Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-04-22

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Μάχη χωρίς ελπίδα

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Κρανιδιώτης-Κυπριακό
  • [02] Βασιλική περιουσία
  • [03] Κύπρος-Τζογάνης
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Αναγκαστική προσγείωση Mirage
  • [05] Αθηνά Ωνάση
  • [06] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [07] Κόσοβο-Βομβαρδισμοί
  • [08] Αλβανία-Δημοτικές εκλογές
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Ρωσία-Κιριγένκο
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Πωλείται το Κολοσσαίο
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] ΔΕΚΟ-Ιδιωτικοποιήσεις
  • [12] Χρηματιστήριο
  • [13] Πλαστές βεβαιώσεις
  • [14] Ψαλίδι στις υπερωρίες
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [15] AIDS-Εμβόλια
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Μάχη χωρίς ελπίδα

    Last Updated: Wednesday, 22-Apr-98 18:45:38
    Μη αναστρέψιμη η κατάσταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και βαριά η ατμόσφαιρα στο θεραπευτήριο Υγεία.

    Μάχη χωρίς ελπίδα δίδεται για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως δήλωσε και στον Αntenna, ο εκ' των θεράποντων ιατρών του, Ευτύχιος Βορίδης.

    Την κατάσταση αποτύπωσε και το λακωνικό ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο ανέφερε ότι η κατάσταστη της υγείας του κ.Καραμανλή είναι εξαιρετικά κρίσιμη και εξακολουθεί να επιδεινώνεται προοδευτικά, ενώ για πρώτη φορά δεν περιείχε την φράση για το πότε θα εκδοθεί νεότερο ιατρικό δελτίο.

    Τα ζωτικά όργανα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως είπε ο κ.Βορίδης φθίνουν, ενώ οι νεφροί δεν λειτουργούν σχεδόν καθόλου. Πάμε πολύ άσχημα ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ.Βορίδη, ο οποίος τόνισε ότι τα όργανα έτσι όπως φθίνουν κάποια στιγμή θα σταματήσουν.

    Ο κ.Καραμανλής υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αιμοδιϋληση ενώ παρουσίασε και αρυθμίες.

    Στο Υγεία βρίσκονται τα αδέλφια του, Αχιλλέας και Αλέκος, ο οικονόμος του Θεόδωρος Χαριτόπουλος, ο Μιλτιάδης Εβερτ, ο Πέτρος Μολυβιάτης και γύρω στις 2.30 μετέβη ο Κώστας Καραμανλής, ενώ αποχώρησε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης. Το πρωϊ μετέβη και ο Γεώργιος Ράλλης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 22-Apr-98 19:17:24

    [01] Κρανιδιώτης-Κυπριακό

    Δεν τίθεται θέμα τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό δήλωσε σήμερα απο τη Λευκωσία ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γλαύκο Κληρίδη.

    Η προσπάθεια των Αμερικανών, είπε ο κ.Κρανιδιώτης είναι η επανάληψη του του διακοινοτικού διαλόγου μεταξύ των ηγετών των δύο πλευρών μέσα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

    Βάση της επιδιωκώμενης λύσης είπε ο Υφυπουργός, είναι η διζωνική δικοινοτική Ομοσπονδία.

    [02] Βασιλική περιουσία

    Η επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης δέχθηκε το αίτημα του τέως βασιλιά Κωνσταντινου για διεξαγωγή δίκης προκειμενου να κριθεί η τύχη της βασιλικής περιουσίας. Η επιτροπή δεν αναγνωρισε στον Κωνσταντινο την ονομασια με την οποια προσεφυγε δηλαδη, ως Βασιλευς των Ελληνων.

    Για μεγάλη νικη, που αφορά το ευρωπαικό δικαιο και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα εκανε λογο ο τεως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Προσθεσε, δε, οτι πριν απ' όλα ειναι Ελληνας και ότι αγαπά τη χώρα του, δεν έχει καμμία διένεξη με τον ελληνικό λαό, ούτε με το δημοκρατικό σύνταγμα και ότι ποτέ δεν επιδίωξε ειδικά προνόμια ή οφέλη".

    Η Ελληνική κυβερνηση εμμενει στις απόψεις της και οσον αφορα το θεμα των περιουσιακών στοιχειων και θα υποστηριζει αποτελεσματικά τις θεσεις της σε ολα τα σταδια της διαδικασίας σχολιασε, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιαννος Κρανιδιωτης.

    [03] Κύπρος-Τζογάνης

    Ο πτέραρχος Τζογάνης άρχισε τις επαφές του, με ημίωρη συνάντηση που είχε στις 12.30 με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε οτι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για διάφορα στρατιωτικά θέματα και αντάλλαξαν απόψεις.

    Είπε οτι ο Πρόεδρος Κληρίδης του εξέφρασε κάποιες απόψεις προσθέτοντας οτι πήρε κάποιες κατευθύνσεις που θα μεταφέρει στον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

    Πριν απο τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο πτέραρχος Τζογάνης κατέθεσε στεφάνι στον αδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 22-Apr-98 19:38:11

    [04] Αναγκαστική προσγείωση Mirage

    Αναγκαστική προσγείωση έκανε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ένα Μιράζ F-1, που παρουσίασε πρόβλημα στα υδραυλικά του συστήματα ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση πάνω από την περιοχή.

    Οι υπεύθυνοι το αεροδρομίου άπλωσαν το προστατευτικό δίχτυ για την αναγκαστική προσγείωση από την οποία ο πιλότος δεν έπαθε το παραμικρό ενώ το Μιράζ υπέστη μικρές υλικές ζημιές.

    [05] Αθηνά Ωνάση

    Εφεση άσκησε ο Τιερί Ρουσέλ κατά της απόφασης του Εισαγγελέα της Γενεύης να θέσει στο αρχείο την υπόθεση παρακολούθησης της Αθηνάς Ωνάση.

    Ουδέποτε απειλήθηκε η Αθηνά με απαγωγή από Ισραηλινούς πράκτορες αποφάνθηκε η Ελβετική Διακαιοσύνη .

    Η παρακολούθηση, όπως είχε δηλώσει ο κ.Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, είχε γίνει κατ' εντολή των υπευθύνων του Ιδρύματος για να διακριβωθεί η αυστηρότητα των μέτρων ασφαλείας της μικρής Αθηνάς.

    [06] Αστυνομικό δελτίο

    Ληστεία με λεία τρία εκατομμύρια δραχμές το μεσημέρι στο υποκατάστημα της τράπεζας Εργασίας στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι. Οι δράστες εξαφανίστηκαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

    Ληστεία έγινε και στο υποκατάστημα της Εθνικης του Αιγίνιου Πιεριας.

    Τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην Τράπεζα και αφού πυροβόλησαν στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα, απείλησαν τον ταμία, άρπαξαν ένα εκατομμύριο δρχ και διέφυγαν με αυτοκίνητο που περίμενε συνεργός τους.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 22-Apr-98 19:17:12

    [07] Κόσοβο-Βομβαρδισμοί

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλά σπίτια καταστράφηκαν χθες στην περιοχή της Ντρένιτσα στο Κοσσυφοπέδιο κατά τους βομβαρδισμούς πολλών χωριών της επαρχίας, από τις ειδικές δυνάμεις της σερβικής αστυνομιας, όπως ισχυρίζονται εκπρόσωποι της τοπικής αλβανικής κοινότητας.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο Μπέτα, επικαλούμενο το κέντρο πληροφόρησης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, στην Πρίστινα, για τον βομβαρδισμό των αλβανικών χωριών στην επαρχία χρησιμοποιήθηκαν από τους Σέρβους, βαρείς όλμοι, πυροβόλα και τεθωρακισμένα. Στις επιθέσεις αυτές έλαβαν μέρος, εκτός από τη σερβική αστυνομία και τον στρατό, και αρκετοί ένοπλοι σέρβοι πολίτες.

    [08] Αλβανία-Δημοτικές εκλογές

    Ο πρόεδρος Ρετζέπ Μεϊντάνι προκήρυξε πρόωρες δημοτικές εκλογές σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας για τις 21 Ιουνίου.

    Η ψηφοφορία θα γίνει για την εκλογή δημάρχων σε έξι πόλεις και προέδρων σε εννέα κοινότητες, επειδή οι προκάτοχοί τους εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κατά την διάρκεια των ταραχών του περασμένου χρόνου.

    Τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα σε κοινή ανακοίνωσή τους πρός τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη ζητούν να σταλούν παρατηρητές για την ψηφοφορία, την πρώτη μετά τις πρόωρες γενικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

    Οι τελευταίες δημοτικές εκλογές διεξήχθησαν στην Αλβανία τον Οκτώβριο του 1996. Στις εκλογές εκείνες, το Δημοκρατικό Κόμμα- που σήμερα είναι το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης- είχε κερδίσει περίπου το 90% των δήμων και κοινοτήτων.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 22-Apr-98 19:17:34

    [09] Ρωσία-Κιριγένκο

    Η Ανω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου απηύθυνε σήμερα έκκληση στη Δούμα (κάτω βουλή) να υποστηρίξει τον προταθέντα απο τον πρόεδρο Γέλτσιν για το αξίωμα του πρωθυπουργού παρά να ψηφίσει ουσιαστικά την διάλυσή της.

    Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (ανω βουλή), στο οποίο μετέχουν οι περιφερειακοί ηγέτες της Ρωσίας, σε απόφασή του τονίζει ότι θέλει η Δούμα να εγκρίνει τον Σεργκέϊ Κιριγένκο κατά την κρίσιμη ψηφοφορία της Παρασκευής προκειμένου να βοηθήσει με τον τρόπο αυτό στη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας.

    "Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ζητεί απο την κρατική Δούμα να επιλύσει το πρόβλημα διορίζοντας επικεφαλής της κυβέρνησης τον προταθέντα απο τον πρόεδρο και να διασφαλίσει την συνέχιση της λειτουργίας όλων των κρατικών θεσμών", υπογραμμίζεται στην απόφαση, η οποία συγκέντρωσε 111 θετικές ψήφους και δέκα αρνητικές. Εάν η Δούμα καταψηφίσει για τρίτη φορά την υποψηφιότητα του Κιργένκο, την Παρασκευή, τότε ο Γέλτσιν θα πρέπει να διαλύσει το σώμα και να προκηρύξει νέες εκλογές.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 22-Apr-98 19:38:28

    [10] Πωλείται το Κολοσσαίο

    Και την ώρα που στην Ελλάδα συζητάμε για τις αποκρατικοποιήσεις, εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων, στην Ιταλία προχωρούν ακόμη πιο πέρα και σε σημείο μάλιστα που προκαλεί σοκ.

    Πουλάμε το Κολοσσαίο; Ηταν η πρόταση-πρόκληση κορυφαίου οικονομολόγου και προέδρου της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών που συστήθηκε για να μελετήσει την πώληση της κρατικής ακίνητης περιουσίας. Η πρόταση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

    Η Ιταλία για να καλύψει τις δημοσιονομικές της ανάγκες θα πρέπει να βγάλει στο σφυρί τα καλύτερα μνημεία της; διερωτήθηκαν πολλοί.

    Αλλά, εάν η πρόταση του Βατσιάγκο για το Κολοσσαίο, τη Ρωμαϊκή Αγορά, την περίφημη Γκαλερία ντέλι Ουφίτσι της Φλωρεντίας, δεν είναι προς το παρόν παρά μόνο μια πρόκληση, για το επιβλητικό μουσολινικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα που στεγάζει το κεντρικό αθλητικό συγκρότημα της Ρώμης Φόρο Ιτάλικο, ενδέχεται σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

    Την ιδέα της ιδιωτικοποίησης των μνημείων ακολουθεί ένας μακρύς κατάλογος απο αξιόλογα, αλλά και πολύτιμα απο πλευράς πολιτιστικής κληρονομιάς, δημόσια οικοδομήματα - απο παλιούς στρατώνες μέχρι πρώην φυλακές, μουσεία και γκαλερί. Η πώληση τέτοιων μνημείων θα έδινε κάτι παραπάνω απο "οξυγόνο" στα κρατικά ταμεία.

    Είναι γεγονός ότι η διαχείριση απο ιδιώτες πολλών παραμελημένων απο το κράτος αρχαίων οικοδομημάτων θα μπορούσε να αποφέρει αρκετά έσοδα στα δημόσια ιταλικά ταμεία. Το πρόβλημα της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μεγίστης σημασίας, όπως τόνισε ο κ. Βατσιάγκο, και συχνά οι ιδιώτες είναι οι καταλληλότεροι για την αξιοποίηση αρχαίων μεγάρων, μουσείων και εγκαταστάσεων.

    Κατηγορηματικά αντίθετος στην πώληση του Κολοσσαίου, είναι ο υπουργός Πολιτισμού, Βάλτερ Βελτρόνι. "Ούτε καν να το συζητάμε- τόνισε - θα ήταν σαν να πουλιόνταν οι Πυραμίδες σε μια εταιρία πετρελαίου. Εξάλλου, απο το περασμένο φθινόπωρο που ισχύει εισιτήριο εισόδου, το Κολοσσαίο αποδίδει στο κράτος 1 δισ. 700 εκατ. λιρέτες το μήνα".

    "Ας μην ανησυχεί ο υπουργός", απάντησε από την πλευρά του ο κ. Βατσιάγκο, δηλώνοντας ότι το Κολοσσαίο ήταν απλά μια πρόκληση για να κινήσει το θέμα της εκμετάλλευσης μνημείων που στα ``χέρια`` του κράτους δεν αποδίδουν, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να καταστούν πηγή κρατικών εσόδων με ιδιωτική διαχείριση.

    "Γιατί να μην τα ενοικιάσουμε;" πρότεινε ο βουλευτής και ιστορικός τέχνης, Βιτόριο Σγκάρμπι. Και οι γνώμες δεν σταματούν εδώ.

    Ευτυχώς, εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε αρχίσει ακόμη να συζητάμε για ιδιωτικοποίηση του Παρθενώνα.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 22-Apr-98 18:43:59

    [11] ΔΕΚΟ-Ιδιωτικοποιήσεις

    Οριστικοποιείται σήμερα και αύριο το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρμοδίους υπουργούς, ενώ το πρόγραμμα εξυγίανσης των ΔΕΚΟ μπαίνει στο μικροσκόπιο των ελέγχων από τους εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ που βρίσκονται στην Αθήνα.

    Στις συναντήσεις του Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου και τον διοικητή της Εμπορικής τίθεται επί τάπητος η ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, ενώ στη συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη η κατάσταση στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

    Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αναστάτωση με τις πτήσεις, αφού οι πιλότοι αρνούνται να εργασθούν πέραν του ωραρίου, ενώ η διοίκηση απειλεί να σταματήσει τα ζημιογόνα δρομολόγια. Και μέσα σ'αυτό το κλίμα η πρωϊνή πτήση για τα Χανιά καθυστέρησε και το αεροσκάφος της Ολυμπιακής επέστρεψε στο αεροδρόμιο λίγο μετά την απογείωση, ύστερα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.

    [12] Χρηματιστήριο

    Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσίασε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή άνοδο ρεκόρ του 7,32%.

    Ετσι σήμερα ο γενικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,17 στη ή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.623,39 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 121 δισεκατομμύρια 034 εκατομμύρια δραχμές.

    [13] Πλαστές βεβαιώσεις

    Φορολογικές δηλώσεις που περιείχαν πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών ώστε να εισπράτεται μεγάλη επιστροφή φόρου ανακάλυψαν στην Θεσσαλονίκη οι εφοριακοί.

    Οι δηλώσεις που βρέθηκαν στην 4η Δ.Ο.Υ Θεσσαλονίκης είχαν όλες επιστροφή φόρου περίπου 250 χιλιάδες δραχμές.

    [14] Ψαλίδι στις υπερωρίες

    Ανοίγει ο δρόμος για ψαλίδι στις υπερωρίες

    Το δεύτερο τμήμα του Αρείου Πάγου, έκρινε ότι ο υπολογισμός των υπερωριων πρέπει να γίνεται με βάση τις τακτικές αποδοχές , χωρίς τις προσαυξήσεις.

    Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 22-Apr-98 19:17:56

    [15] AIDS-Εμβόλια

    Ο συνδυασμός δύο εμβολίων που εμπεριέχουν έναν αβλαβή ιό μιας μορφής ανεμοβλογιάς και στοιχεία που έχουν τροποποιηθεί γενετικά της εξωτερικής μορφής του ιού HIV παρουσίασε ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη διάρκεια των προκαταρκτικών δοκιμών, επισημαίνει αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο τεύχος Μαϊου της "Επιθεώρησης για τις Λοιμώδεις Νόσους".

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής πειράματα από την ερευνητική ομάδα της γιατρού Μέρι Λου Κλέμανς-Μαν του πανεπιστημίου Τζον

    Χόπκινς της Βαλτιμόρης στο Μέριλαντ, τα δύο συνδυασμένα εμβόλια παρήγαγαν αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του ιού του AIDS αρκετά πιο σημαντική απ'όταν χορηγούνταν τα δύο εμβόλια χωριστά.

    Ο συνδυασμός αυτός επέτρεψε την παραγωγή ειδικών αντισωμάτων στον ιό HIV αλλά και σημαντικές ποσότητες λεμφοκυττάρων Τ-8, μια ποικιλία λευκών αιμοσφαιρίων που καταστρέφει τα κύτταρα που έχουν ήδη προσβληθεί από τον ιό.

    "Τα αποτελέσματα των δοκιμών που έγιναν σε 131 άτομα με μικρό κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό, μας έπεισαν ότι πρέπει να συνεχίσουμε τους συνδυασμούς των δύο εμβολίων", τονίζει η γιατρός Κλέμανς-Μαν.

    "Αντίθετα με τ'άλλα εμβόλια που έχουν έως τώρα παρασκευαστεί από ουδετεροποιημένους ιούς, αυτό είναι ακίνδυνο. Νομίζουμε ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια θα είναι ασφαλή", υπογραμμίζει η συντάκτης της μελέτης.

    Νέες δοκιμές έχουν ήδη αρχίσει με παραλλαγές αυτού του συνδυασμού εμβολίων, κυρίως σε άτομα που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό HIV.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 22-Apr-98 18:45:03
    Καλοκαιρία την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στη Βόρεια Ελλάδα και υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών στα Βορειο-ανατολικά κυρίως το απόγευμα.

    Για την Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εώς 23 βαθμούς Κελσίου.

    Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην πόλη από 10 εώς 22 βαθμούς Κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Wednesday, 22-Apr-98 18:44:49

    Μέχρι την Παρασκευή εκτός απο τη Βορειοανατολική Ελλάδα, που ίσως βρέξει και πάλι για λιγο το απόγευμα, στην υπόλοιπη χωρα θα υπάρχει αραιή συννεφιά που κατά διαστήματα στα Νοτια θα είναι πιο πυκνή.

    Οι άνεμοι στα Δυτικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί μέτριοι μεχρι ισχυροι και στην υπόλοιπη χώρα από βορειες διευθύνσεις με την ιδια ένταση, δηλαδή γύρω στα 5 με 6 μποφώρ, ενισχυόμενοι λιγο την Παρασκευή.

    Οσο για τη θερμοκρασία δεν αλλάζει και θα κυμαίνεται στα Βορεια από 6 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 8 μέχρι 24 και στις νησιωτικές περιοχες απο 12 μέχρι 23 βαθμους Κελσίου.

    Το Σάββατο στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα υπάρχει τοπική συννεφιά. Στην υπόλοιπη χώρα τα σύννεφα θα είναι περισσότερα και θα βρέξει στις νότιες νησιωτικές περιοχές ενώ στην Κρήτη πρόσκαιρα ίσως εκδηλωθεί και καταιγίδα.

    Οι άνεμοι στα Δυτικά θα πνέουν από Ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφωρ και στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στα νότια πελάγη πιθανόν και 8 μποφώρ.

    Η θερμοκρασία πέφτει λίγο κυρίως στα Ανατολικά και Νότια και θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 20 με 21 στα Βόρεια και στους 22 με 23 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 22 April 1998 - 16:51:30 UTC