Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-04-01

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Επείγον και όχι κατεπείγον το νομοσχέδιο

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Ε.Ε-ώρες υπό ένταξη
  • [02] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Γέλτσιν
  • [03] Νέο κόμμα ιδρύει ο Αβραμόπουλος
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Ενιαία λίστα φαρμάκων
  • [05] Εκρήξεις
  • [06] Γλυφάδα-Καταστροφές απ΄τη θεομηνία
  • [07] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Γιουγκοσλαβία-Εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Δουμά-Κιριγένκο
  • [10] Κίνα-Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [11] Φονική καραμπόλα
  • [12] Πέρασμα Τζουγιόνγκ
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [13] Πληθωρισμός-Δημόσιο χρέος
  • [14] Αυξήσεις στις τιμές προϊόντων
  • [15] Εισιτήρια πλοίων
  • [16] Χρηματιστήριο
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Επείγον και όχι κατεπείγον το νομοσχέδιο

    Last Updated: Wednesday, 01-Apr-98 18:35:19
    Υπαναχώρησε η κυβέρνηση από την αποφασή της να ψηφίσει με συνοπτικές διαδικασίες στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ολυμπιακή.

    Μετά από εντονότατο παρασκήνιο στη Βουλή και την κυβέρνηση ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης δέχθηκε να αλλάξει η διαδικασία συζήτησης από κατεπείγουσα σε επείγουσα. Αυτό σημαίνει ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί δύο μέρες στην επιτροπή και τρείς στην Ολομέλεια και η ψήφιση του θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη.

    Για την ψηφοφορία η κυβέρνηση έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας ενώ ο κ.Ρέππας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για οριακές αλλαγές.

    Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην κοινοβουλευτική επιτροπή θα συνεχιστεί το απόγευμα και έχουν κληθεί η ΓΣΕΕ, η ΟΣΠΑ, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής και άλλοι.

    Το θέμα Ολυμπιακή θα συζητηθεί στην κοινή συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας στις 19.30μμ.

    Η νέα εξέλιξη άλλαξε και τα δεδομένα. Η 24ωρη για αύριο απεργία της Ολυμπιακής αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα και για την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

    Σήμερα έξω από τη Βουλή συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι της Ολυμπιακής.

    Έπίσης θα αναβληθούν λόγω έλλειψης προσωπικού επτά πτήσεις του εσωτερικού και εννέα του εξωτερικού.

    Σε ένδειξη συμπαράστασης η ΓΣΕΕ εξήγγειλε για αύριο στάση εργασίας στις αστικές συγκοινωνίες και τις ΔΕΚΟ από τις 17.00μμ εώς τις 20.00μμ.

    48ωρη απεργία έχει εξαγγείλει για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη η Ομοσπονδία υπαλλήλων στα Λιμάνια.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 01-Apr-98 18:22:21

    [01] Ε.Ε-ώρες υπό ένταξη

    Στις Βρυξέλλες, ολοκληρωθηκε η εναρκτήρια συνεδρίαση των ενταξιακών διαπραγματευσεων της Κύπρου. Το επόμενο ραντεβού ορίσθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή.

    Ο Θόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις ώς τη μόνη θετική εξέλιξη στην Κύπρο από τότε που έγινε η εισβολή. Ο Κύπριος ομολογός του επανέλαβε την πρόσκληση Κληρίδη για συμμετοχή και των τουρκοκυπρίων στην ενταξιακή πορεία.

    Στην Αγκυρα, το συμβούλιο σύνδεσης Τουρκίας-Τουρκοκυρπίων αποφάσισε να μην δεχθεί τα νομικά, πολιτικά και οικονομικά αποτελέσματα που θα δημιουργήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

    Για περιφρόνηση προς τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη διεθνή έννομη τάξη έκανε λόγο ο Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας ότι είναι αδιέξοδος ο δρόμος που επέλεξε η Αγκυρα.

    [02] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Γέλτσιν

    Για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος παράδοσης των πυραύλων S-300 στην Κύπρο, δεσμεύθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γιέλτσιν κατά τη συνάντησή του στη Μόσχα, με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

    [03] Νέο κόμμα ιδρύει ο Αβραμόπουλος

    Ευτυχώς που υπάρχει το χιούμορ και μέσα από αυτό βλέπει κάποιος σοβαρά τη ζωή, ήταν η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων, στο πρωταπριλιάτικο ψέμμα εφημερίδας που τον έφερε να εξαγγέλει αύριο τη δημιουργία νέου κόμματος.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 01-Apr-98 18:21:30

    [04] Ενιαία λίστα φαρμάκων

    Ταλαιπωρία για χιλιάδες ασθενείς καθώς στα φαρμακεία παρατηρούνται ελλείψεις σε βασικά φάρμακα ενώ δεν έχει διανεμηθεί σε όλους τους γιατρούς και φαρμακοποιούς η ενιαία λίστα φαρμάκων η εφαρμογή της οποίας αρχίζει από σήμερα.

    Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Δημήτρης Βαγιονάς δήλωσε ότι οι πρώτες ελλείψεις παρατηρήθηκαν μετά την υποτίμηση και είναι σε παιδικά εμβόλια, φάρμακα για την οστεοπόρωση και αντι-υπερτασικά.

    Προέβλεψε μάλιστα ότι στο επόμενο τρίμηνο η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αυξήσει την τιμή των φαρμάκων από 5 εώς 10 %.

    Ο κ.Βαγιονάς ανέφερε ακόμη ότι στην Ευρωπαική Ενωση ισχύει διευρυμένη λίστα φαρμάκων που έχει περάσει από την Κομισιόν και θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί και η χώρα μας.

    Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα με τη λίστα δήλωσε ο ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκος Φαρμάκης.

    [05] Εκρήξεις

    Δύο ταυτόχρονες εκρήξεις από δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια, σημειώθηκαν λίγο πριν τις 17.00μμ στο γραφείο του υφυπουργού εργασίας Χρήστου Πρωτόπαππα.

    Τους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς τοποθέτησαν άγνωστοι στον 3ο και 6ο όροφο της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Σίνα 14 και που είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να εγκλωβιστούν 3 άτομα τα οποία απεγκλώβησε η πυροσβεστιήη υπηρεσία η οποία έφθασε έγκαιρα στο σημείο της έκρηξης και έτσι οι ζημιές που σημειώθηκαν ήταν μικρές αφού η φωτιά κατασβέστηκε αμέσως.

    [06] Γλυφάδα-Καταστροφές απ΄τη θεομηνία (31/03/98)

    Γυρω στα δυομιση χιλιαδες αιωνοβια δενδρα τσακισε η θεομηνια στη Γλυφαδα.

    Επισκεπτόμενος το Γκόλφ της Γλυφαδας,ο Δημαρχος Αθηναιων και Προεδρος της ΚΕΔΚΕ, εξηγγειλε οτι συντομα θα συσταθει επιτροπη Ειδικών και θ'άρχισει η δενδροφυτευση της περιοχης.

    [07] Αστυνομικό δελτίο (31/03/98)

    Περίπου 40 εκατομμυρια εκτιμαται οτι αρπαξαν τρεις ενοπλοι κουκουλοφοροι στις 7 και μιση το πρωι απο χρηματαποστολη των ΕΛΤΑ εξω απο την Σπαρτη.

    Οι τρεις ληστες με αυτοματα γαζωσαν το μισθωμενο απο τα ΕΛΤΑ αυτοκινητο εξω απο το χωριό Ποταμιά, ακινητοποιησαν τον οδηγο και τη συνοδηγό και αρπαξαν οκτω σακκους με τα χρηματα που προορίζονταν για μισθοδοσια και συνταξεις.

    Τη Νασιοναλε Νεδερλαντεν εβαλαν φαινεται στοχο τρεις ληστες που με την απειλη πιστολιου στις 11.30 αναγκασαν την Ταμια της Εταιρειας στο Παλαιο Φαληρο, να τους παραδωσει 136 χιλιαδες δραχμες και εξαφανιστηκαν με κλεμμενο αυτοκινητο.

    Οι ιδιοι μια ωρα αργοτερα ληστευσαν και τα γραφεια της ιδιας εταιρειας στην οδο Γρηγοριου Λαμπρακη στη Γλυφαδα. Αρπαξαν 30.000 δραχμες, μια επιταγη 120.000 και διεφυγαν με το ίδιο αυτοκίνητο.

    Στον ανακριτή οδηγηθηκε η Μαρία Ευαγγελινίδη. Κατηγορείται για αποπειρα ληστείας με ψευτικο πιστολι σε βάρος οδηγού ταξί.

    Η Ευαγγελινιδη υποστηρίζει οτι πηρε το ταξί, στην προσπαθειά της ν' αποφυγει ξυλοδαρμό απο τον ταξιτζή, και ότι το όπλο ήταν δικό του.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 01-Apr-98 18:22:08

    [08] Γιουγκοσλαβία-Εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων

    Εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ως μέσο πίεσης με στόχο την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο.

    Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησαν σχεδόν ομόφωνα το ψήφισμα για την επιβολή εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στο Βελιγράδι. Από την ψηφοφορία απείχε η Κίνα. Το εμπάργκο πωλήσεων όπλων θεωρείται μέσο πίεσης προς τη Γιουγκοσλαβική ηγεσία για την αναζήτηση ειρηνικής λύσης στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου.

    Το ψήφισμα 1160 του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει άμεση εφαρμογή και το εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων προστίθεται στις κυρώσεις τις οποίες έχει αποφασίσει η Ευρωπαική Ενωση εναντίον του Βελιγραδίου.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητά από το Βελιγράδι να αρχίσει αμέσως και άνευ όρων διάλογο με τους αλβανόφωνους του Κοσσυφοπεδίου για την παραχώρηση καθεστώτος αυτονομίας στην περιοχή, όπου η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι αλβανικής καταγωγής.

    Ωστόσο οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου δεν δέχονται να συζητήσουν με αντιπροσώπους της σερβικής κυβέρνησης, επιμένοντας στην έναρξη διαπραγματεύσεων με την ομοσπονδιακή ηγεσία.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 01-Apr-98 18:22:39

    [09] Δουμά-Κιριγένκο

    Στη Μόσχα, η ρωσική Δούμα υιοθέτησε σήμερα απόφαση με την οποία καλείται ο πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν να αποσύρει προσωρινά την υποψηφιότητα του Σεργκέι Κιριγένκο από το αξίωμα του πρωθυπουργού.

    Λίγο νωρίτερα ο 35χρονος τεχνοκράτης Κιριγένκο είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα κάνει παραχωρήσεις σε βουλευτές για να εξασφαλίσει την έγκριση της υποψηφιότητάς του, κατά την κρίσιμη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στην Δούμα.

    Αμέσως ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν κάλεσε εκτάκτως τον Κιριγένκο και τους προέδρους των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, για συνομιλίες με θέμα την οξεία κυβερνητική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Σεργκέι Γιαστρεζέμπσκι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Γέλτσιν θα δεχθεί τον Κιριγένκο και τους προέδρους της Δούμα Γκενάντι Σελεζνιόφ και του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Γεγκόρ Στρόγιεφ στην προεδρική κατοικία του Ρους, στα περίχωρα της Μόσχας.

    Η ηγεσία της Αριστεράς, που διαθέτει σχετική πλειοψηφία στην Δούμα με 221 έδρες, κάλεσε χθες τους βουλευτές να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα του Κιριγένκο, τον οποίο διόρισε ο Γέλτσιν προσωρινό πρωθυπουργό στις 23 Μαρτίου, μετά την αποπομπή σύσσωμης της κυβέρνησης Τσερνομίρντιν.

    Οπως δήλωσε ο Γιαστρεζέμπσκι η απόφαση του προέδρου για την διεξαγωγή των σημερινών συνομιλιών στην ουσία ανταποκρίνεται στην έκκληση για διαβουλεύσεις πριν από την αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία στην Δούμα για την επικύρωση του διορισμού του Κιριγένκο στην πρωθυπουργία.

    Η ηγεσία της Αριστεράς, που διαθέτει σχετική πλειοψηφία στην Δούμα με 221 έδρες, κάλεσε χθες τους βουλευτές να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα του Κιριγένκο, τον οποίο διόρισε ο Γέλτσιν προσωρινό πρωθυπουργό στις 23 Μαρτίου, μετά την αποπομπή σύσσωμης της κυβέρνησης Τσερνομίρντιν.

    [10] Κίνα-Ανθρώπινα Δικαιώματα

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν επαίνεσε την Κίνα για τη δέσμευση που ανέλαβε να υπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Διακαιώματα, ενώ την ίδια στιγμή κάλεσε το Πεκίνο ν'αντιμετωπίσει το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων "πολύ σοβαρά".

    Ο Αναν μιλώντας σε κινέζους κοινοβουλευτικούς τόνισε πως η σταθερή οικονομική εξέλιξη που βασίζεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη κοινωνικών αναταραχών.

    "Κατά τη κρίση μου αυτό που είναι σημαντικό είναι να αποδεχθούμε τις συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προσπαθήσουμε να τις εφαρμόσουμε δίκαια και με συνέπεια παντού...Τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν όλους μας και όχι μόνο τους οργανισμούς και τις κυβερνήσεις. Ελπίζω ότι όλοι θ'αντιμετωπίσουμε το θέμα πολύ σοβαρά", δήλωσε ο Κόφι Αναν.

    Το κείμενο της σύμβασης για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα διασφαλίζει τις ελευθερίες του λόγου, της θρησκείας και του συνέρχεσθαι καθώς και την ισότητα ενώπιον του νόμου.

    Παρατηρητές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου εξακολουθεί να παραβιάζει τα δικαιώματα αυτά.

    Στα τέλη του περασμένου χρόνου το Πεκίνο υπέγραψε παρόμοια σύμβαση που κάλυπτε οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα.

    Ο Κόφι Αναν σε συνάντηση που είχε χθες με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Τσιαν Τσισέν συζήτησε θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ασία, τις ειρηνευτικές διαδικασίες στη Μέση Ανατολή, καθώς και τη δυνατότητα μιας μόνιμης ειρήνης μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται ν'αναχωρήσει από το Πεκίνο την Πέμπτη με προορισμό το Λονδίνο.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 01-Apr-98 18:21:48

    [11] Φονική καραμπόλα

    Ξεκίνησαν νωρίς το πρωί για να πάνε στο σχολείο. Η μοίρα όμως τους επεφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις.

    Σε καραμπόλα αυτοκινήτων κοντά στο λιμάνι Καδίξ στην Ανδαλουσία της νότιας Ισπανίας έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο μαθήτριες και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν

    Οι ανδρες της πυροσβεστικης και της αστυνομιας επσευσαν να απεγκλωβισουν τους μαθητες που βρισκονταν στο σχολικο λεωφορειο και να καθαρισουν οσο μπορουσαν το χωρο.

    Το δυστυχημα συνεβη οταν ενα φορτηγο καθως βρισκοταν σε μια επικινδυνη στροφη κοντα στην Χερεθ ντε λα φροντερα στην επαρχια της Ανδαλουσιας το πισω μερος του μπηκε στο αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας και συγκρουστηκε με ενα λεωφορειο που μετεφερε 55 μαθητες. Εν συνεχεια η καροτσα του σφηνωθηκε στο προφυλακτηρα του μικρου φορτηγου που ακολουθουσε ακριβως από πισω.

    Σχεδόν όλοι οι τραυματίες είναι μαθητές. Η κατάσταση τριών απο αυτούς είναι κρίσιμη. Εκπροσωπος του νοσοκομειου στο οποιο και διεκομισθηκαν δηλωσε πωςΝεκροί είναι δύο 16χρονες μαθήτριες, τρείς ενήλικες και ένα παιδί,

    Δεν εχουν ακομη διευκρινισθει οι καρικες συνθηκες που επικρατουσαν στην περιοχη τη στιγμη του δυστυχηματος.Ολα τα θύματα είναι Ισπανοί.

    [12] Πέρασμα Τζουγιόνγκ

    Υστερα από τις εργασίες αποκατάστασης του περάσματος Τζουγιόνγκ μήκους 4 χιλιομέτρων που κόστισε περίπου 15 εκατομμύρια δολλάρια η επαρχία Τσανγκπίνγκ άνοιξε τις πύλες της για το κοινό.

    Χιλιάδες τουρίστες συρρέουν για να θαυμάσουν από κοντά τα παρατηρητήρια, τους ναους και την υπεροχη θεα.Στα εγκαινια περισσοτεροι από 5000 επισκεπτες ως αλλοι βιγλατορες κοιτουσαν πανω από τις πολεμιστρες και επιθεωρησαν τα κανονια πιστα αντιγραφα των κανονιων του 15ου αιωνος.

    Προς τα βορεια στην επαρχια Γιανκι το ρολοι της χιλιετιας που μετραει αντιστροφα το χρονο στους προποδες του Σινικου Τειχους αποτελει μια ακομη προσπαθεια των κινεζων συνδεσης του παρελθοντος με το μελλον μα και προσελκυσης μεγαλυτερου αριθμου τουριστων.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 01-Apr-98 18:21:06

    [13] Πληθωρισμός-Δημόσιο χρέος

    Ανήσυχη για τις οικονομικές εξελίξεις μετά την υποτίμηση της δραχμής εμφανίζεται η κυβέρνηση, φοβούμενη αναζωπύρωση του πληθωρισμού, ενώ η πορεία της Οικονομίας και ιδιαίτερα το Δημόσιο Χρέος, τέθηκαν σήμερα επί τάπητος σε αλλεπάλληλες συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό.

    [14] Αυξήσεις στις τιμές προϊόντων

    Αδικαιολόγητες χαρακτηρίζουν τις αυξήσεις στα πρόϊοντα θερμοκηπίου οι παραγωγοί λάϊκων αγορών, καθώς υπάρχει επάρκεια και δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα με την πρόσφατη κακοκαιρία.

    Οσον αφορά τη διάθεση στην αγορά των φρούτων εποχής, οι αυξήσεις δεν θα πρέπει να ξεπεράσουν το 5% καθώς υπάρχει υπερπαραγωγή.

    Τέλος για τις ντομάτες τόνισαν ότι οι αυξήσεις πρέπει να κυμανθούν γύρω στο 15%, παρά το γεγονός ότι αυτή την ώρα η τιμή πώλησης έχει αυξηθεί κατά 25%.

    [15] Εισιτήρια πλοίων

    Ακριβαίνουν από σήμερα και για 6 μήνες όλα τα εισιτήρια των πλοίων από 15- 19%.

    Η αύξηση μπορεί να είναι μεγαλύτερη άν τελικά η κυβέρνηση κάνει δεκτό το αίτημα την ένωσης Ακτοπλόων για χορήγηση επιπλέον αύξησης κατά 8,4%.

    [16] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 0,85%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 1.988,78 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 70 δισεκατομμύρια 794 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 01-Apr-98 18:23:31
    Ανοδο της θερμοκρασίας και εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο, θα έχουμε σήμερα.

    Σε όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων βροχών στις νότιες κυκλάδες τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    Στην Αττική, σχεδόν αίθριος καιρός και θερμοκρασία στην Αθήνα ως 17 βαθμούς.

    Ιδιες καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασία ως 16 βαθμούς.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Wednesday, 01-Apr-98 18:23:16
    Με μοναδική παραφωνία τις πρωινές τοπικές ομίχλες, ο καιρός τις επόμενες τέσσερις-πέντε μέρες θα είναι γενικα καλός, καθώς οι άνεμοι εξασθενούν αρκετά και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

    Πιο αναλυτικά το επόμενο 24ωρο, εκτός απο τη Νοτιοανατολική Ελλάδα, που πρόσκαιρα θα σημειωθούν λίγες βροχές, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδον αίθριος. Ωστόσο, απο το απόγευμα στα Δυτικά θα συννεφιάσει κατά τόπους ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθουν ομίχλες στα ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη λίγο και θα κυμαινεται στα Βόρεια απο 0 μέχρι 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο απο 4 μέχρι 20 και στο Αιγαίο απο 5 μέχρι 16 βαθμους Κελσίου.

    Την Παρασκευή σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, που ωστόσο στα Δυτικά και Νότια πρόσκαιρα θα είναι περισσότερα και ενδεχεται να βρέξει για λιγο τοπικά. Ομίχλες θα σημειωθούν και πάλι το πρωί, καθώς οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει 1 με 2 βαθμούς ακόμη και θα πλησιάσει στους 19 με 21 στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα και στους 18 στα νησιά τού Αιγαίου.

    Καλός θα είναι ο καιρός και το Σαββάτο με λίγα σύννεφα στις περισσότερες περιοχές και μόνο στις νοτιοανατολικές πιθανόν να βρέξει για λίγο το πρωί.

    Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία χωρίς αλλαγή θα φθάσει στα Βορεια στους 18 με 19 και στις άλλες περιοχές στους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 1 April 1998 - 16:26:56 UTC