Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-05-09

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 09/05/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Νέα επιθεση του τ. βασιλια Κωνσταντινου, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή , 48 ώρες μετα από την "σκληρη" απαντηση του πρωην προεδρου της δημοκρατίας στην οποια επισημαινει εκτος των αλλων οτι εχει κλεισει οριστικως το πολιτειακο.
  • Θυματα σεξουαλικης εκμεταλλευσης πεφτουν περισσοτερα απο ενα εκατομμυριο παιδια,σε ολοκληρο τον κοσμο , συμφωνα με στοιχεια της ΙΝΤΕΡΤΠΟΛ.
  • Ευρεια συσκεψη υπουργων πραγματοποιηθηκε το μεσημερι υπο τον Γραμματεα του υπουργικου Συμβουλιου Σωκρατη Κοσμιδη σχετικα με το μισθολογιο των αστυνομικων απο την οποια θα εξαρτηθει εαν θα γινει τελικα η απεργια των αστυνομικων.
  • Σε κατ αρχην συμφωνια για την εξαγορα του 51% των μετοχων της μεγαλυτερης εμπορικης Τραπεζας των Σκοπιων κατεληξαν χθες βραδυ οι εκπροσωποι της Εθνικης Τραπεζας και ελληνες επιχειρηματιες και η κυβερνηση των Σκοπιων.


ΒΑΣΙΛΙΚΟΝ

Νέα επιθεση του τ. βασιλια Κωνσταντινου, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή , 48 ώρες μετα από την "σκληρη" απαντηση του πρωην προεδρου της δημοκρατίας στην οποια επισημαινει εκτος των αλλων οτι εχει κλεισει οριστικως το πολιτειακο.

Στην ανακοινωση που εξεδοσε πριν από λιγο το γραφειο τυπου του τ.βασιλέως, τονίζεται πως " καθ'όσον αφορά τις πολιτειακες αντιληψεις του πρωην προεδρου της Δημοκρατίας και του πρωην βασιλέως των Ελλήνων , σημασία έχει τί επιθυμεί και αποφάσίζει διαχρονικώς ο μόνος κυρίαρχος Ελληνικός λαός".

Στην ίδια ανακοινωση παρατίθεται αποσπασμα από το βιβλίο του συγγραφεα Σουλτσμπεργκερ, συμφωνα με το οποίο την ανοιξη του 1967 ο Κωνσταντινος Καραμανλής επεσκέφθη στη Νεα Υόρκη τον Λάρρυ Νορστετ ( ο οποίος ήταν αρχηγός του ΝΑΤΟ την περίδο 1956 -1963) και τον ρώτησε εάν "δύναται να καταφέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκρίνουν ένα πραξικόπημα εις την Ελλάδα κατα την διάρκεια της Ανοίξεως".

Συμφωνα με το αποσπασμα που παρατιθεται, ο Νορστατ απεφυγε το θέμα,λέγοντας ότι πράγματι δεν δυναται να αναμιχθεί σε τετοιες υποθεσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οπρωην προεδρος της Δημοκρατίας είχε χρακτηρισει αναξιες σχολιασμου τις δηλώσεις του τ.βασιλια, με τις οποίες κατηγορείτο ότι ζητουσε την εγκαθίδρυση διακτορίας στην Ελλάδα για να επιστρεψει απο το Παρίσι.

Επίσης είχε συστήσει "σε όσους διάκεινται ακόμη φιλικός προς τον θεσμό της βασιλείας, να συνειδητοποιήσουν επιτελους ότι το,πολιτεικό στην Ελλάδα έλυθη οριστικώς.

Ιντερπολ

Θυματα σεξουαλικης εκμεταλλευσης πεφτουν περισσοτερα απο ενα εκατομμυριο παιδια,σε ολοκληρο τον κοσμο , συμφωνα με στοιχεια της ΙΝΤΕΡΤΠΟΛ.

Υπολογιζονται σε 500 τα παιδια ,που επεσαν θυματα απαγωγης και φερονται ακομη ως αγνοουμενα.

Στην Ελλαδα, συμφωνα με την εκθεση της Ιντελπόλ,το προβλημα εοπικεντρωνεται στη φυγη ανηλικων απο τα σπιτια τους.

Οι* μικροι φυγαδες *υπολογιζονται σε 550.

ΙΜΙΑ

*Σε διεθνη χαρτη ναυσιπλοϊας , τα ΙΜΙΑ, οι Ελληνικες βραχονησιδες , εμφανιζονται οτι ανηκουν στην Τουρκια με την ονομασια Καρντακ.

Ο χάρτης σχεδιαστηκε απο Αγγλικο Οίκο ,με την έγκριση της Ελληνικής Χαρτογραφικής Υπηρεσίας, οπως κατηγγειλε στο ραδιοφωνο του ΑΝΤ1 ο βουλευτυης της Ν.Δ Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή.

ΣΚΟΠΙΑ

Σε κατ αρχην συμφωνια για την εξαγορα του 51% των μετοχων της μεγαλυτερης εμπορικης Τραπεζας των Σκοπιων κατεληξαν χθες βραδυ οι εκπροσωποι της Εθνικης Τραπεζας και ελληνες επιχειρηματιες και η κυβερνηση των Σκοπιων.

Μεθαυριο θα μεταβει στα Σκοπια Ελληνική στρατιωτική μονάδα προκειμένου να πάρει μέρος σε κοινή στρατιωτική άσκηση στην οποία θα συμμετέχουν και στρατιώτες από άλλες 9 χώρες, κυρίως των Βαλκανιων.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Ευρεια συσκεψη υπουργων πραγματοποιηθηκε το μεσημερι υπο τον Γραμματεα του υπουργικου Συμβουλιου Σωκρατη Κοσμιδη σχετικα με το μισθολογιο των αστυνομικων απο την οποια θα εξαρτηθει εαν θα γινει τελικα η απεργια των αστυνομικων.

Οι αποφασεις που θα ληφθουν θα ανακοινωθουν απο τον κ.Ρωμαιο στους εκπροσωπους των αστυνομικων το απογευμα.

Ο γραμματεας της Ομοσπονδιας αστυνομικων υπαλληλων Χρηστος Φωτοπουλος μιλωντας στο ραδιφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ ανεφερε πως αν δεν υπαρξουν ικανοποιητικες απαντησεις απο την κυβερνηση οι αστυνομικοι θα κλιμανκωσουν τις κινητοποιησεις τους.

Η 48ωρη απεργια εφοσον πραγματοποιηθει θα γινει με τη μορφη της αποχης απο τη φρουρηση των γηπεδων και δικαστηριων και της παρουσιας τους στην επιδοση εγγραφων.

ΦΛΟΙΣΒΟΣ

- Στη Βουλη συζητειται απο το πρωι η προταση τηςΝεας Δημοκρατιας για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υποθεση του Καζίνου στο Φλοίσβο.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία που θα αρχισει στις 6 και μιση και το ενδιαφέρον εστιάζεται σε τυχόν διαρροές ψήφων από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία.

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

- *Θεριζει η οστεοπορωση στη χωρα μας ,οχι μονον σε γυναικες ,την περιοδο της κλιμακτηριου , αλλα γενικως στα ηλικιωμενα ατομα και λογω ελλειψης ασβεστιου απο τον οργανισμο , εχουν αυξηθει τα τελευταια 15 χρονια κατα 150% οι ασθενεις ,συμφωνα με τον Προεδρο του Ελληνικου Ιδρυματος Οστεοπορωσης καθηγητη Γιωργο Λυριτη.

Η ελλειψη ασβεστιου στα ατομα των 60 χρονων, οφειλεται στη μη ληψη γαλακτος στην παιδικη ηλικια.

Συμφωνα με τα στοιχεια, το 40% των ασθενων με καταγμα στο ισχυο πεθαινει τον πρωτο χρονο. Το προβλημα της οστεοπορωσης , ταλαιπωρει περιπου 400 χιλιαδες ελληνιδες,ηλικιας απο 40 εως 70 χρονων.

Στην χωρα μας παραμενει μικρος ο αριθμος των γυναικων που προληπτικα κανουν μετρηση οστικης μαζας κυριως στην περιοδο της κλιμακτηριου.

Τα οιστρογονα, η καλτσιτονίνη και τα διφοσφωνικά, σε συνδιασμο με την ασκηση και τη σωστη διατροφη ειναι ο μονος τροπος θετικης αντιμετωπισης της οστεοπορωσης.

ΑΓΡΟΤΕΣ

- Η Νεα Δημοκρατια θα καταθεσει στη Βουλη τροπολογια για να σταματησουν οι διωξεις των αγροτων που πηραν μερος στις κινητοποιησεις υποσχεθηκε στην πανθεσσαλικη συντονιστικη επιτροπη ο προεδρος της Ν.Δ Κωστας Καραμανλης.

Να σταματησει η βρωμικη διαδικασια τρομοκρατιας των αγροτων με την ποινικοποιηση των αγωνων τους δηλωσε η Αλεκα Παπαρηγα.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ

Αναστατωση στην κυκλοφορια και ταλαιπωρια για τους κατοικους της πρωτευουσας απο τις στασεις εργασιας στον ηλεκτρικο και τα πρασινα λεωφορεια.

Οι εργαζομενοι σε ηλεκτρικο και πρασινα λεωφορεια θα κανουν και δευτερη σταση εργασιας,μετα την πρωινη,απο τις 8 το βραδυ εως την ληξη της βαρδιας.

ΡΟΣΙΝΙΟΛ

Απο τη Δευτερα στις 12 το μεσημερι, τα οχηματα που θα κινουνται προς Πειραια, θα χρησιμοποιουν την ισοπεδη διαβαση κατωαπο τη γεφυρα ,καθως στις 15 του μηνος κατεδαφιζεται το τμημα της γεφυρας Ροσινιόλ , απο την πλευρα του Περιστεριου.

Απο την Τεταρτη η κινηση προς πειραια θα γινεται με παρακαμψη , μεσω του τμηματος της γεφυρας που οδηγει προς Λαμια.

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ

Σε υψος ρεκορ το φεσι στην αγορα, λογω ακαλυπτων επιταγων...

Συμφωνα με στοιχεια της Ενωσης Ελληνικων Τραπεζων στο διαστημα Ιανουαριου- Απριλιου οι ακαλυπτες επιταγες αυξηθηκαν κατα 39,5% σε σχεση με το αντιστοιχο τετραμηνο του 96.

ΦΩΤΙΕΣ

Υπο μερικο ελεγχο η πυρκαγια που ξεσπασε χθες στην κοινοτητα Καλλιθεα Σαμου...

Μεχρι στιγμης εχει αποτεφρωσει 2.500 στρεμματα δασικης εκτασης.

Στην Ιστιαια η φωτια εσβησε αφου ακαψε 300 στρεμματα δασικης και καλλιεργησιμης εκτασης.

Κοκαινη

Η αστυνομια συνελαβε στο Ανατολικο αεροδρομιο τον 29χρονο Παναγιωτη Γεωργιαδη , στην κατοχη του οποιου βρηκε τριαμιση κιλα Κοκαινης που ειχε προμηθευτει απο την Βραζιλια.

Η αστυνομια θεωρει τον Γεωργιαδη μελος διεθνους κυκλωματος διακινησης ναρκωτικων και συμφωνα με πληροφοριες τον Ιανουαριο του 97 ειχε εισαγει αλλα τρια κιλα κοκας.

Πολυτεκνοι

Αρχισε σημερα η καταβολη των επιδοματων σε πολυτεκτες οικογενειες, βασει του νεου συστηματος. Οι πολυτεκτοι παντως εξακολουθουναντιδρουν στον νεο τροπο πληρωμης,χαρακτηριζοντας απαραδεκτη τη διαδικασια , σταδιακης καταβολης των επιδοματων τους.

Φεσια

Σε υψος ρεκορ εφθασαν τα φεσια στην αγορα.

Συμφωνα με στοιχεια της Ενωσης Ελληνικων Τραπεζων στο διαστημα Ιανουαριου- Απριλιου οι ακαλυπτες επιταγες αυξηθηκαν κατα 39,5% σε σχεση με το αντιστοιχο τετραμηνο του 96.

ΔΙΕΘΝΗ

Οι Βενετσιάνοι αυτονομιστές που είχαν καταλάβει τις πρώτες πρωινές ώρες το καμπαναριό του Αγίου Μάρκου στη Βενετία απαιτώντας την ανεξαρτησία της βόρειας Ιταλίας, απομακρύνθηκαν από την ιταλική αστυνομία σε μία αναίμακτη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις 10.00 (ώρα Ελλάδος). Ο Ουμπέρτο Μπόσι, ηγέτης της Λίγκας του Βορά, δήλωσε σήμερα το πρωί ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την κατάληψη και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται περί προβοκάτσιας.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Μπασκίμ Φίνο αναχωρεί αύριο για πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα έχει συνομιλίες γύρω από την κρίση στη χώρα του και την διενέργεια των πρόωρων εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

Τα ισραηλινά στρατεύματα επετέθησαν σήμερα με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον παλαιστινίων διαδηλωτών οι οποίοι εκτόξευσαν εναντίον τους πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες, σε μία νέα έξαρση των συγκρούσεων στην Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης.

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βόρεια Ινδία όταν το φορτηγό με το οποίο μετέβαιναν σε γαμήλια τελετή, ανετράπη και έπεσε σε χαράδρα.

Στους τριάντα-πέντε ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το αεροπορικό δυστύχημα που έγινε στην πόλη Σεντζέν της νότιας Κίνας.

Τρεις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από έκρηξη που έγινε σε χημικό εργοστάσιο στην πολιτεία του Αρκανσο, των ΗΠΑ. Από την έκρηξη προκλήθηκε διαρροή "εξαιρετικά τοξικών χημικών", όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η αξια των συναλλαγών έφθασε τα 25,6 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο Γενικός Δεικτης Τιμών έκλεισε στις 1.544,47 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,45 τοις εκατό.

Από τις 259 μετοχές που διακινήθηκαν.

* 123 παρουσίασαν άνοδο
* 25 παρέμειναν σταθερές και
* 111 υποχώρησαν.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις Μαϊου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ.........269,1    276,5    272,3
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ......157,2    161,5    159,0
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ.........437,2    449,1    442,3
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......185,5    190,6    187,7
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ........46,6     47,9     47,1
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.....217,6    223,5    220,1
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ......194,6    199,9    196,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..209,3    215,0    211,7
    E.C.U................306,0    314,3    309,6

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 9 May 1997 - 16:03:12 UTC