Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-05-11

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Συνοδος Υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών της Δυτικοευρωπαϊκης Ενωσης

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Συμπαράσταση στο Σ.Λογοθέτη
  • [02] Συνεδρίαση της Ιερά Συνόδου
  • [03] Καραμανλής-Επετηρίδα
  • [04] Εβερτ-Διαπλεκόμενα συμφέροντα
  • [05] Μπακογιάννη-Πρόωρες εκλογές
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Φως στο θρίλερ Νικολαϊδη
  • [07] Απεργίες Γιατρών-Ολυμπιακής
  • [08] Καθηγητής-σάτυρος
  • [09] "Ισότιμη πρόσβαση στη πόλη"
  • [10] Ληστεία σε μοναστήρι
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Κοσσυφοπέδιο-Χόλμπρουκ
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Αραφάτ-"Βηθλεέμ 2000"
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [13] Ντάνα Ιντερνάσιοναλ
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Ιδιωτικοποιήσεις
  • [15] Χρηματιστήριο
  • [16] Α.Παπαδόπουλος-Συνέντευξη
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Συνοδος Υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών της Δυτικοευρωπαϊκης Ενωσης

    Last Updated: Monday, 11-May-98 18:53:36
    Σε εξέλιξη βρίσκεται η Σύνοδος των Υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης, που διεξάγεται στη Ρόδο.

    Στο περιθώριο της Συνόδου, δεν αποκλείεται ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, με τον οποίο ήδη είχε μία τυπική κοινωνική επαφή στην έναρξη της Συνόδου.

    Η Σύνοδος συζητά την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ ο Τουρκος υπουργός Αμυνας τελικά αναδιπλώθηκε σχετικά με τις κατηγορίες που εκτόξευσε κατά της χώρας μας, για δήθεν υποστηριξή προς το Κουρδικό Κόμμα ΠΕ-ΚΑ-ΚΑ.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 11-May-98 18:30:24

    [01] Συμπαράσταση στο Σ.Λογοθέτη

    Εκατοντάδες υπάλληλοι του Δήμου Πειραιά, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στο Στέλιο Λογοθέτη.

    Τον κρατούμενο Δήμαρχο, επισκέφθηκε για δεύτερη φορά ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος, ο οποίος δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος για την αθωότητα του κ. Λογοθέτη, στην περιπέτεια του οποίου -όπως είπε ο κ. Καλλίνικος- συμπαρίσταται η εκκλησία.

    Ο Δήμαρχος Πειραιά, σε γραπτή ανακοίνωσή του, διακηρύσσει την αθωότητά του, θέτοντας παράλληλα και δέκα ερωτήματα που αφορούν στην ανακριτική διαδικασία, μετά την οποία προφυλακίσθηκε.

    [02] Συνεδρίαση της Ιερά Συνόδου

    Σε αλλαγές στο χώρο των υπηρεσιών της Συνόδου, προχωρεί μέσα στις επόμενες ημέρες ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, προκειμένου να επιταχυνθούν οι ρυθμοί της ανασυγκρότησης και να αρχίσει αμέσως η προσφορά εκκλησιαστικού και κοινωνικού έργου.

    Στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για πρώτη φορά υπό την προεδρία του κ.Χριστοδουλου, αποφασίσθηκε η συνεδρίαση του οργάνου σε τακτά διαστήματα για να επιλύονται τα τρέχοντα προβλήματα, ενώ οριστικοποιήθηκε και το χρονοδιάγραμμα σύγκλησης της Ιεραρχίας.

    Αύριο ο αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό συνοδευόμενος από δύο μητροπολίτες-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

    Τη συνάντηση χαρακτήρισε εθιμοτυπική και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλώνοντας οτι παρ' όλο που ο καθ' ύλην αρμόδιος είναι ο υπουργός Παιδείας, οι σχέσεις κράτους-Εκκλησίας θα συζητηθούν.

    Ο κ.Ρέππας, εμμέσως πλην σαφώς εξέφρασε την ενόχληση της κυβέρνησης για τις επισημάνσεις του Αρχιεπισκόπου σε ζητήματα που άπτονται της πολιτικής και τόνισε πως οι σχέσεις κράτους και Εκκλησίας είναι οριοθετημένες.

    Οσον αφορά τον ενθρονιστήριο λόγο του κ.Χριστόδουλου, ο κ.Ρέππας δήλωσε ότι δεν έχει λόγο να σχολιάσει τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Οι κανόνες και το μέτρο που διέπουν τη λειτουργία της εκκλησίας θα πρέπει να αποτελέσουν οδηγό και στη συγκεκριμένη περίπτωση, είπε ο κ.Ρέππας.

    Απόψε στις 20.00μμ, ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στα εγκαίνια της Εκθεσης Βιβλίου στο Πεδίον του Αρεως.

    Συγχαρητήρια και ευχές απέστειλε με τηλεγραφημά του στον Αρχιεπίσκοπο ο πρώην Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος.

    [03] Καραμανλής-Επετηρίδα

    Την αντίθεσή του με την κατάργηση της επετηρίδας, αλλά και το σύστημα εξετάσεων στο ενιαίο Λύκειο, που προωθεί η Κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής, σε ημερίδα που διοργάνωσε το κόμμα του.

    [04] Εβερτ-Διαπλεκόμενα συμφέροντα

    Δήλωση με αφορμή δημοσιεύματα για διαπλεκόμενα συμφέροντα, έκανε σήμερα ο Μιλτιάδης Εβερτ.

    Και τόνισε, ότι δυστυχώς όλο και περισσότερο τον τόπο τον κυβερνούν διαπλεκόμενα . "Η κυβέρνηση" υπογράμμισε ο κ.Εβερτ, "διχασμένη μεταξύ των διαπλεκόμενων αδυνατεί να λάβει μέτρα και αντί να αντλεί δύναμη από το λαό αντλεί δύναμη από τα διαπλεκόμενα."

    "Απαιτείται," επισημαίνει, "αποφασιστική και ασυμβίβαστη σύγκρουση, και από την ώρα που η κυβέρνηση είναι αδύναμη, η ευθύνη της αντιπολίτευσης γίνεται ακόμη μεγαλύτερη."

    [05] Μπακογιάννη-Πρόωρες εκλογές

    Επιμένει η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνεντευξή της στην εφημερίδα ΕΞΟΥΣΙΑ, στην προτασή της να ζητήσει η Νέα Δημοκρατία την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 11-May-98 18:29:41

    [06] Φως στο θρίλερ Νικολαϊδη

    Νέα τραγική εξέλιξη στο θρίλλερ της εξαφάνισης του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαϊδη.

    Ανδρικός σκελετός που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ανήκει στο Νικολαϊδη, βρέθηκε το μεσημέρι κάτω από πέτρες στην περιοχή Σέσι Γραμματικού σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το σημείο που είχε βρεθεί προ ημερών το κρανίο της φίλης του Σούλας Καλαθάκη.

    Επί τόπου βρίσκονται οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών που συνεχίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση και άλλων στοιχείων καθώς και ο ιατροδικαστής που θα εξετάσει τα μακάβρια ευρήματα.

    [07] Απεργίες Γιατρών-Ολυμπιακής

    Τετράωρες στάσεις εργασίας από την προσεχή Τετάρτη εώς και την Παρασκευή και από τις 12.00 εώς τις 16.00 εξηγγείλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας επειδή όπως υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι δεν τους έχουν καταβληθεί τους τελευταίους 5 μήνες οι υπερωρίες, τα νυχτερινά και οι αργίες.

    Την Τετάρτη θα αποφασίσουν το ενδεχόμενο για 24 ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για οικονομικά σκάνδαλα και για κατασπατάλιση του δημοσίου χρήματος για πρόσληψη εξωτερικών συμβούλων για την εταιρεία. Μάλιστα ζήτησε και να μην αλλάξει το νομικό πρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

    Στον αστερισμό των κινητοποιήσεων και οι γιατροί του ΙΚΑ σε Αθήνα και Πειραιά. Πραγματοποιούν στάσεις εργασίας, η δεύτερη θα διαρκέσει απο τις 16.00 εώς 19.00μμ

    Εξάωρη στάση εργασίας από τις 08.00 εώς τις 14.00μμ πραγματοποιούν αύριο και την Τεταρτη και οι γιατροί του Ευαγγελισμού.

    [08] Καθηγητής-σάτυρος

    Σωριάστηκε λιπόθυμος ο καθηγητής Αγγλικών, Χρήστος Παναγόπουλος μόλις πληροφορήθηκε την αποφασή του ανακριτή για προφυλάκιση του, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης μαθήτριας.

    Ο 46χρονος καθηγητής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Λαϊκό όπου νοσηλεύεται.

    Νωρίτερα, στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

    [09] "Ισότιμη πρόσβαση στη πόλη"

    "Ισότιμη πρόσβαση στην πόλη" σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για την κατασκευή κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων όπου μπορούν να διέρχονται άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο κ.Λαλιώτης έκανε λόγο ότι το 51% του πληθυσμού θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του και τα μέτρα τα οποία έχουν αρχίσει ήδη να υλοποιούνται θα θεσμοθετήθουν μετά την ψήφιση και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

    [10] Ληστεία σε μοναστήρι

    Θέμα ωρών ενδεχομένως να είναι η σύλληψη ενός από τους δράστες της ληστείας που έγινε τα ξημερώματα στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στον Κοκκιναρά.

    Ο συνεργός των ληστών άφησε μέσα στο κελί του μοναχού το διαβατήριό του.

    Οι ληστές άρπαξαν από το μονοχό με την απειλή μαχαιριού 50 χιλιάδες δραχμές.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 11-May-98 18:30:13

    [11] Κοσσυφοπέδιο-Χόλμπρουκ

    Οι αμερικανοί απεσταλμένοι Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και Ρόμπερτ Γκέλμπαρντ έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο Βελιγράδι όπου θα προσπαθήσουν ακόμη μια φορά να πείσουν το γιουγκοσλάβο Πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να αποδεχθεί διεθνή διαμεσολάβηση για το Κοσσυφοπέδιο .

    Ο Μιλόσεβιτς, παρ'ό,τι έχει απορρίψει την ιδέα της διεθνούς διαμεσολάβησης, έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να συζητεί με τους αμερικανούς απεσταλμένους.

    "Επστρέφουμε στο Βελιγράδι για να συνεχίσουμε τις συζητήσεις και να διαπιστώσουμε αν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να συμβάλουν στην ειρήνη στην περιοχή, όπως το κάναμε με αποφασιστικό τρόπο στην Βοσνία πριν από δυόμισυ χρόνια", δήλωσε ο Χόλμπρουκ, λιγο πριν αναχωρήσει για τη σερβική πρωτεύουσα.

    "Οι ΗΠΑ", πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος, "καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες για να χειριστούν αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση".

    Στο Βελιγράδι επίσης, ο γιουγκοσλάβος πρωθυπουργός Ράντογε Κόντιτς διαμαρτυρήθηκε για τις κυρώσεις που επέβαλε το Σάββατο η Ομάδα Επαφής -πλήν της Ρωσίας- εναντίον της χώρας του, χαρακτηρίζοντάς τες απογοητευτικές, αδικαιολόγητες και αντιπαραγωγικές.

    "Οχι μόνον -οι κυρώσεις- θα επιβραδύνουν τη δημοκρατική και μεταβατική διαδικασία στη χώρα, αλλά θα μας απομακρύνουν από τις ρεαλιστικές πολιτικές επιλογές για την επίλυση των προβλημάτων του Κοσσυφοπεδίου ενθαρρύνοντας τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις των αλβανών αυτονομιστών και τρομοκρατών", είπε ο Κόντιτς.

    "Παρά την εποικοδομητική στάση του Βελιγραδίου για την ειρήνευση στην περιοχή, την αναμφισβήτητη συμβολή του στην εφαρμογή της συμφωνίας του Ντέιτον και παρά τα αδιάψευστα αποτελέσματα στην οικοδόμηση της οικονομίας της αγοράς, είμαστε αντιμέτωποι με επιφυλάξεις και αδικαιολόγητους όρους για την εξομάλυνση των σχέσεων με τους διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς", πρόσθεσε ο Κόντιτς στα εγκαίνια της Εκθεσης Διεθνούς Τεχνολογίας και Τεχνικών Επιτευγμάτων, στο Βελιγράδι.

    Στο μεταξύ, σε χωριό της Ντρένιτσα στο Κοσσυφοπέδιο τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις Σέρβοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταδίδει το πρακτορείο Τανγιούγκ. Οι Σέρβοι δέχθηκαν πυροβολισμούς ενώ πήγαιναν στη δουλειά τους και ένα από τα θύματα υποστηρίζει ότι αναγνώρισε μεταξύ των δραστών γείτονές του Αλβανούς.

    Το σερβικό κέντρο ενημέρωσης στην Πρίστινα ανακοίνωσε λίγο πριν το μεσημέρι ότι ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος που συνδέει το ανατολικό με το δυτικό Κοσσυφοπέδιο εξακολουθεί να είναι κλειστός μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή και ότι περνούν μόνον λίγα αυτοκίνητα με δική τους ευθύνη.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 11-May-98 18:30:35

    [12] Αραφάτ-"Βηθλεέμ 2000"

    Ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες γιά να προωθήσει τον τουρισμό στους Αγίους Τόπους, καθώς οι ΗΠΑ μελετούν το επόμενο βήμα τους γιά την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

    Ο Αραφάτ συναντήθηκε με τον βασιλιά του Βελγίου Αλβέρτο τον Β πριν εκφωνήσει λόγο σε διεθνή διάσκεψη γιά να διαφημίσει το πρόγραμμα "Βηθλεέμ 2000", ένα πρόγραμμα πολεοδομικής ανασυγκρότησης και τουρισμού γιά τον εορτασμό των 2000 ετών από τη γέννηση του Χριστού.

    Ο παλαιστίνιος ηγέτης είχε προσκληθεί από τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον στην Ουάσινγκτον σήμερα γιά μία έκτακτη συνάντηση κορυφής με θέμα την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Μέση Ανατολή, η οποία όμως ματαιώθηκε λόγω της άρνησης του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να συμμετάσχει σ' αυτήν.

    Εν τω μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση διά της εκπροσώπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε σήμερα τη λύπη της γιά την "αδιαλλαξία" του Ισραήλ, το οποίο απέρριψε το αμερικανικό σχέδιο γιά την ισραηλινή αποχώρηση από την Δυτική Οχθη.

    "Λυπούμεθα που δεν πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον η συνάντηση την οποία πρότειναν οι Αμερικανοί και λυπούμεθα γιά την ισραηλινή αδιαλλαξία", τόνισε η Αν Γκαζό-Σεκρέ.

    Η γαλλίδα εκπρόσωπος τόνισε ότι η αμερικανική πρόταση γιά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το 13,1% του εδάφους της Δυτικής Οχθης αποτελεί τη "μοναδική μέχρι σήμερα ρεαλιστική βάση γιά τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και την εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν συναφθεί μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων."

    Σύμφωνα με την Γκαζό-Σεκρέ, "οι γαλλικές αρχές θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αποφασιστικότητα τις αμερικανικές προτάσεις".

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 11-May-98 18:29:52

    [13] Ντάνα Ιντερνάσιοναλ

    Η επιστροφή της στα πατρια εδάφη ήταν θριαμβευτική, όπως εξάλλου και η παρουσία της στον 43ο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον,που διεξηχθη στο Μπέρμινχαμ της Βρετανίας.

    Χιλιάδες θαυμαστές της Ντάνα Ιντερνάσιοναλ πλημμύρισαν το αεροδρόμιο Μπεν Γκούριον του Τελ Αβίβ, για να υποδεχθούν την ντίβα. Εκείνοι ανέμιζαν σημαίες του Ισραήλ. Η Ντάνα κρατούσε την πολύχρωμη σημαία, σήμα κατατεθέν των ομοφυλοφίλων.

    Σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους,δηλωσε κατακοπη,αλλά πανευτυχής τοσο για την νικη της, όσο και για το οτι ο επόμενος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Ισραηλ.

    Μονο που η αναθεση του διαγωνισμού για το 1999 στην ιερή πόλη αποτελεί το μηλον της εριδος μεταξύ δημάρχου και αντιδημάρχου της Ιερουσαλήμ.

    Ο Δήμαρχος της πόλης, Γιεχούντ Ολμέρτ,αγνοησε τις απειλές των φανατικών ορθόδοξων εβραιων, που του ζητούν να απαγορεύσει τη διεξαγωγή του διαγωνισμού,λεγοντας οτι ο διαγωνισμός θα γινει το 1999 στην Ιερουσαλημ, οπως εγινε και πριν από 20 χρόνια.

    Με τις δηλώσεις του αυτές,ο Δήμαρχος έδωσε κατηγορηματική απάντηση και στον αντιδήμαρχο της πόλης,τον φανατικό ραββίνο,Χαίμ Μίλερ,ο οποιος σε χθεσινές του δηλωσεις χαρακτηρισε τον διαγωνισμό ως ντροπη για την πόλη.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 11-May-98 18:29:24

    [14] Ιδιωτικοποιήσεις

    Καθοριστική σύσκεψη θα πραγματοποιείθει τη Τετάρτη το μεσημέρι στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με αντικείμενο το σχεδιασμό των ιδιωτικοποιήσεων.

    Εντεκα υπουργοί της κυβέρνησης υπό την προεδρία του κ.Παπαντωνίου, αποφασίζουν για τη διαδικασία πώλησης της Ιονικής Τράπεζας, αλλά και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠ, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, του Ο.Λ.Π καθώς και της Κρατικής Εταιρείας Αφορολόγητων Ειδών.

    Στο μεταξύ, απεργία διαρκείας αρχίζουν αύριο οι εργαζόμενοι στην Ιονική, ενώ συνεδριάζει και η ΟΤΟΕ για να καθορίσει τη στάση της .

    Οι εργαζόμενοι στην Ιονική επισημαίνουν πως υφίσταται πραγματικός κίνδυνος απολύσεων, παρά τις διαβεβαιώσεις Παπαντωνίου ότι δεν θα απολυθεί κανείς.

    Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Ιονική, Γιάννης Μαρκάκης, ανακοίνωσε την παραίτηση των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ από την ΠΑΣΚΕ Τραπεζών, ενώ μιλώντας στον Αntenna χαρακτήρισε μνημόσυνο για την Ιονική, τις 24ωρες απεργίες της ΟΤΟΕ.

    Οι συνδικαλιστές της Ιονικής θεωρούν ότι η αντίδραση της Ομοσπονδίας των τραπεζοϋπαλλήλων στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων είναι προσχηματική.

    [15] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 3,76 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.358,15 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 52 δισεκατομμύρια 547 εκατομμύρια δραχμές.

    [16] Α.Παπαδόπουλος-Συνέντευξη

    Την κατάργηση όλων των κεκτημένων και των προνομίων, προτείνει με συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Αλέκος Παπαδόπουλος.

    Οπως αναφέρει, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση προέδρου προβληματικής που πήρε εφ' άπαξ 42 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 11-May-98 18:31:33
    Οι τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εώς 24 βαθμούς κελσίου.

    Συννεφιά και στην Θεσσαλονίκη και πιθανόν το απόγευμα να σημειωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα για λίγο κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 13 εώς 22 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 11-May-98 18:31:20

    Βόρειοι άνεμοι και το επόμενο διήμερο, όχι όμως ιδιαίτερα ενισχυμένοι, ενώ απο την Πέμπτη κοπάζουν τελείως σε όλα τα πελάγη. Παράλληλα οι βροχές, σταδιακά μέχρι την Πέμπτη περιορίζονται στα ηπειρωτικά της βόρειας Ελλάδας, αλλά από την Παρασκευή ξαναγυρίζουν κυρίως όμως στην Δυτική Ελλάδα.

    Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός, με λίγα σύννεφα που μόνο στα βόρεια κυρίως το απόγευμα θα είναι κατά τόπους περισσότερα και δεν αποκλείεται να βρέξει για λίγο τοπικά.

    Οι βόρειοι ανεμοι την Τετάρτη, πρόσκαιρα στο Αιγαίο θα φθάνουν και πάλι τα 6 μποφωρ, στη συνέχεια όμως εξασθενούν σε όλα τα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη λίγο και θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 23 με 24 βαθμούς στα βορεια και στους 25 με 27 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 11 May 1998 - 16:17:04 UTC