Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-04-16

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Η μεγάλη φυγή

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σταθερή η κατάσταση του Καραμανλή
  • [02] Συστάσεις στις Τουρκικές απειλές
  • [03] Εκκλησία: Μάχη για την Διαδοχή
  • [Γ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [04] Βοσνία-Κάρατζιτς
  • [05] Τσιλέρ-Πρόωρες εκλογές
  • [Δ] Πολιτική - Διεθνή

  • [06] Ρωσία-Κιριγένκο
  • [07] Ιρλανδία-Δημοσκόπηση
  • [Ε] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [08] Ελεγχοι στην αγορά
  • [09] Μείωση στις τιμές των καυσίμων
  • [10] Πλήγμα στον τουρισμό από την Ολυμπιακή
  • [11] Χρηματιστήριο
  • [ΣΤ] Υγεία - Ειδήσεις

  • [12] Καρκίνος-Μαστογραφία
  • [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Η μεγάλη φυγή

    Last Updated: Thursday, 16-Apr-98 16:31:21
    Στο δρόμο της μεγάλης φυγής, από σήμερα, οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων.

    Επι ποδός η Τροχαία, με παραχωρησεις επιπλέον λωρίδων κυκλοφορίας και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα.

    Στα διόδια θα μοιράζονται χάρτες με τα επικίνδυνα σημεία των δρόμων, οι τροχονόμοι θα δίνουν πληροφορίες από 15 περίπτερα στις εθνικές οδούς.

    Ηδη, από το πρωί παραχωρήθηκε μία επίπλέον λωρίδα κυκλοφορίας από το 10ο εώς το 27ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Κορίνθου. Παρέμβασεις της τροχαίας και σε βασικούς κόμβους της Αθηνών-Λαμίας.

    Απο τις 14.00μμ εώς τις 21.00μμ απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών πάνω από ενάμισυ τόνο, στις εθνικές οδούς.

    Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση και στα λιμάνια και τους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων γι'αυτό και έχουν προγραμματιστεί επιπλέον δρομολόγια.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 16-Apr-98 17:47:56

    [01] Σταθερή η κατάσταση του Καραμανλή

    Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    Το πρωϊ ο κ.Καραμανλής παρουσίασε, όπως αναφέρθηκε και στο ιατρικί ανακοινωθέν, παροδική αύξηση της θερμοκρασίας του η οποία και αντιμετωπίσθηκε. Ομως οι θεράποντες ιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο μίας νέας λοίμωξης.

    Στο ιατρικό δελτίο η κατάσταση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζεται ως σοβαρή αλλά γενικά σταθερή.

    Ομως δεν μπορεί να γίνει χρονική πρόβλεψη για το πότε θα αποσυνδεθεί από το μηχάνημα υποστήριξης της αναπνευστικής του λειτουργίας.

    [02] Συστάσεις στις Τουρκικές απειλές

    Αυστηρές συστάσεις του Στέητ Ντηπάρτμεντ προς την Τουρκία να σταματήσει τις απειλές για τους πυραύλους S-300. Ο εκπρόσωπος Τζεϊμς Ρούμπιν κάλεσε την Αγκυρα να προωθήσει τις θέσεις της με πολιτικά μέσα.

    Επανέλαβε, πάντως, για άλλη μία φορά την αντίθεση των ΗΠΑ στην εισαγωγή των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων στο νησί.

    [03] Εκκλησία: Μάχη για την Διαδοχή

    Κορυφώνεται η διαδοχολογία για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, λίγες ημέρες πριν ανοίξει η κάλπη για την ανάδειξη του νέου προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Σήμερα, δύο εκ' των ιεραρχών ανακοίνωσαν και εγγράφως την υποψηφιότητά τους, ενώ μέρα με τη μέρα στην κούρσα της διαδοχής ακούγονται και νέα ονόματα.

    [Γ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Thursday, 16-Apr-98 17:47:43

    [04] Βοσνία-Κάρατζιτς

    Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη, ζει τώρα κοντά στο Βίζεγκραντ, στο ανατολικό τμήμα της Σερβικής Δημοκρατίας, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

    Η εφημερίδα "Ντβέβνι Αραζ" του Σαράγεβο, επικαλούμενη "καλά πληροφορημένες πηγές", γράφει ότι ο Κάρατζιτς ζει σε ένα σπίτι έξω από το Βίζεγκραντ. "Εκεί, κοντά στο χωριό Μπιγέλα Μπρντα, φυλάσσεται από μερικές δεκάδες σωματοφύλακες", προσθέτει η εφημερίδα.

    Σύμφωνα με την "Ντβέβνι Αραζ", η οποία πρόσκειται στο κυβερνών μουσουλμανικό κόμμα SDA, ο Κάρατζιτς σπάνια βγαίνει από το σπίτι του.

    "Γράφει συνεχώς, κατά πάσα πιθανότητα απομνημονεύματα και στρατηγικές για τη (μελλοντική) υπεράσπισή του ενώπιον του δικαστηρίου του ΟΗΕ", γράφει η εφημερίδα.

    Ο Μπόζινταρ Βουτσούρεβιτς, δήμαρχος την εποχή του πολέμου της ανατολικής βοσνιακής πόλης Τρεμπίνιε, εφέρετο σε χθεσινά δημοσιεύματα να δηλώνει ότι "23.000 άνδρες του σερβικού σώματος στρατού στην Ερζεγοβίνη" είναι έτοιμοι να προστατεύσουν τον πρώην ηγέτη τους από τη σύλληψη.

    Η σύζυγος του Κάρατζιτς είχε δηλώσει το περασμένο Σάββατο ότι ο Κάρατζιτς δεν πρόκειται να παραδοθεί για να δικαστεί. Ο Κάρατζιτς θα αντισταθεί σε οποιαδήποτε απόπειρα σύλληψης ή "παράνομης απαγωγής" του, δήλωσε η Λιλιάνα Ζέλεν-Κάρατζιτς. Αν προσαχθεί στη Χάγη παρά τη θέλησή του, πρόσθεσε, δεν θα αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου.

    [05] Τσιλέρ-Πρόωρες εκλογές

    Η πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ απείλησε σήμερα την κυβέρνηση μειοψήφιας του Μεσούτ Γιλμάζ με κατάθεση πρότασης μομφής για πρόωρες εκλογές, μόλις λίγες ώρες πριν το κοινοβούλιο αποφασίσει για την παραπομπή της στο Ανώτατο Δικαστήριο με την κατηγορία της διαφθοράς.

    Το Κόμμα του Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ θα ζητήσει από την Εθνοσυνέλευση τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και την ανατροπή του συντηρητικού της αντιπάλου Μεσούτ Γιλμάζ.

    "Το θεωρήσαμε απαραίτητο... να προετοιμάσουμε χωρίς καθυστέρηση μια πρόταση για πρόωρες εκλογές", δήλωσε η Τσιλέρ σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση της ηγεσίας του κόμματος του Ορθού Δρόμου.

    Η δήλωση της κας Τσιλέρ για κατάθεση πρότασης μομφής είναι η πρώτη συγκεκριμένη κίνηση πίεσης προς την κατεύθυνση των πρόωρων εκλογών, οι οποίες κανονικά έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2000.

    Λίγο νωρίτερα όμως, ο Γιλμάζ εξασφάλισε την υποστήριξη του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ντενίζ Μπαϊκάλ, η οποία θα κρατήσει εν ζωή τον παρόντα κυβερνητικό συνασπισμό.

    Στο μεταξύ, οι βουλευτές άρχισαν να συγκεντρώνονται για την ψηφοφορία που θα γίνει σήμερα, έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης, για το αν θα συστήσουν επιτροπή που θα αποφασίσει κατόπιν ερεύνης αν θα παραπέμψει την Τσιλέρ στο Ανώτατο Δικαστήριο.

    Η Τσιλέρ και ο σύζυγός της κατηγορούνται ότι πλούτισαν παράνομα, στο διάστημα που αυτή είχε την πρωθυπουργία.

    Το τουρκικό κοινοβούλιο απέρριψε την ίδια κατηγορία κατά της Τσιλέρ όταν η τελευταία ήταν στην κυβέρνηση, αλλά αυτή τη φορά οι επικριτές της εκτιμάται ότι αποτελούν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

    Τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το κόμμα του Μπαϊκάλ και ορισμένα από τα κόμματα της ισλαμικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν εναντίον της Τσιλέρ στη σημερινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

    Στην περίπτωση που η Τσιλέρ παραπεμφθεί, δεν θα έχει δικαίωμα να ηγηθεί του κόμματός της στις προσεχείς εκλογές.

    [Δ] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 16-Apr-98 17:48:07

    [06] Ρωσία-Κιριγένκο

    Ο προσωρινός πρωθυπουργός της Ρωσίας, Σεργκέι Κιριγένκο πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με βουλευτές της αντιπολίτευσης, παραμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Δούμα για την επικύρωση του διορισμού του από τον πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του σώματος Γκενάντι Σελεζνιόφ.

    Ο Κιριγένκο θα μεταβεί στη Δούμα για μία συνάντηση με

    βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος, της σημαντικότερης σε κοινοβουλευτική δύναμη ομάδας, καθώς και άλλων δύο μικρότερων ομάδων της Αριστεράς, του Αγροτικού Κόμματος και της Εξουσίας στο Λαό.

    Οι Κομμουνιστές εξέφρασαν χθες την αντίθεσή τους στον προστατευόμενο του προέδρου Γέλτσιν, προειδοποιώντας ότι θα τον καταψηφίσουν κατά την αυριανή, δεύτερη διαδοχικά ψηφοφορία.

    Η υποψηφιότητα του Κιριγένκο είχε απορριφθεί κατά την πρώτη ψηφοφορία πριν από μία εβδομάδα, συγκεντρώνοντας μόλις 143 ψήφους έναντι των 226 που απαιτούνται για την επικύρωσή της.

    Σε περίπτωση που η υποψηφιότητα απορριφθεί σε τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες, ο πρόεδρος υποχρεούται από το Σύνταγμα να διαλύσει την Βουλή και να προκηρύξει νέες εκλογές.

    [07] Ιρλανδία-Δημοσκόπηση

    Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της ειρηνευτικής συμφωνίας για τη Βόρεια Ιρλανδία στο δημοψήφισμα της 22-ας Μαίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα.

    Το 73% των ψηφοφόρων στη Βόρεια Ιρλανδία δηλώνει οτι θα ψηφίσει "Ναί" στο δημοψήφισμα, αναφέρει η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν. Στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας το ποσοστό αυτών που θα ψηφίσουν υπέρ της υιοθέτησης και της εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας φθάνει το 61% αναφέρει η Γκάρντιαν που διενήργησε τη δημοσκόπηση σε συνεργασία με την εφημερίδα Αιρις Τάιμς του Δουβλίνου. Τέλος, στη Μεγάλη Βρετανία το 81% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας.

    Η σφυγμομέτρηση των ινστιτούτων MRBI, ICM και Harris δείχνει οτι το 56% των Βορειοιρλανδών πιστεύει οτι η ειρηνευτική συμφωνία έχει "λογικές εως και μεγάλες" πιθανότητες να βοηθήσει στην εγκαθίδρυση μιας διαρκούς ειρήνης, μετά απο 29 χρόνια αιματηρών συγκρούσεων που στοίχισαν τη ζωή 3.200 ανθρώπων. Ομως ένα σημαντικό ποσοστό 25% εκφράζει την επιφυλακτικότητα του οτι η ειρήνη δεν θα διαρκέσει, ενω ένα 17% των ερωτηθέντων πιστεύει οτι είναι απίθανο η συμφωνία να οδηγήσει στην ειρήνευση στην περιοχή.

    Οι Καθολικοί δηλώνουν πιό αισιόδοξοι απο τους Προτεστάντες,καθώς το 64% δήλωσε οτι πιστεύει σε μια διαρκή ειρήνη έναντι μόνο 44% των Προτεσταντών.

    Η σφυγομέτρηση έγινε απο τις 11 μέχρι τις 14 Απριλίου.

    [Ε] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 16-Apr-98 16:57:16

    [08] Ελεγχοι στην αγορά

    Ελενχοι από αγορανομιί και ΣΔΟΕ για ακατάλληλα προιόντα και αισχροκέρδεια στην αγορά.

    Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο Κωνσταντίνος Μητράκος, ο οποίος διοχετεύε στην αγορά νοθευμένο μέλι.

    Σε έλεγχο που έγινε σε παράνομο συσκευαστήριο που διατηρούσε στην Ηλιούπολη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώμιση τόννοι μέλι που είχε αναμιχθεί σε μεγαλύτερο από 85% με σιρόπι γλυκόζης.

    Επίσης σε έλεγχο της αγαρονομίας εντοπίστηκε παράνομο σφαγείο στον Ασπρόπυργο.

    Οι δύο ιδιοκτήτες Γιώργος Ρήγος και Ιωάννης Λεγάκης προέβαιναν στη σφαγή εκατό προβάτων χωρίς να έχουν λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής.

    Αυξημένη η κίνηση πάντως σήμερα στην κεντρική αγορά της Αθήνας.

    Σύμφωνα όμως με τους καταστηματάρχες οι καταναλωτές βλέπουν αλλά δεν αγοράζουν. Τα προιόντα πάντως είναι σε επάρκεια και οι τιμές σε κανονικά επίπεδα.

    [09] Μείωση στις τιμές των καυσίμων

    Φθηνότερα πωλούνται από τα μεσάνυχτα τα καυσιμα. Η τιμή της βενζίνης μειώθηκε κατά 70 λεπτά το λίτρο, κατά 60 λεπτά η τιμή του πετρελαίου κίνησης και κατά μισή δραχμή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

    Η κυβέρνηση, διέψευσε πληροφορίες για επιβολή φόρου στα καύσιμα προκειμένου να καλυφθούν τα ελλειματα των αστικών συγκοινωνιών.

    [10] Πλήγμα στον τουρισμό από την Ολυμπιακή

    Σοβαρό πλήγμα δέχεται και ο τουρισμός από τα "ραγισμένα φτερά" της Ολυμπιακής. Ανησυχία για την τουριστική χρονιά εκφράζουν ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες.

    Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους επιβάτες της Ολυμπιακής και σήμερα, με πέντε ακυρώσεις πτήσεων και τρεις συγχωνεύσεις.

    Συγκεκριμένα θα ακυρωθούν οι πτήσεις προς Μόσχα, Λάρνακα, Κωνσταντινούπολη, Κοπενχάγη και Καβάλα. Θα συγωνευθούν οι πτήσεις Μαδρίτη-Βαρκελώνη, Ζυρίχη- Γενεύη και Βιέννη- Βουδαπέστη.

    [11] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 4,67 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2448,55 μονάδες. Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 126 δισεκατομμύρια 575 εκατομμύρια δραχμές.

    [ΣΤ] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 16-Apr-98 17:48:24

    [12] Καρκίνος-Μαστογραφία

    Οι γυναίκες που κάνουν την καθιερωμένη ετήσια μαστογραφία για μια περίοδο 10 τουλάχιστον ετών αντιμετωπίζουν την πιθανότητα κατά 49% να τους διαγνωστεί κατά λάθος νεοπλασία, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Ουάσινγκτον Ποστ".

    Περίπου το 1/3 των Αμερικανίδων που υποβάλλονται τακτικά σε μαστογραφία μπορεί να λάβουν τουλάχιστον μια λανθασμένη διάγνωση, γράφει σήμερα η Ουάσινγκτον Ποστ, επικαλούμενη τη νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων.

    Για κάθε 100 δολάρια που στοιχίζει η μαστογραφία, άλλα 33 δολάρια δαπανώνται σε επαναληπτικές εξετάσεις ώστε η μια που έχει βγει θετική ν'αποδειχτεί αρνητική στη νεοπλασία.

    Το συμπέρασμα που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα στην "Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας" επισημαίνει ότι σε κάθε 10 μαστογραφίες που μια γυναίκα κάνει προληπτικά, υπάρχει πιθανότητα σε ποσοστό 49% μια από αυτές να προκαλεί ανησυχίες ενώ δεν διαφαίνεται όγκος.

    Το ποσοστό της συχνότητας των λανθασμένων διαγνώσεων που βγαίνουν θετικές, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, ήταν διπλάσιο από αυτό που πιστευόταν παλιότερα. Αυτό σημαίνει ότι 16 εκατομμύρια Αμερικανίδες το χρόνο υφίστανται ταλαιπωρίες από μια λανθασμένη εκτίμηση στη μαστογραφία.

    "Σε μία περίοδο δέκα χρόνων, το 1/3 των γυναικών που έκαναν προληπτικά μαστογραφία πήραν λάθος αποτέλεσμα, το οποίο απαιτούσε περαιτέρω έλεγχο και αξιολόγηση, ακόμη κι αν δεν φαινόταν όγκος στο μαστό", δήλωσε η ομάδα της δρ. Τζόαν Ελμορ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ.

    Οι ερευνητές κατέληξαν ότι χρειάζονται πιο αξιόπιστες μέθοδοι για να ανιχνευτεί ο καρκίνος του μαστού. Οι γιατροί πρέπει να ενημερώνουν τις γυναίκες για την πιθανότητα ενός λανθασμένου αποτελέσματος που δείχνει θετικό στον καρκίνο.

    Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία εκτιμά ότι σε 179.000 γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες θα διαγνωστεί καρκίνος του μαστού το 1998. Η ασθένεια αυτή είναι αιτία θανάτου για τουλάχιστον 40.000 γυναίκες κάθε χρόνο.

    Η δρ. Ελμορ και οι συνεργάτες της μελέτησαν στοιχεία από 2.400 ασθενείς ηλικίας 40 έως 69 ετών που έκαναν μαστογραφίες επί 10 χρόνια στο ιατρικό κέντρο παρακολούθησης Χάρβαρντ-Πίλγκριμ

    στη Βοστώνη.

    Ενας τρόπος να μειωθεί η ψυχολογική επίδραση από μια ύποπτη μαστογραφία είναι οι ακτινολόγοι να διαβάζουν την ακτινογραφία και αμέσως να κάνουν επαναληπτική εξέταση σε οτιδήποτε φαίνεται ανησυχητικό. Αυτή η διαδικασία μπορεί να απαλλάξει τις γυναίκες από την αγωνιώδη αναμονή μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο γιατρό.

    Στο 20% περίπου των γυναικών χωρίς καρκίνο έχει γίνει βιοψία στο πλαίσιο της επαναληπτικής εξέτασης.

    [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Thursday, 16-Apr-98 16:02:07
    Λίγα σύννεφα που κατα τόπους θα πυκνώσουν και θα φέρουν πρόσκαιρη βροχή, προβλέπει για την Μ.Παρασκευή η μετεωρολογική υπηρεσία. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μιρκή ενίσχυση στα δυτικά και νότια πελάγη.

    Στην Αττική προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί μέχρι μέτριοι - Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου

    Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς κελσίου

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Thursday, 16-Apr-98 16:01:56
    Δεν αλλάζει αισθητά και το επόμενο 24ωρο ο καιρός. Ωστόσο από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και τη Δευτέα του Πάσχα γίνεται άστατος, που σημαίνει ότι θα υπάρχουν διαστήματα με ήλιο, αλλά και σποραδικές βροχές, κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια, οι οποίες συνήθως εκδηλώνονται αυτή την εποχή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

    Το Μεγάλο Σάββατο στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, αλλά και διαστήματα με ήλιο.

    Οι άνεμοι Δυτικοί 5 με 6 και κατά τόπους στα πελάγη 7 μποφώρ και η θερμοκρασία πέφτει λιγο και θα πλησιάσει στα Βόρεια στους 21 βαθμούς και στους 23 με 24 στην υπόλοιπη χώρα.

    Αστατος θα ειναι ο καιρός την Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα, αλλά οι βροχές θα περιορίζονται στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία.

    Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφώρ με μικρή εξασθένηση τη Δευτέρα και η θερμοκρασία πέφτει ακομη λίγο και θα πλησιάσει στους 19 με 20 βαθμούς στα Βόρεια και στους 22 με 23 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 16 April 1998 - 15:07:53 UTC