφασίσαμε ότι μια αύξηση 20% θα είναι εσφαλμένη απόφαση, θα προκαλέσει μεγαλύτερη ανισορροπία στην κατανομή εισοδήματος στην Τουρκία και ότι είναι αντίθετη με την αρχή του κοινωνικού κράτους όπως αναφέρει το σύνταγμά μας", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιλντιρίμ Ακτουνά.

    Στα τέλη Ιουνίου, το δεξιό "Κόμμα της Δημοκρατικής Τουρκίας", το μικρότερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, έθεσε ως όρο την αύξηση κατά 40% των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων γιά να συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση Γιλμάζ.

    Η συνάντηση που είχαν την Παρασκευή τα τρία κόμματα δεν κατάφερε να επιλύσει τις διαφορές τους γιά το θέμα αυτό.

    Η τουρκική κυβέρνηση αναμένεται να συνεδριάσει αύριο για να αποφασίσει οριστικά γιά το θέμα αυτό, ενώ η εκτελεστική επιτροπή του "Κόμματος της Δημοκρατικής Τουρκίας" θα συνέλθει την Τετάρτη.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 13-Jul-98 18:37:52

    [11] Ρωσία-Οικονομία

    Η σημερινή ημέρα στο κύκλο των διεθνών χρηματαγορών δεν ήταν κατάλληλη για όσουν πάσχουν απο καρδιακά προβλήματα.

    Μετά απο ολονύχτια αβεβαιότητα, και επειδή η προθεσμία για την ανακοίνωση συμφωνίας μεταξύ των ρώσων και του ΔΝΤ είχε περάσει κατα πολύ, οι επενδυτές στη Μόσχα δεχθηκαν με ανακούφιση μια καθησυχαστική δήλωση του ρώσου πρωθυπουργού, που επιβεβαίωνε τη χορήγηση οικονομικού πακέτου διάσωσης της ρωσικής οικονομίας υπο όρους και άρχισαν να αγοράζουν οτι έβρισκαν.

    Ο ρώσος πρωθυπουργός Σεργκέι Κιριένκο απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το ύψος του ποσού και τους όρους της συμφωνίας, όμως η επιβεβαίωση της συμφωνίας προκάλεσε άνοδο της τιμής των μετοχών κατα 8%.

    Το CNN, ανέφερε πως το ύψος του μπορεί να αγγίξει και τα 12,5 δις δολλάρια

    Το πακέτο αναμένεται να σταθεροποιήσει τις αγορές μετοχών και ομολόγων και να ξαναφέρει πίσω τους επενδυτές που ρευστοποίησαν πρόσφατα τις μετοχές τους

    Επίσης μπορεί να αποτρέψει μια πιθανή υποτίμηση του ρουβλίου, η οποία θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμών των καταναλωτικών αγαθών και περισσότερη φτώχια σε έναν καταπονημένο και απλήρωτο για μήνες πληθυσμό.

    Πάντως το ΔΝΤ έχει εκφράσει συχνά τις αμφιβολίες του για την ικανότητα της κυβέρνησης να συγκεντρώσει φόρους, με αποτέλεσμα τα δημόσια ταμεία να είναι άδεια.

    Κι αν ο Μπορίς Γέλτσιν σκοπεύει να εφαρμόσει σκληρή φορολογία για να ικανοποιήσει τους δανειστές του, είναι σίγουρο πως θα βρεί μπροστά του τους σκληροπυρηνικούς κομμουνιστές της Δούμας.

    Γι αυτό και θεωρείται σίγουρο πως είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για ομαλοποίηση στα οικονομικά της Ρωσσίας. Μάλλον τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

    [12] Ιαπωνία-Παραιτήτε ο Χασιμότο

    Σοκ στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Ιαπωνία.

    Το κόμμα των φιλελευθέρων υπέστη πανωλεθρία στις εκλογές για την Ανω Βουλή με αποτέλεσμα ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Ριουτάρο Χασιμότο να αναλάβει αποκλειστικά το πολιτικό κόστος και να ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί απο την ηγεσία του κόμματος.

    Ο Χασιμότο επίσης ακύρωσε τις προγραμματισμένες επισκέψεις του στη Γαλλία και τις ΗΠΑ ενώ η παραίτηση του από την κομματική ηγεσία θεωρείται το πρώτο βήμα για την παραίτησή του και από την πρωθυπουργία.

    Ανοδική πορεία είχε πάντως ο δείκτης Νίκκει στο Τόκιο, σε σχέση με την Παρασκευή, μετα απο την ψυχρολουσία των εκλογών. Αφου, κατα την έναρξη των συνδιαλλαγών παρουσίασε μικρή πτώση στη συνέχεια σημείωσε άνοδική πορεία και έκλεισε με άνοδο του υψους του 1,68%.

    Αλλωστε το κυβερνών κόμμα δεν κινδυνεύει να πέσει απο την εξουσία στο εγγύς μέλλον και οι επενδυτές φαίνεται πως αδιαφορούν για το ποιός θα κυβερνήσει την Ιαπωνία, εφόσον προχωρήσουν βέβαια οι προγραμματισμένες οικονομικές αλλαγές.

    Πάντως η ήττα των φιλελευθέρων επηρέασε αρνητικά το γιέν, σε συγκριση με το δολλάριο αλλά και τα χρηματιστήρια όλης της ΝΑ Ασίας που σημείωσαν αισθητή πτώση με χειρότερες εκείνες του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης και της Ταυλάνδης.

    Μάλιστα η κινεζική κυβέρνηση εξέφρασε την ελπίδα ότι θα διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα στο Τόκιο ενώ εξέφρασε την πεποιθησή της πως "η δημιουργία και ανάπτυξη μακροπρόθεσμων και σταθερών σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας εξυπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα των δύο χωρών και λαών".

    [13] Ιρλανδία-Εγινε η παρέλαση του Τάγματος της Οράγγης

    Πραγματοποιήθηκε τελικώς σήμερα η επίμαχη παρέλαση των Προτεσταντών του Τάγματος της Οράγγης σε συνοικία Καθολικών, στο Μπέλφαστ, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν επεισόδια.

    Η έναρξη της παρέλασης των περίπου χιλιων πεντακοσίων μελών του Τάγματος της Οράγγης όμως καθυστέρησε ύστερα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση βόμβας στην περιοχή απ`όπου θα ξεκινούσε η πορεία, αλλά τελικώς έγινε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

    Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα έγινε από τον Ιρλανδικό Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό, μία οργάνωση που αντιτίθεται στην ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία. Αμέσως ειδικές μονάδες της βρετανικής αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή, απομάκρυναν τους κατοίκους και προκάλεσαν ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε σε κάδο απορριμάτων.

    Η παρέλαση στο Μπέλφαστ έγινε 24 ώρες μετά το θάνατο τριών παιδιών οικογένειας καθολικών, που κάηκαν ζωντανά όταν το σπίτι στο οποίο διέμεναν τυλίχθηκε στις φλόγες. Η φωτιά αποδίδεται σε εμπρησμό.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 13-Jul-98 18:37:08

    [14] FRANCE '98-Νύχτα ποδοσφαίρου

    Η χθεσινή νυχτα ήταν αναμφισβήτητα νύχτα του ποδοσφαιρου.

    Οι τηλεοπτικές κάμερες έστρεψαν τους φακούς τους από το Σαίντ Ντενί του Παρισιού, στα Ηλυσία πεδία , όπου εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι, από όλες τις γωνιές του Παρισιού αλλα και την επαρχία, γιόρταζαν μέχρι πρωίας τη μεγαλειώδη νική της ομάδας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

    Σύμφωνα με τον αρχηγό της γαλλικής αστυνομίας στο κεντρο των παρισιών συγκεντρώθηκαν, περισσότερο απο εναμιση εκατομμυριο Γαλλοι με αποτελεσμα να παραλυσουν τα πάντα στην Γαλλική πρωτεύουσα.

    Ενω όμως οι γαλλοι φίλαφθλοι γιορταζαν τα επινικεια διαδηλωνοντας την υπερμετρη χαρά τους, στις τέσσερεις περιπου η ωρα το πρωί ενα αυτοκινητο του οποίου ο οδηγός για για αγνωστους λόγους έχασε τον ελεγχο, επεσε πάνω στο πληθός στο Σανζ Ελιζέ.

    Σταμάτησε μετά απο μία τρελή πορεία σε αποσταση 200 μέτρων,ριχνοντας όμως δεκάδες ανθρώπους στο οδόστρωμα . Συμωνα με τις αρχές τραυματίσθηκαν 60 ατομα τα οποία μεταφεθηκαν στα νοσοκομεία της γαλλικής πρωτεύουσας,οι περισοτεροι απο τους οποίους είχαν υποστέι κατάγματα και εκχυμώσεις στα κάτω άκρα.

    Διαφορετική όμως ήταν η κατάσταση για τους Βραζιλιανους που οντας βεβαιοι για την νικη της ομαας τους , παρακολουθούσαν προσευχόμενοι μεσα απο γιγαντοθόνες την όμαδά τους, αλλα με εφμανή στα πρόσωπα τους τα σημάδια της απογόητευσης .

    Οι αρχές μάλιστα του Ρίο είχαν ετοιμάσει οντας βεβαιιες οτι η ομαδα τους θα κατακτήσει για πέμπτη φορά τον τίτλο ειχαν κανεις τπροετοιμασίες για ενα απο τα μεγαλύτερα παρτι που ομως δεν εγιναν .

    Η ιδια κατάσταση της απογοητευσης επικρατούσε παντού σε ολα τα σημεια της Γη εκει οπου υπήρχαν βραζιλιάνοι, ακόμα και εδω στην Γλυφάδα στο ενα βραζιλιανικο Μπάρ που δεκαδες βραζιλιανοι που βριεθηκαν η βρισκονται στην Αθηνα εβελπαν την ομαδα τους να χάνει το παγκόσμιο αυτό τιτλο.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 13-Jul-98 18:36:27

    [15] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 0,70%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.685,65 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 70 δισεκατομμύρια 651 εκατομμύρια δραχμές.

    [16] Συνάντηση Παπαντωνίου-Παπαδήμου

    Συνάντηση είχαν το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμο για πληθωρισμό και επιτόκια.

    Εκκληση στους επιχειρηματίες να συγκρατήσουν τις τιμές ώστε να συμβάλλουν στην τιθάσευση του πληθωρισμού απήυθυναν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας μετά τη συνάντηση.

    [17] Αρειος Πάγος-Εργασιακές σχέσεις

    Απόφαση-παρέμβαση του Αρείου Πάγου στις εργασιακές σχέσεις.

    Το Ανώτατο δικαστήριο αποφαίνεται ότι οι εργοδότες μπορούν να ελαττώνουν τις ώρες εργασίας με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών πριν φθάσουν στην απόλυση του εργαζόμενου, λόγω οικονομικών προβλημάτων της επιχείρησης.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 13-Jul-98 15:58:57
    Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα τη Τρίτη Οι άνεμοι ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις και μόνο τοπικά στο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη λίγο και θα κυμαίνεται στα ηπειρωτικά απο 18 έως 37, ίσως για λίγο τοπικά και 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά και ιδιαίτερα στο Αιγαίο το ελαφρό βοριαδάκι και οι θαλάσσιες αύρες θα συγκρατήσουν τη θερμοκρασία στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Αττική, ο καιρός θα είναι ζεστός και η θερμοκρασία θα φθασει τους 37 και τοπικά στην πόλη τους 38 βαθμούς κελσίου

    Ιδιος καιρός και στην Θεσσαλονικη όπου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 36 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 13-Jul-98 15:58:45
    Πρόσκαιρη άνοδο όχι όμως σημαντική θα παρουσιάσει μέχρι και την Τετάρτη η θερμοκρασία φθάνοντας τοπικά στους 37 με 38 βαθμούς. Ωστόσο, απο την Πέμπτη με την επικρατηση βορείων ανέμων θα πέσει σταδιακά γύρω στους 34 βαθμούς και μέχρι την Παρασκευή επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα, δηλαδή στους 33 με 34 βαθμούς.

    Την Τετάρτη θα συννεφιάσει τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα, μόνο όμως στο βορειο Ιονιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία και ίσως βρέξει για λίγο στα βορειοδυτικά.

    Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα φθάσει στα ηπειρωτικά στους 36 με 37 βαθμούς και στα νησιά στους 34 βαθμούς Κελσίου.

    Την Πέμπτη αλλάζει κάπως ο καιρός έτσι εκτός απο τις πρόσκαιρες βροχές το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά, οι άνεμοι σταδιακά απο τα δυτικά και βόρεια γίνονται βόρειοι και ενισχύονται σε 5 με 6 μποφωρ με αποτέλεσμα να πέσει 2 με 3 βαθμούς η θερμοκρασία πρώτα στα δυτικά και βόρεια και μετά το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χωρα. Γενικά η μέγιστη θερμοκρασία θα πλησιάσει στους 32 με 33 βαθμούς στα βόρεια και στις νησιωτικές περιοχές και στους 34 με 35 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 13 July 1998 - 16:06:58 UTC