Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-02-11

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Editorial

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Νέα Δημοκρατία
  • [02] Γιαννόπουλος
  • [03] Βουλή-Γιάκοβελφ
  • [04] Βουλή-Ολυμπιάδα
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Αγρότες
  • [06] Φάρμακα
  • [07] 10ο συνέδριο του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος
  • [08] Σεραφείμ
  • [09] Καύσιμα
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Αλβανία-ΗΠΑ
  • [11] Βουλγαρία-Βιοτικό επίπεδο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Ιράκ-ΗΠΑ
  • [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Editorial

    Last Updated: Wednesday, 11-Feb-98 13:17:22
    Νέα εξυγίανση

    Από την Ολυμπιακή ξεκινά η κυβέρνηση τις μεγάλες αλλαγές στις προβληματικές ΔΕΚΟ, βοηθούμενη και από τα εσωκομματικά προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας.

    Το σχέδιο για την Ολυμπιακή που θα χρησιμοποιηθεί και ώς πιλότος για τις άλλες ΔΕΚΟ, προβλέπει πάγωμα των προσλήψεων, μείωση του προσωπικού και αύξηση των ωρών εργασίας.

    Για αποφάσεις ερήμην των εργαζομένων, κατηγορεί την κυβέρνηση και την διοίκηση της εταιρίας η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας.

    Το θέμα της αναμόρφωσης των συνθηκών λειτουργίας των ΔΕΚΟ συζητήσει ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που έχει σήμερα με την Βάσω Παπανδρεου ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Αλέκο Παπαδόπουλο.

    Νωρίτερα, ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον Ακη Τσοχατζοπουλο με τον οποίο συζήτησε το εξοπλιστικό πρόγραμμα αλλά και την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας Μακεδονίας Θράκης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 11-Feb-98 12:10:57
    11/02/98

    [01] Νέα Δημοκρατία

    Επιστρέφει το απόγευμα από το Λονδίνο ο Στέφανος Μάνος και θα έχει συναντήσεις με τους άλλους διαγραφέντες της Νέας Δημοκρατίας.

    Κοινή θά είναι η δράση τών 6 διαγραφέντων βουλευτών από τήν Ν.Δ εντός καί εκτός βουλής. Εκ΄ μέρους των έξι βουλευτών, ο Γιώργος Σουφλιάς ζήτησε ανεξάρτητο γραφείο στη Βουλή, καθώς και δικαίωμα συμμετοχής των βουλευτών στις έξι επιτροπές της Βουλής.

    11/02/98

    [02] Γιαννόπουλος

    Κορυφώνεται η διένεξη Αρείου Πάγου και Υπουργείου Δικαιοσύνης με αφορμή τη σύγκληση της ολομέλειας για την υπόθεση Πουρσανίδη.

    Ο κ. Γιαννόπουλος εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου του Αρείου Πάγου και του κ. Προκόπη Παυλόπουλου που υπεραμύνθηκε της σύγκλησης της Ολομέλειας.

    Η επίθεση του Ευάγγελου Γιαννόπουλου στον Προκόπη Παυλόπουλο, έγινε με αφορμή τις επικρίσεις του βουλευτή της Ν.Δ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για την αντιπαράθεση του με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κύριο Ματθία.

    Ο κύριος Γιαννόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο ιδίος ουδέποτε υπέταξε το καθήκον του στη δημιουργία καλών σχέσεων με δικαστές, ούτε έγινε κολαούζος, χειροκροτητής ή δημαγώγος.

    11/02/98

    [03] Βουλή-Γιάκοβελφ

    Την ανάγκη να υπερψηφιστεί η προταση της εξεταστικής επιτροπης για την πτώση του ουκρανικού αεροσκαφους και να διερευνηθουν σε βάθος οι ανεπάρκειες που εμφανίστηκαν,ζήτησε ο πρόεδρος την Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας απόψε στη Βουλή.

    Ο ΚΚ ειπε οτι θα είναι στρουθοκαμηλισμός εάν καταψηφισθεί και θα προκειται για συγκάλυψη και συμψηφισμό βαρύτατων ευθυνών.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρισε φαρισαισμό και εσκεμένο ψευδος τα οσα ισχυριστηκε ο πρωθυπουργός οτι το κράτος λειτουργησε και μιλησε για σωρευτικά φαινόμενα ελλειψης και συντονισμού του κράτους.

    Ο κ. Μαντέλης ειπε οτι η προταση της ΝΔ ειναι αοριστη χωρίς να περιέχει κάποια στοιχεία αλλά μονο γενικολογίες και διερωτήθη γιατί η ΝΔ δεν περίμενε το πορισμα της ανακρισης αλλά σπευδει να διασυρει στη διεθνή κοινή γνωμη την Ελλάδα ,δηλώνοντας οτι τα αεροδρόμια ειναι ανασφαλή οτι το κράτος είναι διαλυμένο και ότι μέλος της ελληνικής κυβέρνησης ειχε δολο τον αμεσο θάνατο τόσων ανρθώπων.

    11/02/98

    [04] Βουλή-Ολυμπιάδα

    Συζητείται σήμερα, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχεδιο για την Ολυμπιάδα του 2004.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής Κώστας Μπακούρης , σε συνενευξή του, σήμερα στα ΝΕΑ τονίζει ότι πρώτο μελημά του είναι η επιλογή του καλύτερου οργανωτικού σχήματος , ενώ σε ότι αφορά την στελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών , υπογραμμίζει ότι θα επιλεγούν οι καλύτεροι Ελληνες επιστήμονες

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 11-Feb-98 12:53:39
    11/02/98

    [05] Αγρότες

    Μέσω της παλαιάς εθνικής Λαρισας -Βόλου γίνεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς τη Θεσσαλονίκη, στον κόμβο της Βιοκαρπέτ, ενΏ στις 15.00μμ και για δύο ώρες οι αγρότες της Θεσσαλίας θα αποκλείσουν την Εθνική στους κόμβους της Βιοκαρπέτ, της οδού Βόλου και της Σωκράτους στη Λάρισα, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα λαικές συνελεύσεις.

    Οι αγρότες της Θεσσαλίας αναμένουν τα αποτελέσματα της αυριανής συνάντησης της Πανθεσσαλικής με κυβερνητικό κλιμάκιο, ενώ οι αγρότες της Μακεδονίας διαχωρίζοντας τη θέση τους, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με καθημερινούς αποκλεισμούς κομβικών σημείων.

    Ετσί εώς τις 14.00μμ έχουν αποκλείσει την Εθνική Θεσσαλονίκης-Αθήνας , στα διόδια των Μαλγάρων και εώς τη 13.00μμ τη Θεσσαλονίκης -Καβάλας στο ύψος του χωριού Στίβος.

    Επίσης σήμερα θα γίνει σύσκεψη της Ν.Δ με αντικείμενο τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Απαντησεις για το αγροτικο αναμένεται να δώσει απόψε στην Βουλή, στην ώρα του Πρωθυπουργού, ο Κώστας Σημίτης σε ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα.

    Χθες ο υπουργός Γεωργίας Στεφανος Τζουμακας που βρισκεται στις Βρυξελλες, χαρακτηρισε θετικη την συναντηση που ειχε με τον επιτροπο Φίσλερ,για τα θεματα που αφορουν στο ελαιολαδο,το βαμβακι,τα καπνά και το ρυζι.

    11/02/98

    [06] Φάρμακα

    Διαστάσεις σκανδάλου έχει προσλάβει η υπόθεση με τις παρτίδες φαρμάκων από παράγωγα αίματος που δεν είχαν ελεγχθεί.

    Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατεσχεσε απο δυο φαρμακεία της Αττικής σκευάσματα των φαρμακων ΟΚΤΑΓΚΑΜ και ΑΛΦΑΓΚΛΟΜΠΙΝ που είχαν λήξει από το ΄96, η αξια των οποιων ανερχεται σε ενα δισεκατομμύριο δραχμες.

    Απο το ΣΔΟΕ ερευναται η συμμετοχη στο κυκλωμα τριων ξενων εταιριων και τριων γιατρων της Αθηνας,ενω σε ανακοινωση επισημαινεται οτι ο ΕΟΦ δεν εχει απαντησει για την επικινδυνοτητα αυτων των φαρμακων αν και του εσταλησαν δειγματα πριν απο δυο μηνες.

    Ο ΕΟΦ αποφασισε να κανει πιο αυστηρους τους ελγχους σε φαρμακα που εισαγονται απο το εξωτερικο με συνταγη γιατρου,μεσω φαρμακειων.

    Συνεχιζονται εν τω μεταξυ,οι αντιδρασεις για την ενιαια λιστα φαρμακων και οι ιατροφαρμακευτικοι συλλογοι απειλουν να προσφυγουν στο Συμβουλιο της Επικρατειας.

    Ο προεδρος του Πανελληνιου Φαρμακευτικου συλλογου Δημητρης Βαγιωνάς δηλωσε στον Αntenna, οτι δεν υπαρχουν υποκαταστατα για τα φαρμακα που μενουν εκτος λιστας και προσθεσε οτι οτι,ηδη δεν εκτελουνται συνταγες σε ασφαλισμενους του ΟΓΑ στα Χανια,τη Χιο καιτην Κερκυρα ενω σταδιακα αυτο θα ισχυσει και στην υπολοιπη χωρα.

    10/02/98

    [07] 10ο συνέδριο του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος

    Την συνεργασία κράτους και όλων των εμπεκομένων στη διαφήμιση ζήτησε ο υπουργος Τυπου Δημητρης Ρεππας κηρυσσοντας την εναρξη των εργασιων του 10ου συνεδριου του Συνδεσμου Διαφημιζομενων Ελλαδος.

    Ο κ.Ρεππας ανεφερε οτι ειναι ευθυνη ολων η επαναφορα της επικοινωνιας στη σωστη τροχια και προσθεσε οτι η εισοδος της ιδιωτικης ραδιοτηλεορασης παρεσσυρε ολα τα προστατευτικα αναχωματα του κρατους του οποιου η βουληση ειναι να επιτευχθουν στοχοι νομιμοτητας διαφανειας και ποιοτητας σε ολους τους τομεις της επικοινωνιας .

    Βασικοι χορηγοι του συνεδριου ειναι ο Αntenna και το Μega .

    11/02/98

    [08] Σεραφείμ

    Αρκετα καλη χαρακτηριζεται η κατασταση της υγειας του Αρχιεπισκοπου Σεραφειμ,ο οποιος υποβαλεται σε προγραμματισμενη αιμοκαθαρση και σημερα αναμενεται να εξελθει απο το Λαικό νοσοκομείο οπου εισηχθη χθες.

    11/02/98

    [09] Καύσιμα

    Μειωνονται απο τα μεσανυχτα οι τιμες διυλιστηριου της βενζινης και του πετρελαιου.

    Η βενζινη μειωνεται κατα 90 λεπτα το λιτρο,του πετρελαιου κινησης κατα 1,80 και του πετρελαιου θερμανσης κατα 1,40 το λιτρο.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 11-Feb-98 12:10:43
    11/02/98

    [10] Αλβανία-ΗΠΑ

    Οι ΗΠΑ προέτρεψαν χθες βράδυ τον αλβανό Πρόεδρο, Ρετζέπ Μεϊντάνι, να προσεγγίσει τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση της χώρας του.

    Οι αμερικανικες απόψεις διατυπώθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Μεϊντάνι με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τόμας

    Πίκερινγκ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τζέιμς Ρούμπιν.

    "Ο Πίκερινγκ προέτρεψε τον Μεϊντάνι να εκμεταλλευθεί τον υπερκομματικό χαρακτήρα της θέσης του και να προσεγγίσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας, προωθώντας τον εποικοδομητικό διάλογο και την συμμετοχή της αντιπολίτευσης στις κυβερνητικές υποθέσεις και στη σύνταξη ενός νέου Συντάγματος", τονίζεται στο ανακοινωθέν του Ρούμπιν.

    Ο αμερικανός υφυπουργός επίσης "επεσήμανε πως η πολιτική συμφιλίωση και η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι αναγκαία" εάν η Αλβανία επιθυμεί να ανακάμψει από τις τρομερές δυσκολίες που είχε πέρισυ, τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

    Ο Πίκερινγκ εξάλλου χαιρέτησε την απόφαση του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο και εξέφρασε τις ευχές της κυβέρνησής του αυτή η εξέλιξη να πραγματοποιηθεί το συντομώτερο.

    Ο ίδιος επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ να συνδράμει την Αλβανία στην εφαρμογή των δημοκρατικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων και συνεχάρη τα Τίρανα για τη συνεργασία τους με τα διεθνή χρηματοπιστοτικά ιδρύματα με σκοπό την ενίσχυση των μακροοικονομικών δεδομένων της οικονομίας τους και την επίλυση του προβλήματος των εταιρειών πυραμιδικής μορφής.

    11/02/98

    [11] Βουλγαρία-Βιοτικό επίπεδο

    Το χαμηλό βιοτικό επίπεδο συγκρατεί τους βούλγαρους πολίτες όχι μόνον στη Βουλγαρία αλλά συχνά και μακρυά απο κάθε μορφής τουριστικές διακοπές, γράφει στο σημερινό της φύλλο η αγγλόφωνη εφημερίδα "Στάνταρτ Νιούς" επικαλούμενη πρόσφατη τουριστική έρευνα του ινστιτούτου ΝΟΕΜΑ.

    Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν έλειψε απο τον τόπο της μόνιμης διαμονής για περισσότερο απο ένα πενθήμερο πέρυσι. Μόνον το 3% των Βουλγαρων μετέβησαν στο ίδιο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό για περισσότερο απο πεντε ημέρες, προστίθεται στην έρευνα. Ποσοστό 38% πήγαν για πολυήμερες διακοπές κάπου στη Βουλγαρία.

    Ομως κατά τα έτη 1992-1997 23% των πολιτών είχαν κάνει πολυήμερες διακοπές στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με την έρευνα, 39% των Βούλγαρων κάνει απλά διακοπές εκτός Βουλγαρίας, ενώ 33% επισκέπτονται στο εξωτερικό συγγενείς ή και φίλους. Μόνον ένας στους πέντε Βούλγαρους ταξιδεύει σήμερα για

    δουλειές στο εξωτερικό.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 11-Feb-98 12:11:13
    11/02/98

    [12] Ιράκ-ΗΠΑ

    Για μετά τις 22 Φεβρουαρίου, μετατίθεται η απόφαση για τυχόν χτύπημα στο Ιράκ.

    Η αμερικανικη πρεσβεια στο Τοκυο ανακοινωσε ότι οι Ηνωμενες Πολιτειες θα σεβαστουν την ολυμπιακη εκεχειρια εως τις 22 Φεβρουαριου, ημέρα λήξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Ναγκάνο της Ιαπωνίας.

    Παράλληλα, όμως ενισχύεται καθημερινώς η στρατιωτική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή του Κόλπου, αλλά και η αμερικανική συμμαχία, αφού την αμέριστη συγκατάθεσή τους στην πολιτική της Ουάσιγκτον, έχουν εκφράσει ήδη η Βρετανία, ο Καναδάς και η Αυστραλία, που στέλνουν και δυνάμεις στην περιοχή.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Αναν απηύθυνε εκκληση για σύνεση και αυτοσυγκράτηση.

    Ο Πρόεδρος της Γεωργίας και υπουργός εξωτερικών της πάλι ποτέ Σοβιετικής Ενωσης,που υπηρξε ενας απο τους πρωτεργάτες του τέλους του "ψυχρού πολέμου", παρολιγον να πέσει θυμα ενός αμειλικτου πολέμου συμφερόντων για τα πετρελαια της Κασπίας.

    Προχθές το βράδυ και συγκεριμένα τη στιγμή που Εντβαρντ Σεβαρνάτζε πεστρεψε στην κατοικία του στο νότιο τμημα της Τυφλίδας 10-με 15 ενοπλοι αρχισαν να βάλουν εναντιον της προεδρικής αυτοκινητοπομπής με αυτόματα και χειροβομβιδες.

    Η Θωρακισμενη μερσεντες του Γεωργιανού Πορεδρου δεχθηκε τρεις χειροβομβιδες και σταματησε εκατομετρα πιο κάτω απο το σημειο της επιθεσης .

    Επακολουθησε ανταλλαγή πυροβολισμών που διηρκεσε δεκα ολόκληρα λεπτα στη δάσωδη περιοχή σε απόσταση ενός χιλιομέτρου απο την

    προεδρική κατοικία...που ηταν ωστόσο αρκετά για να χάσει τη ζωή τους ενας σωματοφυλακας του Σεβαρνατζε και να τραυματισθούν δυο αλλοι...

    Ο Εντβαρντ Σεβαρνατζε μεταφέρθηκε σωος και αβλαβής στην προεδρική κατοικια ενω λιγή ώρα αργοτέρα φανερα συντετριμένος μιλούσε απο την τηλεοραση της Γεωργίας......

    Η αστυνομία δηλωσε οτι ο επιδοξος δολοφονος που σκοτώθηκε ειναι τσετσενος που ζεί στη Νότια Ρωσία.

    Η φρουρα στην προεδρική κατοικία ενισχυθηκε ενω αστυνομικοί και στρατιώτες περιπολούν στους δρόμους πραγματοποιώντας συνεχείς ελεγχους στα αυτοκίνητα.

    Η χθεσινη δολοφονική απόπειρα δολοφονίας εναντιον του Εντβαρντ Σεβαρνατζε εφερε στην μνημη την πρωτη αποπειρα τον Αυγουστο του 1995, θετοντάς για μια φόρα το ερωτημα ποιος στρεφεται εναντιον του.

    Σήμερα στη Γεωργιανή Βουλή καταχειροκροτηθηκε ενω οι βουλευτες τηρησαν ενος λεπτου στην μνημη του νεκρου σωματοφυλακα. Ο ιδιος ο Εντβαρντ Σεβαρνατζε απυεθυνομενος στο σώμα επιτεθηκε οργισμενος εναντιον των εχθρων του στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας δηλωντος κατηγορηματικά οτι η Γεωργια δεν αποκλεινει απο τον δρομο της Δημορκατίας.

    Σε συνεντευξη του πάντως στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, ΝΤΒ δεν απεκλεισε το ενδεχόμενο πισω απο την δολοφονική απόεπειρα εναντιον του να κρυβοντασι δυναμεις που θελουν μια αλλη λύση στην μεταφορά του πετρελαιου απο την Κασπία, απο αυτήν που εχει ηδη αναλάβει η Γεωργία.

    [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 11-Feb-98 11:09:18
    Βαθμιαία εξασθένηση θα παρουσιάσουν σήμερα οι βοριάδες στο Αιγαίο.

    Στις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος .

    Στην Αττική, σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις και θερμοκρασία στην Αθήνα εώς 14 βαθμούς.

    Ανάλογες καιρικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασία στην πόλη εώς 13 βαθμούς Κελσίου.

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Wednesday, 11-Feb-98 11:09:05
    Σταδιακή βελτίωση του καιρού από σήμερα με εξασθένηση των βορειάδων και άνοδο της θερμοκρασίας.

    Αύριο και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι παντού σχεδόν αίθριος, με περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί και μόνο στα πελάγη θα φθάνουν τα 4 με 5 μποφώρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει το μεσημέρι τους 13 με 14 στα Βόρεια και στις άλλες περιοχές τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 11 February 1998 - 18:35:46 UTC