Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-07-11

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 11/07/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Το προσχεδιο σχεδιο που παρουσιασε ο γενικος γραμματεας των Ηνωμανων Εθνων Κοφι Αναν για την επιλυση του Συνταγματικου και του θεματος της κυριαρχιας στην Κυπρο θα εξετασουν σημερα στη Νέα Υόρκη, ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς.
  • Σε εξελιξη ειναι απο τις 10 και μιση η συνεδριαση του υπουργικου Συμβουλιου που συζητα την συμφωνια Σημιτη Ντεμιρελ στη Μαδριτη.
  • Δυο νεκροι και τρεις τραυματιες απο μετωπικη συγκρουση δυο ΙΧ, στις 8 και 10 το πρωι, στην Εθνικη Πατρων Κορινθου στο υψος του Ψαθοπυργου.
  • Αρχιερατική Θεία Λειτουργια θα τελεστει στον Ιερο Ναό Αγιας Βαρβαρας στα Νέα Λιόσια , την Κυριακή τελευταία ημερα παραμονης στην Αθήνα, της ιερας Κάρας του Οσιομάρτυρα Αγίου Ραφαήλ.


Κυπριακο

Το προσχεδιο σχεδιο που παρουσιασε ο γενικος γραμματεας των Ηνωμανων Εθνων Κοφι Αναν για την επιλυση του Συνταγματικου και του θεματος της κυριαρχιας στην Κυπρο θα εξετασουν σημερα στη Νέα Υόρκη, ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς.

ΕΘΝΙΚΟ

Σε εξελιξη ειναι απο τις 10 και μιση η συνεδριαση του υπουργικου Συμβουλιου που συζητα την συμφωνια Σημιτη Ντεμιρελ στη Μαδριτη.

Πριν απο την το υπουργικο συμβουλιο ο πρωθυπουργοις ειχε συναντηση με τον Ακη Τσοχατζοπουλο ο οποιος να σημειωθει απετρεψε συμφωνα με πληροφοριες τους βουλευτες που προσκεινται σε αυτον να προσυπογραψουν το κειμενο των 22.

Ο πρωην υπουργος Αναστασιος Πεπονης σε δηλωσεις του στον ΑΝΤΕΝΝΑ υποστηριξε οτι η πολιτικη αυτη εχει κοινα σημεια με την πολιτικη Μητσοτακη και διολισθαινει επικινδυνα ενω ανεφερε οτι θα την καταψηφισει ειτε στη Βουλη ειτε στα κομματικα οργανα.

Τη συμφωνια επικρινουν 22 βουλευτες του ΠΑΣΟΚ οι οποιοι θεωρουν οτι υπαρχει σταδιακη διολισθηση σε επιλογες οι οποίες συνεπαγονται αναγνωριση των Τουρκικων αξιωσεων.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος χαρακτηρθισε τη συμφωνια κώδικα πολιτισμένης συμπεριφοράς που επιτρέπει τη συμβίωση των δύο χωρών αλλά δεν λύνει τα πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Ο Κωστας Καραμανλης μετα τα θετικα σχολια Παγκαλου για τη σταση της Νεας Δημοκρατιας εκανε οξυτερη δηλωση ζητωντας διευκρινισεις για τη συμφωνια ενω διαφορετικη σταση κρατουν οι κ.Εβερτ και Μητσοτακης.

Ο κ.Εβερτ ζητα συγκλιση του συμβουλιου των πολιτικων αρχηγων ενω ο κ.Μητσοτακης αφησε αιχμες κατα των διαφωνουντων του ΠΑΣΟΚ λεγοντας οτι η πολιτικη αυτη ειχε συμφωνηθει απο το 92 και ειχε συμφωνησει ο Ανδρεας Παπανδρεου.

ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ

Δυο νεκροι και τρεις τραυματιες απο μετωπικη συγκρουση δυο ΙΧ, στις 8 και 10 το πρωι, στην Εθνικη Πατρων Κορινθου στο υψος του Ψαθοπυργου.

Το δυστυχημα συνεβη οταν απο λαδια που ειχαν χυθει στο δρομο απο λεωφορειο του Κτελ Αγρινιου ο ενας οδηγος εχασε τον ελεγχο του αυτοκινητου του, μπηκε στο αντιθετο ρευμα , οπου και συγκρουστηκε μετωπικα με το δευτερο ΙΧ.

Νεκροι ειναι ο οδηγος του ενος αυτοκινητου Τζαμάλ Αμπνταλα 40 ετων και η συζυγος του οδηγου του δευτερου αυτοκινητου,Ιωαννη Πουρδου.

Ο οδηγος του δευτερου αυτοκινητου Ιωαννης Πουρδος και δυο μικρα παιδια στο πρωτο αυτοκινητο η Λουίζα και η Κατερινα Αμπνταλα 11 και 10 ετων αντιστοιχως εχουν τραυματιστει σοβαρα και εχουν μεταφερθει στο Γενικο Κρατικο Πατρας τον Αγιο Ανδρεα.

Ο οδηγος του λεωφορειου του Κτελ Αγρινιου, Κωνσταντινος Κοκλας 30 ετων εχει ηδη συλληφθει.

ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ

- *Αρχιερατική Θεία Λειτουργια θα τελεστει στον Ιερο Ναό Αγιας Βαρβαρας στα Νέα Λιόσια , την Κυριακή τελευταία ημερα παραμονης στην Αθήνα, της ιερας Κάρας του Οσιομάρτυρα Αγίου Ραφαήλ.

Η Ιερά Κάρα ηρθε για πρώτη φορα στην Αττική από την Ιερα Μονή του Αγιου Ραφαήλ Θέρμης Λέσβου.

Στη Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων.

ΑΝΤΕΝΝΑ

- Οξυτατες αντιδρασεις από πολιτικούς και δημοσιογράφους προκαλεσε η απροκάλυπτη προσπάθεια φίμωσης του ΑΝΤ1, του πρώτου σε θεαματικότητα τηλεοπτικού σταθμού από την πλειοψηφία του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου που πρόσκειται στην κυβέρνηση.

Με μία πρωτοφανή, άδικη και μεροληπτική απόφαση, επιβάλλεται στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ την ποινή της αναστολής λειτουργίας του επί δέκα λεπτά, κάθε μεσημέρι για μία εβδομάδα σε συνδιασμό με το εξοντωτικό πρόστιμο των 100 εκατομμυρίων δραχμών.

Η ανοικτή επίθεση κατά του ΑΝΤΕΝΝΑ - που γίνεται έπειτα από επιστολή-εντολή του υπουργού Τυπου κ. Δημήτρη Ρέππα αφορά στην εκπομπή ΚΕΝΤΡΙ, η οποία ήταν κατα γενική ομολογία αφιερωμένη στην ανάγκη προστασίας των ανηλίκων.

Για πρωτοφανή γκεμπελισμό έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ χαρακτήρισε την απόφαση πάραπολύ αυστηρή και κάλεσε τον υπουργό Τύπου να αναπέμψει το θέμα στο Συμβούλιο.

Για λύτρα εξουσίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Εξωφρενικό χαρακτήρισε το πρόστιμο η Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνοντας ότι δημιουργεί τεράστια ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά του.

Εξαιρετικά υπερβολική η ποινή, σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς ενώ η Ελένη Ανουσάκη τόνισε ότι τιμωρείται ο σταθμός χωρίς να φταίει.

Το υπέρογκο πρόστιμο εναντίον του ΑΝΤ1 λέει πάρα πολλά, δήλωσε η Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Αμετρη και αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την ποινή, ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι πνίγει την ελεύθερη φωνή του ΑΝΤ1.

Στην προσπάθεια φίμωσης του ΑΝΤ1 αντέδρασαν έντονα και πολλοί έγκριτοι δημοσιογράφοι, όπως ο Διευθυντής του "Ελευθερου Τύπου" Γιώργος Κύρτσος, ο Εκδοτής - Διευθυντής της εφημερίδας "Αδέσμευτος" Δημήτρης Ριζος και οι πρώην πρόεδροι της Ενώσεως Συντακτών κύριοι Μαθιόπουλος και Κοραχάης.

Για επιχείρηση φίμωσης του Αντέννα, και πρωτοφανή και εξοντωτική χρηματική ποινή, κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδο θέμα του ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, με τίτλο "Γυψος Τι -Βί".

"Η ποινή είναι στην ουσία πράξη τρομοκρατίας, και μια επίδειξη φασιστικής αντίληψης κατά των μέσων ενημέρωσης που δεν είναι αρεστά στο κυβερνών κόμμα", σημειώνει η εφημερίδα.

Αλεξανδρειας

Αναχωρει σημερα απο την Αθηνα ,οπου πραγματοποιησε ανεπισημη επισκεψη,ο Παπας και Πατριαρχης Αλεξανδρειας και πασης Αφρικης, Πετρος.

Στην Αθηνα ειχε συναντησεις με την πολιτικη ηγεσια της χωρας,τον Αρχιεπισκοπο Αθηνων κυριο Σεραφειμ και τον Πατριαρχη Ιεροσολυμων κυριο Διοδωρο με τους οποιους συνεζητησε την αναγκη ενοτητας των ορθοδοξων Εκκλησιων.

Απεργιες

Χωρις Φαρκακεια και σημερα ολη η χωρα λογω της απεργιας των φαρμακοποιων που αντιτιθενται στα μετρα που ανακοινωσε η κυβερνηση για το φαρμακα.

Σε Αθηνα και Πειραια η απεργια θα συνεχιστει μεχρι την ερχομενη Τεταρτη και το κοινό μπορει να εξυπηρετείται μονο απο τα διανυκτερευοντα φαρμακεια.

Με προσωπικο ασφαλειας λειτουργουν έως την ερχόμενη Τετάρτη και τα νοσοκομεια Αθηνας και Πειραια, λογω της συνεχιζομενης απεργιας των νοσοκομειακων γιατρων κατα του νομοσχεδιου για την αναμορφωση του ΕΣΥ, που θα συζητηθει στη Βουλη την ερχομενη εβδομαδα.

ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ

Ασυληπτος παραμενει ο κακοποιος Βασιλης Νεστορας ο οποιος τα ξημερωματα στην Πατριδα Ημαθιας,πεταξε χειροβομβιδα σε αυτοκινητο της αστυνομιας, με αποτελεσμα να τραυματιστει σοβαρα ο αστυφυλακας Γιωργος Αθανασοπουλος και ελαφρα ο συναδελφος του Σωτηρης Θεσσαλονικιός.

ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Συγροονο εργαστηριο πλαστογραφησης δημοσιων εγγραφων ειχε στησει στη Γλυφαδα πενταμελης σπειρα που εξαρθρωθηκε απο στυνομικους της διωξης οικονομικων εγκληματων της Ασφαλειας Αττικης.

Η σπειρα εφτιαχνε πλαστα διαβατηρια αντι 500.000 δραχμων το κεθενα , εκλογικα βιβλιαρια εντα 300. 000 δραχμων , αστυνομικες ταυτοτητες , αδειες οδηγησης και εκκαθαριστικα σημειωματ αεφοριας.

Σε ερευνα που εγινε στο διαμερισμα το Ιρακινου Εμαντέλντιν Σαλάμπι 42 ετων στην οδο Κολοκοτρωνη 47 στη Γλυφαδα , οι αστυνομικοι βρηκαν και κατασχεσαν ενα πληρες συστημα ηλεκτρονικου υπολογιστη , δισκετες και δεκαδες εντυπα, που χρησιμοποιουνταν για την εκτυπωση των πλαστων εγγραφων.

Στη σπειρα ενεχονται ακομη ενας ιρακινος καφεπωλης , μια νοσοκομα και δυο υπαλληλοι τουριστικων γραφειων.

ΕΥΔΑΠ

- - *Στις περιοχες Καλλιπολη και Χατζηκυριάκειου Πειραια,την Κυριακή απο τη μια μετα τα μεσανυκτα μεχρι τις 7 το πρωϊ ,λογω εργων της ΕΥΔΑΠ θα σημειωθουν πτωση της πιεσης του νερου και πιθανον διακοπες.

ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 12.30

- *Νεα δραματικα στοιχεια για την υπογεννητικότητα στην χώρα μας ,δίνει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία...

Σύμφωνα με την έρευνα, οι μαθητές στα σχολεία, μειώθηκαν φέτος κατά 22.500, κάτι που αντιστοιχεί σε μείωση του αριθμού των γεννήσεων.

Φωτιες

Τα προβληματα που παρουσιασθηκαν στην κινητοποιηση του κρατικου μηχανισμου κατα τη μεγαλη φωτια στο Σειχ Σου και οι αντιπαραθεσεις στο εσωτερικο της κυβερνησης ως προς τις ευθυνες,αντικειμενο της συναντησης που θα εχουν σημερα Ο Πρωθυπουργος με τον υπουργο Γεωργιας Στεφανο Τζουμακα.

Ιδιαιτερα,θα εξετασθει η παραιτηση που εχει υποβαλει ο γενικος γραμματεας δασων Ηλιας Μπεριατος λογω της επιθεσης που δεχθηκε απο τον κυριο Τζουμακα.

Την αποπομπή του υπουργού Γεωργίας ζητησε η ΝΔ.

Υπό έλεγχο εν τω μεταξυ,εχει τεθει η πυρκαγιά στη δασική περιοχή Πολύχρονο της Κασσάνδρας Χαλκιδικής και υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Ξυλόκαστρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Ιο και σε υφεση η φωτια στην Ηλεια.

ΕΚΡΗΞΗ

*Ενα ατομο τραυματιστηκε ελαφρα το πρωϊ από την εκρηξη που σημειώθηκε απο αγνωστη αιτια σε οροφη δεξαμενης βενζινης στις πετρελαϊκές εγκαταστασεις Μαμιδακις στην Θεσσαλονικης.

Η φωτια που προκλήθηκε σβηστηκε σχεδον αμεσως απο την πυροσβεστικη.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ

Τον κίνδυνο να εισαχθούν ακατάλληλα κρέατα ακόμη και από χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα με τη νόσο των τρελλών αγελάδων, αντιμετωπίζει η χώρα μας καθώς απεργούν οι κτηνίατροι σε όλα τα τελωνεία για τα Σαββατοκύριακα, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών αιτημάτων.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Απο τα χερια του οικουμενικου Πατριαρχη Βαρθολομαιου θα φυτευθει το πρωτο δενδρο στο καμενο δασος του Σειχ Σου.

Ο προκαθημενος της Ορθοδοξιας εθεσε υπο την αιγιδα του την προσπαθεια αναδασωσης του Σειχ Σου και σε Πατριαρχικο Μηνυμα τονιζει οτι στις 28 Σεπτεμβριου που θα βρισκεται στη Θεσσαλονικη θα προχωρησει στη συμβολικη αυτη κινηση για την αναδασωση του δασους.

Ληστεια

Σαραντα τρια εκατομμυρια δραχμες αφαιρεσε πριν απο μιαμιση ωρα ενα ζευγαρι ενοπλων απο υπαλληλο του Λυκειου Βρανα στα Βριλλησια.

ΔΙΕΘΝΗ

- Η Ολομέλεια της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε σήμερα το διορισμό του ελληνικής καταγωγής Τζόρτζ Τένετ στην ηγεσία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA).

Στη θέση της υφυπουργού Δικαιοσύνης του Καναδά παρά τον γενικο Εισαγγελέα του κράτους διορίσθηκε χθές με πρωθυπουργική απόφαση η ελληνικής καταγωγής ομοσπονδιακή βουλευτής Ελένη Μπακοπάνου.

Στην Τουρκία, ακόμη ένας βουλευτής παραιτήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος του Ορθού Δρόμου, ενισχύοντας έτσι τον πρωθυπουργό, Μεσούτ Γιλμάζ, μόλις μία ημέρα πριν από την ψηφοφορία στην τουρκική Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα αντι- ισλαμική κυβέρνηση της Αγκυρας.

Στην Ταυλάνδη, 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίσθηκαν, μεταξύ των οποίων ορισμένοι ξένοι τουρίστες, από τη φωτιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο της Πατάγια.

Ο Αρθουρ Κλαρκ, ο γνωστός συγγραφέας έργων επιστημονικής φαντασίας εκφράζει την πεποίθηση ότι ίσως τον Αρη υπάρχουν ενδείξεις ζωής. Εκφράζει επίσης την ελπίδα ότι ο άνθρωπος κάποια στιγμή στον επόμενο αιώνα θα πατήσει το πόδι του στον κόκκινο πλανήτη.

Στην Κίνα, ακόμη έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών στην επαρχία Γκουανγκσί, με συνέπεια ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή να ανέρχεται στους 47.

Οι αρχές της Βενεζουέλας επιβεβαίωσαν χθες ότι οι νεκροί από τον προχθεσινό σεισμό που συγκλόνισε το κεντρικό και το ανατολικό τμήμα της χώρας έχουν φθάσει τους 90 και οι τραυματίες τους 350.

Τη βαθιά ανησυχία του Βελιγραδίου για την κατάσταση στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας εξέφρασε εκπρόσωπος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας, με αφορμή την αιματηρή επιχείρηση της Δύναμης Σταθεροποίησης (ΔΣ) για την σύλληψη δύο Σερβοβοσνίων που κατηγορούνταν για εγκλήματα πολέμου.

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Οι εμπορικές τράπεζες σήμερα πωλούν:

    Δολλάριο ΗΠΑ...............280,42  δραχμες
    Δολλάριο Καναδά ...........203,91     #
    Δολλαριο Αυστραλιας........207,87     #
    Μάρκο .....................159,84     #
    Γαλλικο φράγκο .............47,28     #
    Ελβετικο  φράγκο...........192,9      #
    Στερλίνα...................472,99     #
    Εκατό  λιρέτες .............16,35     #
    Εκατό γιεν.................248,2      #
    Εκιού .....................314,19     #

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 11 July 1997 - 11:03:13 UTC