Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-11-08

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Editorial

[Β] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [01] Πρόστιμα
  • [02] Ναρκωτικά
  • [03] Συμβούλιο Επικρατείας-Πτυχία
  • [04] Ρουσέλ-Αθηνά
  • [05] Λάρισα-Εκκλησία
  • [06] Σεισμοί

  • [Α] Editorial

    Last Updated: Saturday, 08-Nov-97 15:06:58
    Νέα δεδομένα στο πρόυπολογισμό

    Προσαρμοσμένος στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η χρηματιστηριακή κρίση θα είναι ο πρόυπολογισμός , ο οποίος θα εγκριθεί την Τετάρτη απο το Υπουργικό Συμβούλιο και την ίδια μέρα θα κατατεθεί στη Βουλή .

    Οι αυξήσεις θα είναι κάτω από ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί , γύρω στο 2,5% δηλαδή η φορολογική κλίμακα θα τιμαριθμοποιηθεί στο 5,7%, αλλά το αφορολόγητο όριο δεν αυξάνεται, ενώ θα υπάρξουν 2 νέες φορολογίες και αύξηση σε 12 παλιούς φόρους.

    Κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος παραμένουν σε επιφυλακή για να αποκρούσουν τυχόν νέα επίθεση κατά της δραχμής, ενώ τη Δευτέρα, θα εκδοθούν εύρωομόλογα μετατρέψιμα είτε σε ΕCU είτε σε ΕURO, ετησίας ή τριετούς διάρκειας.

    Ομως λόγω της χρηματιστηριακής κρίσης οι αυξήσεις στους μισθούς θα είναι μικρότερες από ότι είχε ανακοινωθεί

    [Β] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Saturday, 08-Nov-97 14:50:07

    [01] Πρόστιμα

    Θεαματική αύξηση των προστίμων για τους μεθυσμένους οδηγούς και κλιμάκωση των ποινών για τις περιπτώσεις υποτροπής περιλαμβάνονται στις προτάσεις του υπουργού Δημοσίας Ταξεως προς την επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών, που επεξεργάζεται την τροποποίηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

    Τα πρόστιμα αρχίζουν από 50.000 και φθάνουν στις 600.000δρχ για την περίπτωση της δεύτερης υποτροπής.

    Για την περιπτωση αυτη προτεινεται και η οριστικη αφαιρεση της αδειας οδηγησης με δικαστικη αποφαση.

    Το θεμα της δημευσης των αυτοκινητων παραμενει ανοιχτο και οι οριστικες αποφασεις θα ληφθουν απο την επιτροπη του Υπ. Μεταφορων.

    Μεχρι παντως να τροποποιηθει ο κωδικας οι δημευσεις θα συνεχισθουν με βασει την εισαγγελικη παραγγελια.

    [02] Ναρκωτικά

    Πολύ ευκολη είναι η πρόσβαση των Ελλήνων μαθητών στα ναρκωτικά, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας. Ενας στους 3 μαθητές δηλώνει οτι μπορεί να βρεί εύκολα ηρωίνη και ένας στους 2 χασίς.

    Σε καθειρξη 6 χρόνων για κατοχή και χρήση ηρωίνης το 1991, καταδικάστηκε, εν τω μεταξυ, ο 40χρονος Γιώργος Πουρσανίδης, αν και υποστήριξε ότι τωρα εχει αποτοξινωθεί.

    Αντίθετη στην αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών είναι η κυβέρνηση και στο διαχωρισμό μαλακών και σκληρών ουσιών, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσυνης προκειμένου όπως είπε "Να μην μας πνίξουν οι τεκέδες".

    Την ίδια ώρα ο Μιλτιάδης Εβερτ με ερώτησή του στον Υπουργό Δικαιοσύνης, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή αναφέρεται στην περίπτωση πρώην τοξικομανούς, πατέρα ενός αγοριού οκτώ ετών, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 6 ετών για αγορά, κατοχή και απόπειρα πώλησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα για ποσότητα 0.4 γραμμαρίων ηρωινης και ο οποίος με προσωπική προσπάθεια απεξαρτήθηκε.

    Ο Μιλτιάδης Εβερτ ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης άν προτίθεται να ρυθμίσει νομοθετικά τις περιπτώσεις των απεξαρτημένων και πώς θα τους προστατεύσει από κάθε κίνδυνο που θα τους γυρίσει πίσω στον κόσμο των ναρκωτικών.

    [03] Συμβούλιο Επικρατείας-Πτυχία

    Πράσινο φως του Συμβουλίου Επικρατείας για την αναγνώριση πτυχίων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ακόμη και αν δεν αναγνωρίζονται στη χώρα στην οποία αποκτήθηκαν.

    Το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση του ΔΙΚΑΤΣΑ να μην αναγνωρίσει πτυχίο Ψυχολογίας αποφοίτου Αμερικανικού Πανεπιστημίου που αποκτήθηκε στην Ελβετία, επειδή οι ελβετικές αρχές δεν το αναγνώριζαν.

    [04] Ρουσέλ-Αθηνά

    Απίστευτες ιστορίες για απόπειρα απαγωγής της Αθηνάς Ωνάση, ήρθαν στο φώς, μετά από καταγγελίες του πατέρα της Τιερί Ρουσέλ, που ισχυρίστηκε ότι ισραηλινοί μυστικοί πράκτορες παρακολουθούσαν την κόρη του στην Ελβετία για να την απαγάγουν.

    Η ισραηλινή αστυνομία, διέψευσε τις πληροφορίες περί αναμειξής της και διευκρίνισε ότι δύο ισραηλινοί είχαν προσληφθεί από πρακτορείο ιδιωτικών αστυνομικών για να κατασκοπεύσουν τον Τιερί Ρουσέλ για λογαριαμό κάποιου Ελληνα.

    Ο πρόεδρος του ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα, Στέλιος Παπαδημητρίου, κατήγγειλε, ως ύποπτες μεθοδεύσεις και σχέδια του Ρουσέλ και απέκλεισε οποιαδήποτε ανάμειξη του ιδρύματος στην υπόθεση.

    [05] Λάρισα-Εκκλησία

    Εξελίξεις στο εκκλησιαστικό ζήτημα της Λάρισας αναμένεται να πυροδοτήσει το βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσίασε η Τηλεόραση του Αntenna, στην εκπομπή "Ζούγκλα" με τον "Μάκη Τρινταφυλλόπουλο", και δείχνει πολίτες, μέλη της επιτροπής διαχείρισης του γνωστού προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, να υπεκαιρούν χρήματα και αφιερώματα πιστών.

    Ο Μητροπολίτης Λάρισας Ιγνάτιος δεν έχει απαντήσει στα όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή σχετικά με την οικονομική διαχείριση του προσκυνήματος, αλλά και τις υπεξαιρέσεις.

    [06] Σεισμοί

    Προβλήματα παρουσιάστηκαν σε αίθουσες μετά τους πρόσφατους σεισμούς στο 5ο Γυμνάσιο του Νέου Ηρακλείου ενώ ρωγμές στους αρμούς διαστολής σε δύο Δημοτικά σχολεία στο Περιστέρι.

    Στην πρώτη περίπτωση ομάδα εμπειρογνωμόνων της πολεοδομίας έσπευσαν προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς ενώ η δεύτερη περίπτωση δεν εμπνέει ανησυχία.

    Με πρωτοβουλία της Νομαρχίας Αθηνών την επομένη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία της Αττικής άσκηση αντισεισμικής προστασίας.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Saturday, 8 November 1997 - 16:39:32 UTC