Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-09-03

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 03/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Σε ύψη ρεκόρ έφτασαν οι άνεργοι το 1996,σε ποσοστό 10,3%,του εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Εντός και εκτός της Βουλής συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις αλλαγές στην Παιδεία.

    Αρχισε στη Λωζάνη η αντίστροφη μέτρηση για τη μάχη της Ολυμπιάδας του 2004.


ΟIKONOMIKO

Σε νέα ύψη ρεκόρ έφτασε η ανεργία.

Οι άνεργοι έφτασαν το 1996,τις 446 χιλιάδες, δηλαδή ποσοστό 10,3%,του εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Κατά την χθεσινή του συνεδρίαση το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αποφάσισε οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων το 1998 να μην ξεπεράσουν το 3%, ενω οι περικοπές να φθάσουν τα 200 δισεκατομύρια δραχμες.

"Αν αποτύχει ο Σημίτης,θα αποτύχουμε όλοι",δηλώνει στα σημερινά ΝΕΑ,η Βάσω Παπανδρέου,ενω προσθέτει ότι αρχίζει να φθάνει στα όριά της η φοροδοτική ικανότητα της πλειοψηφίας των πολιτών.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Εντός και εκτός της Βουλής συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις αλλαγές στην Παιδεία.

Στη Βουλή άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου Αρσένη, ο οποίος εμφανίστηκε αμετακίνητος στο θέμα της κατάργησης της επετηρίδας.

Σήμερα η ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ,θα αποφασίσει εάν αύριο οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Kλειστές θα βρουν τις πόρτες των Πανεπιστημίων και οι φοιτητές, καθώς το διδακτικό προσωπικό άρχισε αποχή διαρκείας.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Αρχισε στη Λωζάνη η αντίστροφη μέτρηση για τη μάχη της Ολυμπιάδας του 2004.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαραγκ το βράδυ της Παρασκευής, λίγα λεπτά πριν από τις 8 το βράδι, θα ανακοινώσει την πόλη που θα αναλάβει την διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004.

Αισιοδοξία επικρατεί μεταξύ των μελών της ελληνικής αποστολής στη Λωζάνη, για την Αθήνα.

Ωστόσο, οι μπούκμέϊκερς της Βρετανίας, δίνουν πρωτο φαβορί τη Ρώμη, δεύτερο το Κέϊπ Τάουν και τρίτο την Αθήνα.

Μια ακόμη σοβαρή καταγγελία που έγινε και επισήμως από την ΔΟΕ,αποκάλυψε ένα μέρος του παρασκηνίου στη μάχη μεταξύ των 5 πόλεων που διεκδικούν την Ολυμπιάδα.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επέπληξε εγγράφως την Στοκχόλμη και το Κέηπ Τάουν,μετά τις αποκαλύψεις ότι οι Σουηδοι προσέφεραν δωρεαν επιπλα στα μελη τής ΔΟΕ, ενω οι Νοτιο Αφρικανοι δωρεάν αεροπορικά εισιτηρια σε συζύγους αθανάτων.

NTAIANA

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας αντιμετωπίζουν οι 6 φωτορεπόρτερς και ένας μοτοσυκλετιστής που ανακρίνονται από χθες στο Παρίσι, για το θάνατο της πριγκήπισσας Νταϊάνας και του συνοδού της Ντόντι Αλ Φαγιέντ.

Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ακόμη κι αν τελικά δεν τους απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες δεν απαλλάσσονται των ευθυνών τους ότι καθυστέρησαν να προσφέρουν βοήθεια στα θύματα, προτιμώντας να τραβήξουν φωτογραφίες πάνω από τα συντρίμμια της Μερσεντές.

Εν τω μεταξύ και η δεύτερη τοξικολογική εξέταση στον οδηγό της μοιραίας Μερσεντές έδειξε ότι το ποσοστό αλκόολ στο αίμα του ήταν 1,87,δηλαδή 4 φορές μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο όριο.

Στο Λονδίνο χιλιάδες άνθρωποι έξακολουθούν να περνούν και να αφήνουν λουλούδια και μηνύματα αγάπης για τη Νταϊάνα έξω από τα ανάκτορα του Αγίου Ιακώβου, όπου βρίσκεται η σορός της.

Τη κηδεία της Νταϊάνας το Σάββατο το πρωί υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Οι φίλοι της άτυχης πριγκήπισσας ζήτησαν να επιτρέψει το Μπάκιγχαμ στον Ελτον Τζών,που ήταν αγαπητός φίλος της Νταϊάνας,να τραγουδήσει στη κηδεία της,δίνοντας ένα τόνο πιό ταιριαστό στο χαρακτήρα και τη νεαρή της ηλικία.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Μεταξά, ενώ συνεχίζεται η απεργία διαρκείας και στο Λοιμωδών, όπου οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξη του νοσοκομείου στο σύστημα γενικών εφημεριών.

ΙΡΑΚΙΝΟΣ

Ενας Ιρακινός κατά του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές συνελήφθη στην Ιταλία με την κατηγορία ότι προκάλεσε τον θάνατο 280 λαθρομεταναστών στη ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε πριν από οκτώ μήνες μεταξύ Μάλτας και Σικελίας.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, και στο Νοσοκομείο Νάουσας, νοσηλεύονται οι δύο λοχίες και ο υπολοχαγός που τραυματίστηκαν ελαφρά χθες από πτώση ελικοπτέρου του στρατού, στο χωριό Αρσένι της Νάουσας.

Πρόκειται για τους Στράτο Πιτιλιό, Παναγιώτη Χαζαρά και Γιώργο Καραφέζα.

ΒΟΜΒΑ

Σε εμπόρους ναρκωτικών και δουλεμπόρους, στρέφεται η έρευνα της εισαγγελείας Πρωτοδικών Ορεστιάδας για την πρωτοφανή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια με δέμα βόμβα που είχε παραλήπτη τον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου.

Η βόμβα εξερράγη στα χέρια της προισταμένης της γραμματείας, Χρύσας Παραπαγκίδου, η οποία έχασε τα τρία δάχτυλά της.

ΔΙΕΘΝΗ

Μη θανατηφόρες χειροβομβίδες έχουν προμηθευτεί τα αμερικανικά στρατεύματα στη Βοσνία για να μπορούν να ελέγχουν τα πλήθη των εξαγριωμένων Σέρβων, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας.

Μία πρωτείνη,που ονομάστηκε πρωτείνη αναστολής νευρωνικής απόπτωσης και βοηθά να αποκαθίστανται οι βλάβες στον εγκέφαλο ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο ή από ασθένειες που καταστρέφουν τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου, ανακάλυψαν καναδοί επιστημονες.

Η πρωτείνη ενδέχεται να συμβάλει στην αποθεραπεία από ασθένειες όπως η νόσος του του Αλτσχάιμερ, του Πάρκινσον, και της μυατροφικής πλαγίας σκληρώσεως.

Το θέμα της λειψυδρίας,καθώς εκτιμάται ότι έως το 2050 θα λείψει το πόσιμο νερό στα δύο τρίτα του πληθυσμού του πλανήτη μας, εάν δεν ληφθούν αμέσως μέτρα, εξετάζουν ειδικοί επιστήμονες στο 9ο

Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Υδάτινους Πόρους, που άρχισε χθες στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Στη σύνταξη βγαίνει ο αμερικανός αστροναύτης Στόρι Μάσγκρέιβ, ο άνθρωπος που πέταξε στο διάστημα σε ηλικία 61 ετών, και πήρε μέρος σε 10 αποστολές της ΝΑΣΑ.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 3 Σεπτεμβρίου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 283,0    290,7    286,3
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,4    159,6    157,2
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 451,9    464,2    457,1
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,0    194,2    191,2
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,1     47,4     46,7
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 232,4    238,8    235,1
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 204,1    209,8    206,4
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ. 205,3    210,9    207,7
    E.C.U............... 305,5    313,9    309,1

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Wednesday, 3 September 1997 - 11:13:53 UTC