Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-05-15

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Κ.Σημίτης: "Μονόδρομος η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης"

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Χαστούκι από Κομισιόν στην Τουρκία
  • [02] Αντιπαράθεση Σουμάκη-Καψή
  • [03] Ο Παπαγεωργόπουλος υποψήφιος της Ν.Δ στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Μεϊμαράκης:Καταγγελίες για το Εθνικό κτηματολόγιο
  • [05] Λογοθέτης-Ακάλυπτες επιταγές
  • [06] Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
  • [07] Γιαλσίν Κουτσούκ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [08] Με προσωπικό ασφαλείας το ΕΚΑΒ
  • [09] Αλβανοί-Ναρκωτικά
  • [10] Ανοιξε η διαθήκη του Αρχιεπίσκοπου Σεραφείμ
  • [11] Προθεσμία πήρε ο Κράλλης
  • [12] Κύκλωμα μαστροπείας στη Πάτρα
  • [13] Τα παιδιά των φαναριών
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [14] Συνάντηση Ρουγκόβα-Μιλόσεβιτς
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [15] Βρετανία-Ομάδα των οκτώ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [16] Εφυγε ο Φρανκ Σινάτρα
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [17] Παπαϊωάννου-Εργασιακά
  • [18] Τράπεζες-Απεργίες
  • [19] Τέλος στις Παρκοεταιρείες
  • [20] Στά ύψη η ανεργία
  • [21] Εφοριακοί-Πρόγραμμα ΤΑΧΙS
  • [22] Αυξήσεις στον Ιδιωτικό τομέα
  • [23] Συνένωση ταμείων
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [24] Νέα μέθοδος Μπάϊ-πας
  • [25] Πρόωρος τοκετός
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Κ.Σημίτης:"Μονόδρομος η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης"

    Last Updated: Friday, 15-May-98 19:37:03
    Εμμένει στην εφαρμογή της οικονομικής τους πολιτικής, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, πολιτική που τη θεωρεί μονόδρομο.

    Και θεωρεί κρίσιμους τους επόμενους μήνες για την προώθηση του κυβερνητικού έργου καθώς οι προς εφαρμογή κυβερνητικές αποφάσεις δεν συμβιβάζονται με παραδοσιακές νοοτροπίες όπως τόνισε κατά την ομιλία του στην σύνοδο τη Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

    Η εξυγίανση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των Δημόσιων επιχειρήσεων και Οργανισμών θα συνεχισθούν, είπε, υπογραμμίζοντας ότι οι αλλαγές που προωθούμε δημιουργούν αντιδράσεις από κάθε λογής κατεστημένα από μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

    Επίσης, ο κ.Σημίτης δήλωσε πως πέτυχαν αναγκαία δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς περικοπές κοινωνικού χαρακτήρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ανατροπές σε συνθήκες εργαστηρίου δεν γίνονται.

    Εν' τω μεταξύ εργαζόμενοι και Διοικήσεις Τραπεζών είναι σε θέση μάχης και οι εργαζόμενοι στις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ προγραμματίζουν τις δικές τους κινητοποιήσεις.

    Στις τράπεζες, τον χορό των κινητοποιήσεων, άνοιξε η απεργία στην Εθνική.

    Τη Δευτέρα θα ακολουθήσει η Αγροτική και την Τρίτη η Εμπορική Τράπεζα, ενώ οι εργαζόμενοι στην Ιονική συνεχίζουν την απεργία διαρκείας.

    Το Σάββατο, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, θα συγκεντρωθούν έξω από το Κάραβελ, όπου συνεδριάζει η Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ, ενώ για την Τετάρτη εξήγγειλαν 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

    Τη στάση τους αναμένεται θα καθορίσουν οι εργαζόμενοι στον Ιππόδρομο και την Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ. Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 15-May-98 19:17:45

    [01] Χαστούκι από Κομισιόν στην Τουρκία

    Αποστομωτική απάντηση της Κομισιόν στην Αγκυρα για τις βραχονησίδες. Αφορμή η προσπάθεια της Τουρκίας να εμποδίσει τη χρηματοδότηση Ελληνικών βραχονησίδων απο κοινοτικά προγράμματα με το επιχείρημα ότι τελούν υπό καθεστώς αμφισβήτησης.

    "Εάν η Τουρκία έχει προβλήματα με τη χρηματοδότηση η νομιμότητα κοινοτικών πράξεων ελέγχεται μόνο από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Εάν έχει πρόβλημα συνόρων και κυριαρχίας κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιο να λύσει τις διαφορές είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης," απάντησε το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [02] Αντιπαράθεση Σουμάκη-Καψή

    Σφοδρότατο φραστικό επεισόδιο και ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών το πρωϊ στη βουλή ανάμεσα στον υπουργό εμπορικής ναυτιλίας Σταύρο Σουμάκη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Καψή για τον ΟΛΠ.

    Ο υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στον κ.Καψή σχετικά με τα όσα είπε για διαφθορά στον ΟΛΠ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ.Καψή.

    Ο βουλευτής χαρακτήρισε προκλητική τη συμπεριφορά του υπουργού καταγγέλωντας επιχείρηση δυσφήμησης του Οργανισμού για να οδηγηθεί σε πώληση.

    Απαντώτας ο κ.Σουμάκης υπαινίχθη ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενδεχομένωνς να προστατεύει συμφέρονται ιδιώτη που παράνομα καταλαμβάνει χώρο γύρω απο τον ΟΛΠ.

    [03] Ο Παπαγεωργόπουλος υποψήφιος της Ν.Δ στη Θεσσαλονίκη

    Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα είναι υποψήφιος για το Δήμο Θεσσαλονίκης ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμμία αντίδραση από τον νυν Δήμαρχο, Ντίνο Κοσμόπουλο.

    Την υποψηφιοτητά του ο κ.Παπαγεωργόπουλος την ανακοίνωσε, τονίζοντας πως εκπληρώνονται και οι τρεις προϋποθέσεις που είχε θέσει, να τον θέλει ο λαός, το κόμμα και να μην υπάρχει άλλη υποψηφιότητα από τον ίδιο χώρο .

    [04] Μεϊμαράκης:Καταγγελίες για το Εθνικό κτηματολόγιο

    Καταγγελίες για αναθέσεις μελετών σε ημέτερους έκανε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ κ.Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

    Ο κ.Μεϊμαράκης κατήγγειλε ότι ο Γενικός Γραμματέας, Νέας Γεννιάς, κ.Πέτρος Σφηκάκης εκπροσωπεί ώς δικηγόρος τα συμφέροντα ξένης εταιρείας που έχει αναλάβει μελέτη για το εθνικό κτηματολόγιο.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ.Λαλιώτης, δήλωσε ότι στην περίπτωση που δεν πρόκειται για συνωνυμία υπάρχει πολιτικό και ηθικό θέμα και δεν μπορεί να είναι Γενικός Γραμματέας.

    [05] Λογοθέτης-Ακάλυπτες επιταγές

    Στο Δικαστικό μέγαρο Πειραιώς εκδικάστικε η υπόθεση των ακάλυπτων επιταγών, που αφορά την πρώτη 4ετια της θητείας του Στέλιου Λογοθέτη.

    Το δεύτερο τριμελές πλημελλειοδικείο έκρινε αθώο τον δήμαρχο του Πειραιά ο οποίος επέστρεψε και πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού κάτω από τις επευφυμίες δεκάδων οπαδών του που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τα δικαστήρια.

    Ωστόσο την Δευτέρα εισαγγελέας και ανακριτής αναμένεται να αποφασίσουν για την τύχη των πρώην λογιστών, Γιώργου Κατσιώλη και Παναγιώτη Ζουμπάκη, για την υπόθεση υπεξαίρεσης 1δις730 εκατομμυρίων δραχμών.

    [06] Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

    Ανεβληθη, τελικως, με εντολή του υπουργού Πολιτισμού Ευαγγελου Βενιζέλου, η μετάβαση της κρατικής ορχήστρας Αθηνών στην Αγκυρα για το διεθνές μουσικό φεστιβάλ.

    [07] Γιαλσίν Κουτσούκ

    Στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου θα μιλήσει ο Τούρκος καθηγητής και πρώην ανθυπολοχαγός του κατοχικού στρατού, Γιαλσίν Κουτσούκ

    Κατά την αφιξή του στο νησί δήλωσε οτι θα καταθέσει τη δική του μαρτυρία για τα γεγονότα του 1974 προκειμένου να μάθουν οι Κύπριοι όλη την αλήθεια.

    Ευθύνες στην Τουρκική πλευρά για το αδιέξοδο στο Κυπριακό επέρριψε, εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Τζέϊμς Ρούμπιν.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 15-May-98 19:16:49

    [08] Με προσωπικό ασφαλείας το ΕΚΑΒ

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί από σήμερα και επ' αορίστον, το ΕΚΑΒ, σε όλη την χώρα με αποτέλεσμα στον νομό Αττικής οι ασθενείς να εξυπηρετούνται μόνο από 24 ασθενοφόρα, από τα 70 που διαθέτει η υπηρεσία.

    Κύρια αιτήματα των εργαζομένων να καταβληθεί ο μισθός του δεκαπενθημέρου, αλλά και οι υπερωρίες από την 01-Ιαν. '98.

    Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας το πρόβλημα είναι γραφειοκρατικό και ο μισθός θα καταβληθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδος.

    Την Δευτέρα οι γιατροί του ΙΚΑ σε Αθήνα και Πειραιά πραγματοποιούν στάσεις εργασίας από τις 10.00πμ εώς την 13.00μμ και απο τις 16.00μμ εώς τις 19.00μμ.

    [09] Αλβανοί-Ναρκωτικά

    Εξαμελής σπείρα Αλβανών που εισήγαγε στην Ελλάδα τριακόσια κιλά χασίς από τους Αγίους Σαράντα εξαρθρώθηκε απο την ασφάλεια. Ενας από τους έξι συλληφθέντες ο εικοσάχρονος Ιλο Τζίνικα σύφμωνα με την αστυνομία είχε σκοτώσει το καλοκαίρι του '96 στην Κέρκυρα τον 54 χρονο Βρετανό Κέηθ Χένλευ, προσπαθώντας να του αποσπάσει ένα φουσκωτό σκάφος.

    Ακόμη στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν αλλα 6 άτομα και κατασχέθηκαν αλλα 387 κιλά χασίς και ένα κιλό και 756 γραμμάρια ηρωίνης.

    [10] Ανοιξε η διαθήκη του Αρχιεπίσκοπου Σεραφείμ

    Συγχώρεση σε αυτούς που τον πίκραναν και συγνώμη απ'όλους εκείνους που στενοχώρησε στη ζωή, ζητεί ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, στην διαθήκη του που άνοιξε σήμερα.

    Σε ένα απλό ιδιόγραφο σημείωμα, ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος αφήνει μοναδικό κληρονόμο τον ανηψιό του Χρήστο Δημάκη.

    [11] Προθεσμία πήρε ο Κράλλης

    Προθεσμία να απολογηθεί την επόμενη Τετάρτη, πήρε ο Δημήτρης Κράλλης.

    Κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία του επιχειρηματία Νικολαϊδη και της φίλης του Σούλας Καλαθάκη, καθώς επίσης και για το ότι έδωσε το διαβατήριό του στον Παναγιώτη Κράμπη, βασικό κατηγορούμενο, προκειμένου να διαφύγει στο εξωτερικό.

    Την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι έρευνες από την πλευρά της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών του στυγερού εγκλήματος. Μάλιστα έχει ζητηθεί και η συνδρομή της ΙΝΤΕΡΠΟΛ, ειδικά όσον αφορά στην περίπτωση του καταζητούμενου Παναγιώτη Κράμπη

    [12] Κύκλωμα μαστροπείας στη Πάτρα

    Κύκλωμα μαστροπείας που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πάτρας.

    Ηδη έχουν προσαχθεί εννέα γυναίκες και ελεγχεται αν έχουν τη νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα μας ενω η έρευνα συνεχίζεται η ερευνα της Ασφαλειας.

    [13] Τα παιδιά των φαναριών

    Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών θα καταθέσει ο Σύλλογος Χαμόγελο του Παιδιού, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των φαναριών.

    Σύμφωνα με καταγγελίες των μαθητών του 2ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου, παρά τις σχετικες εκκλήσεις, οι αρμόδιες αρχές αδρανούν.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 15-May-98 19:17:32

    [14] Συνάντηση Ρουγκόβα-Μιλόσεβιτς

    Ο γιουγκοσλάβος πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα συμφώνησαν, κατά τη σημερινή πρώτη τους συνάντηση από την αρχή της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, να αρχίσουν από την ερχόμενη Παρασκευή συνομιλίες για το μέλλον της σερβικής επαρχίας μεταξύ σερβικών και αλβανικών αντιπροσωπειών.

    Οι συνομιλίες αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, πρόσθεσε το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο το οποίο δεν έκανε μνεία ξένης διαμεσολάβησης.

    Η συμφωνία αυτή, αν επιβεβαιωθεί και από τον Ρουγκόβα, αποτελεί μια σημαντική πρόοδο στην κρίση που γνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο επί δυόμισυ μήνες.

    Αυτή η πρώτη επαφή "πρέπει να σηματοδοτήσει την αρχή μιας ειρηνικής διευθέτησης των προβλημάτων του Κοσσυφοπεδίου", δήλωσε ο Μιλόσεβιτς, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

    Ο Ρουγκόβα εκτίμησε, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντηση, ότι η συνάντησή του με τον Μιλόσεβιτς αποτελεί "το πρώτο βήμα προς τη διευθέτηση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου".

    Η συνομιλία διεξήχθη μέσα "σε ατμόσφαιρα ανοχής", πρόσθεσε ο Ρουγκόβα διευκρινίζοντας ότι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών θα γίνει την προσεχή Παρασκευή.

    "Μόνο με πολιτικά μέσα και μέ απ'ευθείας διάλογο" θα καταφέρουμε να βρούμε "ειρηνικές και ανθρώπινες λύσεις, δίκαιες και βιώσιμες στα προβλήματα του Κοσσυφοπεδίου...οι λύσεις αυτές πρέπει να εδράζονται στην ισότητα όλων των πολιτών και όλων των εθνικών κοινοτήτων στο Κοσσυφοπέδιο", διαβεβαίωσε ο Μιλόσεβιτς σύμφωνα με το ανακοινωθέν που μετέδωσε το Τανγιούγκ.

    Η συνομιλία διεξήχθη "σε πνεύμα ανοίγματος" και κάθε πλευρά εξέθεσε "τις θέσεις της στα μεγάλα προβλήματα", συνεχίζει το ανακοινωθέν.

    Ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς, δήλωσε ότι "είναι πεπεισμένος ότι ο διάλογος αποτελεί το καλύτερο μέσο για να ξεπερασθούν τα προβλήματα που εκκρεμούν με ειρηνικό τρόπο". Της "κρατικής αντιπροσωπείας" θα ηγείται ο Ράτκο Μάρκοβιτς, αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης. Θα περιλαμβάνει επίσης τους αντιπροέδρους της σερβικής κυβέρνησης Τόμισλαβ Νίκολιτς και Μίλοβαν Μπόγιτς, το σέρβο υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου Ιβάν Σέντλακ, τον Βλάνταν Κούτλεσιτς, αντιπρόεδρο της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης της Γιουγκοσλαβίας Ράντοσλαβ Ραγιάκοβιτς.

    Η αλβανική αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει τους τέσσερις συμβούλους του Ρουγκόβα που μετέσχον στη συνομιλία με τον Μιλόσεβιτς: Παγιαζίτ Νούσι, Μαχμούτ Μπακαλί, Φεχμί Αγκανί και Βετόν Σουρόι. Θα οριστούν δύο ακόμη μέλη.

    Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γραφείο του αλβανού πρωθυπουργού Φατός Νάνο, ο αμερικανός απεσταλμένος Ρόμπερτ Γκέλμπαρντ φέρεται ότι δήλωσε στον Νάνο κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χτες βράδυ ότι οι Αμερικανοί "κατέστησαν σαφές στον Μιλόσεβιτς ότι, αν το Βελιγράδι δεν δεσμευτεί σε σοβαρές ειρηνευτικές συνομιλίες, θα βρεθεί αντιμέτωπος μ'ένα ολόκληρο οπλοστάσιο κυρώσεων".

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 15-May-98 19:17:57

    [15] Βρετανία-Ομάδα των οκτώ

    Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον δήλωσε ότι οι τελευταίες ταραχές στην Δυτική Οχθη και την Γάζα δείχνουν μεγάλη απογοήτευση από πλευράς των Παλαιστινίων και ότι "είναι καιρός να υπάρξει κινητικότητα" στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

    "Υπάρχει μεγάλη ανησυχία εκεί. Η καθυστέρηση δεν είναι φίλος της ειρηνευτικής διαδικασίας. Είναι καιρός να υπάρξει κινητικότητα", υπογράμμισε ο Κλίντον αναφερόμενος στα αιματηρά επεισόδια της Πέμπτης.

    "Λυπάμαι πάρα πολύ για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών καθώς και για την ένταση που δημιουργήθηκε εκεί", τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους πρίν από την συνάντησή του με τον αμερικανό Πρόεδρο Ζάκ Σιράκ και ενόψει της συνόδου κορυφής της "Ομάδας των Οκτώ", αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μπέρμιγχαμ.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 15-May-98 19:17:00

    [16] Εφυγε ο Φρανκ Σινάτρα

    Ο "τροβαδούρος με τα μπλε μάτια", ο μεγάλος αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής Φρανκ Σινάτρα, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες μετά από οξύ έμφραγμα.

    O Φρανκ Σινάτρα αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος τής γενιάς του καί μεσουράνησε στό καλλιτεχνικό στερέωμα στίς δεκαετίες τού '40, τού '50 καί τού '60, διατηρώντας τήν φήμη του έως καί τήν τελευταία του στιγμή.

    Θεωρήθηκε ένας από τούς κυριώτερους δημιουργούς τής σύγχρονης αμερικανική μουσικής σκηνής καί στά εξήντα χρόνια τής καλλιτεχνικής σταδιοδρομίας του κυκλοφόρησε περισσότερα από διακόσια άλμπουμς.

    Τραγούδησε καί πρωταγωνίστησε σέ αμέτρητες ταινίες ενώ πρωτοστάτησε στρήν εξέλιξη τής μουσικής από τήν εποχή πού κυριαρχούσαν οί μεγάλες ορχήστρες αφού ο Φράνκι όπως καί ο άλλος μεγάλος θρύλος, ο Μπίνγκ Κρόσμπι, είχε επηρεασθεί έντονα από τήν μουσική τζάζ.

    Στίς ταινίες πού πρωταγωνίστησε ήταν ασυναγωνιστος στόν ρόλο τού κακού, μιά εικόνα πού ερχόνταν σέ πλήρη αντίθεση μέ τήν τρυφερή καί βελούδινη φωνή του όταν ερμήνευε τά τραγούδια του.

    Ο θρύλος του έμεινε ζωντανός όλα αυτά τά χρόνια παρά τό γεγονός ότι ο Φράνκι τόν τελευταίο καιρό δέν εμφανιζόνταν δημόσια πολύ συχνά.

    Πρίν από τρία χρόνια ο γαλανομάτης τροβαδούρος εντυπωσιασε τόν κόσμο μέ τό άλμπουμ Ντουέτς πού πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα.

    Ο Φρανκ Σινατρα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας μέ αποτέλεσμα η κατάσταση του νά παρουσιάσει τούς τελευταίους δύο μήνες σταθερή επιδείνωση.

    Η σύζυγός του Μπάρμπαρα, τα παιδιά του Φρανκ Τζέι Αρ, Τίνα, Ρόμπερτ και Νάνσι όπως και τα δύο του εγγόνια ήσαν στο προσκέφαλό του μέχρι την τελευταία στιγμή.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 15-May-98 19:16:31

    [17] Παπαϊωάννου-Εργασιακά

    Πρώτος στόχος του υπουργείου Εργασίας, ο περιορισμός της ανεργίας των νέων, η εξάλειψη της γκρίζας απασχόλησης και της εκμετάλευσης των εργαζομένων, τόνισε κατά την ομιλία του ο υπουργός Εργασίας.

    Επίσης είπε ότι όσον αφορά το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τους μετανάστες ο κ.Παπαιωάννου ισχυρίστηκε ότι αποτελεί πρότυπο και για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

    Οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων θα συνεχίσουν να αποτελούν για την κυβέρνηση αδιαπραγμάτευτη αρχή για τα κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.

    Θα υποστηρίξουμε είπε απευθείας συμφωνίες μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, ενώ υποστηρίξε ότι είναι πλέον η ώρα της επέκτασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στο δημόσιο.

    [18] Τράπεζες-Απεργίες

    Βολές κατά του προέδρου της Ιονικής, Χάρη Σταματόπουλου, εξαπέλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων της τράπεζας, Γιάννης Μαρκάκης.

    Ο κ.Μαρκάκης κατηγόρησε τον κ.Σταματόπουλο ότι είναι υπεύθυνος για το ξεπούλημα της Ιονικής, ενώ όσον αφορά τις χθεσινές του δηλώσεις περί διώξεων τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την απεργία τους και ότι δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς και απειλές. Το Σάββατο, οι εργαζόμενοι στην Ιονική θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, που πραγματοποιήτε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

    Εν' τω μεταξύ πρώτη μέρα των κυλιόμενων απεργιών στις Τράπεζες έγινε η αρχή με την ΕΘΝΙΚΗ, η οποία υπολειτούργησε αφού η συμμετοχή στην απεργία ήταν 49%.

    [19] Τέλος στις Παρκοεταιρείες

    Με νομοθετική ρύθμιση μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας θα απαγορεύεται στις παρκοεταιρείες να δίνουν κλήσεις και πρόστιμα.

    Ο υφυπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λάμπρος Παπαδήμας απαντώντας σε ερώτηση της Μαρίας Δαμανάκη ανακοίνωσε ότι η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την εκλογική νομοθεσία.

    Η βουλευτής του Συνασπισμού ζήτησε διαφορετική μεταχείριση αναμεσα στο Δήμο Αθηναίων, που όπως υποστήριξε παρανόμησε και στους υπολοιπους Δήμους, που νόμιμα ανέθεσαν την επίβλεψη των πάρκινγκ σε ιδιωτικές εταιρείες.

    [20] Στά ύψη η ανεργία

    Η ανεργία στην Ελλάδα και κυρίως στις ηλικίες κάτω των 25 ετών είναι στα ύψη.

    Η χώρα μας καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην Ευρώπη με ποσοστό 9,6% σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο επίσημος αριθμός των ανέργων φθάνει τα 408.000 άτομα.

    [21] Εφοριακοί-Πρόγραμμα ΤΑΧΙS

    Τρανταχτές περιπτώσεις λαθών εντόπισαν, οι εφοριακοί στα έντυπα Ε9 για την ακίνητη περιουσία

    Παράλληλα, προτείνουν αφορολόγητο 250 εκατομμυρίων δραχμών για τετραμελή οικογένεια και επιρίπτουν ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για την υπολειτουργία του προγράμματος ΤΑΧΙS, που αφορά τη μηχανοργάνωση των εφοριών.

    [22] Αυξήσεις στον Ιδιωτικό τομέα

    Αυξήσεις μισθών 4,7% σε δύο δόσεις για το '98 και 2,8% για το '99, συμφώνησαν ΓΣΕΕ και εργοδότες.

    Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη για διορθωτικό ποσό εάν ο πληθωρισμός το 1998 ξεπεράσει το 3,5% καί το 2% το '99. Η νέα εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπει επίσης αύξηση της διάρκειας των αδειών.

    Πληθωρισμό κάτω του 3% το πρώτο 6μηνο του 1999 και αποκλιμάκωση των επιτοκίων προς το τέλος του καλοκαιριού προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

    [23] Συνένωση ταμείων

    Τον Ιούνιο θα γίνει η συνένωση των Ταμείων Αρωγής αξιωματικών και οπλιτών της πρώην Χωροφυλακής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 15-May-98 19:17:17

    [24] Νέα μέθοδος Μπάϊ-πας

    Πρωτοπορησαν και παλι οι ελληνες επιστημονες.

    Για πρωτη φορα παγκοσμιως,εφαρμοστηκε στην χωρα μας το μπαι-πας στον εγκεφαλο με αρτηριακο μοσχευμα απο τον ιδιο τον ασθενη.

    Η μεθοδος εφαρμοστηκε απο την ιατρικη ομαδα του νευροχειρουργού,Χρηστου Γεωργοπουλου,διευθυντη στο Ιατρικο Κεντρο Αθηνων, σε τρεις ασθενεις με πολυ σπανια και σοβαρα ανευρησματα στον εγκεφαλο.

    [25] Πρόωρος τοκετός

    Οκτώ στα εκατό παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα είναι πρόωρα και ανάμεσα σε αυτά χίλια παιδιά είναι κάτω απί ενάμιση κιλό.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της Ελληνικής εταιρίας περιγεννητικής ιατρικής, αιτία των πρόωρων τοκετών είναι η πολύδυμες κυήσεις, οι συγγενείς διαπλάσεις της μήτρας, η υπέρταση, οι λοιμώξεις του ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος αλλά και το έντονο στρές τους τελευταίους τρείς μήνες της κύησης

    Η περιγεννητική θνησιμότητα στην Ελλάδα έχει μειωθεί στο 12 τοις χιλίοις, όταν το 1969 πέθαιναν 40 στα χίλια νεογέννητα.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 15-May-98 19:18:40
    Μεταβολή του καιρού θα έχουμε για το Σαββάτο, με συννεφιά, τοπικές βροχές και νότιους ανέμους σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα.

    Στην Αττική, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος ενώ πιθανόν να σημειωθούν βροχές ή και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εώς 23 βαθμούς κελσίου.

    Ιδιος καιρός και στην Θεσσαλονίκη με συννεφιά και πιθανότητα βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εώς 22 βαθμούς κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 15-May-98 20:03:34

    Αλλάζει το επομενο 24ωρο ο καιρός με τοπικές βροχές και ενισχυμένους νοτιάδες στα πελαγη, αλλά την Κυριακή θα ειναι πιο καλός, χωρις ωστόσο να λείψουν οι λίγες βροχές στα Δυτικά και Βορεια, ενώ οι άνεμοι γίνονται βορειοδυτικοι και πέφτει λιγο η θερμοκρασία.

    Πιο καλός θα είναι ο καιρος την Κυριακή, με λίγες βροχές τις πρωινές ώρες στην Ανατολική νησιωτική χώρα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανότητα να βρέξει για λίγο το απόγευμα, κυρίως στα Δυτικά ενώ θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα, ιδιαίτερα στην Κεντρική και Νοτια Ελλαδα.

    Οι άνεμοι στα Δυτικά και Νότια θα ειναι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφώρ, στην υπόλοιπη όμως χώρα αρχικά θα ειναι νοτιοανατολικοί 5 με 6 αλλά και εκεί βαθμιαία θα γινουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία πέφτει 1 με 2 βαθμούς και θα πλησιάσει στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο στους 24 με 25 και τα νησιά του Αιγαιου στους 25 με 26 βαθμούς Κελσιου.

    Αστατος ο καιρός τη Δευτέρα με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι απο δυτικες διευθύνσεις δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφώρ και η θερμοκρασια χωρίς αλλαγή θα φθάσει στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο στους 24 με 25 βαθμους και στα νησιά του Αιγαίου στους 25 με 26 βαθμους Κελσιου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 15 May 1998 - 17:07:17 UTC