Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-04-16

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 16/04/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Με αποχώρησή της από την Ευρωμεσογειακή διάσκεψη που διεξάγεται στη Μάλτα απείλησε η Τουρκία αν η Ελλάδα δεν αρει το βετο για τη χορήγηση από την ευρωπαική ένωση πακέτου οικονομικής βοήθειας ύψους 430 εκ. δολλαρίων

    Στα Τιρανα πλεον βρισκεται ο πρωτος λοχος της ελληνικης στρατιωτικης δυναμης. Στις 12.30 το μεσημερι απο το Στρατιωτικο Αεροδρομιο Μικρας στη Θεσσαλονικη αναχωρησαντο ενα μετα το αλλο τα εξι C-130 που μετεφεραν τους ελληνες στρατιωτες αλλα και τους δημοσιογραφους , που καλυπτουν το γεγονος.

    Ταλαιπωρια περιμενει το επιβατικο κοινο στα αεροδρομια την Μεγαλη εβδομαδα, λογω των στασεων εργασιας που εξηγγειλε η Ομοσπονδια Συλλογων Πολιτικης Αεροποριας,ζητωντας την καταβολη δεδουλευμενων και αντιδρωντας παραλληλα στους κυβερνητικους χειρισμους στο θεμα της ιδιωτικοποιησης αεροδρομιων.

    Παρασταση διαμαρτυριας εξω απο το υπουργειο παιδειας αυριο στις 6 το απογευμα ανηγγειλε η Ομοσπονδια Ενωσεων Γονεων Μαθητων νομου Πειραια


ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ

Με αποχώρησή της από την Ευρωμεσογειακή διάσκεψη που διεξάγεται στη Μάλτα απείλησε η Τουρκία αν η Ελλάδα δεν αρει το βετο για τη χορήγηση από την ευρωπαική ένωση πακέτου οικονομικής βοήθειας ύψους 430 εκ. δολλαρίων

Οι σχετικές δηλώσεις έγιναν από τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ουφούκ Σοϋλεμέζ, ενώπιον των ΥΠΕΞ των χωρών που μετέχουν στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη, όπου συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό το βέτο της Ελλάδος για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από τις Βρυξέλλές προς την Αγκυρα αποτελεί παραβίαση του πνεύματος της ευρωμεσογειακής διάσκεψης.

Η εξέλιξη αυτή αναφαίνεται μια μέρα μόλις μετά την άρση των ελληνικών επιφυλάξεων ως προς το καθεστώς συμμετοχής της τουρκίας στην Δυτικοευρωπαική Ενωση. αλλά και την επιβεβαιωση εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η χώρας τάσσεται υπέρ της σύστασης εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει και θα προτείνει λύσεις για τις ελληνοτουρκικές διαφορές.

Ο κύριος κωνσταντίνος Μπίκας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε" τεχνικό" το ζήτημα της αρσης των ελληνικών επιφυλάξεων στη Δυτικοιερυωπαική ενωση μετά από δήλωση του συμβουλίου της Ενωσης που διασαφήνιζε το καθεστώς συμμετοχής των συνδεδεμένων με τη δυτικοερυωπαική ευρωπαική ενωση μελών, ενώ επιφυλάχτηκε νασχολιάσει την εξέλιξη της Μάλτας.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι οι τελευταίες εξελίξεις και δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων προκαλούν εύλογες ανησυχίες και ερωτηματικά ως προς την πολιτική της κυβέρνησης και σημειώνει ότι δεν αναφέρεται πλέον ο σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων ως ρητή και απαράβατη προυπόθεση ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου Καλεί δεν την κυβέρνηση να διευκρινίσει αν η ηπρόταση για σύσταση διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων αποσκοπεί στη δημιουργία επίφαησης κινητικότητας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ή σε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Επίσης η Νέα Δημοκρατία ρωτάει την κυβέρνηση ποια είναι τα ακριβή οφέλη που εξασφάλισε η χώρα μας για τη συμμετοχή της τουρκίας στη στρατιωτική δράση της δυτικοευρωπαικής Ενωσης, μετά την άρση των επιφυλάξεων από ελληνικής πλευράς.

Για εξουδετέρωση ισχυρών ελληνικών πλεονεκτημάτων εντός της ευρωπαικη ένωσης έναντι των τούρκων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος τόσο στις εξελίξεις στη δυτικοευρωπαική ένωση όσο και στο ότι η χώρα μας αποδεχθηκε τη διευρυνση της συμφωνιας Τελωνειακης συνδεσης Τουρκιας-Κοινοτητας και με τα αγροτικα προιοντα,πολλα απ τα οποια,οπως το λαδι,ειναι ανταγωνιστικα προς τα Ελληνικα.

ΑΛΒΑΝΙΚΟ

Στα Τιρανα πλεον βρισκεται ο πρωτος λοχος της ελληνικης στρατιωτικης δυναμης. Στις 12.30 το μεσημερι απο το Στρατιωτικο Αεροδρομιο Μικρας στη Θεσσαλονικη αναχωρησαντο ενα μετα το αλλο τα εξι C-130 που μετεφεραν τους ελληνες στρατιωτες αλλα και τους δημοσιογραφους , που καλυπτουν το γεγονος.

Λιγο πριν απο τις δυο απεπλευσε και απο το λιμανι της πολης το Αρματαγωγο ΣΑΜΟΣ με το δευτερο λοχο , στρατιωτικα οχηματα και αλλο υλικο, για τον Αυλωνα, οπου αναμενεται να φθασει εντος δυο ημερων.

Η κύρια δύναμη της ελληνικής αποστολής,αποτελούμενη απο περισσοτερους απο 500 ανδρες θα αναχωρήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας για το Δυρραχιο με το ΣΜΟΣ οταν αυτο επιστρεψει απο την Αυλωνα.

Της αναχωρησης των δυο λοχων προηγθηκαν οι τελετες αποχαιρετισμου παρουσια τους Υπουργου Αμυνας και των συγγενων των στρατιωτων.

Στο λιμανι του Δυραχιου κατέπλευσε σημερα πλοιο , που μεταφερει 400 τονους ανθρωοιστικης βοηθειας απο το Διεθνες προγραμμα τροφιμων των Ηνωμενων Εθνων.

Στα Τίρανα σημερα και ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ,Φραντς Βρανίτσκι,για συνομιλίες με τον Σαλί Μπερίσα,στελέχη της Αλβανικής κυβέρνησης,αλλά και εκπροσώπους των εξεγερμένων στην Αυλώνα και τη Σκόδρα.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

*Τον Αρειο Παγο και το Συμβουλιο Επικρατειας πισκεφθηκε το πρωϊ εθιμοτυπικα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής και συζητησε τα προβληματα που απασχολουν τη Δικαιοσυνη με τους Προεδρους των δυο Ανωτατων Δικαστηριων κυριριους Ματθια και Μποτοπουλο.

ΟΣΥΠΑ

Ταλαιπωρια περιμενει το επιβατικο κοινο στα αεροδρομια την Μεγαλη εβδομαδα, λογω των στασεων εργασιας που εξηγγειλε η Ομοσπονδια Συλλογων Πολιτικης Αεροποριας,ζητωντας την καταβολη δεδουλευμενων και αντιδρωντας παραλληλα στους κυβερνητικους χειρισμους στο θεμα της ιδιωτικοποιησης αεροδρομιων.

Οι στασεις εργασιας εχουν προγραμματιστει για την Μεγαλη Τριτη,Τεταρτη και Πεμπτη,12 το μεσημερι με 4 το απογευμα ενω ο Προεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασιλης Αλεβιζοπουλος που μιλησε στον ΑΝΤ1 εκνασε λογο για κλιμακωση των κινητοποιησεων μετα το Πασχα.

Οπως τονισε ο κ.Αλεβιζοπουλος η ΟΣΥΠΑ ειναι αντιθετη στις ιδιωτικοποιησεις κερδοφορων αεροδρομιων , που ανηνουν απεξω τα αεροδρομια της αγονης γραμμης.

ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Πιλοτικο προγραμμα με διπλα φαναρια στη λεωφορο Κηφισσιας προγραμματιζει απο το καλοκαιρι το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Τα διπλα φαναρια θα μπουν σε τεσσερις κομβους στη λεωφορο Κηφισιας και με τον τροπο αυτο θα δινεται η προτεραιοτητα σε ΙΧ ή στις Αστικες Συγκοινωνιες αναλογα με την κυκλοφοριακη κινηση που θα παρουσιαζεται στο ρευμα προς το κεντρο της Αθηνας.

Προκειται επισης να σχεδιαστει και ειδικη σημανση με την οποια θα διαχωριζεται σε ποιον απευθυνεται το καθε φαναρι.

Οι 4 κομβοι ειναι , της 25ης Μαρτιου, της Εθνικης Αντιστασεως και στις διασταυρωσεις της λεωφορου Κηφιασιας με την Λαριση και την Ανδριανου.

ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ

Πρωτη προτεραιοτητα του υπουργειου Υγειας ειναι η αντιμετωπιση των ελλειψεων σε κλινες ενταντικης θεραπειας.

Αυτο δηλωσε το μεσημερι ο υπουργος Υγειας Κωστας Γειτονας εγκαινιαζοντας τη μοναδα εντατικης θεραπειας του Ερυθρου Σταυρου, μια ημερα μετα την απεγνωσμενη προσπαθεια που εγινε για να βρεθει κρεβατι σε μοναδα εαντατικης θεραπειας για μια γυναικα με ανακοπη καρδιας.

Εξηγγειλε νεο τριετες προγραμμα για τον εξοπλισμο και τη συμπληρωση υποδομης στα υπαρχοντα νοσοκομεια τονιζοντας οτι στοχος του υπουργειου ειναι η δημιουργια μεσα στα προσεχη τρια χρονια αλλων διακοσιων κλινων εντατικης θεραπειας και εκατο κλινων αυξημενης φροντιδας.

Ομως με κλεισιμο κινδυνευει η εντατικη μοναδα του Νοσοκομειου Παιδιων Αγια Σοφια, λογω ελειψεως εξειδικευμενου προσωπικου.

Οι 4 γιατροι που τη στελεχωνουν ειναι ηδη σε διαδικασια παραιτησης και καταγγελουν οτι για να λειτουργησει σωστα η μοναδα και να μην κινδυνευουν οι μικροι ασθενειις απαιτειιται αμεση προσληψη τουλαχιστον 5 εξειδικευμενων γιατρων.

Αναφερομενος στο χθεσινο περιστατικο ο κ.Γειτονας παραδεχθηκε οτι υπαρχουν ελλειψεις αλλα τονισε δεν πρεπει να παρουσιαζεται μονο η μια οψη του νομισματος και αναρωτηθηκε εαν πρεπει να περιφερουμε τη μιζερια μας στη χωρα αυτη. Ο χωρος ειπε δεν χρειαζεται αναταραχες ουτε πολιτικη εντυπωσεων.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Αυξανονται απο τα μεσανυκτα οι τιμες διυλιστηριου των υγρων καυσιμων...

Οι βενζινες θα πωλουνται ακριβοτερα κατα 80 λεπτα το λιτρο.

Το λιτρο του πετρελαιου κινησης κατα 2 δραχμες και 10 λεπτα και του πετρελαιου θερμανσης κατα 2 δραχμες.

ΝΕΟ Ε9

Θέλει αλλά δεν μπορεί το υπουργείο Οικονομικων να ολοκληρώσει το μεγαλεπήβολο σχεδιο της καταγραφής της ακίνητης περιουσάις σε όλη την επικρατεια, μέσω του διάσημου εντύπου Ε9.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ε9 θα διαχωριστέι από το φάκελο των φορολογουμένων ώστε να καταστεί δυνατή η εκκαθάριση των δηλώσεων όσον αφορά την ακίνητη περιουσία με βάση το εντυπο Ε1.

Ο κύριος λόγος της αδυναμίας του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι το υπουργείο Προεδρίας δεν έχει ακόμη εγκρίνει ούτε την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση της επεξεργασίας του εντύπου σε ιδιωτική εταιρία, γεγονός που μεταθέτει το χρονικό ορίζοντα του τελικού αποτελέσματος ίσως και στο 1998.

Ο Προεδρος της Ομοσπονδιας Ακινητων Στρατος Παραδιας σχολιαζοντας στον ΑΝΤ1 την εξελιξη αυτη δηλωσε οτι δεν ειναι δυνατον να προσδιοριζεται η ακινητη περιουσια απο το Ε9 με, επιτοπιο νταλαβερι , οπως ειπε χαρακτηριστικα , εφοριακων και φορολογουμενων.

Ειχαμε προβλεψει επισημανε οτι βασει του Ε9 δεν θα μπορουσε να φορολογηθει η ακινητη περιουσια και προτεινε να εισπραξει η κυβερνηση το φορο ακινητης περιουσιας με εκτακτη εισφορα απο εκεινους που εισπρατουν μεγαλα ποσα απο την εκμεταλλευση ακινητων

.

ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

*Παρασταση διαμαρτυριας εξω απο το υπουργειο παιδειας αυριο στις 6 το απογευμα ανηγγειλε η Ομοσπονδια Ενωσεων Γονεων Μαθητων νομου Πειραια

Μεταξυ αλλων ζητουν να μη γινουν φετος οι απολυτηριες και προαγωγικες εξετασεις ωστε να να γινει αναπληρωση της διδακτεας υλης με τους ρυθμους που ξερουν οι μαθητες,αλλα και να μειωθει η υλη των γενικων εξετασεων.

ΜΑΤΘΙΑΣ

- *Απο-καλυπτικότατο το βιβλιο του Προεδρου του Αρειου Παγου , με τιτλο Μελετηματα Ιδιωτικου Δικαιου, αποσπασματα του οποιου δημοσιευει σημερα η Ελευθεροτυπια...

Ο κυριος Ματιας κανει λο -μεταξυ αλλων- για δικαστες που υπονομευουν το * αδεκαστο * συναδελφων τους και για προκλητικα αδικαιολογητες αναβολες δικων.

Ακομη χαρακτηριζει αδικες και αναποτελεσματικες τις πειθαρχικες διωξεις ορισμενων δικαστων, οταν δημιουργουν την εντυπωση οτι αποσκοπουν στην υποταγη του δικαστη.

Χαρακτηριζει επισης αστοχη και συχνα υποκριτικη τη δικαιολογια του ογκου των αποφασεων για αναβολες δικων και καθυστερηση στην εκδοση αποφασεων,με αποτελεσμα να εξωθουνται οι ενδιαφερομενοι σε αλλου ειδους προστασια.

ΥΔΡΑ

Αδικη χαρακτηριζει την καταργηση του εξεταστικου κεντρου Υδρας εν οψει των γενικων εξετασεων ο νομαρχης Πειραιως ο οποιος ζητησε με επιστολη του απο τον υφυπουργο παιδειας την ανακληση της σχετικης αποφασης.

ΕΞΟΔΟΣ

Συναγερμος στο Λιμενικο εν οψει της πασχαλινης εξοδου...

Ο υπουργος εμπορικης ναυτιλιας Σταυρος Σουμακης συγκαλει αυριο σε εκτακτη συσκεψη τους προϊσταμενους προκειμενου να αποτραπουν αυτη τη φορα τα γνωστα φαινομενα που ταλαιπωρησουν το επιβατικο κοινο.

Το υπουργειο μελετα την ενισχυση των δρομολογιων κυριως προς τα νησια των Κυκλαδων.

Οπως ειπε κ Σουμακης θα υπαρξουν αιφνιδιαστικοι ελεχγοι μεσα στις επομενες μερες ενω η εξοδος του Πασχα θα αποτελεσει και προβα του νεου ηλεκτρονικου συστηματος κρατησης και εκδοσης εισιτηριων που θα ισχυσει απο φετος το καλοκαιρι.

ΔΗΜΗΤΡΑ

- Εξελιξεις στο Δικαστικο πεδιο για τη βιλλα της Σοφιας Μινέικο στο Ψυχικο , αλλα και αντεπιθεση της Δημητρας Παπανδρεου.

Υπο συντηρητικη κατασχεση λοιπον η βιλα της Εκαλης. Ο Χαραλαμπος Βλαχουτσικος ιδιοκτητης του σπιτιου της Σοφιας Μινεικο στο ΨΥΧΙΚΟ κατεθεσε αιτηση συντηρητικης κατασχεσης της κινητης και ακινητης περιουσιας της Δημητρας Παπανδρεου μεχρι του ποσου των 500 εκατομμυριων δραχμων. Η αιτηση θα συζτηθει τη Μεγαλη Τριτη στο Μονομελες Πρωτοδικειο Αθηνων.

Η κυρια Δημητρα Παπανδρεου παντως προχωρησε στην αντεπιθεση μετα την αγωγη που κατεθεσαν η Σοφια Κατσανεβα , ο Νικος και ο Αντρικος Παπανδρεου, διεκδικωντας τη βιλα της γιαγιας τους Σοφια Μινεικο.

Με ανακοινωση που εκδόθηκε αργα τη νυχτα απο τους πληρεξούσιους δικηγορους της εκφράζει την πικρία της και κατηγορεί τα παιδια του Ανδρέα Παπανδρέου για απροσχημάτιστη προσβολή της μνήμης του.

Ο Ανδρεας Παπανδρεου συρεται και παλι σε ενα ακομη δικαστηριο αυτη τη φορα απο τα ιδια του τα παιδια αναφερεται χαρακτηριστικα στην ανακοινωση

ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ

Την ενοχη του Αρχιφυλακα Ευάγγελου Λαγογιάννη, για ανθρωποκτονία από αμελεια καθ'υπέρβαση των ορίων άμυνας, προτεινε ο εισαγγελεας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο αρχιφύλακας κατηγορειται οτι τον Ιανουάριο του 1994, σκότωσε τον νεαρό μουσικό Θεόδωρο Γιάκα,κατα τη διάρκεια καταδίωξης.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΤΡΑ

Αναβληθηκαν τελικα οι δικες των 59 αγροτων, που ειχαν προγραμματιστει για σημερα στο Τριμελες Πλημμελειοδικειο Πατρας αλλα και στο Τριμελες του Αιγίου. Οι 59 αγροτες κατηγορουνται για παρακωλυση συγκοινωνιων στις αγροτικες κινητοποιησεις του Δεκεμβριου.

Ωραριο

Πασχαλινό ωραριο απο αυριο στα καταστηματα...

Αυριο λοιπον και την Παρασκευη θα ειναι ανοικτα απο τις 8 και μιση το πρωι εως τις 8 και μιση το βραδυ και το Σαββατο,απο τις 8 και μιση εως τις 4 το απογευμα.

Απο την Μεγαλη Δευτερα εως και την Μεγαλη Πεμπτη απο τις 8 και μιση το πρωι εως τις 8 και μιση το βραδυ,την Μεγαλη Παρασκευη μια το μεσημερι με 7 το απογευμα και το Μεγαλο Σαββατο 8 και μιση το πρωι με τρεις.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Πεντε νομοσχεδια για την τριτοβαθμια και δευτετοβαθμια εκπαιδευση θα εχει καυταθεσει μεχρι το καλοκαιρι στην βουλή ο υπουργός παιδειας Γερασιμος Αρσενης ,ο οποιος ενημερωσε για το περιεχομενο τους τη Διαρκη Επιτροπη Μορφωτικων υποθεσεων της Βουλης.

Το πρωτο νομοσχεδιο θα αφορα στην εξελιξη των πανεπιστημιακών το δευτερο θα συνδεει την πλήρη ή μερικη απασχοληση τους με τις αποδοχες τους και το τριτο προβλεπει την ιδρυση οργανισμου εποπτείας για την διδασκαλια ξενων γλωσσων στην Ελλαδα και παραλληλα τη διαδοση της ελληνικης στο εξωτερικο.

Τα αλλα δυο αφορουν στο ανοιχτο πανεπιστημιο και στους ελευθερους κυκλους σπουδων που οπως είπε ο κ. Αρσενης θα λειτουργησουν απο Σεπτεμβριο σε ορισμενα πανεπιστημια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ

- *Σε εξελιξη η ερευνα του ραδιοφωνου του ΑΝΤ1 για την εγκληματικοτητα στη χωρας μας...

Σημερα σε πολυωρη συσκεψη στο Υπουργειο Δημοσιας Ταξης υπο τον Πρωθυπουργο, με τη συμμετοχη του υπουργου Γιώργου Ρωμαίου , των αρχηγων των σωμάτων ασφαλειας και του Γενικού Γραμματέα του υπουργειου παρθηκαν σημαντικες αποφασεις για την καλυτερη λειτουργια της ΕΛΑΣ

Ειδικωτερα, αποφασιστηκε να λειτουργησειαπο το 1988 αστυνομια Συνορων , να επανεξεταστει ο τροφος φυλαξης ατομων- στοχων των τρομοκρατων και να αυξηθει ο αριθμος των αστυνομικων που θα περιπολουν πεζοι στις πολεις.

Ακομη θα λειτουργησει το *ποθεν Εσχες * για τους ανδρες της ΕΛΑΣ.

Στις προτεραιοτητες της Κυβερνησης ειναι να φυγει απο τις αρμοδιοτητες της ΕΛΑΣ η φρουρηση των φυλακων.

Μελεταται επισης η συσταση ενος νεου φορεα δασο-προστασιας με συνεργασια των Υπουργειων Γεωργιας Δημοσιας Ταξης και Εσωτερικων.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 17 Απριλίου ως εξής.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ..........269,1    276,5    272,2
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ.......155,3    159,6    157,1
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ..........437,8    449,7    442,9
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ.......183,0    188,0    185,1
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ.........46,1     47,4     46,7
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ......213,3    219,1    215,8
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ.......192,5    197,7    194,7
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ...208,7    214,4    211,1
    E.C.U.................303,9    312,2    307,4

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η αξια των συναλλαγών έφθασε τα δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο Γενικός Δεικτης Τιμών έκλεισε στις μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά τοις εκατό.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν.

* παρουσίασαν άνοδο
* παρέμειναν σταθερές και
* υποχώρησαν.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Wednesday, 16 April 1997 - 16:16:51 UTC