Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-11-28

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Μέτρα για τη βία στα γήπεδα

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σημίτης-Μπλέρ
  • [02] Δημοτικές
  • [03] Καραμανλής
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Ωρες Διδασκαλίας
  • [05] Θανατική ποινή
  • [06] Ναρκωτικά
  • [07] Παναγοπούλου
  • [08] Ομοφυλόφυλοι
  • [09] AIDS
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Τουρκία:Δίκη του Τσιλέρ
  • [11] Αβανία:Κουμμουνιστικό κόμμα
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Γέλτσιν
  • [13] Ιράκ-ΟΗΕ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [14] Τουρκία:Eπίθεση ενόπλων
  • [15] Σομαλία:Aνθρωπιστική βοήθεια
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [16] Μεταχειρισμένα Ι.Χ
  • [17] Πανωτόκια
  • [18] Αντικειμενικές αξίες
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Μέτρα για τη βία στα γήπεδα

    Last Updated: Friday, 28-Nov-97 12:36:58
    Στην κακή απονομή της δικαιοσύνης και την διαιτησία απέδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας τη βία στα γήπεδα.

    Απαντώντας σε ερώτηση που ανέπτυξε στη Βουλή η βουλευτής της Ν.Δ Φάνη Πάλη- Πετραλιά, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τους διαιτητές προκειμένου να τους επισημάνει τις ευθύνες τους και επανέλαβε τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη με τους προέδρους των ΠΑΕ.

    Μεταξύ αυτών είναι, η ηλεκτρονική παρακολούθηση των ταραξιών στις εξέδρες, η θέσπιση μόνιμων αθλητικών δικαστών και η καθιέρωση επαγγελματικής διαιτησίας.

    Στο εξής, τακτικός δικαστής θα λύνει τις αθλητικές διαφορές, ενω από την περίοδο 98-99 η διαιτησία θα γίνει επαγγελματική και θα δοθούν κίνητρα σε ομάδες και παράγοντες για καλύτερη παρουσία τους στους αγωνιστικούς χώρους.

    Οσα ανακοίνωσε ο κύριος Φούρας έχουν εξαγγελθεί από όλους τους υφυπουργούς Αθλητισμού, το θέμα είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι, παρατήρησε η κύρια Πετραλιά.

    Χειροφρενο σε πρασινα λεωφορεια και στον ηλεκτρικο κατα τη διαρκεια των ποδοσφαιρικων αγωνων αποφασισαν να βάζουν οι εργαζομενοι στους ΗΣΑΠ.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 28-Nov-97 14:52:15

    [01] Σημίτης-Μπλέρ

    Διαφώνησαν Κώστας Σημίτης και Τόνυ Μπλέρ στο θέμα της συμμετοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη,καθώς ο βρετανός πρωθυπουργός τάχθηκε υπερ.

    Αντιθετως,οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν στην επιτάχυνση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκη Ενωση,γεγονος που ικανοποίησε την Ελλάδα,καθώς η Βρετανία αναλαμβανει απο την 1η Ιανμουαρίου την προεδρία της Ενωσης.

    Εν τω μεταξύ άκαρπη ήταν η συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη,ο προεδρεύων της Ευρωπαϊκης Ενωσης Λουξεμβουργιανός πρωθυπουργός Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και ο Μεσούτ Γιλμαζ.

    Το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας έδωσε ``πράσινο φως για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης``.

    [02] Δημοτικές

    Δεχεται να είναι υποψήφιος για το Δημο της Αθήνας ο Μανώλης Γλέζος,με δηλώσεις του στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Προσθέτει,όμως ότι μέχρι τωρα δεν του έχει γίνει καμμιά επίσημη πρόταση.

    Χθες ο Κώστας Σκανδαλίδης, απερριψε την προταση Αβραμοπουλου για στηριξη κοινου υποψηφιου απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στην Αθηνα.

    Η υποψηφιότητα Δαμανάκη, υπονομεύεται από εκείνους που την εμπνεύστηκαν, δήλωσε στο ραδιοφωνο του Αντέννα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κίμων Κουλούρης και προσθεσε ότι αν συνεχιστούν οι κινήσεις χωρίς σχεδιασμό, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα κάνει περίπατο στις εκλογές.

    28/11/97

    [03] Καραμανλής

    Στη Θράκη για τριήμερη περιοδεία βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Θα επισκεφθεί διαδοχικά τους νομούς Ξάνθης, Ροδοπης και Εβρου.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 28-Nov-97 15:04:15

    [04] Ωρες Διδασκαλίας

    Τη μείωση των ωρών διδασκαλίας από 2 εώς 4 ώρες την εβδομάδα στην 1η και 2α Λυκειου, από το ερχόμενο έτος, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης.

    Για την 3η Λυκειου η μειωση των ωρων διδασκαλιας θα ισχυσει απο τη μεθεπομενη περιοδο,δηλαδη απο 1ης Σεπτεμβριου του 99.

    Οπως διευκρινισε ο κυριος Αρσένης η μειωση των διδακτικων ωρων στα Λύκεια κρινεται απαραιτητη για την ενισχυτικη διδασκαλια των μαθηματων του νεου Τυπου Λυκειου.

    [05] Θανατική ποινή

    Υπέρ της θανατικής ποινής για τους εμπόρους ναρκωτικών τάσσεται το 75% των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της PRC, που δημοσιεύεται στα ΝΕΑ.

    Το 32% τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού σε σκληρά και μαλακά ναρκωτικά και το 41,2% κατά,ενω μονο το 18,4 % των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι η αστυνομία είναι πολύ ή αρκετά αποτελεσματική στην καταδίωξη του εμπορίου ναρκωτικών.

    [06] Ναρκωτικά

    Αλλοι δυο νεοι προστεθηκαν στο μακρυ καταλογο των θυματων της ηρωινης,ενω οι εμποροι ναρκωτικων μπαινουν στο στοχαστρο της συντριπτικη πλειοψηφιας των πολιτων.

    Αγνωστος νεαρης ηλιιας βρεθηκε νεκρος στις 7.30 το πρωι σε παρκο στα Πατησια.Τρεις ωρες αργοτερα βρεθηκε νεκρος και δευτερος νεαρος στο λοφο του Στρεφι.

    Το πρωι επισης,συνεληφθη απο την αστυνομια ο 26χρονος Αλεξανδρος Τζακσον ο οποιος ειχε πωλησει σε μαθητες μικροποσοτητα χασις.

    [07] Παναγοπούλου

    Με συγκλονιστικες αποκαλυψεις συνεχιζεται η δικη της Βασιας Παναγοπουλου, που κατηγορειται απο τον πρωην συζυγοτης Αποστολο Δοξιαδη οτι σχεδιαζε την δολοφονια του. "Πηρα χρηματα απο τον Αποστολο Δοξιαδη για να καταθεσω ψεματα εις βαρος της Βασιας Παναγοπουλου" δηλωσε σημερα στο δικαστηριο ο μαρτυρας Κωστας Λαδάς ο οποιος στην αρχικη του καταθεση ειχε στραφει κατα της ηθοποιου.

    [08] Ομοφυλόφυλοι

    Πειράματα με ηλεκτροσόκ σε φυλακισμένους ομοφυλόφιλους πραγματοποιούσαν οι αρχές της Βρετανίας στη δεκαετία του '50 για να διαπιστώσουν αν μπορούν να ελέγξουν με το τρόπο αυτό την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά,αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Γκάρντιαν.

    Το δημοσίευμα, που βασίζεται σε ντοκουμέντα τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση,δείχνει πώς οι κρατούμενοι ομοφυλόφιλοι αντιδρούσαν στη θέα μιάς ανδρικής φωτογραφίας επί 8 δευτερόλεπτα ύστερα από το ηλεκτροσόκ στο οποίο τους είχαν υποβάλει.Σε άλλους κρατούμενους τα πειράματα γίνονταν με χορήγηση γυναικείας ορμόνης.

    Η εφημερίδα δεν αναφέρει πότε ακριβώς έγινε η δίκη για την υπόθεση αυτή, ούτε πόσοι άνθρωποι πήραν μέρος στα πειράματα,τα οποία έγιναν σε τέσσερεις φυλακές της Αγγλίας.Η μελέτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα,που έγινε από το

    Πανεπιστήμιο του Λονδίνου για λογαριασμό της κυβέρνησης,είχε σκοπό να δείξει αν η πλειοψηφία των πολιτών αντιδρούσε θετικά στη νομιμοποίηση της ομοφυλίας.Το 1957 τελικά η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την αναθεώρηση των νόμων που αφορούν θέματα ομοφυλικής συμπεριφοράς και δέκα χρόνια αργότερα ολοκληρώθηκε η φιλελευθεροποίηση αυτού του θέματος.

    [09] AIDS

    Διαψευδει το Υπουργείο Υγείας την εκθεση του ΟΗΕ για αυξηση κρουσμάτων ΕΙΤΖ στη χωρα μας. Συμφωνα με ανακοινωση του Υπουργείου τα κρουσματα του ΕΙΤΖ μειώθηκαν το 97 και εκτιμά οτι μεχρι το τελος του χρόνου η συνολικη μείωση θα υπερβαίνει το 30 τοις εκατό.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 28-Nov-97 14:52:03

    [10] Τουρκία:Δίκη του Τσιλέρ

    Αρχισε σήμερα στην Αγκυρα η δίκη του Οζέρ Τσιλέρ, συζύγου της πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, με την κατηγορία της παραποίησης εγγράφων τα οποία κατέθεσε σε κοινοβουλευτική επιτροπή που ερευνά θέματα διαφθοράς.

    " Ο κατηγορούμενος Οζέρ Τσιλέρ παρέδωσε στην ερευνητική επιτροπή ελλιπείς και ψευδείς πληροφορίες", τόνισε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο.

    Ο Οζέρ Τσιλέρ, πλούσιος επιχειρηματίας, αντιμετωπίζει ποινή άνω των οκτώμισυ ετών κάθειρξης γιά ψευδείς πληροφορίες που έδωσε στην επιτροπή, η οποία ερευνά γιά τα περιουσιακά στοιχεία

    της οικογένειας Τσιλέρ.

    Μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ορισμένα από τα μεταφρασμένα στα τουρκικά έγγραφα που αφορούσαν εταιρία των Τσιλέρ στις ΗΠΑ, δεν υπήρχαν μεταξύ των εγγράφων που ο Οζέρ Τσιλέρ κατέθεσε στην επιτροπή.

    Ο δικηγόρος του Οζέρ Τσιλέρ αρνήθηκε ότι έγινε παραποίηση εγγράφων και η δίκη αναβλήθηκε γιά τον Ιανουάριο.

    Συνολικά διεξάγονται τρεις κοινοβουλευτικές έρευνες γιά την Τανσού Τσιλέρ και τον σύζυγό της και τα οποία αφορούν πράξεις διαφθοράς στη διάρκεια της θητείας της πρώην πρωθυπουργού.

    [11] Αβανία:Κουμμουνιστικό κόμμα

    Στην Αλβανία ενω φαινεται δύσκολος ο διάλογος μεταξύ των κυβερνώντων κομμάτων και της αντιπολίτευσης ως βασική προϋπόθεση για να αποκτήσει η χώρα την ομαλότητα, στην επικαιρότητα προβάλλει ακόμα ενα πρόβλημα.

    Το Κομμουνιστικό κόμμα της Αλβανίας ζητάει και τη νομική αναγνώρισή του. ``Το κόμμα μας υπάρχει, απλώς περιμένουμε τη νομιμοποίηση μας``, αναφέρει ο Τιμοσιένκο Πεκμέζι, ενα απο τα στελέχη των Αλβανών κομμουνιστών, που τιμωρήθηκε για το ιδεολογικό του πιστεύω απο το καθεστώς Μπερίσα.

    Ουσιαστικά οι Αλβανοί κομμουνιστές που πιστεύουν στην ιδεολογία του μαρξισμού - λενινισμού, απαιτούν τώρα την κατάργηση του νόμου του 1992 οταν η Βουλή που ελεγχόταν απο το Δημοκρατικό κόμμα έθεσε εκτός νόμου το Κομμουνιστικό κόμμα της Αλβανίας.

    Οι κομμουνιστές, πάντως, θεωρούν οτι η νομιμοποίηση του κόμματος ειναι θέμα ημερών.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 28-Nov-97 14:52:27

    [12] Γέλτσιν

    Ο ρώσος πρόεδρος, Μπορίς Γέλτσιν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στην κυβέρνηση, ζητώντας από τους υπουργούς να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους για βελτίωση των δεικτών της οικονομίας της χώρας.

    Ο Γέλτσιν, που έχει συγκαλέσει τη Δευτέρα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να γίνει απολογισμός του κυβερνητικού έργου, ανέφερε σε ραδιοφωνικό μήνυμά του: "Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να κριθεί απαραίτητο να λάβω κάποιες περαιτέρω προσωπικές αποφάσεις μετά από τα αποτελέσματα αυτής της έκθεσης".

    "Είναι κακό όταν αλλάζουν συχνά τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά είναι χειρότερο όταν οι κακοί υπουργοί διατηρούνται στις θέσεις τους.

    Και όχι μόνον οι υπουργοί", πρόσθεσε ο Γέλτσιν.

    "Θέλω να προειδοποιήσω την κυβέρνηση- πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στο λαό, όσες προσπάθειες κι αν χρειασθούν", επισήμανε ο ρώσος πρόεδρος.

    Αναφερόμενος στο ζήτημα των ξένων επενδύσεων στη Ρωσία, ο Μπορίς Γέλτσιν επισήμανε ότι δεν αναμένει την εισροή ξένων κεφαλαίων σύντομα, προσθέτοντας ότι η αναζωογόνηση της ρωσικής οικονομίας θα πρέπει να στηριχθεί σε πόρους από την εσωτερική αγορά.

    "Νομίζαμε ότι οι ξένες επενδύσεις θα αναζωογονήσουν τη βιομηχανία μας, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο και δεν μπορεί να επέλθουν ουσιαστικές αλλαγές, διότι η σταθερή ανανέωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ίδιους πόρους", δήλωσε ο Μπορίς Γέλτσιν.

    [13] Ιράκ-ΟΗΕ

    Μια ενδεχόμενη διεύρυνση την Ειδικής Επιτροπής του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ (UNSCOM) θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί απο την συμφωνία "πετρέλαιο για τρόφιμα", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιρακινής κυβέρνησης, Τάρεκ Αζίζ.

    "Το Ιράκ δεν έχει αντίρρηση αν η UNSCOM χρησιμοποιήσει τα έσοδα απο την συμφωνία 'πετρέλαιο για τρόφιμα' για να πληρώσει τους ειδικούς", δήλωσε ο Αζίζ σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΝΑ.

    "Το Ιράκ υπογραμμίζει έτσι την επιθυμία του τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να συμμετάσχουν με ισορροπημένο τρόπο στις δραστηριότητες της UNSCOM", προσθέτει ο Αζίζ σε μηνυμά του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Αναν.

    Ο Αζίζ δεν διευκρίνησε αν το Ιράκ θέλει να αυξηθεί το ανώτατο όριο των εξαγωγών του πετρελαίου του για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία ποσά για την διεύρυνση της UNSCOM.

    Το Ιράκ εκτιμά οτι η UNSCOM με την σημερινή της σύνθεση κυριαρχείται απο τις ΗΠΑ και θέλει μια μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτήν των άλλων μονίμων μελων του Συμβουλίου Ασφαλείας, κυρίως της Ρωσίας και της Γαλλίας.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 28-Nov-97 14:51:38

    [14] Τουρκία:Eπίθεση ενόπλων

    Η επίθεση έγινε στις 4 τα ξημερώματα στην εργατική συνοικία Ουμρανίγιε, στο ασιατικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης. Τρία άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και κρατούσαν Καλάσνικοφ άνοιξαν πυρ εναντίον περιπολικού στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί. Ο ένας σκοτώθηκε. Αλλοι δύο τραυματίσθηκαν σοβαρά.

    Οι δράστες κατόρθωσαν να διαφύγουν μέσα στον πανικό που ακολούθησε. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν βρέθηκε εγκατελελειμμένο,λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σημείο της επίθεσης. Δεκάδες αστυνομικοί,που φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και είναι οπλισμένοι σαν αστακοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην συνοικία Ουμράνιγιε για τον εντοπισμό των δραστών.

    Μέχρι στιγμής ουδεμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη. Πάντως η τουρκική αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από την σημερινή επίθεση βρίσκεται το ΡΚΚ, το Κουρδικό Εργατικό κόμμα, που αγωνίζεται για την αναγνώριση των δικαιωμάτων του κουρδικού λαού.

    [15] Σομαλία:Aνθρωπιστική βοήθεια

    Ως μάννα εξ` ουρανού περίμαναν περισσότεροι από 10. 000 άνθρωποι τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού. Φάρμακα, κουβέρτες και μπισκότα φαντάζουν στα μάτια των ταλαιπωρημένων Σομαλών ως τα πιο ακριβά αγαθά.

    Η κοιλάδα Τζιλίμπ, 400 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου, ήταν αποκλεισμένη εξαιτίας των πλημμυρών και οι άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού έδωσαν μάχη με τα στοιχεία της φύσης για να καταφέρουν να διανείμουν την ανθρωπιστική βοήθεια. Προηγουμένως είχαν καταφέρει να συνεννοηθούν με τους φύλαρχους και τις συμμορίες που ελέγχουν την ύπαιθρο, που δεσμεύθηκαν ότι δεν θα παρεμπόδιζαν την αυτοκινητοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια, πράγμα που έγινε.

    Οι πλημμύρες κατέστρεψαν ό,τι είχαν και δεν είχαν οι φτωχοί νομάδες και οι αγρότες της κοιλάδας. Τα κουνούπια και η ελονοσία τους θερίζουν. Τα τρόφιμα δεν αρκούν. Ενα κουτί μπισκότα γι`αυτούς είναι το καλύτερο δώρο.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 28-Nov-97 15:01:32

    [16] Μεταχειρισμένα Ι.Χ

    Απέκλεισε την περίπτωση εισαγωγής φθηνών μεταχειρισμένων αυτοκινητων, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρύς, παρά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωδικαστηριου.

    Παράλληλα έκανε λόγο για απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων, σταδιακά και κατά περιοχές με στόχο έως το 2004 την αντικατασταση τους με νέα, αντιρρυπαντικής τεχνολογιας.

    Προτεραιότητα θα δοθεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εν όψει της Ολυμπιάδας του 2004.

    Στους ιδιοκτήτες που θα αποσύρουν το παλαιό τους αυτοκίνητο θα δίνεται ένα ποσό εφάπαξ που θα κυμαίνεται μεταξύ 300 και 500 χιλιαδων δραχμων.

    28/11/97

    [17] Πανωτόκια

    Να καταργηθούν οι ανατωκισμοί των τόκων του κεφαλαίου των Δανείων, δηλαδή τα πανωτόκια, ζητούν μέ τροπολογία πού κατέθεσαν στην Βουλή 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Νά σημειωθεί ότι η υπόθεση εκρεμμεί στόν Αρειο Πάγο.

    [18] Αντικειμενικές αξίες

    Αυξημένο φόρο εώς και 400% θα κληθούν να καταβάλουν όσοι μεταβιβάσουν ακίνητα μετά την 1η Ιανουαρίου, καθώς η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα είναι κάτα μέσο όρο από 20 εώς και 40%.

    Ειναι ενδεικτικό ότι σε ορισμένες περιοχές, όπως στην Ηρώδου Αττικού και τη Βουλιαγμένη το τετραγωνικό φθάνει τις 920.000.

    Πάνω όμως και τα ενοίκια καθώς θα υπολογίζονται με συντελεστή 6,5%.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 28-Nov-97 11:44:46
    Τοπικές βροχές για σήμερα κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλαδα.

    Στην Αττική, συννεφιά με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στην Αθήνα ως 17 βαθμούς.

    Νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασία ως 14 βαθμούς.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Friday, 28-Nov-97 11:44:32
    Αύριο στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε και πάλι τοπικές βροχές, μικρής όμως διάρκειας, που μάλιστα σταδιακά θα σταματήσουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή στα Δυτικά και Βόρεια, από το πρωί ο καιρός θα είναι καλός αλλά προς το βράδυ θα συννεφιάσει και πάλι στα Δυτικά.

    Οι άνεμοι παντού βοριεοανατολικοί 3 με 5 και το πρωί στο Αιγαίο 6 μποφώρ και η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα πλησιάσει στους 15 βαθμούς στα Βορεια και στην υπόλοιπη χώρα στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

    Την Κυριακή θα βρέχει απο το πρωί στη δυτική Ελλάδα. Μάλιστα μετά το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, φαινόμενα που μέχρι τη νύχτα σταδικά θα επεκταθουν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.

    Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιονιο 7 μποφωρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4, αλλα βαθμιαία και εκεί θα γίνουν νότιοι και θα ενισχυθούν.

    Η θερμοκρασία δεν αλλάζει και θα πλησιάσει στους 15 βαθμούς στα βόρεια και στους 18 με 19 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 28 November 1997 - 17:07:25 UTC