Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-03-31

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 31/03/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή στην Αλβανία γιά τα θύματα του ναυαγίου στην Αδριατική, ενω στον Αυλώνα,από όπου προέρχονταν τα περισσότερα θύματα, περίπου 5.000 άτομα διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της Ιταλίας.

    Στις συνεδριασεις των συλλόγων καθηγητών ανα σχολείο,θα κριθεί τελικά εάν θα εφαρμοστεί η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας,για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας,μετά την αδυναμία συνενόησης υπουργείου και ΟΛΜΕ.

    Με μικρή διαφορά προηγείται η παραταξη της ΠΑΣΚ,που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής κινησης Μηχανικών,που πρόσκειται στη ΝΔ,στις εκλογές που έγιναν χθες στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

    Συνερχεται και παλι σήμερα στην Αγκυρα το πανίσχυρο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας,στο οποίο κυριαρχουν οι στρατιωτικοί.


Αλβανικο

Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή στην Αλβανία γιά τα θύματα του ναυαγίου στην Αδριατική, ενω στον Αυλώνα,από όπου προέρχονταν τα περισσότερα θύματα, περίπου 5.000 άτομα διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές,στο ναυαγιο πνιγηκαν 83 ατομα και διασωθηκαν 34.

Το ναυάγιο προκαλεί ένταση στις σχέσεις μεταξύ Αλβανιας και Ιταλίας. Ο αλβανός πρεσβευτής στη Ρώμη υποστήριξε ότι η ιταλική κορβέτα εμβόλισε σκόπιμα το αλβανικό σκάφος,ενω συμφωνα με μαρτυριες διασωθεντων το σκαφος τους εμβολισθηκε δυο φορες απο το Ιταλικο..

Η πολυεθνικη δυναμη που θα αποσταλει στην Αλβανια ,συμφωνα με την αποφαση του Συμβουλιου Ασφαλειας θα ειναι ετοιμη τις προσεχεις 10 ημερες.

Το ελληνικο Ταγμα που θα συμμετασχει στην πολυεθνικη δυναμη θα ειναι ετοιμο στο τελος της εβδομαδας και οπως δηλωσε στον ΑΝΤ-1 ο υφυπουργός Αμυνας Δημητρης Αποστολάκης θα εγκατασταθεί κατά πάσα πιθανοτητα στην περιοχή των Τιράνων.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Μπασκίμ Φινο θα ερθει την Τεταρτη στην Αθηνα για συνομιλίες με την ελληνικη πολιτικη ηγεσια.

Εκπαιδευτικό

Στις συνεδριασεις των συλλόγων καθηγητών ανα σχολείο,θα κριθεί τελικά εάν θα εφαρμοστεί η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας,για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας,μετά την αδυναμία συνενόησης υπουργείου και ΟΛΜΕ.

Εντος των ημερών αναμένεται και η έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος,ενω απο δηλώσεις εκπροσώπων της ΟΛΜΕ διαφαίνεται ότι οι καθηγητές θα συμμορφωθούν τελικά, με το προεδρικό διάταγμα,μόλις εκδοθεί.

Η ΟΛΜΕ διοργανώνει αύριο στις 7 το απόγευμα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Κάνιγγος,

Σήμερα,εν τω μεταξύ, λήγει η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών, για τους υποψήφιους στις Γενικές Εξετάσεις.

ΤΕΕ

Με μικρή διαφορά προηγείται η παραταξη της ΠΑΣΚ,που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής κινησης Μηχανικών,που πρόσκειται στη ΝΔ,στις εκλογές που έγιναν χθες στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Στην τριτη θέση είναι η Ενότητα Μηχανικών του απερχόμενου Προέδρου Κώστα Λιάσκα,που πρόσκειται στον ΣΥΝ.

Με καταμετρημένα τα 128 απο τα 134 τμήματα, προηγείυται η ΠΑΣΚ,που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 29,4 τοις εκατό και ακολουθεί η Δημοκρατική κίνηση μηχανικών που πρόσκειται στη ΝΔ, με ποσοστό το 29, 1 τοις εκατό.

Η Ενότητα των Μηχανικών του νύν προέδρου Κώστα Λιάσκα που πρόσκειται στον Συνασπισμό,συγκεντρώνει ποσοστό 16,1 τοις εκατό.

Τουρκικο

Συνερχεται και παλι σήμερα στην Αγκυρα το πανίσχυρο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας,στο οποίο κυριαρχουν οι στρατιωτικοί.

θα εξετασει αν και κατα ποσον εφαρμοζονται τα 18 συγκεκριμενα μετρα που ειχε υποδειξει στον ισλαμιστή πρωθυπουργό Νετζμετίν Ερμπακάν, για την ανάσχεση του θρησκευτικού φανατισμού στη χώρα.

Παπανδρέϊκο

Το υπο ανέγερση μνημείο στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου,είναι το νέο σημείο τριβής μεταξύ των παιδιών του και της Δημητρας Λιάννη-Παπανδρέου.

Με επιστολή της στον δήμαρχο Αθηναίων Δημητρη Αβραμόπουλο,η Σοφία Κατσανέβα, ζητά να σταματήσουν οι εργασίες που έχουν ήδη αρχίσει με εντολή της κυρίας Δημητρας Παπανδρέου και να ερωτηθούν τα παιδιά του εκλιπόντος.

Υπενθυμίζεται,ότι τα παιδιά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να καταθέσουν αγωγή ζητώντας να τους επιστραφεί το σπιτι στην οδό Γκυζη στο Ψυχικό,μετα την ανακάλυψη της διαθήκης της Σοφίας Μινέϊκο,με την οποία τον σπιτι παραχωρήθηκε στα εγγόνια της και όχι στον γιό της Ανδρέα Παπανδρέου.

Κωστάκος

Με τις κηδείες των τεσσάρων υπαξιωματικών του ΚΩΣΤΑΚΟΣ,που θα γίνουν στις 4 το απόγευμα,κλείνει σήμερα ο κύκλος του δράματος για τους συγγενείς τους, που αρχισε απο τον περασμένο Νοέμβριο,με τον εμβολισμό και την βυθιση της πυραυλακάτου.

Απο το Νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων θα γινουν οι κηδειες των Αναδρανιστάκη και Ασπρογέρακα,στη Σαλαμίνα του Κοκκίδη και στα Φάρσαλα του Μαυρογιώργου.

Θράκη

- Να διατηρηθούν τουλάχιστον για άλλα 10 χρόνια τα επενδυτικά κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου που ισχύουν για τη Θράκη,ζητούν με ψήφισμά τους οι φορείς της περιοχής.

Ζητούν ακόμη,να διατηρηθούν για άλλα 5 χρόνια τα ειδικά μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, εκφράστηκε απο όλους η αγωνία για το μέλλον της Θράκης,ενω ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δρυμεια επίθεση κατα της πολιτικής που ακολουθεί στην περιοχή η κυβερνηση.

ΓΙΑΠΙΑ

Κλειστα απο σημερα και για ενα μηνα τα γιαπια σε ολοκληρη τη χωρα λογω της κινητοποιησης των κατασκευαστων οικοδομικων εργων οι οποιοι διαμαρτυρονται για τον τροπο καταβολης των εργοδοτικων εισφορων προς το ΙΚΑ.

Εφοριες

Στις 8 αποψε το βράδυ λήγει και η τελευταία παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Εκτος απο τις εφορίες εως τις 8 θα μεινουν ανοιχτα και τα κεντρικα ταχυδρομεία σε ολη τη χωρα ενω όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρύς, άλλη παράταση δεν πρόκειται να δοθεί.

ΝΔ

Εβδομαδα νεων επαφων και συσκέψεων, αρχίζει σημερα για τον Κωστα Καραμανλή με αντικείμενο την τοποθετηση στελεχων στις καίριες θεσεις του κομματικου μηχανισμού.

Την Τεταρτη θα συνεδριάσει για πρωτη φορα υπο την προεδρια του Κωστα Καραμανλη,η Κοινοβουλευτική Ομαδα της ΝΔ προκειμένου να εκλεξει το νεο γραμματεα της.

Νεκρος

Νεκρος απο χρηση ναρκωτικων ουσιων βρεθηκε το πρωι ο 17χρονος Αθανασιος Χρόνης στο προαυλιο του πρωτου τεχνικου επαγγελματικου λυκειου της Νεας Φιλαδελφειας

Τον ατυχο 17χρονο βρηκαν μαθητες του σχολειου που βρισκεται στην οδο Λαχανα 7.

Βασια Παναγοπούλου

Αντιμέτωποι για μιά ακόμη φορά ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αναμενεται να βρεθούν η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου και ο επιχειρηματίας Απόστολος Δοξιάδης.

Θα συζητηθεί η αγωγή του κυρίου Δοξιάδη,που ζητά να του επιτραπει να ζήσει την ερχόμενη πενταετία στην Αγγλία,με την κόρη τους Εμμα.

Αερομεταφορες

Απελευθερωνεται πληρως απο αυριο η αγορα αερομεταφορων στην Ευρωπαικη Ενωση και οποιαδηποτε Εταιρεια θα μπορει να πραγματοποιει δρομολογια μεταξυ πολεων μιας χωρας.

Ηδη,ξενες αεροπορικες Εταιρειες εχουν ζητησει να δρομολογησουν αεροσκαφη μεταξυ Αθηνας - Θεσσαλονικης και Αθηνας-Ροδου.

Εργασιακα

Αποφασισμενη να προχωρησει στην αναμορφωση του καθεστωτος εργασιακων σχεσεων και του ασφαλιστικου φερεται η κυβερνηση, παρα τις εντονες κοινωνικες αντιδρασεις που διαφαινονται.

Στη μια και μιση μετα το μεσημερι θα πραγματοποιηθει συσκεψη στο Μεγαρο Μαξιμου υπο τον Πρωθυπουργο και τη συμμετοχη των κυριων Σκανδαλιδη, Παπαντωνιου και Πρωτοπαπα με κυριο αντικειμενο τον κοινωνικο διαλογο.

Για πρωτογνωρες αλλαγες στο χωρο της εργασιας εκανε λογο μιλωντας στον Αντεννα ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.Ως προς το ασφαλιστικο διευκρινισε οτι τα όρια συνταξιοδότησης θα παραμεινουν αμεταβλητα αλλά θα αλλάξει ο τρόπος χρηματοδότησης των Ταμειων,ενω θα τεθεί το θέμα της ενοποίησης ομοειδών ταμείων και το θέμα της καταπολέμισης της εισφοροδιαφυγής.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εξηγγειλε 24ωρη απεργια την Τεταρτη για το ασφαλιστικο και την υπογραφη νεας συλλογικης συμβασης εργασιας, ενω το προεδρειο της ΑΔΕΔΥ θα συναντηθει στις 2 μετα το μεσημερι με τον Υφυπουργο οικονομικων Νικο Χριστοδουλακη απ τον οποιο θα ζητησει διευκρινισεις για τις κυβερνητικες προθεσεις ως προς τις προτασεις των εμπειρογνωμονων που ειδαν το φως της δημοσιοτητας για το καθεστως των απολυσεων και το ασφαλιστικο.

Ληστειες>

Τρεις ληστείες τη νυχτα σε πρατηρία βενζίνης στα Ανω Πατησια, στην Αργυρουπολη και στο Ιλιον με συνολικη λεια 350 χιλαιδες δραχμες και την μοτοσυκλετα ιδιοκτητη πρατηριου.

Κοσκωτάς

Την Τραπεζα Κρητης και την ΠΑΕ Ολυμπιακος εξακολουθει να διεκδικει ο Γιωργος Κοσκωτας ο οποιος απο τον Κορυδαλλο που παραμενει φυλακισμενος.

Δηλωνει πως θελει να μεταβιβασει τα εμφανή περιουσιακα στοιχεια της τραπεζας Κρητης και φερεται διατεθειμενος οπως λεει να αποκαταστησει την ζημια των 32 δισ. δραχμων που προκαλεσε στην τραπεζα.

Ατρείδες

Προπλάσματα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου των ατρειδών,δηλαδή των ηγεμόνων των Μυκηνών,κατασκέυασαν βρετανοί ερευνητές, χρησιμοποιώντας τεχνικές της ιατροδικαστικής επιστήμης και με βάση τα κρανία που ήρθαν στο φως απο τις ανασκαφές.

ωραριο

Θερινο ωραριο απο σημερα και στα καταστηματα.

Θα παραμενουν ανοιχτα εως τις 9 το βραδυ τις ημερες που εκλειναν στις 8, αλλα το Σαββατο το ωραριο θα συνεχισει να ληγει στις 6 το απογευμα

ΔΙΕΘΝΗ

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον επέλεξε τον 52χρονο στρατηγό Γουίσλι Κλάρκ για το αξίωμα του ανώτατου διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, γράφει σήμερα η Ουάσινγκτον Ποστ.

Τα τουρκικά στρατεύματα με την υποστήριξη της αεροπορίας εξαπέλυσαν χθες μεγάλης κλίμακας εκκαθαριστική επιχείρηση κατά των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος σε ορεινες περιοχες της επαρχίας Τούντζελι της ανατολικής Τουρκίας.

Το Ισραήλ χαρακτήρισε παράλογη την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου με την οποία προτείνει στα μέλη του να παγώσουν τα μέτρα εξομάλυνσης των σχέσεών τους με το Ισραήλ.

Στο αιμα βαφτηκε διαδηλωση διαμαρτυρίας οπαδων της αντιπολιτευσης εξω απο το κοινοβουλιο της Καμποτζης, οταν αγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο εκτόξευσαν τρεις χειροβομβίδες εναντίον των διαδηλωτών.

Ο Ζαν Μαρί Λε Πεν επανεξελέγη χθες πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στην διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος στο Στρασβούργο.

Ματαια προσπαθεί να ανακαλύψει ένας 34-χρονος Ιάπωνας κάποιο ίχνος από τα 8 εκατ. γιέν που πέταξε η ηλικίας δύο ετών κορούλα του από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην Οσάκα.Τα χρήματα είχε απλώσει η σύζυγος του άτυχου Ιάπωνα για να στεγνώσουν,αφού ήταν μέσα σε ασπρόρουχο που μπήκε στο πλυντήριο για πλύσιμο!

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Monday, 31 March 1997 - 10:03:21 UTC