Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-03-07

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 07/03/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Κρισιμη συναντηση για τις εξελιξεις στην Αλβανια εχει αυτην την ωρα στα Τιρανα ο Σαλι Μπερισα με τον προεδρευοντα της Ευρωπαικης Ενωσης ολλανδο υπουργο Εξωτερικων Χανς φαν Μιρλο.
  • Την αποπομπή του Θόδωρου Πάγκαλου από τη θέση του υπουργού εξωτερικών ζήτησε εμμέσως σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της Νεάς Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τις δηλώσεις του υπουργού περί ευρωπαικότητας της τουρκίας.
  • Στο χωρο της Παιδειας, το αδιεξοδο παραμενει. Σημερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε μια κρισιμη συνεδριαση , καλειται να απαντησει στα μετρα , που ανακοινωσε χθες το Υπουργειο Παιδειας.
  • Στην νέα εθνική Αθηνών -Κορίνθου εχει παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα από το 10ο ως το 26ο χιλιόμετρο. ενω γινονται κυκλοφοριακες παρεμβασεις στους βασικους κομβους και στα σημεια που εκτελουνται εργα.


ΑΛΒΑΝΙΚΟ

Κρισιμη συναντηση για τις εξελιξεις στην Αλβανια εχει αυτην την ωρα στα Τιρανα ο Σαλι Μπερισα με τον προεδρευοντα της Ευρωπαικης Ενωσης ολλανδο υπουργο Εξωτερικων Χανς φαν Μιρλο.

Στους Αγιους Σαραντα, πρώην αξιωματικός ορίστηκε , από τους εξεγερθέντες ως επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη,ενω το μεσημερι εγινε λαικη συνελευση για να αποφασισουν εαν θα παραδωσουν τα οπλα τους οπως ζητησε ο Μπερισα.

Οι εξεγερθέντες έθεσαν τρείς όρους για να παραδώσουν τα όπλα. Να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, να οριστεί ημερομηνία εκλογών και να παραιτηθεί από την προεδρεία ο Σαλι Μπερίσα.

Συμφωνα με τηλεγραφημα του Γαλλικου πρακτορειου ειδησεων την νυχτα βρεθηκαν στην Αυλωνα νεκροι απο πυροβολισμους μια γυναικα και ο γιος της.

Συλλαλητήριο στή πλατεία κάνιγγος καί πορεία στό υπουργείο εξωτερικών οργανώνουν στις 5 το απογευμα οι βορειο ηπειρωτικές Οργανώσεις στην Αθηνα.

ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Την αποπομπή του Θόδωρου Πάγκαλου από τη θέση του υπουργού εξωτερικών ζήτησε εμμέσως σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της Νεάς Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τις δηλώσεις του υπουργού περί ευρωπαικότητας της τουρκίας.

Ο κύριος Παυλόπουλος δήλωσε ότι δεν είναι πλέον επιτρεπτό να χειρίζεται ο κύριος Παγκαλος τις εξωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Ανιστόρητη χαρακτήρισε την άποψη του υπουργού Εξωτερικών ο κύριος Παυλόπουλος που έκανε λόγο είτε για εσφαλμένη πολιτική εκτίμηση του κυρίου Παγκαλου είτε για προσπάθεια κάλυψης υποχωρήσεων που έχει κάνει.

Η ξαφνική συνηγορία του κ. Πάγκαλου υπέρ της Ευρωπαικής ταυτότητας της Τουρκίας δεν είναι αφέλεια ούτε γκάφα, αλλά συνειδητή προαγγελία ελληνικής υποχωρητικότητας υπέρ της Αγκυρας στην Ευρωπαική Ενωση, δήλωσε και ο Αντώνης Σαμαράς.

Θέμα ελληνο-τουρκικού διαλόγου για το Αιγαίο, έθεσε η αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολπράϊτ, κατά τη συνάντησή της χθες στην Ουάσιγκτον με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ο Ελληνας Υπουργος,κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις απειλές και τις διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας, τονίζοντας ότι στη χώρα μας μπορεί να βρεί ένα σημαντικό σύμμαχο.

Η Τουρκια,δηλωσε ο κυριος Παγκαλος οταν ρωτηθηκε απο δημοσιογραφους για την ανακοινωση των Ευρωπαιων Χριστιανοδημοκρατων, σιγουρα ανηκει στην Ευρωπη.

Αποτελει, ειπε, μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας. Κι αν η Τουρκία δεν είναι μέρος της, τότε, τονισε ο κ.Παγκαλος, ούτε η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Στο χωρο της Παιδειας, το αδιεξοδο παραμενει. Σημερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε μια κρισιμη συνεδριαση , καλειται να απαντησει στα μετρα , που ανακοινωσε χθες το Υπουργειο Παιδειας.

Για συκοφάντηση του αγώνα των εκπαιδευτικών και σχέδια επί χάρτου κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας η ΟΛΜΕ. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Αντωνάκος μιλώντας στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ και την Ολγα Τρέμη κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκόπιμα υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Ο κ.Αρσενης ανακοινωσε την παράταση του διδακτικου ετους εως τις 6 Ιουνιου, τη διεξαγωγη των προαγωγικων εξετάσεων από τις 9 έως τις 20 Ιουνίου και των γενικων εξετάσεων απο τις 25 Ιουνίου.

Το πρωι οι καθηγητες εκαναν και παλι συγκεντρωση εξω απο το υπουργειο Παοδειας.

Οι μαθητες της τριτης Λυκειου παντως, οπως δηλωσε στον ΑΝΤ1 και ο Προεδρος της Συνομοσπονδιας Γονεων Κηδεμονων μαθητων Ελλαδας Νικος Αναγνωστατος ,οι μαθητες της τριτης λυκειου εκμεταλλευονται αργιες , απουσιες ακομη και τις απεργιες, για να ασχοληθουν με τα μαθηματα της δεσμης που εχουν διαλεξει.

ΕΞΟΔΟΣ

Σε εφαρμογη εχουν τεθει απο το μεσημερι τα εκτακτα μετρα της τροχαιας για την εξοδο του τριημέρου.

Στην νέα εθνική Αθηνών -Κορίνθου εχει παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα από το 10ο ως το 26ο χιλιόμετρο. ενω γινονται κυκλοφοριακες παρεμβασεις στους βασικους κομβους και στα σημεια που εκτελουνται εργα.

Στη νέα εθνική Αθηνών - Λαμίας τροχονόμοι ρυθμίζουν την κίνηση στους κόμβους Απομάχων, Νέας Κηφισιάς, στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης και τη Γέφυρα Κρυονερίου.

Τα ίδια μέτρα θα ισχύσουν και αυριο το πρωί.

Εξάλλου ο ΟΣΕ ενισχύει τα δρομολόγια προς την Πελοπόννησο και τη Βόρεια Ελλάδα από σήμερα έως και την Τρίτη.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Η Αθήνα προκρίθηκε -όπως αναμενόνταν- στις πέντε πόλεις που θα διεκδικήσουν στις 5 Σεπτεμβρίου στη Λωζάνη το χρίσμα του διοργανωτή της Ολυμπιάδας του 2.004.

Οι άλλες τέσσερις πόλεις που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι από τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ στη Λωζάνη είναι η Ρώμη, η Στοκχόλμη, το Μπουένος Αϊρες και το Κέηπ Τάουν.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Την Παρασκευη 14 Μαρτιου και οχι την ερχομενη Τριτη 11 του μηνος θα καταβληθουν απο τα ελληνικα ταχυδρομεια τα επιδοματα προνοιας στους δικαιουχους.

Η αναβολη συμφωνα με ανακοινωση της νομαρχίας Αθηνών οφειλεται στην αργία της καθαράς Δευτέρας αλλά και σε τεχνικα προβλημάτα που προέκυψαν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Μικρή πτώση, 1,23% σημειώθηκε σήμερα στο δείκτη Τιμών του χρηματιστηρίου, ωστόσο σύμφωνα με τους Χρηματιστές δεν εμπνέει ανησυχία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, ο Πληθωρισμός έπεσε στο 6,6 από το 6,8%.

ΩΡΑΡΙΟ

Χρονικό πλαίσιο στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θεσπίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομιάς, Ανάπτυξης, και Εργασίας.

Συγκεκριμένα τα καταστήματα δεν μπορούν να παραμένουν ανοικτά μετά τις 8 το βράδυ τη χειμερινή και μετά τις 9 το βράδυ την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα Σάββατα χειμώνα-καλοκαίρι τα καταστήματα μπορούν να μένουν ανοιχτά μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η κοινή υπουργική απόφαση απηχεί την πρόσφατη συμφωνία των εκπροσώπων του εμπορίου και των εμποροϋπαλλήλων.

ΚΟΦΑ

Εντυπωσιακα ξεκινησε εντωμεταξυ για τα ελληνικα χρωματα το παγκοσμιο πρωταθλημα κλειστου στιβου στο Παρισι.

Η Κατερινα Κοφα πετυχε νεο πανελληνιο ρεκορ στα 200 μετρα και προκριθηκε στον ημιτελικο που θα γινει το βραδυ.

Ανετα προκρίθηκαν επίσης η Κατερίνα Θάνου και ο Χάρης Παπαδιάς στα ημιτελικά των 60 μέτρων.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.00 run on Friday, 7 March 1997 - 17:03:19 UTC