Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-02-28

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 28/02/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Χθες για 2η συνεχή ημέρα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εκαναν προκλητικές παραβιάσεις τού Ελληνικού εναέριου χώρου και αναχαιτιστηκαν απο την πολεμικη μας αεροπορια.
  • Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της Ευημερίας Αϊντίν Μεντερές,τονίσε ότι "η χώρα δεν μπορεί να ζει καθημερινά με το φόβο πραξικοπηματος".
  • Ο Κώστας Καραμανλής δηλωσε ότι θεωρεί χρεος του προς την πατριδα και τη παραταξη να αποδεχθεί την τιμητικη προσκληση των συναδελφων του βουλευτων και της μεγαλης πλειοψηφιας των στελεχων.
  • Με ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων,τον καλεί να συμπληρώσει μόνος του το έντυπο Ε-9,καθώς και τα άλλα έντυπα για τη δηλωση Φορου Ακινητης Περιουσίας.
  • Σήμερα λήγει το δεύτερο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς και οι περισσότεροι μαθητες δεν θα πάρουν βαθμους.
  • Χειμώνιασε ξανά στη Μακεδονία.Απο χθες βρέχει συνεχώς στυη θεσσαλονίκη, ενω χιόνισε στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης και στη δυτική Μακεδονία.
  • Περίπου 35 άνθρωποι τραυματίσθηκαν χθες βράδυ, όταν λίγο μετά την έναρξη συναυλίας του ροκ συγκροτήματος,Ντηπ Πέρπλ,κατέρρευσε ένα από τα ικριώματα που στήριζαν τα ηχεία στο στάδιο Σάντα Λάουρα του Σαντιάγο της Χιλής.


Εθνικα

Πακετο προτασεων για τη μείωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μεταφέρει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος συνανταται σε μια ωρα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Στις προτασεις, συμφωνα με πληροφοριες περιλαμβανεται η απ ευθειας ληψη εικονας στο ΝΑΤΟ απο τα ελληνικα και Τουρκικα ρανταρ που παρακολουθουν τον εναεριο χωρο του αιγαιου, καθως και η παραταση του μορατοριουμ των στρατιωτικων ασκησεων στο Αιγαιο.

Χθες για 2η συνεχή ημέρα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εκαναν προκλητικές παραβιάσεις τού Ελληνικού εναέριου χώρου και αναχαιτιστηκαν απο την πολεμικη μας αεροπορια.

Ο κοινοτικός Επίτροπος Χάνς Βαν ντεν Μπρούκ μετα τη συναντηση που ειχε χθές με τόν τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς δηλωσε ότι, οι διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ενταξη της Κυπρου διεξάγονται μονο με την κυπριακή κυβέρνηση καί επανελαβε οτι η Ευρωπαικη Ενωση εμμενει σε λύση του Κυπριακού που θα ικανοποιεί και τις δύο κοινότητες.

Ανεφερε ακομη οτι ειναι πιθανο ο Προεδρος Κληριδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς να συναντηθούν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο τουρκικός Τύπος χαρακτηρίζει ως "την πλέον κρίσιμη" τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας,που θα συγκληθεί υπό την προεδρία του Προέδρου της χώρας,Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τύπου,ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας,στρατηγός Ισμαήλ Χακί Καράνταγι αναμένεται πως θα εκφράσει την ανησυχία του στρατού για "συστηματικές δραστηριότητες" που θεωρούνται απειλή για τις αρχές και τις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Aπό την συνεδρίαση αυτη θα εξαρτηθεί και το μέλλον της κυβέρνησης,όπως εκτιμα ό αντιπρόεδρος του κόμματος της Ευημερίας Αϊντίν Μεντερές,τονίζοντας ότι "η χώρα δεν μπορεί να ζει καθημερινά με το φόβο πραξικοπηματος".

ΝΔ

Υποδοχες ετοιμαζονται σημερα στη θεσσαλονικη στους υποψηφιους για την ηγεσια της ΝΔ οι οποιοι θα εχουν την πρωτη δημοσια αντιπαραθεση τους το σαβατοκυριακο ,στη πρωτη προσυνεδριακη συνδιασκεψη του κομματος.

Η αρχη θα γινει με τον Μιλτιαδη Εβερτ ο οποιος θα μεταβει στη Συμπρωτευουσα το μεσημερι και θα ακολουθησει ο Κωστας Καραμανλης στις 5.30 το απογευμα.

Ανακοινωνοντας την υποψηφιοτητα του ο Κώστας Καραμανλής δηλωσε ότι θεωρεί χρεος του προς την πατριδα και τη παραταξη να αποδεχθεί την τιμητικη προσκληση των συναδελφων του βουλευτων και της μεγαλης πλειοψηφιας των στελεχων.

Υποδοχη ετοιμαζεται και στο Γιωργο Σουφλια απο υποστηρικτες του στη Λαρισα οι οποιοι θα συγκεντρωθουν στα διοδια Μοσχοχωριου. οδικως θα μεταβει στη θεσσαλονικη και ο βυρων Πολυδωρας.

Συμφωνα με δημοσκοπηση της Εταιρειας Προγνωσις στο Λεκανοπεδιο της Αττικης μεταξυ 17 και 21 φεβρουαριου, ο γιωργος Σουφλιας ο οποιος παρουσιασε χθες τις προτασεις του για το Καταστατικο του κομματος, προηγειται στις προτιμησεις των ψηφοφορων και της ΝΔ και των αλλων κομματων.

Ο κυριος Σουφλιας συγκεντρωνει το 15% του συνολου και επονται,ο Δημητρης Αβραμοπουλος με 12,ο κωστας Καραμανλης με 8 ,ο Μιλτιαδης Εβερτ με 7,ο Κωνσταντινος Μητσοτακης με 6 ,ο βυρων Πολυδωρας με 3,η ντορα Μπακογιαννη με 2 και ο Ιωαννης Βαρβιτσιωτης με 25.

Στους ψηφοφορους της ΝΔ ο Γιωργος Σουφλιας συγκεντρωνει 18%,ο Δημητρης Αβραμοπουλος 16,ο Μιλτιαδης Εβερτ 14,ο κωστας καραμανλης και ο Κωνσταντινος Μητσοτακης 13,ο βυρων πολυδωρας 5, η Ντορα Μπακογιαννη 3 και ο Ιωαννης βαρβιτσιωτης 2%.

Ε-9

- Δυσκολο σταυρόλεξο για καλούς λύτες,χαρακτηρίζει το έντυπο Ε-9 της φορολογικής δήλωσης,ο πρόεδρος των εφοριακών Ανδρέας Μακρυπίδης, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ και επισημαινει θα κατα-ταλαιπωρήσει εφοριακοι και φορολογούμενοι.

Απαντώντας σε προηγούμενες ανάλογες δηλώσεις του κυρίου Μακρυπίδη,ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς δηλωσε χθες στη Βουλή,ότι ο πρόεδρος των εφοριακών αδικεί τους συναδέλφους του που συνέταξαν το έντυπο

Με ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων,τον καλεί να συμπληρώσει μόνος του το έντυπο Ε-9,καθώς και τα άλλα έντυπα για τη δηλωση Φορου Ακινητης Περιουσίας, για να διαπιστώσει που οφείλεται η αγανάκτηση και η απόγνωση των ιδιοκτητών.

Κτηματολόγιο

Στις 29 Μαρτίου λήγει οριστικά η προθεσμία υποβολής δηλώσεων γιά το Κτηματολόγιο σε 32 Δήμους και Κοινότητες της χώρας, οι οποίες εντάσσονται στην πρώτη φάση υλοποίησης του σχετικού προγράμματος.

Στην Αττική, η προθεσμία αφορά στις περιοχές Χαλανδρίου, Μαγούλας, Ελευσίνας, Καισαριανής, Ζωγράφου και Αγίου Δημητρίου.

Καθηγητες

- Στο ζενιθ εχει φθασει η ανησυχια μαθητων και γονεων καθώς κυβέρνηση και καθηγητές δεν φαινεται να δινουν λυση στο αδιεξοδο που εχει δημιουργηθει, μεσω του διαλογου.

Σήμερα λήγει το δεύτερο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς και οι περισσότεροι μαθητες δεν θα πάρουν βαθμους.

Οι καθηγητές εχουν αποφασισει να συνεχίσουν και την επόμενη- 7η κατά σειρά εβδομάδα - την απεργία τους,ενω η κυβερνηση αποφασισε να αρχισει εκστρατεια ενημερωσης για τις κινητοποιησεις των εκαπιδυετικων και τις κυβερνητικες προτασεις.

Χθες πανμτως η κυβερνηση απέκλεισε και παλι το ενδεχόμενο επιστράτευσης αλλά καί τό ενδεχόμενο μιάς νέας συνάντησης μέ τήν ΟΛΜΕ.

Στις 5 το απογευμα μαθητες και σπουδαστες εχουν προγραμματισει συγκεντρωση στα Προπυλαια

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

- *Σε συμβολικη κατάληψη του λιμεναρχειου Πειραια προχωρουν σε λιγο οι επαγγελματιες αλιεις που αντιδρουν στην καταργηση της ατελειας των καυσιμων κινησης. Στην συνεχεια θα κανουν πορεια προς το υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας.

*Σταση εργασιας και αποκλεισμο της Ιερας Οδου στο υψος της Γεωπονικης, πραγματοποιουν σημερα απο τη μια το μεσημερι εως τις τρεις,οι εργαζομενοι στην ΣΟΦΤΕΞ που ζητουν οικονομικη ενισχυση απο την Εθνικη Τραπεζα ωστε να διασφαλιστει η συνεχιση της λειτουργιας της επιχειρησης.

Νεα συγκεντρωση σήμερα το απογευμα εξω απο το Υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι και άνεργοι της ναυπηγο-επισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Δημοσιοι υπαλληλοι

6 στους 10 δημοσιους υπαλληλους καταγγελουν πολιτικες παρεμβασεις στο εργο τους ενω περισσοτεροι απο τους μισους παραδεχονται οτι στις δημοσιες υπηρεσιες οι περισστεροι ειναι ασχετοι με το αντικειμενο τους διοτι ο διορισμος τους ηταν ρουσφετολογικος.

Τα στοιχεια σοκ περιεχονται σε ερευνα του υπουργειου εσωτερικων που πραγματοποιθηκε στον περασμενο Δεκεμβριο σε υπουργεια και δημοσιους οργανισμους και συμφωνα με αυτη οι 8 στους 10 δημοσιους υπαλληλους θελουν να φυγουν απο το δημοσιο ενω 7 στους 10 θεωρουν οτι ο μισθος τους δεν ανταποκρινεται στη δουλεια που κανουν.

Β.Χειμώνας

Χειμώνιασε ξανά στη Μακεδονία.Απο χθες βρέχει συνεχώς στυη θεσσαλονίκη,ενω χιόνισε στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης και στη δυτική Μακεδονία.

Η συγκοινωνία στην εθνική οδό απο Κοζάνη προς τους γύρω νομούς γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Καβάλα και Κεραμωτή προς Θάσο.

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 35 ειναι οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό έντασης 7.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στην πακιστανική επαρχία του Μπαλουτσιστάν,όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Αλλη μια έδρα έχασαν χθες οι Συντηρητικοί στη Βρετανία,μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστησαν στις συμπληρωματικές εκλογές που διεξήχθησαν στην περιφέρεια του Ουίραλ Σάουθ.

Την έδρα κατέλαβε το Εργατικό Κόμμα, Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε χθες νομοσχέδιο που προβλεπει αυστηροτερη νομοθεσια για τη μετανάστευση.

Περίπου 35 άνθρωποι τραυματίσθηκαν χθες βράδυ, όταν λίγο μετά την έναρξη συναυλίας του ροκ συγκροτήματος,Ντηπ Πέρπλ, κατέρρευσε ένα από τα ικριώματα που στήριζαν τα ηχεία στο στάδιο Σάντα Λάουρα του Σαντιάγο της Χιλής.

Ειδικές μονάδες της αλβανικής αστυνομίας εχουν περικυκλωσει το κτίριο του πανεπιστημίου του Αργυροκάστρου,το οποίο έχει απο μερες καταληφθει απο φοιτητές που κάνουν απεργία πείνας.

Επιδημία τύφου που έχει ξεσπάσει στο Τατζικιστάν έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή 37 ατόμων μόνο στην πρωτεύουσα της πρώην Σοβιετικής αυτής Δημοκρατίας.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.00 run on Friday, 28 February 1997 - 13:10:58 UTC