Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-06-02

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Ναι στο διάλογο από τους εργαζόμενους

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σύγκρουση Πάγκαλου-Παπουτσή
  • [02] Συνέντευξη Εβερτ
  • [03] Προεκλογικές δαπάνες-Ετεροδημότες
  • [04] Foreign Office-Διάψευση του δημοσιεύματος
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Διαφθορά στην Αστυνομία
  • [06] Αστυνομικό δελτίο
  • [07] Δεν εκδικάστηκε η έφεση Σεχίδη
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Αναζωπηρώνεται η ένταση στο Κοσσυφοπέδιο
  • [09] Τουρκία-Ευρώπη
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [10] Ισραήλ-Πακιστάν-Πυρηνικά
  • [11] Συνάντηση Γέλτσιν με τραπεζίτες
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [12] Τραγωδία στο Αφγανιστάν
  • [13] Απεργία Air France
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Στον αέρα η Ολυμπιακή
  • [15] Τα παρκόμετρα ξανάρχονται
  • [16] Χρηματιστήριο
  • [17] Οικογεναιακό επίδομα
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [18] Κυκλοφόρησαν και τ'αντι-Βιάγκρα
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Ναι στο διάλογο από τους εργαζόμενους

    Last Updated: Tuesday, 02-Jun-98 20:28:45
    Kρίσιμη συνάντηση Γιάννου Παπαντωνίου ΟΤΟΕ, ΓΣΕΕ και απεργών της ΙΟΝΙΚΗΣ για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην τράπεζα.

    "Πάμε να συζητήσουμε για τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων και της Τράπεζας," δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μετά την κοινή σύσκεψη με την ΟΤΟΕ και τον πρόεδρο των εργαζομένων στην ΙΟΝΙΚΗ, Γιάννη Μαρκάκη.

    Ναί στο διάλογο είπαν οι εργαζόμενοι που θα κατατεθούν και οι δικές τους θέσεις.

    Ωστόσο, η απεργία στην Τράπεζα δεν διακόπτεται. Σε περίπτωση μάλιστα που η απόφαση επί της αγωγής της Ιονικής κατά της απεργίας είναι καταδικαστική, τότε η ΓΣΕΕ θα καλύψει την απεργία, δήλωσε ο προεδρος της κ.Πολυζωγόπουλος.

    Αύριο στο μεταξύ, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί της προσφυγής των εργαζομένων κατά της Διοίκησης της Τράπεζας.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 02-Jun-98 18:44:30

    [01] Σύγκρουση Πάγκαλου-Παπουτσή

    Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις εντός και εκτός συνόρων παίρνει η μετωπική σύγκρουση Πάγκαλου-Παπουτσή με αφορμή τις ιδιωτικοποιήσεις.

    Στη σύγκρουση παρενέβη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλύπτοντας πλήρως τον υπουργό Εξωτερικών και η εκπρόσωπος της Κομισιόν καλύπτωντας πλήρως τον κ.Παπουτσή.

    Η αντιπαράθεση φούντωσε με την απάντηση του Ελληνα επιτρόπου στον υπουργό Εξωτερικών που χαρακτήρισε αποκορύφωμα της γελοιότητας τη θέση του ότι "δεν γίνεται εκσυγχρονισμός με τα ΜΑΤ".

    Ο κ.Παπουτσής έκανε λόγο για παραλήρημα διαστρέβλωσης θέσεων και απειλών και πρόσθεσε ότι είναι γνωστή σ' όλη την Ευρώπη η ποιότητα και το ήθος των λόγων του υπουργου Εξωτερικών.

    "Ο επίτροπος υπερέβη τα όρια της θέσης και του ρόλου του", είπε ο κ. Ρέππας και χαρακτήρισε ανεπιτυχείς και ανεπίτρεπτες τις δηλώσεις του κ.Παπουτσή.

    "Οι επίτροποι είναι πολιτικοί άνδρες και όχι πολιτικοί ευνούχοι" δήλωσε στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Υπέρ του κ.Παπουτσή τάχθηκαν με σκληρές δηλώσεις τους αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στην εσωκομματική αντιπολίτευση, όπως οι κ.κ Βερυβάκης και Χρυσανθακόπουλος.

    [02] Συνέντευξη Εβερτ

    Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ, κ.Μιλτιάδης Εβερτ. Ο κ.Εβερτ έξαπέλυσε επίθεση στα διαπλεκόμενα που όπως είπε "διαθέτουν δικές τους κοινοβουλευτικές ομάδες." Επίσης ο κ.Εβερτ, προέτρεψε την εσωκομματική αντιπολίτυεση του ΠΑΣΟΚ να ανατρέψει την κυβέρνηση εφ' όσον διαφωνεί με τις επιλογές της.

    Αφησε ακόμη αιχμές για την αντιπολιτευτική τακτική του Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα ακολούθουσε μια διαφορετική πολιτική.

    Κατηγόρησε τέλος την κυβέρνηση ότι δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για το Εuro, ενώ τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποιήσης της Ιονικής τράπεζας.

    [03] Προεκλογικές δαπάνες-Ετεροδημότες

    Εντός των ημερών επί τάπητος από το υπουργείο Εσωτερικών το θέμα των προεκλογικών δαπανών των υποψήφιων Δημάρχων και Νομαρχών.

    Ο υπουργός Εσωτερικών κ.Αλέκος Παπαδόπουλος, δήλωσε στη Βουλή ότι το υπουργείο θα συζητήσει το θέμα με την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε και την ΕΝΑΕ ώστε να αντιμετωπισθεί για τις επικείμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Εν' τω μεταξύ, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της Εκλογικής διαδικασίας, δόθηκε και σήμερα ασυνέχεια στο θέμα των ετεροδημοτών καθώς αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν σοβαρές αντιρρήσεις για τη ρύθμιση που επιτρέπει να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους οι ετεροδημότες.

    [04] Foreign Office-Διάψευση του δημοσιεύματος

    Κατηγορηματικά διέψευσε το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών το δημοσίευμα των Sunday Times, περί υπάρξεως σχεδίου για απομάκρυνση των ξένων υπηκόων από την Κύπρο, σε περίπτωση πολέμου με αφορμή την εγκατάσταση των πυραύλων S- 300.

    Ο Θόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε το δημοσίευμα της εφημεριδας υποβολιμαίο. Εντονα αντέδρασε και η Λευκωσία.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 02-Jun-98 18:43:30

    [05] Διαφθορά στην Αστυνομία

    Με δραματικό τρόπο επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της διαφθοράς στο χώρο της αστυνομίας.

    Ο 34χρονος αστυνομικός Βαγγέλης Γεωργούλης πατέρας ενός ανήλικου παιδιού αυτοκτόνησε μέσα στις τουαλέτες του δικαστικού μεγάρου Ιωαννίνων λίγο πριν καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση ναρκωτικών.

    Νωρίτερα στην Αθήνα συνελλήφθη, επ'αυτωφόρω ο αστυφύλακας των ΜΑΤ Αθανάσιος Αγγελάκης που μετείχε στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Γουδί και δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον πολιτών που τον καταδίωξαν .

    Στη Χίο συνελλήφθη για χρηματισμό ο αστυνομικός διευθυντής, Γεώργιος Μερετάκης μετά από καταγγελίες καταστηματαρχών ότι τους ζητούσε χρήματα για να μην κάνει ελέγχους στα μαγαζιά τους.

    [06] Αστυνομικό δελτίο

    Στα Καμίνια ένοπλος άρπαξε από την Εμπορική τράπεζα 7 εκατομμυρια καί διεφυγε με μοτοσυκλεττα που οδηγουσε γυναικα συνεργος του. Στο Τζαννειο νοσηλευεται εκτος κινδυνου 44χρονος που κατεδιωξε τους κακοποιους καί πυροβοληθηκε στο στηθος.

    Αλλη μία ληστεία έγινε στην Κτηματική επί της οδού Αχαρνών. Ο δράστης άρπαξε 3 εκατομμυρια 200 χιλιάδες και διέφυγε με μοτοσυκλέτα.

    [07] Δεν εκδικάστηκε η έφεση Σεχίδη

    Δεν εκδικάστηκε στο Εφετείο Κομοτηνής σήμερα, η υπόθεση του Θεόφιλου Σεχίδη, που τον Αύγουστο του '96 έκανε ν' ανατριχιάσει το Πανελλήνιο με τις στυγερές δολοφονίες 5 μελών της οικογενειάς του, στη Θάσο.

    Πρωτόδικα έχει καταδικαστει σε 5 φορες ισοβια. Ο ιδιος ζητησε να μην γινει η εκδιακση της υποθεσης του λεγοντας οτι δεν τον ενδιαφερει η μειωση της ποινης του.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 02-Jun-98 18:44:17

    [08] Αναζωπηρώνεται η ένταση στο Κοσσυφοπέδιο

    Αναζωπυρώνεται η ένταση στο Κοσσυφοπέδιο μετά τα νέα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα στους Αλβανόφωνους και τις σερβικές δυνάμεις.

    Οι σερβικές δυνάμεις βομβάρδισαν Αλβανικά χωριά του Κοσσυφοπεδίου στα σύνορα με την Αλβανία.

    Σαρανταπέντε αλβανόφωνοι σκοτώθηκαν καθώς και 2 Σέρβοι αστυνομικοί ενώ χιλιάδες Αλβανόφωνοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω των βομβαρδισμών.

    Τα επεισόδια είναι τα σοβαρότερα που σημειώνονται στην επαρχία τους τρεις τελευταίους μήνες.

    [09] Τουρκία-Ευρώπη

    Η Τουρκία έκανε σήμερα έκκληση στην Αυστρία, η οποία το άλλο εξάμηνο θα ασκήσει την εκ περιτροπής προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, να λάβει υπόψη της τουρκικές ανησυχίες όταν κληρονομήσει τη διαμάχη μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.

    "Ελπίζουμε ότι η νέα προεδρία θα προσεγγίσει περισσότερο την πραγματικότητα και θα εκτιμήσει με ρεαλιστικότερο τρόπο την επικρατούσα κατάσταση", τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νετσατί Ουτκάν, ενημέρωνοντας τους δημοσιογράφους.

    Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ οξύνθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν η ΕΕ απέκλεισε την Αγκυρα απο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, επικαλούμενη ανησυχίες για τις διενέξεις της με την Ελλάδα και για το χαμηλό επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Η Τουρκία τον περασμένο μήνα μποϋκοτάρησε συνάντηση "κλειδί" με την ΕΕ, διαμαρτυρόμενη για την εμμονή των "Δεκαπέντε" σε πολιτικούς όρους για να βελτιωθούν οι σχέσεις.

    Η Αυστρία θα αναλάβει την προεδρία απο την Βρετανία κατά την διάσκεψη κορυφής στο Κάρντιφ, τα μέσα Ιουνίου.

    Οι τουρκικές αρχές την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να άρουν το μποϊκοτάζ στις συνομιλίες, εάν στην σύνοδο κορυφής του Κάρντιφ διορθωθεί η απόφαση της ΕΕ για τον αποκλεισμό της Τουρκίας απο τα σχέδια για διεύρυνσή της.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 02-Jun-98 18:44:43

    [10] Ισραήλ-Πακιστάν-Πυρηνικά

    Στο παρα πέντε απεφεύχθει θερμό επεισόδιο μεταξύ Πακιστάν-Ινδίας και Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα. Η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε για τους φόβους του Πακιστάν σχετικα με το ενδεχόμενο ισραηλινής επίθεσης εναντίον των πυρηνικών του εγκαταστάσεων, αλλά σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέητ Ντηπαρτμεντ Τζέημς Ρούμπιν ουδέποτε πήρε στα σοβαρά αυτό το σενάριο.

    Οπως μετέδωσαν χθες δύο ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα, το Πακιστάν, λίγο πριν πραγματοποιήσει τις πέντε πυρηνικές δοκιμές την περασμένη Πέμπτη, είχε προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να επιτεθεί σύντομα κατά των πυρηνικών του εγκαταστάσεων.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι πακιστανοί ιθύνοντες ήλθαν την περασμένη Τετάρτη σε επικοινωνία με την αμερικανική κυβέρνηση και με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν και τους δήλωσαν ότι ισραηλινά μαχητικά αεροασκάφη F-16 προσγειώθηκαν στην Ινδία. Σύμφωνα με το Ισλαμαμπάντ το Ισραήλ επρόκειτο να βομβαρδίσει τις πυρηνικές εγκατάστάσεις του Πακιστάν την Πέμπτη, μετά τη δύση του ηλίου. Μετά από έρευνα, οι Αμερικανοί απάντησαν στο Πακιστάν ότι οι πληροφορίες αυτές δεν ευσταθούν.

    Από την πλευρά του εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου προέβη σε διάψευση, δηλώνοντας στην τηλεόραση ότι "οι φήμες αυτές είναι ανυπόστατες".

    Τέλος, επίσημο αίτημα προς την Ιαπωνία, να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ και της διεθνούς κοινότητας, υπέβαλλε το Πακιστάν.

    Η πρωτοβουλία του Πακιστάν ακολουθεί χρονικά την πρόταση που άφησε να εννοηθεί ότι θα προωθήσει η Ιαπωνία, για τη διοργάνωση συνομιλιών μεταξύ του Πακιστάν και της Ινδίας, σχετικά με την 'αιώνια' ανοιχτή διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες, γύρω από την κυριότητα του Κασμίρ.

    [11] Συνάντηση Γέλτσιν με τραπεζίτες

    Ο ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γέλτσιν άρχισε σήμερα συνομιλίες με κορυφαίους ρώσους βιομηχάνους και τραπεζίτες γιά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε στη χώρα.

    "Δεν συναντιόμαστε συχνά -μόνον όταν είναι αναπόφευκτο, όταν το κράτος αντιμετωπίζει δυσκολίες, όταν αρχίζουν οι τριγμοί στην οικονομία και οι επενδυτές αρχίζουν φεύγουν", δήλωσε ο Γέλτσιν σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

    "Οταν οι δικοί μας επενδυτές δεν επενδύουν τα χρήματά τους, οι ξένοι φεύγουν", τόνισε ο Γέλτσιν απευθυνόμενος στους τραπεζίτες.

    Στις συνομιλίες στις οποίες παρευρίσκονται ο πρωθυπουργός Σεργκέι Κιριγένκο και κορυφαίαιοι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου, συμμετέχουν οι διευθυντές των εταιριών "Rosprom-Yukos", "Most Group", "Interros", "Alfa Group", "SBS-Agro Bank", "Rossiisky Cridit Bank", "Gazprom", "UES" (εταιρία ηλεκτρισμού) "LUkoil" και "Surgutneftegaz".

    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες ότι βρίσκονται σε συνεννόηση με άλλες χώρες της Ομάδας των Επτά γιά τη χορήγηση μεγαλύτερης οικονομικής βοήθειας στη Ρωσία, η οποία ελπίζει να λάβει ως τα μέσα Ιουνίου το τελευταίο μέρος του δανείου των 670 εκατομμυρίων δολαρίων, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 02-Jun-98 18:43:39

    [12] Τραγωδία στο Αφγανιστάν

    Οί αριθμοί μαρτυρούν τήν τραγική πραγματικότητα.

    6.9 βαθμοί τής κλίμακας Ρίχτερ, τέσσερις χιλιάδες πεντακόσιοι νεκροί μέχρι στιγμής, χίλιοι διακόσιοι τραυματίες, 4 χιλιάδες άστεγοι καί περισσότερα από 60 χωριά κατεστραμένα.

    Δυστυχώς οί τραγικοί αριθμοί θά αυξηθούν καί άλλο αφού τά μέλη τών σωστικών συνεργείων πιστεύουν ότι υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες άνθρωποι θαμμένοι κάτω από τά ερείπια.

    Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει το ποσό των 500.000 μάρκων ως έκτακτη οικονομική βοήθεια πρός τα θύματα του σεισμού στο Αφγανιστάν.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους υπηρεσιών αρωγής, απο τους περίπου 75.000 κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν απο τον σεισμό των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, του Σαββάτου, οι περίπου 45.000 είναι άστεγοι. Οι νεκροί υπολογίζονται σε περίπου 4.500. περισσότερους νεκρούς καθώς εκτιμάται ότι πολλοί μπορεί να βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω απο τα συντρίμμια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους χίλιους, ενώ περισσότερα απο 60 χωριά ισοπεδώθηκαν.

    Περισσότερα από 4.500 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν από τον καταστροφικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας το περασμένο Σάββατο,σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των τοπικών αρχών,που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική ανθρωπιστική οργάνωση ACTED.

    Η γαλλική οργάνωση,μέλη της οποίας βρίσκονται στις σεισμόπληκτες περιοχές για την προσφορά βοήθειας,αναφέρει ότι μόνο στην περιοχή Σαχρ -ε- Μποζούργκ έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια 2.340 νεκροί.

    Η περιοχή Σαχρ-ε- Μποζούργκ επλήγη περισσότερο από τον Εγκέλαδο με αποτέλεσμα να ισοπεδωθούν δεκάδες χωριά.Στην περιοχή αυτή έφτασαν για πρώτη φορά χθες τα συνεργεία διάσωσης με ελικόπτερα.

    Περισσότεροι από 2.200 χωρικοί έχασαν τη ζωή τους στις γειτονικές περιοχές Ροστάκ και Σαχ-αμπ.

    [13] Απεργία Air France

    Για δεύτερη ημέρα απεργούν 3.200 πιλότοι της Air France του επίσημου αερομεταφορέα του Μουντιάλ '98 λόγω των μισθολογικών περικοπών που ανήγγειλε η εταιρεία.

    Ηδη χθες ακυρώθηκε το 90% των διεθνών και το 80% των εσωτερικών πτήσεων της εταιρίας. Η απεργία απειλεί να παραλύσει τα αεροδρόμια της χώρας καθώς περίπου 100.000 άτομα επρόκειτο να ταξιδέψουν με την Air France.

    Το συνδικάτο δεν έχει ανακοινώσει πότε θα λήξει η απεργία, γεγονός που προκαλεί ανησχυχίες καθώς σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου, αρχίζει στη Γαλλία τοΠαγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

    Ο υπουργός Μεταφορών Ζαν-Κλοντ Γκεσό κάλεσε την εταιρία και το συνδικάτο να επαναλάβουν τις συνομιλίες τους ώστε να τερματισθεί η απεργία πριν από την έναρξη της διοργάνωσης αυτής.

    Η Air France ανακοίνωσε ότι η κατάσταση ίσως βελτιωθεί τις αμεσως προσεχεις ημερες καθώς σχεδιάζει να νοικιάσει αεροπλάνα και να προσλάβει προσωπικό από άλλες εταιρίες.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 02-Jun-98 18:42:49

    [14] Στον αέρα η Ολυμπιακή

    Στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται το πρόγραμμα πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας και η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινώς, όσο πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος.

    Οι πιλότοι δήλωσαν ότι δεν θα δουλεύουν περισσότερα του ενός ρεπό, με αποτέλεσμα να καθηλώνονται καθημερινά τουλάχιστον δέκα πτήσεις.

    [15] Τα παρκόμετρα ξανάρχονται

    Τα παρκόμετρα ξανάρχονται στη ζωή μας από 1ης Ιουλίου.

    Υπάλληλοι των Δήμων και όχι των παρκοεταιριών, θα αστυνομεύουν τις περιοχές όπου επιτρέπεται η στάθμευση με κόμιστρο.

    [16] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 0,61% , έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2551,47 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 61 δισεκατομμύρια 406 εκατομμύρια δραχμές.

    [17] Οικογεναιακό επίδομα

    Υπέρ της χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους που υπηρετούν στο Δημόσιο τάσσεται ο εισηγητής του διευρυμένου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Η τελική απόφαση αναμένεται σε περίπου ένα μήνα και εκτιμάται ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις αντικρουόμενες αποφάσεις δύο τμημάτων του Ανωτάτου Δικαστήριου.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 02-Jun-98 18:43:56

    [18] Κυκλοφόρησαν και τ'αντι-Βιάγκρα

    Η αγορά έχει κατακλυστεί από χάπια και θεραπείες για την ανικανότητα που υπόσχονται εκπληκτικά αποτελέσματα σε όσους τα χρησιμοποιούν. Μετά το Βιάγκρα σειρά έχει το Μιούζ. Πρόκειται για μία νέα θεραπεία κατά της αντρικής ανικανότητας που αποδείχθηκε αποτελεσματική στα 2/3 των ανδρών που τη δοκίμασαν. Αντίθετα με το πολυσυζητημένο Βιάγκρα το Μιούζ τοποθετείται με έναν εφαρμοστή στην άκρη του αντρικού γεννητικού οργάνου και εκεί εκχύεται μια συγκεκριμένη δόση του φαρμάκου Αλπροντίλ.

    Μέσα σε 5 εως 10 λεπτά, ο άνδρας παρουσιάζει στύση που διαρκεί ώς και μία ώρα. Οι παρενέργειες είναι τοπικές και μικρής διάρκειας Μονο ένας εκ' των τεσσάρων των ασθενών ανέφερε ελαφρείς πόνους στο επίμαχο σημείο. Ακριβώς επειδή η θεραπεία είναι τοπική δεν υπάρχει κίνδυνος παρατεταμένων παρενεργειών ή προβλημάτων .

    Η έρευνα που δημοσιεύεται στην Βρετανική επιθεώρηση της Ουρολογίας και διεξήχθη από τον καθηγητή Γκόρντον Ουϊλιαμς, σε 13 κλινικές αναφέρει πως το Μιούζ ειναι αποτελεσματικό και στους άνδρες που η ανικανότητα οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια αλλά και σε όσους έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση προστάτη.

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Ιντιπέντεντ, εκατομμύρια δολλάρια έφερε το Βιαγκρά στα ταμεία της Αγγλικανικής Εκκλησίας, η οποία διαθέτει σημαντικό μερίδιο μετοχών της αμερικανικής εταιρίας Πφάϊζερ που κατασκευάζει το διάσημο χάπι.

    Πάντως το Βιαγκρά αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα σε τρείς μήνες ενώ ήδη διατίθεται και κυκλοφορεί νόμιμα στη Βραζιλία όπου και χαρακτηρίζεται ως ανεκτίμητο "ελιξήριο νεότητας και ευτυχίας" .

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 02-Jun-98 18:45:30
    Σε ολη την χωρα προβλεπεται για τη Τετάρτη σχεδόν αίθριος καιρός αλλά προς το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

    Στην Αττική, καλός θα είναι ο καιρός, με θερμοκρασία από 17 έως και 30 βαθμούς κελσίου.

    Ιδιος καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 02-Jun-98 18:45:18

    Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο να φθάνει κατά τόπους τους 33 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ πρόσκαιρη συννεφιά και ίσως λίγες βροχές στα βουνά της Βόρειας χώρας θα έχουμε τις απογευματινές μόνο ώρες. Κατα τα άλλα μικρή ενίσχυση, έως 6 μποφώρ, θα παρουσιάσουν το επόμενο τριήμερο οι βοριάδες στο Αιγαίο.

    Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός δεν αλλάζει. Ετσι ενώ αρχικά ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, τις απογευματινές ώρες πάλι θα συννεφιάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά και ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικες βροχές ή καταιγίδες στις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

    Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι με ένταση 3 με 4 μποφωρ στα Δυτικά, 4 με 5 στα Ανατολικά και τοπικά στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφώρ.

    Η θερμοκρασία, χωρίς αλλαγή, θα φθάσει τους 33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, ενώ στα νησιά του Αιγαίου οι ενισχυμένοι βοριάδες δεν θα αφήσουν τη θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 2 June 1998 - 19:14:03 UTC