Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-04-27

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Βουτιά το χρηματιστήριο

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ
  • [02] ΠΑΣΟΚ-Εσωκομματική αντιπολίτευση
  • [03] Τουρκία-Βραχονησίδες
  • [04] Πολιτικό μνημόσυνο στον Κ.Καραμανλή
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Βρέθηκε ο δολοφόνος του μικροπωλητή
  • [06] Εκκλησία:Μάχη για την διαδοχή
  • [07] Εκκλησιαστική περιουσία
  • [08] Α.Πάγος-Ιατρική διάγνωση
  • [09] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Κοσυφοπέδιο-Επεισόδια
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [11] Γερμανία-Ηττα του Κολ
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Βουτιά το Χρηματιστήριο
  • [13] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [Ζ] Υγεία - Ειδήσεις

  • [14] Χάπι για την ανικανότητα
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Βουτιά το χρηματιστήριο

    Last Updated: Monday, 27-Apr-98 17:36:22
    Σημαντική πτώση είχαμε σήμερα στη Σοφοκλέους, μετά την ανοδική πορεία των τελευταιων εβδομαδων.

    Ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημείωσε πτώση 7% και έκλεισε στις 2.300 μονάδες.

    Η εξέλιξη αυτή οφείλεται τόσο στη ρευστοποίηση των κερδών, όσο και στις εξελίξεις που αναμένονται σε όλα τα νομίσματα της Ευρώπης, καθώς αναμένεται ο καθορισμός των νέων ισοτιμιών του Ευρώ για όσες χώρες συμμετάσχουν στην πρώτη φάση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενοποιησης.

    Σήμερα είχαμε εκκροές 80 εκατομμυρίων μάρκων ενώ η δραχμή υποχώρησε κατά 1%, έναντι των ισχυρών νομισμάτων.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 27-Apr-98 17:46:07

    [01] Σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

    Η Ελλάδα διατηρεί τις επιφυλάξεις της έναντι της υιοθέτησης απο το Συμβούλιο του χρηματοοικονομικού κανονισμού για την Τουρκία, ύψους 375 εκατ. ECU., δεδομένου ότι απο την πλευρά της Αγκυρας δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    Αυτή είναι η θέση, που σύμφωνα με πληροφορίες, διατύπωσε σήμερα το πρωί στο Λουξεμβούργο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν για την Τουρκία οι "15" υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

    Ο κ.Πάγκαλος κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά δεν προτίθεται να άρει τις επιφυλάξεις της, ενώ παράλληλα κατέθεσε στο Συμβούλιο δύο μνημόνια, τα οποία αφορούν την κλιμάκωση της προκλητικότητας της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ακόμα, κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο, ότι η τουρκική πλευρά τις τελευταίες ημέρες έχει επιδείξει ιδιαίτερη προκλητική συμπεριφορά έναντι της Ελλάδας και ότι το γεγονός αυτός δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προχωρήσει σε κανένα βήμα καλής θέλησης προς την πλευρά της Αγκυρας.

    Ο Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό του Στέητ Ντηπάρντμεντ, Τόμας Μίλερ απέδωσε την αισιοδοξία που εξέφρασε πρόσφατα στην διαπίστωση οτι υπάρχουν ρωγμές στην Τουρκική αδιαλλαξία.

    Τόνισε επίσης ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει αντιληφθεί ακόμη αν στόχος της στο Κυπριακό είναι λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ή παγιοποίηση των τετελεσμένων.

    Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένη πηγή στην Ουάσιγκτον, επιδιώξη της αμερικανικής πρωτοβουλίας στη φάση αυτή είναι να κατευνασθεί η Αγκυρα με κάποια παραχώρηση στο θέμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ώστε το αντάλλαγμα να είναι διαλλακτικότερη προσέγγιση στο Κυπριακό.

    [02] ΠΑΣΟΚ-Εσωκομματική αντιπολίτευση

    Επίθεση στα ηγετικά στελέχη της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, στους συνεργάτες του πρωθυπουργού και σε όσους επισείουν την απειλή για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εξαπέλυσε χθες ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.

    Σχολιάζοντας την ομιλία Σκανδαλίδη ο Θεόδωρος Τσουκάτος περιορίσθηκε να επισημανει ότι εχθρός είναι τα προβλήματα του λαού και εμπόδιο ο κακός εαυτός του ΠΑΣΟΚ.

    Φανταστικά χαρακτήρισε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης.

    Βολές και από τον Ακη Τσοχατζόπουλο κατά του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

    Ο υπουργός Αμυνας που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ.Σκανδαλιδη τόνισε ότι τα φαινόμενα που περιέγραψε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και αφορούν το περιβάλλον του κ.Σημίτη είναι υπαρκτά και το κόμμα πρέπει να τα εξετάσει.

    [03] Τουρκία-Βραχονησίδες

    Τον αποκλεισμό των βραχονησίδων του Αιγαίου απο ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά προγράμματα, ζήτησε η Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Η Ελλάδα έχει περιλάβει νησιά και νησίδες του Αιγαίου σε Ευρωπαικά προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος και των βιοτόπων.

    Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, χαρακτηρισε και πάλι μερικές απο τις βραχονησίδες του Αιγαίου αμφισβητούμενες - χωρις να τις κατονομάσει και δηλωσε ότι η Αγκυρα ζητά να μην επιτραπεί η εκμετάλλευση του θέματος απο την Ελλάδα.

    [04] Πολιτικό μνημόσυνο στον Κ.Καραμανλή

    Πολιτικό μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή θα γίνει απόψε στη Βουλή, παρουσία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

    Ανοιχτά για το κοινό είναι από σήμερα το Ιδρυμα Καραμανλή, όπου ενταφιάσθηκε ο μεγάλος πολιτικός

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 27-Apr-98 17:37:06

    [05] Βρέθηκε ο δολοφόνος του μικροπωλητή

    Στην πλατεία Ομονοίας συνελλήφθει το μεσημέρι ο 28χρονος Ευθύμιος Κυριόπουλος που βαρύνεται με την δολοφονία του 30χρονου μικροπωλητή Ούσε Ογκμπουέφι που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Περιστέρι.

    Αστυνομικοί της ασφάλειας βρήκαν στην κατοχή του δράστη υπνωτικά χάπια και μικρή ποσότητα χασίς. Οπως είναι γνωστό το έγκλημα έγινε όταν ο δράστης μαχαίρωσε τον αλλοδαπό μικροπωλητή στην καρδιά μετά από φιλονικεία αφού του είχε αφαιρέσει από το εμπορευμά του ένα ρολόϊ.

    Για την ίδια υπόθεση οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα 6 άτομα που κατηγορούνται για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και κλοπή.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριόπουλος είχε αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους στις 3 Απριλίου από τις φυλακές Κασσαβετείας που εξέτειε ποινή για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών αλλά και για κλοπές.

    [06] Εκκλησία:Μάχη για την διαδοχή

    Κορυφώνονται οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις των 77 εν' ενεργεία μητροπολιτών που θα κληθούν αύριο το πρωϊ να εκλέξουν τον νέο Αρχιεπίσκοπο.

    Η εκλογή θα γίνει στη Μητρόπολη, παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεράσιμου Αρσένη.

    Επικρατέστεροι φέρονται οι μητροπολίτες, Δημητριάδος Χριστόδουλος, Θηβών Ιερώνυμος, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος και Ιωαννίνων Θεόκλητος.

    [07] Εκκλησιαστική περιουσία

    Ανοικτό παραμένει το θέμα που ανέκυψε σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία και το πόρισμα Τεχνικού επιμελητηρίου για τα οικόπεδα της Βουλιαγμένης, όπως δήλωσε στον Αntenna ο κ.Σαββίδης, αντιπρόεδρος του τεχνικού επιμελητηρίου, απαντώντας στις αιτιάσεις Θέμελη για καθυστέρηση της υποβολής του πορίσματος, το πόρισμα θα κατατεθεί μεσα στις προθεσμίες.

    Ο μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κύριος Μελέτιος, επεσήμανε ασάφεια στο ζήτημα καθώς δεν έχουν ρυθμιστεί τα πορίσματα.

    [08] Α.Πάγος-Ιατρική διάγνωση

    Ακριβά θα πληρώσει γιατρός τη λάθος διάγνωση σε ασθενή, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου

    Ακτινολόγος διέγνωσε πριν από δύο χρόνια ότι ασθενής δεν είχε κανένα πρόβλημα και συνέστησε καταπραϋντικά για την ανακούφιση των πόνων. Η ασθενής απευθύνθηκε σε κλινική όπου διαπίστωθηκε ότι είχε υποστεί κατάγμα της μηριαίας κεφαλής και υπεβλήθη σε εγχείρηση.

    Ο Αρειος Πάγος καταδίκασε τον γιατρό σε αποζημίωση 1,4 εκατομμυρίων δραχμών και τα έξοδα για την χρήση οικιακής βοηθού εώς το 2.000.

    [09] Αστυνομικό δελτίο

    Αλλοδαπές διακινούσε σε μπαρ της Βόρειας Ελλάδας αστυνομικός που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

    Ο Χαράλαμπος Σαββίδης μαζί με τον πατέρα του είχαν φέρει στην Ελλάδα έξι αλλοδαπές μεταξύ των οποίων και μια 16χρονη οι οποίες εργάζονταν σε μπάρ του Κικλίς.

    Στο σπίτι του η αστυνομία βρήκε και άλλες 4 αλλοδαπές οι οποίες προορίζονταν για μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.

    Συνελήφθη στα Ιωάννινα ο ασυνείδητος οδηγός που εγκατέλειψε αβοήτητο τον ηλικιωμένο που παρέσυρε με τον αυτοκινητό του.

    Πρόκειται για τον Αντώνη Ζώη 47 ετών που δήλωσε ότι ήταν μεθυσμένος και δεν κατάλαβε τι έγινε.

    Ο Ζώης παρέσυρε και σκότωσε τον Παναγιώτη Καππά 84 χρόνων και τραυμάτισε την κόρη του.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 27-Apr-98 16:52:30

    [10] Κοσυφοπέδιο-Επεισόδια

    Ο γιουγκοσλαβικός στρατός ανακοίνωσε χθές οτι συνέβη και δεύτερο σοβαρό επεισόδιο στην μεθοριακή γραμμή με την Αλβανία. Ο στρατός εμπόδισε νέα ομάδα 200 περίπου ενόπλων Αλβανών να εισέλθουν παράνομα στη Γιουγκοσλαβία μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών.

    Το επεισόδιο συνέβη στο βουνό Πάστρικ σε υψόμετρο 1600 μέτρων 32 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Πρίζρεν.Πηγές του στρατού αναφέρουν οτι οι ένοπλοι Αλβανοί εγκατέλειψαν 120 κιβώτια με πυρομαχικά και όπλα συνολικού βάρους 4 τόνων.Στις τάξεις του γιουγκοσλαβικού στρατού δεν υπάρχουν θύματα,ενώ εκτιμάται οτι υπάρχουν θύματα μεταξύ των Αλβανών.

    Επίσης στο δυτικό τομέα του Κοσσυφοπεδίου σημειώθηκαν τις τελευταίες τρείς ημέρες πολλά μεμονωμένα ένοπλα επεισόδια, ενώ οι άνδρες του γιουγκοσλαβικού στρατού δεχθηκαν,σύμφωνα πάντα με τις σερβικές αρχές,τέσσερις επιθέσεις στην περιοχή της λίμνης Ράντονιτς, όπου βρίσκεται ένα μεγάλο φράγμα και υδραγωγείο που τροφοδοτεί με νερό 150.000 κατοίκους της περιοχής. Η εφημερίδα ``Πολίτικα`` δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι στόχος των ένοπλων Αλβανών το φράγμα και το υδραγωγείο.

    Ο επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου της Σερβίας Ράτκο Μάρκοβιτες που έχει ορισθεί για τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου κάλεσε τον Αλβανό ηγέτη Ιμπραχίμ Ρουγκόβα να προσέλθει στις συνομιλίες που έχουν ορισθεί για αύριο στην Πρίστινα με σκοπό τον προσδιορισμό και τη μορφή του διαλόγου μεταξύ Σέρβων και Αλβανών.Ο Μάρκοβιτς αναφέρει στην επιστολή του οτι η λύση για το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει να δρομολογηθεί απο κοινού με διάλογο και θα πρέπει να εναρμονίζεται με τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 27-Apr-98 16:52:53

    [11] Γερμανία-Ηττα του Κολ

    Ποσοστό 12.5% από την προηγούμενη δύναμή του απώλεσε το κυβερνών Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του καγκελάριου Χέλμουτ Κόλ, στις χθεσινές τοπικές εκλογές στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξωνίας- Ανχαλτ, από τις οποίες εξήλθαν ως πρώτο κόμμα οι Σσιαλδημοκράτες, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

    Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Κολ, εξασφαλίζει μόλις το 22.0%-- έναντι 34% που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του 1994, οπότε είχε αναδειχθεί πρώτο κόμμα. Οι Σοσιαλδημοκράτες συγκέντρωσαν το 35.9%, από 34% που είχαν λάβει στις περασμένες εκλογές.

    Μεγάλος νικητής των εκλογών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ήταν το ακροδεξιό κόμμα της Ενωσης του Γερμανικού Λαού (DVU) που απέσπασε ποσοστό 12.9% και για πρώτη φορά θα αποκτήσει έδρα στην τοπική Βουλή. Η νίκη των ακροδεξιών αποτελεί μεγάλη έκπληξη για το πρώην ανατολικογερμανικό κομμουνιστικό κρατίδιο, που σήμερα έχει τον μικρότερο δείκτη ανάπτυξης και το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 27-Apr-98 16:52:10

    [12] Βουτιά το Χρηματιστήριο

    Μεγάλες απώλειες σήμερα στη Σοφοκλέους μετά την ευφορία των τελευταίων εβδομάδων.

    Ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε πτώση 7,00%.

    Εφθασε τις 2.300,71 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 88 δισεκατομμύρια 296 εκατομμύρια δραχμές.

    [13] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Κρίσιμη συνάντηση Διοίκησης με τους Ιπτάμενους Συνοδούς και Φροντιστές της Ολυμπιακής, ενώ θα ακολουθήσει η συνάντηση και με τους πιλότους.

    Από τα αποτελέσματα των συναντήσεων κρίνεται το μέλλον του εθνικού μας αερομεταφορέα, καθώς η διοίκηση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κατάρρευση.

    Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην περικοπούν δρομολόγια, όμως η Διοίκηση αναμένεται να προτείνει περικοπή δρομολογίων εκεί όπου παρουσιάζεται μειωμένη επιβατική κίνηση.

    Οι Ιπτάμενοι Συνοδοί, περιμένωντας τα αποτελέσματα της συνάντησης, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ οι Πιλότοι εξήγγειλαν από την Τετάρτη εώς την Πρωτομαγιά καθημερινά στάσεις εργασίας.

    [Ζ] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 27-Apr-98 17:46:23

    [14] Χάπι για την ανικανότητα

    Το λένε Βαιάγκρα και υπόσχεται μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή για όσους βασανίζονται απο ανικανότητα.

    Είναι το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών, πρώτο θέμα στα φαστ φούντ και τις καφετέριες και σίγουρα έχει την επίδρασή του στις αμερικανικές κρεβατοκάμαρες.

    Πρόκειται για "το χάπι", το πρώτο στην ιστορία της φαρμακευτικής κατά της ανικανότητας, το οποίο επιδεικνύει θεαματικά αποτελέσματα, όχι μόνο σύμφωνα με την εταιρεία που το κατασκευάζει αλλά και σύμφωνα με τους χιλιάδες χρήστες που ήδη το δοκίμασαν.

    Η ανικανότητα στύσης βασανίζει 30 εκατομύρια αμερικανούς, κυρίως απο τα 50 και πάνω. Μάλιστα οι γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες επιμένουν πως οι άνδρες που δεν τα καταφέρνουν καλά στο κρεβάτι ζούν με αφόρητο αίσθημα μειονεξίας.

    Ενας όμως απο τους χρήστες του Βαιάγκρα, ο Αλφρεντ Πάριζερ, 58 ετών, δηλώνει πως δεν ανήκει πιά σ'αυτήν την κατηγορία ανδρών. Η γυναίκα του μάλιστα ισχυρίζεται οτι ο άνδρας της έγινε Ταρζάν, κανει σεξ όποτε θέλει, δηλαδή όσο αντέχει εκείνη.

    Η εταιρεία που κατασκεύασε το χάπι το δοκίμασε σε 4,000 άνδρες σ'όλο τον κόσμο με θετικά αποτελέσματα που έφτασαν το 70% του δείγματος. Τώρα δοκιμάζεται και σε γυναίκες, ενώ σημαντικές παρενέργειες δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, εκτός ίσως απο έναν ελαφρύ πονοκέφαλο που περνά με μια ασπιρίνη.

    Για τις επιδόσεις του χαπιού δεν δίστασε να μιλήσει και ο 59χρονος Τσάρλς Κέιτ απο το Αρκανσω, που έχει περάσει καρκίνο του προστάτη, ;εχει κάνει εγχείρηση μπαιπάς και πάσχει απο διαβήτη. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως τίποτε πια δεν τον σταματά.

    Η κυκλοφορία του νέου χαπιού στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περιορισμένη, καθώς η εταιρεία δεν προλαβαίνει να καλύψει τη ζήτηση. Ηδη, 36 χιλιάδες άτομα το έχουν αγοράσει, 40 χιλιάδες συνταγές έχουν γραφτεί για τη χορήγησή του , όμως η έλλειψη είναι τόσο μεγάλη που το χάπι πωλείται πλέον στη μαύρη αγορά.

    Το Βαιάγκρα θα χρειαστεί μερικούς ακόμη μήνες και μια ακόμη σειρά ελέγχων για να φτάσει στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής η κυκλοφορία του θα αρχίσει περίπου στα μέσα του 1999.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 27-Apr-98 16:04:06
    Βελτίωση θα παρουσιάσει τη Τρίτη ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά το βράδυ θα βρέξει και αργά την νύχτα οι βροχές θα επεκταθούν ανατολικότερα.

    Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός - Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς κελσίου.

    Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 27-Apr-98 16:03:57

    Από την Τρίτη το βράδυ και κυρίως την Τετάρτη ξαναχαλάει ο καιρός από τα δυτικά. Πάντως η αλλαγή αυτή θα είναι πρόσκαιρη μιά και απο την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται και πάλι και όπως φαίνεται τριήμερο της Πρωτομαγιάς παραμένει καλός με ασθενείς ανέμους και άνοδο της θερμοκρασίας.

    Την Τετάρτη στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλαδα θα έχουμε σποραδικές βροχες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χωρα θα βρέξει μετά το μεσημέρι. Ωστόσο, το απόγευμα και απο τα δυτικά ο καιρός θα αρχίσει και πάλι να βελτιώνεται.

    Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί μέτριοι, 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφωρ με τάση απο το μεσημέρι να στραφούν απο τα δυτικά σε βορειοδυτικούς και να εξασθενήσουν.

    Οσο για τη θερμοκρασία με τη συννεφιά πέφτει λίγο και θα πλησιάσει τους 21 με 22 βαθμούς στα βόρεια και στους 23 με 24 στην υπόλοιπη χωρα.

    Καλος γενικά θα είναι ο καιρός την Πέμπτη και μόνο τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου θα βρέξει για λιγο τοπικά, αλλα και εκεί γρήγορα θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις, αρκετα εξασθενημένοι μόλις θα φθάνουν τα 3 μποφωρ, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φθάσει στους 24 βαθμούς στα βόρεια και στους 25 με 26 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 27 April 1998 - 15:53:52 UTC