Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-02-05

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σουφλιάς
  • [02] Μάνος
  • [03] Μαντέλης
  • [04] Τσοχατζόπουλος
  • [05] Βουλή-Ελληνοτουρκικά
  • [06] Ανακοινώσεις κομμάτων για Ν.Δ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [07] Αγρότες
  • [08] Κακοκαιρία
  • [09] Είδη μαιμού
  • [10] Χρυσόστομος
  • [Δ] Πολιτική - Διεθνή

  • [11] Μόνικαγκέιτ
  • [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

  • [12] Μπιλ Γκέιτς
  • [13] Η δολοφόνος με το τσεκούρι
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Πανωτόκια
  • [15] Οικογενειακό επίδομα
  • [16] Αντικειμενικά κριτήρια
  • [17] Ε.Ε-Απάτες
  • [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία

    Last Updated: Thursday, 05-Feb-98 14:44:49
    Εντονη κινητικότητα και διεργασίες εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας για το αύριο της παράταξης, μετά τη διαγραφή των 6 στελεχών της.

    Ανοικτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος, άφησε ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, ο οποιος μιλώντας στον Αntenna, δήλωσε ότι όλα είναι ανοιχτά, καθώς οι εξελίξεις στο χώρο της Ν.Δ επιταχύνουν γενικότερες εξελίξεις.

    Ο Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι δέχεται εισηγήσεις για τη δημιουργία νέου κόμματος, ενώ ο Στέφανος Μάνος ανέφερε ότι με τις διαγραφές έσπασε το φράγμα της ενότητας αλλά το νερό που χύθηκε θα βρεί το δρόμο του.

    Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και σε νέες διαγραφές εάν χρειαστεί για να επιβάλλει την ενότητα στο κόμμα.

    Οξύτατη κριτική στην ηγεσία της Ν.Δ, άσκησαν ο Γεώργιος Ράλλης και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τον οποίο ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου εκτίμησε, μιλώντας στον Αntenna, ότι οδηγείται από την ηγεσία της Ν.Δ εκτός κόμματος.

    Ο Σταύρος Δήμας δήλωσε ότι με τον ενιαίο πολιτικό λόγο η Ν.Δ θα έχει καλύτερη απήχηση στον Ελληνικό λαό, καθώς επίσης ότι ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά και της Πολιτικής Ανοιξης στη Ν.Δ.

    Την επιθυμία του να μην σπάσουν οριστικά οι δεσμοί των διαγραφέντων με τη Ν.Δ και να επιστρέψουν στο μέλλον στο κόμμα, εξέφρασε, ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 05-Feb-98 14:46:01

    [01] Σουφλιάς

    Αλλεπάλληλες επαφές με τους διαφραφέντες αλλά και με τον επίτιμο πρόεδρο κ. Κων/νο Μητσοτάκη , αλλα και με συνεργάτες και στελέχη είχε από το πρωί ο Σουφλιάς .

    Εντονα συζητείται στη Βεντήρη ότι ο κ.Σουφλιάς δέχεται εισηγήσεις για ίδρυση νέου κόμματος. Θεωρείται ώς το πλέον πιθανό ενδεχόμενο και ουσιαστικά ο κύριος Σουφλιάς προδιέγραψε ότι θα δώσει τη μάχη καθαρά και αταλάντευτα για τις ιδέες του, για τον τρόπο για την αναγέννηση παράταξης και τη νικηφόρα προοπτική της .

    Χαρακτηριστική η φράση ότι το πρόβλημα δεν το έχουν κυρίως οι διαγραφέντες αλλά το άλλο κόμμα που δημιουργήθηκε και θα το αντιμετωπίσουν αρκετοί από τους εναπομείναντες.

    Χαρακτηρίζει αντικαταστατική πολιτικά, απαράδεκτη και ηθικά ανεπίτρεπτη την απόφαση του Πειθαρχικού με την οποία ολοκληρώθηκε ένας κύκλος προειλλημμένων αποφάσεων μιας μικρής ομάδας που πραξικοπηματικά αντικατέστησε στη Ρηγίλλης, όργανα και διαδικασίες .

    [02] Μάνος

    Η απόφαση της διαγραφής μας είναι αντικαταστατική , αστήρικτη και κυρίως άδικη . Θέλω να σας θυμίσω ότι η φασαρία άρχισε επειδή μείναμε πιστοί στις αρχές και τις θέσεις , που επί χρόνια ώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση υποστηρίζαμε με συνέπεια , επειδή δεν μας πήγαινε να στηρίξουμε τις θέσεις του κυρίου Κολλά και άλλων συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, επειδή περνάμε μια κρίση, που για να ξεπεραστεί πρέπει να γίνουν βαθιές επέμβασεις στις ΔΕΚΟ και στις λειτουργίες του κράτους . Αλλαγές που αρνούνται κρατικοδίαιτοι κομματικοί μηχανισμοί . Φαντάζομαι οτι υπάρχουν μερικοί φανατικοί που χειροκρότησαν τη διαγραφή μας . Εχουν την ψευδαίσθηση ότι τα κόμματα κερδίζουν εκλογές με διαγραφές . Για αυτούς που θλίβονται όμως για όσα συμβαίνουν στη Ν.Δ, έχω να πώ τα εξής: Μη στεναχωριέστε, ουδέν κακόν αμιγές καλού . Αυτοί που μας διέγραψαν γκρέμισαν βέβαια το φράγμα της ενότητας στη Ν.Δ , το νερό χύθηκε , θα βρεί όμως το δρόμο του . Η ζημιά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα διορθωθεί . Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και μεγάλη προσπάθεια , πρέπει όμως να γίνει για το καλό του τόπου .

    [03] Μαντέλης

    Σύμβουλοι εκτός υπηρεσιών θα εποπτεύουν την εξυγίανση των ΔΕΚΟ.

    Δύο μέρες μετά την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας, ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, ανακοίνωσε ότι οι διαδικασίες αρχίζουν αμέσως.

    [04] Τσοχατζόπουλος

    Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών πρέπει να νοιώσουν την ετοιμότητα και την ασφάλεια που τους παρέχουν οι ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος που επισκέφθηκε στρατιωτικές μοναδες στη Ρόδο, το Καστελόριζο και τη Ρώ.

    [05] Βουλή-Ελληνοτουρκικά

    Δεν υπάρχει αλλαγή των θέσεων της χώρας μας για προσφυγή όλων των Ελληνο- τουρκών διαφορών στη Χάγη, είπε ο Σημίτης απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ, Βασίλη Μαγγίνα.

    Ο βουλευτής μετά την απάντηση του πρωθυπουργού εξεφρασε την ανησυχία του σημειώνοντας ότι απόψε ο πρωθυπουργός έδειξε να αποδέχεται την λογική για όλα τα ζητηματα στη Χαγη.

    [06] Ανακοινώσεις κομμάτων για Ν.Δ

    Η κρίση στη Νέα Δημοκρατία προοιωνίζεται από ευρύτερες ανακατατάξεις στην πολιτική ζωή της χώρας, αναφέρει ο Συνασπισμός.

    Σε πορεία εξάντλησης βρίσκεται ο δικομματισμος, διαπιστώνει η Αλέκα Παπαρήγα.

    Ως δικαίωση της θέσης του Αντώνη Σαμαρά ότι -οι διαφορές μέσα στα κόμματα είναι μεγαλύτερες από τις διαφορές ανάμεσά τους-εκτιμά τις εξελίξεις η Πολιτική Ανοιξη.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 05-Feb-98 15:04:54

    [07] Αγρότες

    Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Οι αγρότες θα στήσουν μπλόκα από τις 4 το απόγευμα στην εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης στη περιοχή της Λάρισας, ενώ το πρωί έκαναν συνελεύσεις για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Αγρότες έκαναν σήμερα συλαλλητήριο στην Καρδίτσα και το απόγευμα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα Τρίκαλα.

    Επί ποδός και οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης που απέκλεισαν το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ζητώντας καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους.

    Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες επιλέγουν για τις συγκεντρώσεις τους τα διόδια των Μαλγάρων.

    Στην Κρήτη, οι ελαιοπαραγωγοί απέκλεισαν το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

    [08] Κακοκαιρία

    Βροχές και καταιγίδες είχαμε σήμερα σε όλη τη χώρα.

    Από την κακοκαιρία επλήγη ιδιαίτερα ο νομός Αρτας με πλημμύρες μέσα στην πόλη, σε αγροτικές εκτάσεις σε τρείς κοινότητες ενώ κατολισθήσεις έγιναν σε οκτώ σημεία των Τζουμέρκων.

    Κατολίσθηση προκλήθηκε επίσης και στο 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Σερρών, και στο Τυχερό Εβρου από τα νερά διακόπηκε η σιδηροδρομική γραμμή , ενώ στην Ροδόπη ο δρόμος προς `Αρατο έχει καλυφθεί από νερά. Σπίτια πλημμύρισαν και στο Παλιό Καβάλας.

    Λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο, στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας, τα μόνα δρομολόγια που εκτελούνται είναι προς Σύρο και Κρήτη.

    [09] Είδη μαιμού

    Βιομηχανία κατασκευής πλαστών CD καθώς και ενδημάτων και ηλεκτρονικών μηχανημάτων που έφεραν πλαστές ετικέτες γνωστών εταιριών λειτουργούσε στην Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω, ο Νικόλας Γαροφαλάκης, 61 χρονών ο οποίος συνελήφθη .

    Στο πολυόροφο κτίριο στην οδό Αθανασίου Διάκου 49 όπου στεγαζόταν η παράνομη επιχείρηση του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 20 χιλιάδες πλαστά ή άγραφα CD, 40 χιλιάδες πλαστές ετικέτες ρούχων με ενδείξεις γνωστών εταιρειών και εργαστήριο κατασκευής και τοποθέτησης πλαστών ενδείξεων σε ηλεκτρονικά και στερεοφωνικά είδη .

    [10] Χρυσόστομος

    Στον εκκλησιαστικό ανακριτή παρέπεμψε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο, κρίνοντας ότι δεν ήταν επαρκείς οι γραπτές του εξηγήσεις για την επίμαχη συνέντευξη στο περιοδικό "Πέντχαουζ".

    [Δ] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 05-Feb-98 14:46:15

    [11] Μόνικαγκέιτ

    Ο εισαγγελέας Κένεθ Στάρ που ερευνά τα σκάνδαλα του αμερικανού προέδρου απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων της Μόνικα Λεβίνσκι να της παραχωρηθεί δικαστική ασυλία για να συνεργαστεί στην έρευνα σχετικά με την υποτιθέμενη σχέση της με τον Μπίλ Κλίντον, γράφει η εφημερίδα Ουάσιγκτον Πόστ.

    Ο εισαγγελέας μάλιστα έθεσε προθεσμία μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας στη Λεβίνσκι για να παρουσιαστεί και να καταθέσει, ειδάλλως κινδυνεύει με πιθανή δίωξη. Οι δικηγόροι της νεαρής Μόνικα πρότειναν στον Στάρ να καταθέσει η πελάτισσα τους εάν της παραχωρηθεί ασυλία, αλλά οι συνεργάτες του ανεξάρτητου εισαγγελέα αποφάνθηκαν ότι η πρόταση αυτή δεν ήταν αρκετά ικανοποιητική ώστε να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας, καθώς περιείχε αντιφάσεις και ασάφειες για το άν ο πρόεδρος της ζήτησε να ψευδορκήσει.

    Το BBC σε μιά επιστημονική εκπομπή θα παρουσιάσει λεπτομερώς τα αποτελέσματα της ανάλυσης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και ανιχνευτή ψεύδους των δηλώσεων του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον, όπου αρνείται ότι είχε σεξουαλική σχέση με τη Μόνικα Λεβίνσκι.

    Το συμπέρασμα από την ανάλυση της φράσης που ο Κλίντον δηλώνει πως "δεν είχα σεξουαλικές σχέσεις με αυτή την γυναίκα,την δεσποινίδα Λεβίνσκι",είναι πως ο αμερικανός πρόεδρος είπε την αλήθεια. Ομως ορισμένα στοιχεία στη φωνή του δείχνουν ότι "μέχρι ένα ορισμένο βαθμό είχε ένοχη συνείδηση", σύμφωνα με τον Αμίρ Λίμπερμαν, τον εφευρέτη του ανιχνευτή ψεύδους, ο οποίος διευκρίνισε πως υπήρχε κάτι το "μη φυσιολογικό" στην συμπεριφορά του Μπιλ Κλίντον, χωρίς όμως "ακρότητες".

    Εν τω μεταξύ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal ένας εργαζόμενος στο Λευκό Οίκο φέρεται να έχει δηλώσει ενώπιον του ομοσπονδιακού Σώματος των ενόρκων ότι είδε τον Κλίντον και την Λεβίνσκι να βρίσκονται μόνοι τους σε χώρο μελέτης δίπλα στο οβάλ γραφείο.

    Σε αναμέτρηση Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας τείνει να εξελιχθεί η νέα κρίση στον Περσικό.

    Εξαντλείται ο χρόνος για εξεύρεση λύσης με διπλωματικά μέσα προκειμένου να αποτραπεί στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ προειδοποιεί η Ουάσινγκτον

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Μάικ Μακέρι, απέρριψε έμμεσα την Ιρακινή προσφορά για επιθεώρηση οκτώ νέων προεδρικών μεγάρων.

    Η Ουάσινγκτον αρνήθηκε ακόμη να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Μπόρις Γέλτσιν, σύμφωνα με τις οποίες οι αμερικανικές απειλές εναντίον του Ιράκ ενδέχεται να προκαλέσουν "παγκόσμιο πόλεμο"

    Το Ιράκ αποφάσισε να επιτρέψει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ την ελεύθερη πρόσβαση σε οκτώ προεδρικές κατοικίες για να ελέγξουν πιθανή ύπαρξη βιολογικού ή χημικού οπλοστασίου.

    Στη Βαγδάτη μετέβη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζέμ, μεταφέροντας προσωπικό μήνυμα του Σουλειμάν Ντεμιρέλ προς τον Σαντάμ Χουσείν κάνοντας έκκληση για διπλωματική λύση στην κρίση

    Αντίθετες σε στρατιωτικό χτύπημα κατά του Ιράκ εμφανίζονται και οι αραβικές χώρες με εξαίρεση το Κουβέιτ.

    Αποτελεσματική πάντως φαίνεται να αποβαίνει η Γαλλική προσπάθεια καθώς ο Ιρακινός πρόεδρος δείχνει να συμφωνεί με τα βασικά σημεία της Γαλλικής πρότασης για την επίλυση της κρίσης.

    [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 05-Feb-98 15:05:06

    [12] Μπιλ Γκέιτς

    Ο Μπιλ Γκέιτς, το αφεντικό των συστημάτων πληροφορικής στις Ηνωμένες Πολιτείες προσερχόταν στο Κόνεσερτ Νόουμπλ, στις Βριξέλλες, για να πάρει μέρος σε συνάντηση επιχειρηματιών.

    Στην είσοδο του κτιρίου τοον περίμεναν όμως τρεις Βέλγοι αναρχικοί. Μόλις τον είδαν πέταξαν μία τούρτα εναντίον του και πέτυχαν διάνα. Τον βρήκε στο πρόσωπο.

    Γεμάτος κρέμα στο πρόσωπο,στα γιαλιά και στους ώμους του κοστουμιού ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο φάνηκε να τα χάνει. Στη συνέχεια οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς φρόντισαν να μεταφερεί σε γειτονικη αίθουσα για να καθαριστεί.

    Οι δύο από τους τρείς δράστες,που όπως διαπιστώθηκε είναι γνωστοί στον χώρο των αναρχικών του Βελγίου, συνελήφθησαν. Ανάμεσά τους και ο Νοέλ Γκοντάν, που στο παρελθον έχει επιφυλάξει ανάλογες υποδοχές και σε άλλες προσωπικότητες, όπως ο σκηνοθετης Ζαν Λικ Γκοντάρ και ο φιλόσφος Μπερνάρ Ανρί λεβί.

    Ο Γκέιτς εξφρασε την λυπη του για την επίθεση που δεχτηκε ,αλλά τόνισε πως δεν θα υποβάλει μηνυση.

    Η ειδηση και οι εικόνες μέσα σε λίγα λεπτά έκαναν τον γυρο του κοσμου και ορισμενα αμερικανικά κανάλια προσφεθηκαν να πληρωσουν πάνω από ένα εκατομμυριο δραχμες για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα της προβολής των εικόνων.

    [13] Η δολοφόνος με το τσεκούρι

    Εκτελέσθηκε σήμερα τα ξημερώματα στις φυλακές του Χάντσβιλ με θανατηφόρο ένεση η 'δολοφόνος με το τσεκούρι' Κάρλα Φέι Τάκερ, η πρώτη γυναίκα που καταδικάσθηκε σε θάνατο στην Πολιτεία του Τέξας από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου.

    Προηγουμένως ο κυβερνήτης του Τέξας, Τζορτζ Μπούς Jr, είχε ανακοινώσει πως απέρριψε το αίτημα για αναβολή της εκτέλεσης, που του υπέβαλαν την τελευταία στιγμή οι δικηγόροι της Τάκερ.

    Η τριανταοχτάχρονη Κάρλα Φέι Τάκερ πέθανε μέσα σε 20 δευτερόλεπτα μετά τήν ένεση με το μίγμα θανατηφόρων χημικών που της έγινε στο χέρι.

    Το πρώτο φάρμακο την κοίμησε, το δεύτερο σταμάτησε την αναπνοή της και το τρίτο σταμάτησε την καρδιά της στις 7 παρά τέταρτο τα πρωί της Αμερικής, ξημερώματα στην Ελλάδα.

    Στα είκοσι αυτά δευτερόλεπτα η Τάκερ έβηξε δύο φορές και άφησε έναν μικρό αναστεναγμό.

    Είναι πρώτη γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο στην πολιτεία του Τέξας από το 1863 και η πρώτη γυναίκα που εκτελείτε στην Αμερική μετά από 14 χρόνια.

    Η Τάκερ είχε δολοφονήσει βίαα με ένα τσεκούρι δύο άτομα το 1983 αλλά η μεταμέλεια της και η πίστη της στην θρησκεία είχαν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και αντίδραση στην θανατική ποινή που δεν στάθηκαν όμως ικανά να αποτρέψουν την απόφαση του δικαστηρίου του Τέξας.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 05-Feb-98 14:45:16

    [14] Πανωτόκια

    Σε 15 μερες το αργοτερο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει το θεμα για τα πανωτόκια, δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Σημίτης δεν δεσμεύθηκε ότι οι ρυθμίσεις θα έχουν αναδρομική ισχυ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα.

    [15] Οικογενειακό επίδομα

    Οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους που εργάζονται σε ΔΕΚΟ, επιδίκασε για μια ακόμη φορά ο Αρειος Πάγος, αν και η κυβέρνηση αρνείται να το χορηγήσει.

    Το Ανώτατο Δικαστήριο θεωρεί ότι το επίδομα πρέπει να χορηγείται ακόμη και αν δεν προβλέπεται από τη συλλογική συμβαση εργασίας του συγκεκριμενου Οργανισμού.

    Σύμφωνα με την απόφαση, ο περιορισμός στη χορήγησή του είναι αντίθετος στη διάταξη του Συντάγματος που προβλέπει την ισότητα των δύο φύλων και θεωρεί

    ότι δεν νοείται καμμία διάκριση αφού πρόκειται για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.

    [16] Αντικειμενικά κριτήρια

    Ειδικά συνεργεία σε όλες τις εφορίες θα εξυπηρετούν μισθωτούς - συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες , ενώ από το 2.000 θα καταργηθούν τα αντικειμενικά κριτήρια.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός, Γιώργος Δρύς, τονίζοντας ότι το έντυπο Ε3 δεν θα χρησιμοποιηθεί για επιβολή νέων φορολογιών.

    [17] Ε.Ε-Απάτες

    Το 5,4 % του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή ποσό 1,3 τρισεκατομύρια δραχμές καταλήγουν στις τσέπες απατεώνων ή ξοδεύονται άσκοπα.

    Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι οικονομικοί ελεγκτές σε εκθεσή τους που κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Thursday, 05-Feb-98 14:47:01
    Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες σήμερα σε όλη την χώρα και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι.

    Οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές θα πνέουν ισχυροί εώς πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις εώς και 9 μποφώρ. Βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν.

    Δυνατή βροχή σήμερα στην Αττική , άνεμοι νότιοι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση και θερμοκρασία στην Αθήνα εώς 17 βαθμούς.

    Βροχές και καταιγίδες στην Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία στην πόλη δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Thursday, 05-Feb-98 14:46:52
    Βροχερός ο καιρός σήμερα και αύριο σύμφωνα με την ΕΜΥ. Το Σάββατο αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση.

    Τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά θα έχουμε και αύριο κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ενώ στα νότια θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο. Ωστόσο από το βράδυ ο καιρός στα δυτικά και βόρεια θα αρχίσει να βελτιωνεται.

    Οι άνεμοι θα είναι παντού βόρειοι - βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφώρ. Η θερμοκρασία πέφτει 2 με 3 βαθμούς και θα πλησιάσει στα βόρεια τους 6 με 7 και στην ύπολοιπη χώρα τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

    Το Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και μόνο το πρωί στην ανατολική και νότια Ελλάδα ίσως βρέξει για λίγο τοπικά.

    Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοανατολικοί μέχρι 4 μποφώρ στα δυτικά, πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά θα φθάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο και τα 7 μποφώρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει το μεσημέρι τους 7 βαθμούς στα βόρεια και τους 14 με 15 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 5 February 1998 - 14:39:09 UTC