Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-10-04

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 04/10/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες ακινήτων, από 30 εώς και 50% για όλη την επικράτεια ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.
  • Αντιδράσεις, εν όψει από την ΑΔΕΔΥ. Ο υφυπουργός Οικονομικών απέρριψε το αίτημα των δημόσιων υπαλλήλων, για κατώτατο μισθό 200 χιλιάδων δρχ για χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους.
  • Μήνυση κατά της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ υπέβαλλε , ο Στάθης Τραπεζαλίδης ιδιοκτήτης του περιπτέρου επι της οδου Πανεπιστημίου 44, που κατέρρευσε χθες μόλις άρχισαν οι τσιμεντενέσεις στο έδαφος.


ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες ακινήτων, από 30 εώς και 50% για όλη την επικράτεια ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Θα ισχύσουν από τις αρχές του '98 και θα συμπαρασύρουν στα ύψη τα ενοίκια και τους φόρους μεταβίβασης, γονικών παροχών, κληρονομιών, δωρεών, μεγάλης ακίνητης περιουσίας αλλά και το φόρο που θα πληρώσουν έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ειδικότερα για τα ενοίκια το υπουργείο οικονομικών, προωθεί τον καθορισμό κατώτατου τεκμαρτού εισοδήματος 6,5% επί της αντικειμενικής αξίας.

Οπως δήλωσε στη "Σαββατιάτικη Εκδοση" ο αντιπρόεδρος των κτηματομεσιτών , Γιάννης Ρεβύθης, η εξέλιξη αυτή θα εκτοξεύσει τα ενοίκια καθώς αυξάνεται ο φόρος.

AΔΕΔΥ

Αντιδράσεις, εν όψει από την ΑΔΕΔΥ. Ο υφυπουργός Οικονομικών απέρριψε το αίτημα των δημόσιων υπαλλήλων, για κατώτατο μισθό 200 χιλιάδων δρχ για χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Δεκατρείς δημόσιες επιχειρησεις, με πρώτη την ΔΕΠ μπαίνουν στο Χρηματιστήριο. Στόχος της κυβέρνησης η είσπραξη 150 δις.

Στην Αθηνα βρίσκονται, εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι 50 Ολλανδικών Ασφαλιστικών Τραπεζών, για επενδύσεις στο Χρηματιστήριο.

Ο πρόεδρος των μετόχων του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Καραγκούνης, μιλώντας στην Σαββατιάτικη Εκδοση και τον Γιώργο Αυτιά δήλωσε ότι η Σοφοκλέους οδηγείται πλέον στις 2000 μονάδες, καθώς οι ξένοι επενδυτές λόγω της Ολυμπιάδας σπεύδουν για επενδύσεις στην Αθήνα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Εκτός κυκλοφορίας η Πανεπιστημίου.

Η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται διά μέσου της οδού Σόλωνος.

Μήνυση κατά της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ υπέβαλλε , ο Στάθης Τραπεζαλίδης ιδιοκτήτης του περιπτέρου επι της οδου Πανεπιστημίου 44, που κατέρρευσε χθες μόλις άρχισαν οι τσιμεντενέσεις στο έδαφος.

ΟΜΠΣΕΡΒΕΡ

Θλιβερό χαρακτήρισε το δημοσίευμα του ΟΜΠΣΕΡΒΕΡ το Υπουργείο Εξωτερικών και μελετά τη λήψη μέτρων για να προστατεύσει την καλή φήμη της χώρας μας.

Επεσήμανε, μάλιστα οτι κατά καιρούς αρχής γενομένης από το 1991, ανάλογες αυθαιρεσίες εκπορεύονται από κύκλους, που επιθυμούν την ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το ΥΠΕΞ, υπογράμμισε και τη θέση της Ε.Ε, περί πολιτικής λύσης στο κουρδικό ζήτημα και σεβασμού των δικαιωμάτων των Κούρδων.

ΗΠΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τη συνεργασία των αμερικανικών υπηρεσιών κατά της τρομοκρατίας , ζήτησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, κατά τη διάρκεια των επαφών του με αξιωματούχους του Στέητ Ντηπάρτμεντ και της CIA στην Ουάσιγκτον

Ο κ. Ρωμαίος αναφερόμενος και στο δημοσίευμα του Ομπσέρβερ, δήλωσε ότι εν΄ αντιθέσει με τη επικριτική στάση κατά των Αθηνών, η Ολλανδία που φιλοξενεί το εξώριστο κοινοβούλιο του ΡΚΚ, ουδέποτε κατηγορήθηκε.

ΕΒΕΡΤ

Για επιχείρηση συκοφάντησης της Ελλάδος από την Τουρκία έκανε λόγο ο Μιλτιάδης Εβερτ. Δηλωσε, επισης ανήσυχος για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων

ΓΙΛΜΑΖ

Την πικρία του για τον Θεόδωρο Πάγκαλο εξέφρασε ο Μεσούτ Γιλμάζ.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Ελληνα πρεσβευτή κ. Νεζερίτη, κατά τη διάρκεια δεξίωσης της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αγκυρα, είπε χαρακτηριστικά:

"Διαβιβάστε τους χαιρετισμούς μου στον κ. Σημίτη, στον κ. Πάγκαλο, όμως, τίποτα".

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ενας 16χρονος και ένας 24χρονος προστέθηκαν τα ξημερώματα στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του λευκού θανάτου.

Τον 16χρονο μετέφερε, η μητέρα του σε κωματώδη κατάσταση, στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, όπου και εξέπνευσε. Τον 24χρονο Επαμεινώνδα Μπίνη μετέφεραν νεκρό στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Η αστυνομία εν τω μεταξύ, συνεχίζει, τους ελέγχους έξω από τα σχολεία καθώς τις τελευταίες ημέρες συνελήφθησαν οκτώ άτομα για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, έξω από σχολικά κτίρια.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ - ΑΠΑΤΗ

Πρωτοφανής απάτη με θύματα δεκάδες πολίτες στην Πτολεμαίδα.

Ο ανθυπαστυνόμος, Δημήτρης Κωνσταντίνου και ο ιδιώτης Μιχάλης Καραγιάννης, προσποιούμενοι τους συνεργάτες του πρωθυπουργού αποσπούσαν από επιχειρηματίες τεράστια ποσά για δήθεν φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ

Κρίση στους κόλπους των εποπτών δημόσιας υγείας για τα νερά.

Ο πρόεδρος της Ενωσης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, κατήγγειλε ότι η υπερχλωρίωση του νερού της Αθήνας εγκυμονεί κινδύνους καρκινογέννεσης, ενώ η πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας Εφη Μπουλταδάκη, τον κατηγορησε οτι εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες για την προσωπική του προβολή.

ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ

Μήνυση κατά του Ντούσαν Μπάγιεβιτς για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατέθεσε, ο 25χρονος Μανώλης Μυριανάκης, μετά το επεισόδιο με τον τεχνικό του Ολυμπιακού κατά την άφιξη των ερυθρόλευκων από το Τρόντχαϊμ.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 6 Οκτωβριου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 277,0    283,2    280,3
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 156,0    159,5    157,8
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 445,1    455,0    450,2
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,9    194,1    192,1
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,4     47,4     46,9
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 227,0    232,1    229,7
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 201,5    206,0    203,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..202,0    206,5    204,4
    E.C.U............... 305,9    314,3    309,5

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Saturday, 4 October 1997 - 14:48:26 UTC