Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-11-20

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Στον Αρειο Πάγο η νομιμότητα των ανατοκισμών

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σκληρές κόντρες στο ΠΑΣΟΚ
  • [02] Νέα Δημοκρατία
  • [03] Δαμανάκη-Συνασπισμός
  • [04] Σημίτης-Ε.Ε Ανεργία
  • [05] ΚΕΔΚΕ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Σεισμοί
  • [07] Χωματερή
  • [08] Αεροδρόμιο
  • [09] Ο ληστής με το καλάζνικωφ
  • [10] Ωνάση
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Γιουγκοσλαβία-Αγορά όπλων
  • [12] Αλβανία-Απεργία του Τύπου
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [13] Ρωσία-Τσουμπάις
  • [14] Ιράκ-Εγκριση συμφωνίας
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [15] Χάπι Ευθανασίας
  • [16] Αίγυπτος-Ανακωχή
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [17] Ελεγκτικό Συνέδριο
  • [18] Ανατοκισμός
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Στον Αρειο Πάγο η νομιμότητα των ανατοκισμών

    Last Updated: Thursday, 20-Nov-97 11:41:58
    Σήμερα συνεδριάζει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου που εξετάζει τη νομιμότητα ή όχι του μονομερούς ανατοκισμού των δανείων που επιβάλουν οι Τράπεζες, ένα θέμα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες συναλασσόμενους με τα πιστωτικά ιδρύματα.

    Ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Παναγιώτης Δημόπουλος ζητεί στην εισήγησή του να κριθούν παράνομοι οι ανατοκισμοί και επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει ο δανειολήπτης να εχει συμφωνήσει ως προς το ποσοστό, αλλά και τον χρόνο που θα αρχίσει να "τρέχει" ο ανατοκισμός.

    Για επίσημη τοκοφλυφία με τους ανατοκισμούς, έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ενώ ανάλογη δήλωσε έκανε και ο Δημήτρης Τσοβόλας.

    Πάντως, η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών υποστηρίζει ότι άν κριθούν παράνομοι οι ανατοκισμοί θα πληγεί καίρια το τραπεζικό συστημα.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 20-Nov-97 13:17:48

    [01] Σκληρές κόντρες στο ΠΑΣΟΚ

    Χθες στη Βουλή η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου γλύτωσε την τελευταία στιγμή κοινοβουλευτική ήττα καθώς άρθρο νομοσχεδίου της ψηφίστηκε με μόλις μια ψήφο διαφορά και αυτή του διαγραμμένου από το ΔΗΚΚΙ Γιάννη Καρακώστα.

    Λίγη ώρα μετά η κ.Παπανδρέου αντάλλαξε βαρύτατες καταγγελίες με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Σηφουνάκη με αφορμή τροπολογία για την πολεοδόμηση των Περιοχών Οργανωμένης Τουστικής Ανάπτυξης.

    Ο κ.Σηφουνάκης δήλωσε ότι η ρύθμιση κάνει να φαίνεται πταίσμα η υπόθεση του καζίνου του Φλοίσβου ενώ η υπουργός κατηγόρησε τον βουλευτή ότι εξυπηρετεί μεγάλα ξενοδοχειακά συμφέροντα.

    Εκτός Βουλής η κ.Παπανδρέου επιτίθεται στον Γιάννο Παπαντωνιου για τον πρόυπολογισμό και χαρακτηριζει αδικο το συστημα παρακρατησης του φορου για τους γονεις.

    Την ίδια ώρα, ο Γιωργος Παναγιωτακοπουλος στενός συνεργάτης του Ανδρεα Παπανδρέου,με επιστολη του προς το Εκτελεστικο Γραφειο εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση κατά του Θεόδωρου Τσουκάτου τον οποίο κατηγορεί για σταλινικές μεθοδεύσεις και κάνει λογο για χαλκείο συκοφαντιών στη Χαριλάου Τρικούπη..

    [02] Νέα Δημοκρατία

    Να ανεβάσει τους τόνους της αντιπολλιτευτικής κριτικής για τον προϋπολογισμό με αιχμή την σπατάλη του δημοσίου χρήματος, αποφάσισε η ΝΔ σε σύσκεψη των τομεαρχών.

    Ο Κώστας Καραμανλής θα δώσει, τη Δευτέρα, συνέντευξη τύπου ενώ θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

    [03] Δαμανάκη-Συνασπισμός

    Μετασεισμικές δονήσεις στον Συνασπισμό μετά τη στήριξη της υποψηφιότητας Δαμανάκη από τον Πρωθυπουργό.

    Απαράδεκτη η ενέργεια του κ. Σημίτη τονίζει μέσω του Αnteanna, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που δηλώνει αντίθετος με τις πρωτοβουλίες της Μαρίας Δαμανάκη, ενώ την αντίθεσή της εξέφρασε και η Αννα Φιλίνη που δήλωσε ότι η κ. Δαμανάκη δεν είχε ενημερώσει κανένα.

    [04] Σημίτης-Ε.Ε Ανεργία

    Η ανεργία που μαστίζει την Ευρώπη και μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, συζητούνται στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στο Λουξεμβούργο, στην οποία μετέχει ο κ. Σημίτης.

    Για πρώτη φορά στην ιστορία του ευρωπαϊκού θεσμού, υπέυθυνοι από τις 15 χώρες της ΕΕ συνέρχονται απόψε το βραδυ και αύριο, προκειμένου να εξεύρουν μία κοινή στρατηγική για την καταπολέμηση του αυξανόμενου κύματος της ανεργίας, που πλήττει 18 εκατ. ανθρώπους στο πλαίσιο της ΕΕ.

    Φιλοδοξώντας να πείσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για την προώθηση του κοινωνικού προσώπου της ΕΕ, ο πρωθυπουργός του-- προεδρεύοντος για το τρέχον εξάμηνο της Κοινότητας-- Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ελπίζει η πρώτη τούτη Σύνοδος για την Εργασία να καταλήξει σε απτά αποτελέσματα.

    Πριν το αποψινό δείπνο, που θα σημειοδοτήσει την έναρξη της Συνόδου, περίπου 20,000 συνδικαλιστές από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, θα συγκεντρωθούν το απόγευμα σε μία δίωρη διαδήλωση για την εργασία, εκδήλωση που έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί στο κέντρο της πόλης του Λουξεμβούργου.

    Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικατων (CES) που διοργανώνει την εκδήλωση αναμένει αντιπροσωπείες από τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

    Μάλιστα από τη Γαλλία αναμένεται να συρρεύσουν 10,000 συνδικαλιστές, με επικεφαλής τους ηγέτες των οργανώσεών τους, πλήν του γραμματέα της τρίτης μεγαλύτερης οργάνωσης, της Εργατικής Δύναμης Απαιτώντας την κατάρτιση "σαφών και σταθερών στόχων" στον τομέα της εργασίας, ο ΓΓ της CES, Εμίλιο Γκαμπάλιο, τονίζει πως 'δεν θα πρέπει να αποκλείεται και το ενδεχόμενο αποτυχίας" της Συνόδου. Στο ανακοινωθέν του ο ίδιος δεν κρύβει "την ανησυχία του σε ό,τι αφορά την έλλειψη δεσμευτικών αποφάσεων και την απροθυμία που έχουν επιδείξει πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες".

    Σήμερα το πρωί εξάλλου η ίδια οργάνωση διοργανώνει ένα Φόρουμ για την Εργασία, με τη συμμετοχή πλείστων ειδημόνων για τα συνδικαλιστικά, οικονομολόγων και εκπροσώπων των κοινωνικών οργανώσεων.

    Επιπλέον, οι πρωθυπουργοί και οι ηγέτες των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ευρώπης θα μιλήσουν για την εργασία κατά τη διάρκεια της δικής τους Συνόδου, που θα διεξαχθεί επίσης στο Λουξεμβούργο, λίγη ώρα πριν την έναρξη της Ευρωπαϊκής Συνόδου για το ίδιο θέμα.

    [05] ΚΕΔΚΕ

    Με το σχέδιο Καποδίστριας να είναι πλέον νόμος του Κράτους, αρχίζει στη Θεσσαλονίκη σήμερα το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

    Μεταξύ άλλων, θα τεθεί θέμα οικονομικής υποστήριξης των νέων δήμων αλλά και οι εκλογικές διεργασίες ενόψει των δημοτικών εκλογών.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 20-Nov-97 13:17:02

    [06] Σεισμοί

    Ομαλη θεωρουν οι σεισμολογοι την μετασεισμικη δραστηριοτητα και θεωρουν οτι επιβεβαιωνεται η εκτιμιση οτι η προχθεσινη δονηση ηταν ο κυριος σεισμος. Το πρωι σημειωθηκε ασθενης σεισμικη δονηση 4,3 Ριχτερ, εγινε αισθητη στην Ηλεια και τη Μεσσηνια,χωρις να προκαλεσει ιδιαιτερες ανησυχιες. Τα συνεργεια συνεχιζουν την καταγραφη των ζημιων σημερα στη Ζακυνθο σε σχολικα κτιρια και σε κτιρια δημοσιων οργανισμων. .

    [07] Χωματερή

    Υπο την απειλή των σκουπιδιών και πάλι η Αθήνα. Κλειστή θα κρατήσουν σημερα την χωματερή στα Ανω Λιόσια, οι εργαζόμενοι,που διαμαρτύρονται γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα για την απομάκρυνση των τσιγγάνων και άλλων λαθρομεταναστών, που εμποδίζουν το έργο τους και παράλληλα κινδυνεύουν.

    [08] Αεροδρόμιο

    Αεροδρομιο υπό ξένη σημαία κινδυνεύει να γίνει το αεροδρόμιο Σπάτων.

    Κατά τη διάρκεια ημερίδας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ο γενικός διευθυντής λειτουργιών του Αερολιμένα Αθηνών Τζωρτζ Ρις, δήλωσε ότι η Ολυμπιακή δεν θα είναι μεταξύ των κύριων χρηστών του αεροδρομίου των Σπάτων.

    [09] Ο ληστής με το καλάζνικωφ

    Συνελήφθη ο ληστής με το καλάζνικωφ που σκορπούσε τον τρόμο στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Αγρινίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο που μίλησε στην ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ, πρόκειται για αλβανό λαθρομετανάστη που όπως δηλώνει ο ίδιος, λέγεται Χρήστος Ανδρέου.

    Πάνω του βρέθηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν τη δράση του, ενώ τον αναγνώρισαν και τα θυματά του.

    [10] Ωνάση

    Ανεξήγητο θεωρεί τον θάνατο της Χριστίνας Ωνάση, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Στέλιος Παπαδημητρίου. Μιλώντας στα ΝΕΑ, τονίζει ότι γι' αυτόν, ο θάνατος της Χριστίνας παραμένει μυστήριο και κάνει λόγο για ανεξήγητα γεγονότα.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Thursday, 20-Nov-97 13:17:34

    [11] Γιουγκοσλαβία-Αγορά όπλων

    Η Γιουγκοσλαβία συνήψε συμφωνία με την Κίνα για την αγορά βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς και αντιαρματικών πυραύλων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, την περασμένη εβδομάδα, στο Πεκίνο, του γιουγκοσλάβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, γράφει σήμερα το ανεξάρτητο έντυπο "Νεντέλνι Τέλεγκραφ".

    Η συμφωνία αφορά στην αγορά βαλλιστικών πυραύλων εδάφους εδάφους "GSS M", βεληνεκούς μεγαλύτερου των 600 χιλιομέτρων, και αντιαρματικών πυραύλων "Red Arrow-8", που έχουν κατασκευαστεί από τον κινεζικό όμιλο "Νorico", σύμφωνα με το έντυπο αυτό που επικαλείται πηγές του γενικού επιτελείου του γιουγκοσλαβικού στρατού.

    Σε αντάλλαγμα για την αγορά αυτή, η Γιουγκοσλαβία θα επενδύσει 5,8 εκατομμύρια δολάρια στην οικοδόμηση κοντά στο Πεκίνο κονσερβοποιίας φρούτων. Το μέρος των κερδών από την εκμετάλλευση της κονσερβοποιίας, τα οποία θα αναλογούν στη Γιουγκοσλαβία, θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση της αγοράς αυτών των οπλικών συστημάτων, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

    [12] Αλβανία-Απεργία του Τύπου

    Συνεχίστηκε χθες για τρίτη ημέρα στην Αλβανία η απεργία του Τύπου.

    Μοναδική εξαίρεση σήμερα, η "φιλοκυβερνητική" "Ζέρι ι Πόπουλιτ", η οποία κυκλοφόρησε πιθανότατα εσπευσμένα, κάτι που είναι εμφανές από την ύλη της εφημερίδας, η οποία δεν σχετίζεται άμεσα με τα γεγονότα που βρίσκονται στην επικαιρότητα.

    Ηδη από προχθές το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών Αρμπέν Μάλαϊ, απαντώντας σε επερώτηση στη Βουλή για την απεργία στις εφημερίδες, άφηνε να διαφανεί ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων του Τύπου.

    Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, πριν από την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με διπλωμάτες δυτικής χώρας, οι οποίοι έχουν εκφράσει, τόσο στην επιτροπή των εκδοτών Τύπου όσο και σε κυβερνητικά στελέχη, την επιθυμία να δοθεί λύση στο θέμα.

    Στη χθεσινή, έκτακτη συνέντευξη Τύπου της επιτροπής των εκδοτών, τονίστηκε ότι η απεργία θα συνεχιστεί επ' αόριστον, ωστόσο, και σύμφωνα με δημοσιογραφικούς κύκλους, έχει ήδη δρομολογηθεί συνάντηση για απόψε το βράδυ των εκπροσώπων της κυβέρνησης με την επιτροπή των εκδοτών.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση θα κρίνει και το αν οι εκδότες θα αρκεστούν στις εγγυήσεις που δίνει η κυβέρνηση για τροποποίηση του νόμου για τον Τύπο, ή θα εμμείνουν στη θέση τους για απεργία διαρκείας.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 20-Nov-97 13:18:02

    [13] Ρωσία-Τσουμπάις

    Ο Ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν απομάκρυνε τελικά τον Ανατόλι Τσουμπάις από το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών, μετά απο έντονες πιέσεις της Δούμας που ελέγχεται απο τους κομμουνιστές.

    Ο άνθρωπος που διατηρούσε στενούς δεσμούς με την οικογένεια Γέλτσιν έκανε το λάθος να λάβει 90,000 δολλάρια για ένα βιβλίο που αφορούσε τις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων, ένα βιβλίο όμως που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.

    Ο Τσουμπάις κατηγορήθηκε για χρηματισμό και θυσιάστηκε στον βωμό του φετινού προυπολογισμού.

    Πάντως θα διατηρήσει το αξίωμα του πρώτου αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με πηγές της Κάτω Βουλής ο φιλελεύθερος Οικονομολόγος Μιχαήλ Ζαντόρνοφ, επί κεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού, δέχθηκε να αντικαταστήσει τον Τσουμπάις στην θέση του υπουργού Οικονομικών.

    Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι η θέση προτάθηκε στον Ζαντόρνοφ από τον πρωθυπουργό Βίκτορ Τσερνομίρντιν, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν, προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τις κυβερνητικές αλλαγές.

    Και αυτές δεν θα είναι λίγες, ειδικά για υπουργούς όπως ο Μπορις Νεμτσώφ που κρατούν δυο θέσεις στην κυβέρνηση Γέλτσιν. Ο Νεμτσόφ, για παράδειγμα είτε θα χάσει την αντιπροεδρία η την θέση του ως υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

    Οσον αφορά τον Τσουμπάις, το σήριαλ μάλλον δεν τελειώνει εδώ αφού ακόμη διατηρεί την αντιπροεδρία, γεγονός που δεν ικανοποιεί τους κομμουνιστές που θεωρούν τηνπλήρη απομάκρυνσή του ζήτημα αρχής.

    [14] Ιράκ-Εγκριση συμφωνίας

    Η ιρακινή ηγεσία ενέκρινε επίσημα την συμφωνία με την Ρωσία, η οποία επιτρέπει σε όλους τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών, να επιστρέψουν στην Βαγδάτη, προκειμένου να συνεχίσουν τους ελέγχους του ιρακινού οπλοστασίου, μετέδωσε ο ιρακινός ραδιοσταθμός.

    "Το Ιράκ δέχθηκε την επιστροφή των επιθεωρητών της Ειδικής Επιτροπής του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών", αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από σύσκεψη του Συμβουλίου Επαναστατικής Διοίκησης και της περιφερειακής διοίκησης του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Σαντάμ Χουσείν.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ηγέτες του Ιράκ και της Ρωσίας, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν, αντήλλαξαν απόψεις που "κατέληξαν σε συμφωνία για την εκτόνωση της κρίσης.

    Είμαστε ευτυχείς γι' αυτό".

    Τέλος η ιρακινή ηγεσία εκφράζει την ελπίδα ότι η σημερινή κατάσταση δεν θα διαρκέσει και ότι θα αρθούν οι κυρώσεις του ΟΗΕ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες της συμφωνίας.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 20-Nov-97 13:17:15

    [15] Χάπι Ευθανασίας

    Αυστραλός γιατρός αποκάλυψε σήμερα ότι γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες,το Καναδά και την Αυστραλία ετοιμάζουν ένα χάπι ευθανασίας,που μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο,καθώς δεν απαιτεί τη παρουσία γιατρού για τη χρήση του και μπορεί να ξεφύγει από τον αυστηρό έλεγχο που απαιτείται.

    [16] Αίγυπτος-Ανακωχή

    Η Γκαμάα αλ Ισλαμίγια, η μεγαλύτερη οργάνωση φανατικών ισλαμιστών της Αιγύπτου, πρότεινε σήμερα στην αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακωχή υπό όρους, μετά την πολύνεκρη επίθεση εναντίον τουριστών στο Λούξορ την περασμένη Δευτέρα.

    "Η Γκαμάα αλ Ισλαμίγια (Ισλαμική Ομάδα) θα μπορούσε να διακόψει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για ένα διάστημα, αν το αιγυπτιακό καθεστώς κάνει το ίδιο και σταματήσει την άδικη εκστρατεία του εναντίον των υιών της Γκαμάα, απελευθερώσει τα μέλη της από τις φυλακές, επιστρέψει τον σείχη Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν στην πατρίδα του... και διακόψει τις σχέσεις του με την σιωνιστική οντότητα", αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εστάλη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

    "Ω Μουμπάρακ, το να απομακρύνεις τον Αλφι δεν είναι αρκετό", τιτλοφορείται η ανακοίνωση, αναφερόμενη στην αποπομπή του υπουργού Εσωτερικών Χασάν ελ Αλφι από τον Μουμπάρακ την επομένη της επίθεσης και καταλήγει:

    "Ενα κίνημα που ηγείται ενός λαού δεν μπορεί να ηττηθεί. Η πολιτική της απομάκρυνσης υπουργών και αντικατάστασής τους με άλλους δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα του αιγυπτιακού καθεστώτος".

    Η Γκαμάα ανέλαβε την ευθύνη για την σφαγή του Λούξορ με αρχικό στόχο, όπως αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, να συλλάβει τους τουρίστες ως ομήρους, προκειμένου να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση του πνευματικού της ηγέτη Αμνπτέλ Ραχμάν, ενός τυφλού ιερωμένου που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις Ηνωμένς Πολιτείες.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 20-Nov-97 13:16:46

    [17] Ελεγκτικό Συνέδριο

    Τρανταχτές περιπτώσεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, διαπιστώνει στην έκθεσή του για το 1995 το Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν εργαζόμενοι με δεύτερη θέση στο Δημόσιο, ότι χορηγήθηκαν παράνομα επιδόματα και αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση που δεν είχε εγκριθεί.

    Στην έκθεση διαπιστώνεται ακόμη ότι υπήρχαν διπλοπληρωμές χρηματικών ενταλμάτων, προσλήψεις σε ανύπαρκτες θέσεις και προμήθειες χωρίς νόμιμες κρατήσεις.

    Για τα δημόσια έργα το Ελεγκτικό συνέδριο διαπίστωσε έκπτωση από τους εργολάβους έως και 78%, εξέλιξη που δημιουργεί εύλογες απορίες για την ακρίβεια μελέτης των έργων.

    [18] Ανατοκισμός

    Καθοριστική για τη διατήρηση η μή του συστήματος ανατοκισμού που εφαρμόζουν οι τράπεζες είναι η συζήτηση σήμερα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

    Η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ζητησε να αναβληθει η συζητηση το αιτημα ομως απορριφθηκε.Επι της ουσιας οι τραπεζες θεωρουν οτι τα παντα γυρω απο τα δανεια που χορηγουνται στηριζονται σε αυτο το συστημα και δεν πρεπει να καταργηθει.

    Ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Παναγιώτης Δημόπουλος προτεινει στην εισήγησή του να κριθούν παράνομοι οι ανατοκισμοί και επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει ο δανειολήπτης να εχει συμφωνήσει ως προς το ποσοστό, αλλά και τον χρόνο που θα αρχίσει να "τρέχει" ο ανατοκισμός.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Νοτιάδες σήμερα με τοπικές βροχές που θα γίνουν καταιγίδες στα Δυτικά αλλά και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά .

    Στην Αττική νεφώσεις με πιθανότητα βροχής. Ανεμοι νότιοι μέχρι μέτριοι και θερμοκρασία ως 17 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις και βροχή. Ανεμοι μέχρι μέτριοι και θερμοκρασία ως 12 βαθμούς Κελσίου.

    Last Updated: Thursday, 20-Nov-97 13:18:36

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Προσωρινή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από αύριο Παρασκευή, όμως από την Κυριακή ξαναχαλάει με τοπικές βροχές και αρκετά ενισχυμένους νοτιάδες.

    Σήμερα, στη Δυτική Ελλάδα θα υπάρχει συννεφιά με τοπικες βροχές και αργότερα καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα Βόρεια ορεινά. Στην Ανατολική και Νοτια νησιωτική χωρα ο καιρός στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας θα είναι καλός και μόνο αργά το απόγευμα ίσως βρέξει για λιγο τοπικά.

    Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφωρ και η θερμοκρασία θα ανέβει 1 με 2 βαθμους και θα κυμαίνεται στα Βόρεια από 2 μέχρι 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 6 μέχρι 17 και στο Αιγαίο από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Την Παρασκευή αρχικά σε όλη τη χώρα θα έχουμε τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, αλλά σταδιακά από τα Δυτικά μέχρι αργά τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φθάσει τους 13 βαθμούς στα Βόρεια και στις άλλες περιοχές στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

    Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρκετά καλός σε όλη τη χώρα με μοναδική παραφωνία τις τοπικές πρωϊνές ομίχλες.

    Η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη λιγο και θα φθάσει

    στους 15 βαθμούς στα Βόρεια και στους 19 με 20 στην υπόλοιπη χώρα.

    Last Updated: Thursday, 20-Nov-97 13:18:22

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 20 November 1997 - 12:37:12 UTC