Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-06-19

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 19/06/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Στην Αλβανία,ένας έμπορος ναρκωτικών σκοτώθηκε, κατά την ανταλλαγή πυρών με τον φρουρό του στρατοπέδου της ελληνικης στρατιωτικής αποστολης, στην πόλη Ελμπασαν,στον οποίο επιχείρησε να πουλήσει ναρκωτικά.
  • Διαβουλεύσεις με τους ηγέτες των πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης αρχίζει σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ,προκειμένου να αναθέσει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης ύστερα από την παραίτηση του ισλαμιστή πρωθυπουργού Νετσμετίν Ερμπακάν.
  • Την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε ο ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ νικολας Μπερνς,με αφορμή την αποστολή τουρκικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων στην κατεχόμενη Κύπρο, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων.
  • Συνεχιζεται ο χορός των μεταλλιων για τους Ελληνες Αθλητες που συμμετεχουν στους Μεσογειακους αγωνες.


Αλβανία

Στην Αλβανία,ένας έμπορος ναρκωτικών σκοτώθηκε, κατά την ανταλλαγή πυρών με τον φρουρό του στρατοπέδου της ελληνικης στρατιωτικής αποστολης, στην πόλη Ελμπασαν,στον οποίο επιχείρησε να πουλήσει ναρκωτικά.

Η αλβανική αστυνομία ο νεκρός ήταν επικηρυγμένος κακοποιός.

Τήν ίδια ώρα Ρουμάνοι στρατιώτες έσωσαν 11 ξένους παρατηρητές πού είχαν περικυκλωθεί από ενόπλους σέ εστιατόριο τού Αργυροκάστρου.

Ομηρος αλβανικης σπειρας είναι εδώ καί 3 ημέρες επιχειρηματίας απο την Πατρα. Οι απαγωγείς ζητουν λυτρα για την απελευθερωσή του.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Διαβουλεύσεις με τους ηγέτες των πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης αρχίζει σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ,προκειμένου να αναθέσει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης ύστερα από την παραίτηση του ισλαμιστή πρωθυπουργού Νετσμετίν Ερμπακάν.

Ο Ερμπακάν παραιτήθηκε χθες στο πλαίσιο συμφωνίας του με την Τανσού Τσιλέρ για τη μεταβίβαση της πρωθυπουργίας και το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι ο Ντεμιρέλ θα δώσει την στην Τανσού Τσιλέρ.

Σύμφωνα με τη τουρκική πολιτική παράδοση ο πρόεδρος θα πρέπει να αναθέσει την εντολή στον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, τον Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος όμως δεν είναι εύκολο να βρει συμμάχους για το σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης.

Αντίθετα η Τανσού Τσιλέρ, θεωρείται ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Ο Ντεμιρέλ πάντως έχει την αρμοδιότητα να διορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση δικής του επιλογής και να προκηρύξει ο ίδιος εκλογές, εάν αποτύχουν οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης εντός 45 ημερών.

Μπερνς-Τσιλέρ

Την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε ο ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ νικολας Μπερνς,με αφορμή την αποστολή τουρκικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων στην κατεχόμενη Κύπρο, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων.

Ο κ.Μπερνς εκανε εκληση στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου,συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας,όπως είπε,να μην προβαίνουν σε προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες,και προσθεσε ότι θα πρέπει να ενημερώνουν τις χώρες που ενδιαφέρονται -σ`αυτή την περίπτωση η Ελλάδα και η Κύπρος- για το τί πράττουν.

Χθες, η Τανσου Τσιλέρ προέβη σε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει το παραμικρό τεκμήριο ότι όλα τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου, ανήκουν στην Ελλάδα.Παράλληλα κατηγόρησε την Ελλάδα για επεκτατική πολιτική.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ

Συνεχιζεται ο χορός των μεταλλιων για τους Ελληνες Αθλητες που συμμετεχουν στους Μεσογειακους αγωνες.

Συνολικά η χώρα μας έχει κατακτήσει 51 μετάλλια. 16 χρυσά, 19 αργυρά και 16 χάλκινα.

Χθες προστεθηκαν στην συλλογη μας, τρία χρυσά, πέντε αργυρά και εννεα χάλκινα μετάλλια.

Χρυσα μεταλλια κατεκτησαν στα 10 χιλιόμετρα η Χρυσοστομία Ιακώβου, στο πίγκ- πόγκ ο Καλίν Κρεάνκα και στα 97 της ελευθερης παλης,ο Αφταντίρ Ξανθόπουλος.

Τα αργυρα κατεκτησαν,στη σκυταλοδρομία 4 επί 100 γυναικών οι Τσώνη, Κόφφα, Βασαρμίδου και Θάνου, η Ελένη Τσεντεμείδου στην σφαιροβολία και ο Κώστας Κουκοδήμος στο μήκος.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Δημήτρης Χατζόπουλος πηρε χαλκινο μεταλλιο ενω την τριτη θεση πηρε και η Αγγελική Τσιολακούδη στον ακοντισμό.

Μεγάλες διακρίσεις είχαμε όμως και στην ελευθερη πάλη. Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι Κώστας Κεσανίδης στα 58 και Λάζαρος Λοιζίδης στα 76 κιλά ενώ ο Τάσος Συμεωνίδης στα 125 κιλά πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Στην πυγμαχία οι Μπόρις Γεωργιάδης στα 57, Ουζιάν Τιγκράν στα 60, Θόδωρος Κοττάκος στα 67, Αντώνης Γιαννούλας στα 71, Γιούρι Κυριακίδης στα 75 και Λυμπέρης Φλέσιας στα σύν 91 κιλά πήραν τελικά χάλκινα μετάλλια.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

Λίγο πριν αρχίσουν οι εξετάσεις, δύο τραγικά περιστατικά προκαλούν προβληματισμό για το σύστημα των εξετάσεων στα σχολεία.

Τέλος στη ζωή της, έδωσε χθες 17χρονη μαθήτρια της τρίτης Λυκείου, επειδή δεν είχε γράψει καλά στις απολυτήριες εξετάσεις, πέφτοντας από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας.

Σοβαρά τραυματισμένη νοσηλεύεται στό Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου 19χρονη υποψήφια στίς πανελλήνιες εξετάσεις μετά από απόπειρα αυτοκτονίας.

Καμινι

Εφιαλτική ημέρα σήμερα στην Αθήνα,καθώς ο υδραργυρος αναμενεται να εκτιναχθει στους 38 και σε ορισμένες περιοχές τους 39 βαθμούς,ενω πολύ υψηλοί αναμενονται και οι ατμοσφαιρικοί ρύποι,που χθες κυμανθηκαν σε πολυ υψηλα επιπεδα.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ συνιστά περιορισμό στις μετακινήσεις με αυτοκινητο ,ενω σε ετοιμότητα εχουν τεθει και οι υπηρεσίες της νομαρχίας και του Δημου της Αθήνας.

Για την αποφυγή θερμοπληξίας,οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο,οι πολλες μετακινήσεις και η βαριά σωματική εργασία.

Συνιστουν επισης καταναλωση υγρων, κυριως νερου και να αποφευγονται τα οινοπνευματωδη.

Ανασα δροσιας αναμενεται πλεον απο το σαββατο , οπου συμφωνα με τη μετεωρολογικη υπηρεσια η θερμοκρασια θα πεσει στους 34 με 35 βαθμους.

Στη σημερινη ταλαιπωρεια των αθηναιων ερχονται να προστεθουν και οι κινητοποιησεις στο χωρο της υγειας.

Τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μονον έκτακτα περιστατικά,λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιουν έως τις 2 το μεσημέρι,οι νοσοκομειάκοι γιατροι Αθήνας και Πειραιά.

Θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στο νοσοκομείο "Σωτηρία",προκειμένου να αποφασίσουν κινητοποιήσεις,διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για την υγεία.

Κλειστά σημερα και τα φαρμακεία ,για δευτερη ημερα, λόγω της 48ωρης απεργίας των φαρμακοποιών.Το κοινό θα εξυπηρετείται απο τα εφημερεύοντα.Ανοιχτά τα φαρμακεία Πειραιά.

ΚΑΒΑ

Επιχείρηση παρανομου εμπορίου οινοπνευματωδών ποτών, είχαν στήσει εργαζόμενοι στο ελληνικό προξενείο της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία.

Οι δράστες, είχαν νοικιάσει οικημα και βάζοντας την ταμπέλα του ελληνικού προξενείου, έκαναν εισαγωγές μεγάλων ποσοτήτων οινοπνευματωδών ποτών από την Ιταλία ως οικοσκευή και έπιπλα γραφείου, και τις διοχέτευαν στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Παπανδρεϊκό

Αποσταση δημοσίως απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ,πηρε απο το Ηράκλειο της Κρήτης, η Δημητρα Λιάνη απανδρέου, τονίζοντας ότι διαφωνεί με την εκδηλωση που προγραμματιζεται στο Μεγαρο φιλων της Μουσικης,για τον έναν χρόνο απο τον θάνατ4;2H7mΤέλοςmC7mεκτύπωσης.m του Ανδρέα Παπανδρεόυ.

Τάχθηκε υπερ μιας ανοιχτής λαϊκης συγκέντρωσης όπως είπε,ενω δεν απέκεισε το ενδεχόμενο καθόδου της στην πολιτική.

Το θρησκευτικό μηνόσυνο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, θα γινει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής,ενω στις 24 Ιουνίου θα γινει πολιτικό μηνόσυνο για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σήμερα, στις 8 το βράδυ, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, εγκαινιάζει έκθεση φωτογραφίας για τους αγώνες και τη δράση του ελληνα πολιτικού, στο Ιδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία των παιδιών του εκλειπόντος, ενώ στις 12 το μεσημέρι, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Για το θέμα του αρχείου του Ανδρέα Παπανδρέου που συζητήθηκε χθες στο Εκτελεστικό Γραφείο ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχει απόφαση για ένα ενιαίο ίδρυμα στη μνήμη του ιδρυτή του κόμματος.

ΦΟΡΤΗΓΟ

Κλειστή παραμένει από τις επτά το πρωί, η γέφυρα στη διασταύρωση Πατησίων και Χαλκίδος, στα Ανω Πατήσια, από φορτηγό αυτοκίνητο που σφήνωσε κάτω από τη γέφυρα.

ΣΟΦΤΕΞ

Στη δανειοδότηση της ΣΟΦΤΕΞ με 4 δισ. για την ομαλή λειτουργία της πριν εκχωρηθεί σε ιδιώτες, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των 11 πιστωτριών τραπεζών σε σύσκεψη που έγινε,χθες υπό τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη χρήση ναρκωτικών από ανηλίκους στη χώρα μας.

Οπως προκύπτει από έρευνα της Στροφής, πέρυσι το ποσοστό ανηλίκων που παραπέμφθηκαν σε δικαστήρια για χρήση ναρκωτικών, αυξήθηκε κατά 633% ενώ την τριετια 94 -96, 6 στα 10 παιδια που ειχαν την πρωτη τους επαφη με ναρκωτικα ηταν ηλικιας 13 εως 15 ετων ενω ενα στα δεκα ειχε δοκιμασει ναρκωτικα μεχρι την ηλικία των 12 χρόνων.

Οικονομικο

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλιμακας ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, παρουσιάζοντας την εξαμηνιαία έκθεση για την πορεία των οικονομικών μεγεθών.

Αναφερομενος στα αποτελεσματα της συνοδου κορυφης του Αμστερνταμ, ο κ. Παπαντωνίου επανέλαβε ότι δεν θα αλλαξει σε τιποτα η οικονομικη πολιτικη της κυβέρνησης και υπαινιχθηκε πιο αυστηρη εισοδηματικη πολιτικη.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Μπορει οι υπαλληλοι του υπουργειου παιδειας να αποφασισαν να μην απεργησουν κατα την διαρκεια των Γενικων Εξετασεων,ωστοσο συνεχιζουν τις κινητοποιησεις τους διεκδικωντας το ειδικο επιδομα.

Σημερα εχουν προγραμματισει σταση εργασιας απο τις 11 και μιση εως τις 2 και μιση το μεσημερι,και συγκεντρωση εξω απο το υπουργειο Παιδειας.

Πανεργατικα συλλαλητηρια σημερα κατα του κοινωνικου διαλογου,στην Θεσσαλονικη στις 7 και μιση το απογευμα στο αγαλμα του Βενιζελου,στον Βολο στην πλατεια Ελευθεριας στις 7,στο εργατικο κεντρο του Πυργου στις 8 το βραδυ και στο εργατικο κεντρο Ζακυνθου στις 9.

ΤΖΑΜΠΟ

Ζημιά 250 εκατομμυρίων δραχμών, προκάλεσε ανυψωτικό μηχάνημα σε αεροσκάφος τζάμπο, αγγλικής αεροπορικής εταιρίας, στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το ατύχημα που συνέβη την περασμένη Δευτέρα και απεκαλύφθη σήμερα, έγινε όταν το ανυψωτικο μηχάνημα χτύπησε το αεροσκάφος στην άτρακτο.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ενώ παράγοντες της Ολυμπιακής Αεροπορείας, αποδίδουν τα ατυχήματα σε ελλειπή εκπαίδευση των εποχικών υπαλλήλων.

ΧΕΛΩΝΕΣ

Στα πάτρια εδαφη, επέστρεψαν 377 χερσαίες χελώνες που είχαν κλαπεί από την Ελλάδα, από αλλοδαπό λαθρέμπορο.

Ο λαθρέμπορος συνελλήφθη από τις αρχές της Αυστρίας, και στη συνέχεια οι χελώνες επεστρέφησαν στη χώρα μας, και αφέθησαν ελεύθερες από τους υπαλλήλους του δασαρχείου Λάρισσας.

Στα χέρια της εταιρίας προστασίας της μεσογειακής φώκιας, βρίσκεται από χθες και η λευκή φώκια μονάχους -μονάχους που πριν λίγες μέρες εθεάθη στην Πάχη Μεγάρων.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Φθηνοτερη απο σημερα κατα 2,50 δραχμες το λιτρο η τιμη διυλιστηριου της βενζινης και κατα 0,90 δραχμες του ντηζελ.

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Απολογειται σε λιγο στον δεύτερο τακτικο ανακριτή Πειραιά,ο Δήμαρχος Στέλιος Λογοθέτης, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, απιστία προς την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, υπεξαίρεση αντικειμένων μεγάλης αξίας, έκδοση ακάλυπτων επιταγών και ψευδή βεβαίωση.

Ο ανακριτής κύριος Δουρουκλάκης, μελετά το πόρισμα που συνέταξαν πραγματογνώμονες του Υπουργείου Εσωτερικών,οι οποίοι διαπίστωσαν οικονομικές ατασθαλίες την τετραετία 91-95.

Χθες ο Δήμαρχος Πειραιά, αθωώθηκε απο το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, οπου κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος κατ`εξακολούθηση καθως και για δολο με στοχο την προσπόριση παρανομου οφέλους.

Δικαστικό

Πειθαρχική έρευνα για άλους 9 διοικητικούς δικαστες που φέρονται να εμπλέκονται σε παρεμβάσεις και περίεργες αποφάσεις,διενεργεί ο σύμβουλος Επικρατειας κ.Σταυροπουλος.

Εν τω μεταξύ,σε αργια τεθηκε με εντολη του υπουργου Δικαιοσυνης Ευαγγελου Γιαννοπουλου ο προεδρος των Πρωτοδικων Αθηνας κ.Ραντος που μαζι με αλλους τρεις διοικητικους δικαστες πιεζαν συναδελφους τους για να εκδιδουν ευνοικες αποφασεις για ιδιωτες που ειχαν οικονομικες διαφορες με το δημοσιο.

Τα κρουσματα διαφθορας καταδικασε η Ενωση Διοικητικων Δικαστων και ζητησε την γρηγορη διαλευκανση των υποθεσεων αυτων.

Συνενωσεις

Λιγότεροι απο χίλιοι δήμοι θα δημιουργηθούν σε ολόλκληρη τη χώρα με το σχέδιο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ,ενω όπως δηλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών,Λάμπρος παπαδήμας,στα τέλη Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χωροθέτησης των νέων δήμων και αρχες Ιουλίου,θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Οι νέοι δήμοι θα στελεχωθούν με τρισήμιση χιλιάδες ειδικους επιστήμονες , που θα προσληφθούν μέσω του ΟΑΕΔ και με πόρους του Ευρωπαϊκου Κοινωνικού Ταμείου,ύψους 15 δισεκατομυρίων δραχμών.

Δευτέρα,Τρίτη και Τετάρτη 23,24 και 25 Ιουνίου το ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΑ ανοίγει το φάκελο του κυβερνητικού σχεδίου "Ιωάννης Καποδίστριας".

ΤΡΟΧΑΙΟ

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο γυναίκες λίγο μετά τις πέντε το πρωί, όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν, ξέφυγε από την πορεία του και καρφώθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ στην Λεωφόρο Κηφισίας 184 στο Νέο Ψυχικό.

Νεκρή είναι η οδηγός του αυτοκινήτου, Μαρία Νουτσιούδη, 19 ετών κάτοικος Κηφισσιάς, και η συνοδηγός της, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

ΔΙΕΘΝΗ

Τις δυνατότητες επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων για την οριστικη λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων συζήτησαν προχθές στη Ν.Υόρκη παρουσία του Σάϊρους Βάνς οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ο έλληνας πρεσβης στον ΟΗΕ, Χρήστος

Ζαχαράκις και ο εκπρόσωπος των Σκοπίων Ιβαν Τοσέβσκι θα συναντηθούν πάλι στις αρχές Αυγούστου.

Ο Πρόεδρος της Λαικής Δημοκρατίας του Κονγκό, Λοράν Καμπίλα, διέταξε τους άνδρες του να μη συνεργαστούν με την ειδική ομάδα των Ηνωμένων Εθνών που θα ερευνήσει τις καταγγελίες για σφαγές προσγύγων απο τα στρατεύματα του, αποκαλύπτει σημερινό άρθρο της Ουάσιγκτον Πόστ.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Καμπότζης δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν την πληροφορία που μετέδωσε χθές ο ραδιοσταθμός των Ερυθρών Χμέρ οτι ο Πόλ Ποτ παραδώθηκε στους πρώην συντρόφους του,οι οποίοι τώρα έχουν στραφεί εναντίον του και ετοιμάζονται να προσχωρήσουν στον κυβερνητικό στρατό.

Χθές στην Πνόμ Πένχ επικρατούσε ηρεμία ενω την Τρίτη είχαν σημειωθεί επεισόδια και συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις που υποστηρίζουν τους δύο πρωθυπουργούς της χώρας.

Εκτελέστηκε χθές στην αμερικανική Πολιτεία του Τέξας με θανατηφόρο ένεση και τρίτος θανατοποινίτης σε διάστημα μιάς εβδομάδας.

Ο Μεντόγια είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία ενός άνδρα το 1985, αλλά οι δικηγόροι του υποστηρίζουν οτι ο πελάτης τους είχε υπογράψει μια ομολογία στην αγγλική γλώσσα,που δεν καταλάβαινε ούτε μιλούσε.Από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι είναι αθώος.

Εν τω μεταξύ Αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε για 10-η φορά την αίτηση για απελευθέρωση υπό όρους του Σιρχάν Σιρχάν, του ανθρώπου που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι, το 1968.

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Οι εμπορικές τράπεζες σήμερα πωλούν:

    Δολλάριο ΗΠΑ...............277,09  δραχμες
    Δολλάριο Καναδά ...........200,09     #
    Δολλαριο Αυστραλιας........208,42     #
    Μάρκο .....................160,69     #
    Γαλλικο φράγκο .............47,6      #
    Ελβετικο  φράγκο...........191,99     #
    Στερλίνα...................453,82     #
    Εκατό  λιρέτες .............16,39     #
    Εκατό γιεν.................245,03     #
    Εκιού .....................313,95     #

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 19 June 1997 - 8:03:17 UTC