Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-03-24

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Συμπτώματα κερδοσκοπίας στην αγορά

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Πάγκαλος-S300
  • [02] Δημοσκοπήσεις
  • [03] Τσοχατζόπουλος-Μουλάτοβιτς
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Εγκληματικότητα
  • [05] Μηνιγγίτιδα
  • [06] Ακης Πάνου
  • [07] Ενισχυτική διδασκαλία
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Κόσοβο-Πανεπιστήμια
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Ρωσσία-Γέλτσιν
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Βραβεία Οσκαρ
  • [11] Ψηφιακό μουσείο
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [13] Κομισιόν-Ελληνική οικονομία
  • [14] Αγορά Ι.Χ
  • [15] Προσλήψεις απ' το παράθυρο
  • [16] Χρηματιστήριο
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Συμπτώματα κερδοσκοπίας στην αγορά

    Last Updated: Tuesday, 24-Mar-98 18:41:56
    Συμπτώματα κερδοσκοπίας και ανατιμήσεις που φθάνουν και το 32% διαπίστωσε και η κυβέρνηση μετά την υποτίμηση της δραχμής.

    Οι κυβερνητικές συσκέψεις ήσαν σήμερα αλλεπάλληλες με στόχο τον έλεγχο της αγοράς. Οπως τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, μετά τη σύσκεψη με τη Βάσω Παπανδρέου, τον Μιλτιάδη Παπαιωάννου και τον Τάσο Μαντέλη, οι κερδοσκοποι θα παταχθούν.

    Σήμερα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού παραπέμπονται 20 επιχειρήσεις για αδικαιολόγητες ανατιμήσεις προιόντων.

    Το μεσημέρι η κ.Παπανδρέου συναντήθηκε με φορείς της αγοράς και τόνισε ότι τα κερδοσκοπικά φαινόμενα αντιμετωπίζονται, προτρέποντας τους καταναλωτές να κάνουν και απο μονοι τους ερευνα αγορας.

    Ωστόσο, ο πληθωρισμός θα επιβαρυνθεί, όπως είπε και η Υπουργός, κατά δύο μονάδες από τις αυξήσεις που σημειώθηκαν στα εισαγόμενα είδη.

    Την ύπαρξη αυξήσεων στα εισαγόμενα είδη επεσήμανε και ο πρόεδρος της Ενωσης Πολυκαταστημάτων, Κώστας Βερόπουλος, τις οποίες απέδωσε στο ότι αγοράζονται με πίστωση και έτσι μετά την αλλαγή των ισοτιμιών, ελαχιστοποιούνται τα περιθώρια κέρδους.

    Ο κ.Σημαιόνογλου, από την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων, προανήγγειλε αυξήσεις που θα επιβαρύνουν σύντομα τους καταναλωτές, λόγω εισαγωγής πρώτων υλών.

    Τη μείωση της τιμής Ζάχαρης κατά 6 δραχμές, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ο κ.Χρυσοχοϊδης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 24-Mar-98 18:33:50

    [01] Πάγκαλος-S300

    Δεν υπάρχει φόρμουλα Πάγκαλου για μορατόριουμ πτήσεων, ώστε να μην εγκατασταθούν στη Κύπρο οι πυραύλοι S-300.

    Τη δήλωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ισχυριζόμενος ότι ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στην Ουάσιγκτον τις πάγιες Ελληνικές και Κυπριακές θέσεις.

    Ο κ.Πάγκαλος, σε συνάντησή του χθες με αμερικανούς αξιωματούχους διευκρίνησε ότι έθεσε ως προϋπόθεση όχι ένα απλό μορατόριουμ αλλά δέσμευση της Τουρκίας με εγγύηση του ΟΗΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

    Εντονη κριτική στον Θόδωρο Πάγκαλο για τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ σχετικά με τους S-300 ασκήθηκε από τον Μιλτιάδη Εβερτ.

    Είναι απορίας άξιο, τονίζει ο κ.Εβερτ, πώς ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας διαπραγματεύεται στο εξωτερικό για τα οπλικά συστήματα που μπορεί να εγκαταστήσει η ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία.

    Το ενίαιο αμυντικό δόγμα δεν σημαίνει ότι μπορεί ο υπουργός Εξωτερικών να εμφανίζεται και να υπαγορεύει λύσεις σε μια υπέυθυνη κυβέρνηση ανεξάρτητου κράτους

    Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν θα έχει την Παρασκευή στη Γενεύη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς.

    [02] Δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, έχει αυτή την ώρα η ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες από δύο δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα και δημοσιεύει σήμερα ο "Ελευθερος Τύπος."

    Εν' τω μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα της Kappa Research που έγινε για λογαρισμό της εφημερίδας "Εξουσία" το 48,6% των ψηφοφόρων δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, ενώ την ίδια θέση έχει και το 20,4% της εκλογικής βάσης του κυβερνώντος κόμματος.

    [03] Τσοχατζόπουλος-Μουλάτοβιτς

    Συνάντηση όλων των υπουργών 'Αμυνας των Βαλκανικών χωρών θα επιδιωχθεί εντός του 1998 με αντικείμενο την διασφάλιση της Ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Για το θέμα αυτό συζήτησαν στην σημερινή συνάντησή τους στην Θεσσαλονίκη, ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος με τον Βούλγαρο ομόλογό του κύριο Μουλάτοβιτς.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 24-Mar-98 18:32:55

    [04] Εγκληματικότητα

    Τριανταεννιά άτομα συνελήφθησαν στην Αττική και 166 στην υπόλοιπη χώρα, για διάφορα αδικήματα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν τη νύχτα από την αστυνομία.

    Συνολικά στο πεζοδρόμιο κατέβηκαν 3.768 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που πραγματοποίησαν ελέγχους σε 7.188 άτομα.

    Προσωρινή χαρακτηρίζει την έξαρση της εγκληματικότητας ο Γιώργος Ρωμαίος που οφείλεται στην ανοχή λόγω της νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών.

    Το ΚΥΣΕΑ για τα μέτρα φύλαξης των συνόρων θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα αντί την Παρασκευή που είχε ανακοινωθεί.

    Παρ΄ολα αυτά πλούσιο είναι το αστυνομικό δελτίο της ημέρας

    Αιματηρό επεισόδιο τα μεσάνυχτα σε σφαιριστήριο στη οδό Φυλής. Αγνωστος πυροβόλησε τον 27 χρονο Νίκο Μακρή και εξαφανίσθηκε ενω νεα ληστεια ειχαμε σε βαρος οδηγου ταξι.Αγνωστοι στο Καματερο τραυματισαν με μαχαιρι τον Κωνσταντινο Τσαρουχα του πηραν το ταξι και διεφυγαν.

    Σε προχωρημένη σήψη ανακαλύφθηκε χθες κοντά στο χωριό Κορομηλιά Κιλκίς το πτώμα του Θεοχάρη Γεωργιάδη, 52 ετών, λαχειοπώλη, που είχε εξαφανιστεί εδώ και δύο μήνες.

    Το πτώμα βρέθηκε σε χαντάκι σκεπασμένο με πέτρες και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή έφερε πολλαπλές βαρειές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

    Με μισή ώρα καθυστέρηση ενημέρωσαν την αστυνομία οι άνδρες της χρηματοποστολής της εταιρίας Μόντιαλ Προτέκτ για την ένοπλη ληστεία που έγινε εις βάρος τους στη 12.40μμ από τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 54.

    Δύο ένοπλοι κουκουλοφόρροι ακινητοποίησαν τον υπάλληλο Κωνσταντίνο Μανουσόπουλό τη στιγμή που είχε παραλάβει έναν σάκο με 11 εκατομμύρια δραχμές από τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ και κατευθυνόταν στο όχημα της χρηματοποστολής.

    Οι άντρες της χρηματαποστολής υποστήριξαν ότι καθυστέρησαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία γιατί καταδίωξαν τους δύο δραστες, οι οποίοι διέφυγαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και παραμένουν άφαντοι.

    [05] Μηνιγγίτιδα

    Κλειστά παραμένουν τα σχολεία στη Μεγαλόπολη, όπου κυριαρχεί ο φόβος απο την μηνιγγίτιδα.

    Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας θα εμβολιαστουν προοληπτικά όλοι οι έφηβοι απο 12 έως 18 ετών.

    Η αποφαση ελήφθη μετά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που εδειξαν οτι στην περιοχή ελλοχεύει μηνιγγιτι-δοκοκκος τυπου ΣΕ, ο οποίος ευθυνεται για τους 3 θανάτους στην πόλη.

    [06] Ακης Πάνου

    Σε ισόβια καθειρξη καταδίκασε κατά πλειοψηφία το Κακουργιοδικείο Καβάλας τον Ακη Πάνου για τη δολοφονία του Σωτήρη Γιαλαμά, φίλου της κόρης του Ελευθερίας.

    Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ούτε καν του προτέρου εντίμου βίου. Εφεση κατα της αποφασης θα ασκήσουν, σήμερα, οι συνηγοροι υπερασπισης.

    [07] Ενισχυτική διδασκαλία

    Ενισχυτική διδασκαλία με τη μορφή φροντιστηριακών μαθημάτων άρχισε σε όλα τα λύκεια της χώρας, για τους μαθητές της πρώτης τάξης. Αύριο πάντως τα σχολεία θα λειτουργήσουν μόνο για τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, που θα κορυφωθούν στην Αθήνα με τη μεγάλη μαθητική παρέλαση ενώπιον του Υπουργού Παιδείας.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 24-Mar-98 18:33:40

    [08] Κόσοβο-Πανεπιστήμια

    Ηρεμία επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο μία μέρα μετά την σημαντική συμφωνία για την εκπαίδευση που υπογράφτηκε στην Πρίστινα.

    Αντιπρόσωποι της σερβικής κυβέρνησης του Βελιγραδίου και εκπρόσωποι των Αλβανοφώνων υπέγραψαν συμφωνία με την οποία τερματίστηκε ο εφτάχρονος αποκλεισμός των Αλβανών από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του Κοσσυφοπεδίου.

    Σέρβοι φοιτητές από την Πρίστινα πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρόμενοι για την υπογραφή της συμφωνίας πιστεύοντας ότι αποτελεί το πρώτο βήμα για την παραχώρηση αυτονομίας στην σερβική επαρχία.

    Εν' τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου. Ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα φαίνεται πως έχει εκλεγεί χωρίς δυσκολία πρόεδρος. Δέκα κόμματα διεκδίκησαν τις 130 θέσεις του Κοινοβουλίου που δεν αναγνωρίζεται από το Βελιγράδι. Τα μέλη του Κοινοβουλίου εκλέγονται για τετραετή θητεία ενώ η θητεία του προέδρου είναι πενταετής.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 24-Mar-98 18:34:02

    [09] Ρωσσία-Γέλτσιν

    Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ρωσίας, Σεργκέι Κιριένκο προσπαθεί απο το πρωί να βάλει τάξη στο κυβερνητικό χάος που άφησε πίσω του η χθεσινή απόφαση Γελτσιν να απομακρύνει την κυβέρνηση Τσερνομίρντιν.

    Υποσχέθηκε να πληρώσει τους αργοπορημένους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων σε κάποιο διάστημα, αλλά πρώτα πρέπει να βρεί τα κατάλληλα πρόσωππα που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του.

    Ο Κιριένκο προσανατολίζεται μάλλον στη δημιουργία μιας μεταρρυθμιστικής ομάδας επαγγελματιών παρά σε έναν συνασπισμό πολιτικών κομμάτων.

    Αυτό άφησε να εννοηθεί με τις δηλωσεις του ο πρώτος αντιπρόεδρος της Δούμα, Σεργκέι Ριζκόφ μετά από τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο Ριζκόφ εξέφρασε την άποψη ότι οι περισσότεροι από τους υπουργούς της απερχόμενης κυβέρνησης θα διατηρήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους. Αν αυτό αληθεύει τότε η χθεσινή αποπομπή είχε συγκεκριμένους στόχους, και ο κυριότερος αυτών ήταν ο Τσερνομίρντιν.

    Ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν κατέστησε σαφές πάντως σήμερα ότι επιθυμεί να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας, Γεβγένι Πριμακόφ και Ιγκόρ Σεργκέγιεφ, ενώ σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Σεργκέι Γιαστρεζέμπσκι θα εγκρίνει σύντομα τον προϋπολογισμό του 1998 παρά την απομάκρυνση της κυβέρνησης.

    Πάντως ειναι γεγονός πως η Ρωσία βάδιζει με πολύ αργά βήματα προς τα εμπρός, καθώς μέχρι τώρα συνεχιζόταν η συσσώρευση χρεών της κυβέρνησης προς τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και άλλους δικαιούχους ενός προϋπολογισμού που η κυβέρνηση προτείνει και η Βουλή ψηφίζει, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.

    Αλλωστε ο γιέλτσιν πέταξε ο καρφί του χθες όταν είπε οτι ελπίζει, η νέα κυβέρνηση, να ασχολείται περισσότερο με την επίλυση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων και λιγότερο με την πολιτικολογία.

    Μέχρι χθες το πρωϊ, η αίσθηση που επικρατούσε στη Μόσχα ήταν ότι άρχισε η προεκλογική εκστρατεία. Ο κ. Τσερνομίρντιν είχε αρχίσει την δική του με μια εβδομαδιαία "εκπομπή του πρωθυπουργού" στην τηλεόραση.

    Ο αναπληρωτής του, Μπαρίς Νεμτσώφ, εξεδήλωσε την πρόσθεση να ιδρύσει ένα κίνημα κατά του "ολιγαρχικού καπιταλισμού", λες και δεν κατέχει ο ίδιος ένα σημαντικό αξίωμα στην κυβέρνηση της "ολιγαρχίας"!

    Και το πιο σημαντικό, ενας από τους περίφημους "ολιγάρχες", όπως τώρα αποκαλούνται επίσημα στη Ρωσία, οι επτά τραπεζίτες που στήριξαν την επανεκλογή του Μπαρίς Γέλτσιν το 1996, ο Μπαρίς Μπερεζόβσκι, συζητούσε χθες μία ολόκληρη ώρα από την τηλεόραση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει για να βρει έναν υποψήφιο Πρόεδρο που να κάνει τη δουλειά του και να είναι "εκλέξιμος".

    Αφού θύμισε το παρασκήνιο των προεδρικών εκλογών του 1996, εξήγησε ότι οι τραπεζίτες δεν θεωρούν πλέον επανεκλέξιμο τον Μπαρίς Γέλτσιν και δήλωσε ότι στις μεν βουλευτικές εκλογές θα υποστηρίξει Γιαβλίνσκι και Τσερνομίρντιν, για δε τις προεδρικές επιφυλάσσεται να βρει ένα νέο άνθρωπο, κατάλληλο για Πρόεδρο.

    Οσο για τον Κιριγιένκο, αν εκείνος προταθεί τελικά ως πρωθυπουργός, θα είναι ευκολότερο να υπερψηφισθεί από τους Κομμουνιστές που, παρά την προφανή διάθεσή τους να συνεργαστούν με τον Μπορίς Γέλτσιν, και να αποφύγουν, πάση θυσία, τη διάλυση της Βουλής, δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν τον κ. Τσουμπάις ή τον κ. Νεμτσώφ, χωρίς να διακινδυνεύσουν μια εξέγερση μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας και των ψηφοφόρων τους.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 24-Mar-98 18:33:08

    [10] Βραβεία Οσκαρ

    Σάρωσε ο Τιτανικός στην απονομή των Οσκαρ. Εντεκα χρυσά αγαλματάκια συγκέντρωσε η ταινία ισοφαρίζοντας το "Μπεν Χουρ".

    Η υπερπαραγωγή του Τζεϊμς Κάμερον απέσπασε τα βραβεία, καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, φωτογραφίας, τραγουδιού, μουσικής, κουστουμιών, ήχου, ηχητικών εφέ, οπτικών εφέ, μοντάζ και καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

    Tα βραβεία πρώτου αντρικού και πρώτου γυναικείου ρόλου, απενεμήθησαν στους Τζάκ Νίκολσον και Ελεν Χάντ πρωταγωνιστές της ταινίας "Καλύτερα δεν γίνεται"

    Οσκαρ δεύτερου ρόλου απενεμήθη στην Κιμ Μπάσιντζερ για την ερμηνεία της στην ταινία "L.A Εμπιστευτικό" και στο Ρόμπιν Ουίλιαμς για τον ρόλο του ψυχολόγου στην ταινία " Ο εκπληκτικός Ουίλ Χάντινγκ".

    Το όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, απέσπασε η Ολλανδική παραγωγή "Χαρακτήρας".

    [11] Ψηφιακό μουσείο

    Εικόνα, ήχος, θεατής.

    Αυτά είναι τα τρία στοιχεία πού κυριαρχούν στό ψηφιακο μουσείο τού Τόκυο, τού πρώτου πού άνοιξε ποτέ τίς πόρτες του γιά τό κοινό.

    Ετσι καί αλλοιώς η Ιαπωνία είναι η γενέτειρα πολλών καινοτομιών τής υψηλής τεχνολογίας καί δέν είναι καθόλου περίεργο πού φιλοξένησε τό πρώτο ψηφιακό μουσείο.

    Τό βασικό θέμα τής όλης εκδήλωσης ήταν η αλληλεπίδραση τής εικόνας καί τού ήχου μέ τόν θεατή.

    Τό σόου ήταν συγκλονιστικό καί ενθουσίασε τούς χιλιάδες επισκέπτες πού έμειναν άφωνοι από τά τελευταία επιτεύγματα τής υψηλής τεχνολογίας.

    Τά φωτορυθμικά χρησιμοποιήθηκαν γιά τήν οπτικοποίηση τής μουσικής ενώ εικόνες μετατράπηκαν σέ ένα φανταστικό καμβά ήχων.

    Οί επισκέπτες είχαν τήν ευκαιρία νά πειραματισθούν μέ τά εκθέματα αλλά καί νά βιώσουν τήν εικονική πραγματικότητα γιά τήν οποία πολύς λόγος γίνεται χωρίς νά είναι αρκετοι αυτοί πού μέχρι σήμερα τήν έχουν ζήσει από κοντά.

    Ενα τέτοιο σύστημα εικονικης πραγματικότητας έδινε τήν δυνατότητα σέ ανθρώπους πού βρίσκονταν σέ χωριστά δωμάτια νά βρεθούν μαζί καί νά αντιδράσουν βλέποντας φανταστικά δημιουργήματα μπροστά τους.

    Στήν ουσία τό ψηφιακό μουσείο δέν τίποτε άλλο από μιά ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στήν οποία μπορεί νά παρουσιασθεί η συνέντευξη τού καλλιτέχνη τού οποίου η δουλειά εμφανίζεται στήν οθόνη.

    Μάλιστα σκοπός τών υπευθύνων τού μουσείου είναι νά προσελκύσει διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, οί οποίοι συνδυάζουν τήν υψηλή τεχνολογία μέ τήν ψυχαγωγία καί τήν τέχνη.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 24-Mar-98 18:32:36

    [12] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Νέα συνάντηση στις 19.00μμ θα έχουν εργαζόμενοι και διοίκηση της Ολυμπιακής για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση θα επαναδιατυπώσει το κείμενο για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ενώ η ΟΣΠΑ συμφωνεί σε τριετές πάγωμα μισθών στα επίπεδα του '97 και όχι του '95 που θέλει η διοίκηση. Επίσης συμφωνεί με αναδιάταξη προσωπικού με μετατάξεις προισταμένων.

    Για το εργασιακό καθεστώς θα εξεταστεί και το τι ισχύει στις άλλες εταιρίες του εξωτερικού.

    Η διοίκηση της εταιρίας παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις παραίτησεις υπαλλήλων και μέχρι την Παρασκευή θα προχωρήσει σε πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων για να καλυφθεί το θερινό πρόγραμμα.

    Την Πέμπτη θα γίνει σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ για τα χρέη του δημοσίου στην εταιρία.

    [13] Κομισιόν-Ελληνική οικονομία

    Στη δημοσιότητα δίνεται την Τετάρτη η έκθεση της Κομισιόν με τα στοιχεία από την οικονομία του κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Από τα στοιχεία αυτά θα κριθεί ποιά κράτη πληρούν τις προυποθέσεις για ένταξη στην ΟΝΕ. Οπως είναι γνωστό η Ελλάδα δεν πληρεί κανένα από τα 4 κριτήρια της συνθήκης του Μάαστριχτ και ώς εκ' τούτου τις προϋποθέσεις για ένταξη στην ΟΝΕ.

    [14] Αγορά Ι.Χ

    Τελευταία μέρα σήμερα για φθηνότερα Ι.Χ. Από την Πέμπτη, τα αυτοκίνητα μικρού και μεσαίου κυβισμού, ακριβαίνουν από 100 ώς 300 χιλιάδες δραχμές καθώς ο υπολογισμός των φορολογικών επιβαρύνσεων θα γίνεται με τις νέες ισοτιμίες.

    Εάν στις φορολογικές επιβαρύνσεις θα προστεθεί η επιβάρυνση από τις ανατιμήσεις, λόγω υποτίμησης, η αύξηση φτάνει στις 400 με 550 χιλιάδες δραχμές για κάθε καινούργιο αυτοκίνητο.

    [15] Προσλήψεις απ' το παράθυρο

    Στον Εισαγγελέα, στέλνει το ΑΣΕΠ, δεκαεννέα Διοικητές Δημοσίων οργανισμών για παραβίαση του νόμου Πεπονή πού αφορά στις προσλήψεις.

    Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, πρωταθλητές στο ρουσφέτι εμφανίζονται ΕΟΤ, Ολυμπιακή, Δήμοι, Κοινότητες και ο ΟΣΕ.

    Το ΑΣΕΠ, επισημαίνει στην εκθεσή του ότι από τις 2.914 προκηρύξεις διαγωνισμών, μόνον οι 1661 ήταν κανονικές, ενώ οι υπόλοιπες 1.300 ήταν απλώς φωτογραφικές

    Αρχιζει από την Πέμπτη και εώς τις 14 Απριλίου, η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό με διαδικασία μορίων, για προσλήψεις 2.161 θέσεων εξειδικευμένου προσωπικού σε νομαρχίες, περιφέρειες, δήμους και για 120 θέσεις στον ΟΤΕ.

    [16] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 1,43 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 1.922,86 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 67 δισεκατομμύρια 495 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 24-Mar-98 18:34:41
    Κακοκαιρία προβλέπεται την Τετάρτη για όλη την χώρα, με βροχές και καταιγίδες στα νότια πεδινά και χιόνια στα ορεινά.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι νεφελώδης με βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εώς 10 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε χιονόνερο ή χιόνι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 2 εώς 6 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Tuesday, 24-Mar-98 18:34:31
    Με έντονη κακοκαιρία θα γιορτάσουμε την επέτειο της εθνικής μας εορτής, τα κύρια χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι οι ισχυρές βροχές ιδιαίτερα από την Αθήνα και νοτιότερα, τα χιόνια κυρίως στα ορεινά και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Προοδευτική βελτίωση αναμένεται από την Παρασκευή.

    Τη Πέμπτη αρχικά η κακοκαιρία συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα. Μαλιστα στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι βροχές και οι καταιγιδες τοπικά θα είναι έντονες. Σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιώνεται στα Δυτικά και πρός τη νύχτα και στην υπόλοιπη χώρα.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί θυελλώδεις 8 και τοπικά 9 μποφώρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία πέφτει 2 με 3 βαθμούς και θα πλησιάσει στα Βόρεια στους 5 με 6 και στους 9 με 10 στην υπόλοιπη χώρα.

    Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχετικά καλός και μόνο το πρωί θα βρέξει για λιγο στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα.

    Οι ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι διατηρούνται αρχικα, φθάνοντας τα 6 με 7 μποφώρ στα Δυτικά και τα 8 με 9 στα Ανατολικά, αλλα σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο στη διάρκεια της ημέρας και θα φθάσει στους 7 βαθμούς στα Βόρεια και στους 11 με 12 στις άλλες περιοχές της χώρας. Πάντως, τη νύχτα και νωρίς το πρωί παραμένει αρκετά χαμηλή, προκαλώντας επικίνδυνο παγετό στα ηπειρωτικά.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 24 March 1998 - 19:48:47 UTC